Dodaj do ulubionych

LAKIERY I INNE "USZTYWNIACZE" DLA BLONDYNEK

IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 03.02.05, 14:44
Rozjasnilam niedawno wlosy na dosc jasny blond. Moje wlosy sa raczej cienkie,
delikatne, a przede wszystkim miekkie(sa za miekkie). Dlatego uzywam lakierow
(slabych) i innych "usztywniaczy", bez ktorych naprawde nie moge sie obejsc.
Moze znacie jakies lakiery przeznaczone do wlosow tlenionych, ktore malo
niszcza wlosy, lub jakies preparaty jako podklad pod lakier- zabezpieczajace
przed wysuszajacym dzialaniem lakierow. Jestem zainteresowana wszystkimi
specyfikami ktore maja ochronne, nawilzajace dzialanie i ktore usztywniaja
nie nieszczac. Bede wdzieczna za wszystkie porady
Obserwuj wątek
    • magda-fl Re: LAKIERY I INNE "USZTYWNIACZE" DLA BLONDYNEK 03.02.05, 14:49
      Może lakier z serii Taft-flex z jedwabiem? Albo pianka z tej serii. Ja mam akurat piankę do włosów zniszczonych,a ich zniszczenie polega tylko na tym, ze zrobiłam sobie jaśniejsze pasemka - też blond, bom blondynka. I powiem tyle, że nie wysusza i nie skleja jak inne pianki, ale też nie jest to odżywka do włosów. Co do utrwalenia to jest ono raczej delikatne
    • Gość: Mela Re: LAKIERY I INNE "USZTYWNIACZE" DLA BLONDYNEK IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 03.02.05, 18:09
      Odwiedz sklepy fryzjerskie, tam na pewno cos znajdziesz.
    • Gość: pigi Re: LAKIERY I INNE "USZTYWNIACZE" DLA BLONDYNEK IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 04.02.05, 13:24
      Ja pod lakier zawsze spryskuje wlosy odzywka w plynie, w tej chwili mam
      Pantivit 62 firmy Joanna. To zawsze troche chroni wlosy przed wysuszaniem.
      CZasem tez wmasowuje niewielka ilosc kremu nivea (przed lakierem), ale naprawde
      niewielka.
    • Gość: q Re: LAKIERY I INNE "USZTYWNIACZE" DLA BLONDYNEK IP: 193.201.167.* 04.02.05, 13:35
      z serii joanna jest balsam bez spłukiwania do włosów jasnych i po farbowaniu, w
      takim pomarańczowym opakowaniu. ja go używam właśnie jako usztywniacza zanim
      potraktuję włosy lakierem. moje włosy dodatkowo odzyskały blask po tym balsamie
    • Gość: lala Re: LAKIERY I INNE "USZTYWNIACZE" DLA BLONDYNEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:58
      No właśnie mam ten sam problem. Tez mam takie ciniusie i lichusie, jak dam mało
      pianki/lakieru to się nie trzymają, jak dam za dużo to oklapną... :( są
      wysuszone i szybko się przetłuszczją
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka