Dodaj do ulubionych

Popatrzcie :)

• mroofka2 Re: Popatrzcie :) 05.02.05, 23:41
      ale jazda:))) zgadzam się z przedmówcą w 100%, a może nawet w 150% :p
    • Gość: AGRAWKA Re: Popatrzcie :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.05, 11:47
      też uważam że faceci wolą szczupłe no i mnie podoba się w 100 % szczupły typ
      sylwetki, a mówienie że modelki to wychudzone wieszaki ...może niektóre tak ale
      większość jest ok, a to że na wybiegu czy na zdjęciu modelki wyglądaja "szaro-
      buro" o raczej efekt makijażu i działania celowego aby coś wyrazić przez
      kolekcję, takie jestmoje zdanie
      zresztą skoro dziewczyny tutaj uważają że modelki sa do bani to dlaczego się
      odchudzacie, stosujecie diety cud ( wątki z tego forum!!!!!) ćwiczycie i pyacie
      jak zrzucić 5 kg w 3 dni ( no dlaczego ???)dlaczego pytacie ile mam cwiczyć aby
      zrzucic 2 cm ( tez wątki z tego forum)przeciez co to jest 2 cm:))
      a no dlatego że zawsze szczupłe sylwetki podobaja się bardziej tak już jest

nie chcę nikogo obrazić tylko nie zaprzeczajaie same sobie
      pozdrawiam
      • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 06.02.05, 12:00
        Dokładnie AGRAWKA - strzał w dziesiątke i ten szał odchudzania. Chyba nie mogą
        się coś odchudzić więc piszą takie słowa, które z prawdą mają niewiele
        wspólnego.
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Popatrzcie :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 12:05
          Przecież tu pisały dziewczyny, które są szczupłe. Czy z rozmiaru 34 trzeba się
          odchdzać...?
          • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 06.02.05, 12:22
            Nie, nie trzeba :)
            Ale dlatego w tym wątku większość ale nie wszyscy się ze mną zgadzają z
            prostego powodu a mianowicie w naszym społeczeństwie więcej jest osób grubych,
            mających problem z wagą bo dlaczego w czasopismach nie ma diet na przytycie?
            Dlatego, że chudzi odchudzać się nie muszą. I zawsze lepiej być
            chudym/szczupłym niż grubym.
            • Gość: Ivre Re: Popatrzcie :) IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 06.02.05, 12:25
              Najlepiej byc takim 'w sam raz' :P
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: Popatrzcie :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 12:30
              Odróżnij chudość od szczupłości, w Polsce akurat jest wiele szczupłych kobiet,
              zapraszam do USA, zobaczysz, co to grubość. Modelki są chude, bo ich waga do
              wzrostu i ogólny wygląd jest NIENATURALNY. Powiedz mi, czy normalne jest
              lansowanie czegoś tak ekstremalnie NIENATURALNEGO? Kobieta w normalnych
              warunkach nie ma prawa tak wyglądać i nie ma prawa się do takiego stanu
              doprowadzić, to jest niewykonalne dla niormalnych kobiet, jeśli chcą normalnie
              funkcjonować i zachować zdrowie, te modelki mają ustalone przez specjalistów
              diety i ciężko ćwiczą, do tego setka zabiegów pielęgnacyjnych, żeby tak
              niedożywiony organizm i skóra wyglądała jako tako. Większość kobiet nie wygląda
              jak modelki i chore jest myślenie, że kobiece i piękne jest to, co reprezentuje
              sobą góra 1% kobiet - ile znasz kobiet, które mają ponad 175 cm i ważą 45 kg?
              Niestety presja ejst ogromna i wiele normalnych atrakcyjnych kobiet jej nie
              wytrzymuje i wbrew sobie nawet próbuje się do takiego stanu doprowadzić.
              • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 06.02.05, 13:01
                Ja mam 175 i ważę 52 kg i czuję sie super :) I mogę jeść co chcę, żadnych
                kalorii nie liczę i od wielu lat mam taką samą wagę, nawet nie wiem co ile ma
                kalorii.
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Popatrzcie :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 13:32
                  Modelki mają MINIMUM 175 cm, co znaczy, że wiele z nich ma 177, 180 cm itd... a
                  przy tym mają MNIEJ niż 52 kg. Już wiadomo, o co Ci chodzi - uważasz się za
                  taką modelkę i dlatego próbujesz wszystkim wmówić, że takie kobiety (czyli Ty)
                  są najpiękniejsze. Jak chcesz, to cię umówię z moim kumplem - przystojny, ma
                  kasę, ma samochód i szuka takiej modelki - Twojego wzrostu, szczupłej,
                  najlepiej brunetki i bez nałogów (tu juz nie wiem, czy jakieś masz). Chociaż
                  pewnie, skoro zaliczasz się do tego elitarnego grona konbiety w typie pieknych
                  chudych modelek, to masz na pęczki takich facetów...
                  • Gość: annnka Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:39
                    nie czepiamy sie zgrabnych,bo same takie jestesmy!(przynajmniej ja:),a tych a
                    raczej tej co uwaza sie za niewiadomo co,inko czemu tak na sile chcesz komus
                    cos wmawiac?skoro tak cie fascynuja modleki,to jezeli masz predyspozycje to
                    sama nia zostan,chyba ze brak tych predyspozycji....
                • Gość: Klara Re: Popatrzcie :) IP: *.4web.pl 06.02.05, 13:44
                  No to bardzo się cieszę, że możesz jeść co chcesz, zatem proponuję Ci, idż do
                  agencji modelek ze swoim portfolio, czeka na Ciebie praca:))))
                  Nie martw się i tak na wstepie KAŻą ci schudnąc około 5-6 kg:) Dla zasady:)

PS. A tak z innej beczki , to w jakimś dziwnym gronie ludzi sie obracacie,
                  jesli waszym facetom podaoba się albo chude, albo grube:)
                  To jak się z wami zręczali to z centymetrem? Hmmmm...A ja glupia myslałam, że
                  ludzi może połączyc choćby wspólna pasja, taka jak alpinizm:P Znaczy, że moi
                  znajomi nijak nie pasują do dnia dzisiejszego:P

• Gość: asiek_asiekowaty Inko, przeslij nam swoje zdjęcie. :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 13:47
      • olkaaaa chcecie prześle wam 06.02.05, 14:25
        jak chcecioe moge wam wysłać modelki które widać na 100% że mają anorekcje i
        jeszcze je na wybieg dają to jest tragedia lepiej być normalnym być szkieletem
        jest źle i być grubym jest źle
    • mroofka2 Re: Popatrzcie :) 06.02.05, 12:53
      a co powiesz "droga" Inko na to, że modelki to w 90% anorektyczki????to jest
      akurat fakt!!!!
    • Gość: asiek_asiekowaty UWAGA! "piękna" figura ;) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 13:35
      www.optymal.com.pl/komplet_ona.php?komplet=atl-3
    • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 06.02.05, 13:48
      Ojej przeciez dziewczyny sie odchudzaja bo chca byc po prostu szczuple a
      niekoniecznie chude tylko anorektyczki chca byc chude.Ja np sie odchudzam choc
      raczej bym to ujela wyszczuplam ale wcale nie zamierzam sie wychudzac bo mi sie
      to po prostu nie podoba wrecz obawiam sie ze czasem z odchudzania moze mi za
      duzo pojsc z biustu czy twarzy bo tak naprawde to jedynie uda i biodra mam ciut
      przysadziste reszta jest szczupla ale nigdy nie chcialabym byc chuda moze komus
      sie podobaja wystajace kosci i zebra to juz jego problem mi sie jednak zle
      kojarza i troszke tluszczyku i miesni powinna kobieta miec
      • olkaaaa Re: Popatrzcie :) 06.02.05, 14:26
        ja do modelek nie mam nic i do szczupłej sylwetki ale co oni z tych modelek
        wyrabiają to sie w głowie nie mieści to jest tragedia
      • olkaaaa Re: Popatrzcie :) 06.02.05, 14:27
        nie wiem jak bo bym wkleiła jakoś te zdjęcia ale nie potrafie
        • Gość: walijka Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:02
          te panny na zdjeciach sa fatalne... pomijam ze chude ale jedna to ma tylek jak
          biczowany nalesnik.... o twarzach nie wspomne (co niektorych)
    • Gość: Marta Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:41
      Inko,
      Wlasciwie nie wiem, po co zalozylas ten watek?
      Mam 178/56 i dopiero od niedawna sie lubie. MIalam niezle kompleksy z powodu
      mojej chudosci (m.in.dzieki komentarzom roznych niezbyt zyczliwych osob, nie
      wiem, czy z zazdrosci czy z innego powodu...) kiedy wazylam jeszcze mniej.
      Teraz jest ok. Ale wiem, jak komentarze dotyczace wygladu potrafia bolec. Czasem
      lepiej sie powstrzymac niz kogos zranic za cene dowartosciowania samej siebie,
      wiesz?
      Pozdrawiam.

• Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 00:34
        Założyłam ten wątek bo tak mi się podobało.
        Wiesz, ja zawsze byłam szczupła/chuda i często znajome mi osoby mówiły - "ojej
        ale Ty chyda jesteś.."itp., słowo anoreksja też sie trafiało i nie przejmowałam
        się jakoś tym zbytnio ale pamiętałam te słowa.
        " Ale wiem, jak komentarze dotyczace wygladu potrafia bolec." - No wiesz mnie
        aż tak nie bolały.
        Ale dopiero obcy ludzie mi uzmysłowili, że mam super figurę, wiele razy jak
        byłam w sklepie i coś przymierzałam ekspedientki mi wprost mówiły, że mam
        figurę jak z żurnala, no i faceci oczywiście - im zawsze podobała i podoba się
        moja figura a ja głupia wcześniej wstydziłam się chodzić w spódnicy bo mam
        chude, długie nogi a teraz...
        Dlatego wiem teraz, że ludzie są strsznie zazdrośni i powiedzą wszystko żeby
        się tylko lepiej poczuć.
        A ja czuję się ekstra, jestem zdrowa i nie mam żadnej anoreksji a na takie
        teksty w ogóle uwagi nie zwracam bo wiem, że to z czystej zazdrości, wręcz
        zawiści ludzkiej. I zawsze tak było, jest i będzie, ze ludzie szczupli będa się
        prezentować atrakcyjniej i żadne czasy ani moda tego nie zmienią bo
        te "wychudłe...okropne..." według Waszego mniemania modelki zawsze będą
        prezentować modę...czy Wam się to podoba czy nie...
        • klara-klara Re: Popatrzcie :) 07.02.05, 01:13

nie myslas o karierze modelki? byla bys wtedy w tych "zurnalach", moglybysmy cie takze podziwiac!:)
        • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 07:36
          jezeli Ci tak wszyscy mowia ze jestes taka piekna i idealna to po co
          potrzebujesz potwierdzenia na tym forum
          • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 11:59
            Nie potrzebuję żadnego potwierdzenia na forum i nigdzie nie napisałam, że
            jestem taka piękna i idealna więc nie koloryzuj faktów, których nie podałam i
            same je sobie wymyśliłaś. Bo dyskusja się tyczy modelek, że według mniemania
            niektórych tu a nawet większości są anorektyczkami itd., itp. Ale jak widać
            moja teza się potwierdza - zawiść i zazdrość i ciągłe ataki. Lepiej Ci?
            • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 12:09
              no sama powiedzialas ze na chudych najlepiej sie ciuchy prezentuja i ze chude
              sa najladniej wygladajace wiec chyba sama sie chcialas poczuc lepiej skromne
              osoby znajace swoja wartosc nie zaczynalyby pisac takiego postu ja powiem tak
              do konca swojej wartosci tez nie znam bo mam troche za masywne uda ale powiem
              Ci ze zebra tez mi troche wystaja moze nie tak jak modelkom ale jak sie
              wyciagne to je widac i po prostu nie podoba mi sie to jezeli mam jakies
              kompleksy to wlasnie takie ze za duzo ciala w udach a za malo tuz pod biustem i
              zgodze sie ze lepiej byc szczuplym niz grubym ale tez lepiej byc szczuplym niz
              chudym
            • stephanie_s Re: Popatrzcie :) 07.02.05, 17:28
              Kobieto pzryznam,ze naprawde Cie nie rozumiem to cudowne ,ze cieszysz sie ze
              swej sylwetki ja takze jestem z tych chudszych i tez jak najbardziej sie
              ciesze ,ale dlaczego próbujesz wmawiac ludziom,ze jesli nie sa chudzi to juz sa
              okropni ,zresztą moja droga "uroda" sylwetki to nie tylko waga to takze
              proporcje,prawda jest taka ,ze mnóstwo modelek ma bardzo nieładne kształty i co
              z tego ze sa chude i wysokie ile widziałam takich z paskudnie szerokimi
              ramionami a prawde powiedziawszy to jak ktos jest chudy takie wady jeszcze
              bardziej widac,no ale to nie ma znaczenia pzryznam jestem zdania ,ze smukła
              sylwetka jest atrakcyjna,ale chyba pominełas jedna rzecz tak jak osoba
              okraglejsza wcale nie musi byc brzydka tak nie zawsze osoba bardzo smukła jest
              ładna..ale i tak najgorsza jes"brzydota duszy i umysłu"...
        • Gość: anka Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:37
          watpie ze jestes taka super,napewno masz jakis mankament,moze jakas
          niewyjsciowa twarz:)?skoro tak chcesz sie dowartosciowac na tym forum,
        • verena2891 Re: Popatrzcie :) 11.02.05, 19:24
          No tak ekspedientki w sklepie to wiarygodne zrodlo.Wcale nie lubia wciskac
          wszystkiego co sie da ,byle tylko kase nabic.A co do modelek to i owszem na
          szczuplej osobie zawsze wszystko lepiej wyglada , ale w wiekszosci te marne
          pokraki , ktore prezentuja jakies dziwne lachy nie maja nic z pieknem
          wspolnego.Piekna i szczupla , ksztalty idealne to moim zdaniem Cindy
          Crawford.Kobieta z krwi i kosci , umiesniona i ladnie wyrzezbiona .No ale coz
          to tylko moje zdanie.
          • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 11.02.05, 19:57
            dajcie se juz siana
          • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 20:09
            Myślę, że wiarygodne źródło to własne lustro, które nigdy nie kłamie :)
            Marne pokraki? Hehehe... ciekawe jaka z Ciebie pokraka... :)
            • verena2891 Re: Popatrzcie :) 11.02.05, 21:26
              Jak pokraka to pewnie pokraczna no nie?Jej ale ty to wszystko do siebie
              bierzesz , przeciez ja to nie o Tobie powiedzialam tylko jako ogolne
              stwierdzenie.Wrzuc na luz kobito, pozdrawiam Cie pokracznie , ale serdecznie:)
              • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 21:38
                :)
    • Gość: nora modele IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 01:25
      A ci modele to są tacy fuujjjjjjjj.
      Też jacyś tacy wyglodzeni. zero piersi, zapadnięta klata bleeeeeee Sterczą im
      kości biodrowe, ja jeszcze rozumiem że modelce, ale FACETOWI ?????
      ci faceci sa wstrętni, facet musi miec trochę ciała, a ci modele po prostu
      ohyda az mi niedobrze :(((((
    • Gość: mała Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:59
      Modelki tak jak inne kobiety - jedne są ładne, inne średnie, a drugie zupełnie
      brzydkie. Jednak nie zgodzę się, że te na zdjęciach są wychudzone (chociaż
      obejrzałam tylko pierwszych 10 zdjęć), one są po prostu bardzo szczupłe.
      Wychudzone modelki to były w połowie lat 90 - można było żebra liczyć. A skoro
      piszecie o 'kobiecych' kształtach - ja zdecydowanie wolę modelkę w stylu Mili
      Jovovich (szczupła figura i piękna twarz) niż wielki tyłek Jennifer Lopez czy
      masywne nóżyska Beyonce.
    • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 11:21
      powiem tak gdyby wszsytkie modelki wygladaly jak Claudia Schiffer i Cindy
      Crawford to owszem swiat modelek bylby piekny bo te modelki nie maja
      wystajacych zebr sa lekko umiesnione ze az milo popatrzec jedynie moze nogi
      maja ciut za szczuple ale zeby nie bylo ze sie czepiam:) ale to co tutaj widac
      no to sorry niektore zdjecia sa ok i figury tez ale wiekszosc jednak nie po
      tych dyskusjach znalazlam w jednej ksiazce diety modelek na 3 tygodnie przed
      pokazami to sie z deka zalamalam toz to kopenhaska zajezdza (jesli chodzi o
      ilosc i nie liczac sniadan zreszta nigdy nie bylam na kopenhaskiej wiec
      dokladnie nie wiem jaka ona jest)przy takiej diecie to mozna wpasc w anoreksje
      jesli one jeszcze do tego cwicza dla mnie to jest sztuczna chudosc i koniec
      kiedys im sie to odbije na zdrowiu niestety
      • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 12:13
        Inko mam do Ciebie prosbe podaj swoje wymiary tzn waga wzrost obwod biustu
        talii bioder lydki i uda bo moze jednak faktycznie jestes szczupla a nie chuda
        jak anorektyczka to wtedy sie zgodze ze masz idealna figure:]
        • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 12:19
          Nie potrzebuję Twojej zgody, że mam taką a nie inną figurę bo ja doskonale wiem
          jaką mam wieć Twoją aprobatę mam wiesz gdzie.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Popatrzcie :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 12:22
            "mam wiesz gdzie" Wiesz co? Poczytaj sobie może jeszcze raz moje posty i twoje,
            i przeanalizuj, kto tutaj jest wulgarny.
          • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 12:28
            hahaha czyli jednak masz cos do ukrycia a ja myslalam ze zalozylas ten watek bo
            chcialas sie pochwalic "super figura"
            • frrancuzeczka Re: Popatrzcie :) 07.02.05, 12:36
              asiek, nie denerwuj sie:) nie ma sensu dyskutowac z osoba, ktora na poparcie
              swoich argumentow ma to, ze panie w sklepie powiedzialy ze ma "figure jak z
              zurnala".

buahahaha. tylko smiech pozostaje.
              • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 12:42
                Nie ma to jak wyrwać z kontekstu i podać jako mocny argument ale osoba, która
                to napsiała musi być niedojrzała do dyskusji. Ale śmiech to zdrowie dziecinko
                więc śmiej się :) Pośmieję się z Tobą :)
            • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 12:40
              Nie, nie mam nic do ukrycia ale nie mam potrzeby uzewnętrzniać się na tym forum
              przed osobami takimi jak Wy bo co bym teraz nie napisała to zostanie
              skrytykowane i wyśmiane. A wątek założyłam żeby podyskutować o modzie,
              modelkach itp. ale wyszło co wyszło. I wiadomo z jakich powodów...
              • frrancuzeczka Re: Popatrzcie :) 07.02.05, 12:43
                gdybys chciala podyskutowac to nie wyszlo by z tego to co wyszlo. przeczytaj
                sobie watek od poczatku. na jakakolwiek inna niz twoja opinie o modelkach
                dziewczyny byly od razu krytykowane. jezeli ktoras napisala, ze nie podoba jej
                sie modelka na zdjeciu, ty zaraz pytalas, czy ona jest ladniejsza i
                stwierdzalas, ze na pewno nie. tak sie nie dyskutuje.
                • frrancuzeczka Re: Popatrzcie :) 07.02.05, 12:45
                  wiec jezeli ktos jest tutaj niedojrzaly do dyskusji to raczej ty. przykro mi bardzo.
                  • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 13:05
                    A mi nie przykro.
                • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 12:48
                  Być może parę razy się niepotrzebnie uniosłam ale dyskusji nie prowadzi jedna
                  osoba, dyskusja żyje własnym życiem i wyszło jak wyszło i to nie tylko moja
                  zasługa.
              • stephanie_s Re: Popatrzcie :) 07.02.05, 17:39
                jesli chesz podyskutowac o modelkach to chyba zle zaczełas,bo wydawało mi sie
                ze przede wszystkim chcesz podyskutowac o sobie...wiec wracajac do dyskusji o
                modelkah,e które pokazałas na zdjeciu nie podobaja mi sie za bardzo modelki
                które lubie to angie everhart,christy turlington,stephanie seymour przede
                wszystkim kazda z nich ma ładna harmonijna figure i ciekawą urode
            • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 12:47
              wiesz Inko powiem tak na poczatku nie potrzebnie sie wywyzszalas bo juz samo to
              zostalo slusznie skrytkowane pozniej probowalas wcisnac komus swoje zdanie
              owszem niektore modelki sa bardzo piekne i zgrabne ale raczej nie te co
              pokazalas w linku(no pare wyjatkow) a poza tym po co na sile kreowac sztuczne
              idealy w koncu najpiekniejsze jest to co naturalnie piekne a modelki nie sa
              naturalnie szczuple bo katuja sie strasznymi dietami z Twojego wzrostu i wagi
              wynika mi ze jednak nie jestes az tak przerazliwie chuda jak wiekszosc z nich
              (chociaz najlepiej sie to ocenia po wymiarach ktorych nie chcialas podac wiec
              ja Cie rozumiem ze nie chcesz podac bo sie boisz atakow)
              • Gość: asiek_asiekowaty francuzeczko! wejdź koniecznie! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 12:50
                Proszę Cię, wejdź na mój post z tytułem "buhahaha", ta niby moja wypowiedź o
                fałdkach na brzuchy podana przez Inkę jest sfałszowana!
                • Gość: Inka_25 Re: francuzeczko! wejdź koniecznie! IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 12:53

Sfałszowana??? Oto dowód.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=11744322&a=11801315
                  • frrancuzeczka Re: francuzeczko! wejdź koniecznie! 07.02.05, 12:58
                    Inko, ale przeciez w linku, ktory podalas jakis autor K. cytuje aska a potem
                    pisze o swoich faldkach na brzuchu.
                  • Gość: asiek_asiekowaty [...] IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 12:58
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: Inka_25 Re: AHAHAHAHA! IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 13:02
                      Wielka kompromitacja...doprawdy...chyb a sobie wszystkie włosy aż wyrwę :)
                      • frrancuzeczka Re: AHAHAHAHA! 07.02.05, 13:04
                        wlasow wyrywac nie musisz:) ale powinnas przyznac askowi racje bo ten cytat nie
                        byl z jej wypowiedzi.
                        • Gość: Inka_25 Re: AHAHAHAHA! IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 13:06
                          Przyznaje aśkowi rację ale tylko co do tego. Reszta bez zmian.
              • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 12:50
                lili202
                Można Cię podać za przykład kulturalnej i życzliwej rozmówczyni :) I mówię to
                szczerze :)
                • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 12:55
                  no to dziewczyny pogodzcie sie wreszcie i przeproscie sie nawzajem za ataki bo
                  one sa zbedne ja widze ze Inka troche spokorniala wiec trzeba jej to wybaczyc i
                  nie atakowac juz wiecej a pzoa tym swiat jest dlatego piekny ze kazdemu sie
                  podoba co innego:)ile ludzi tyle gustow Claudia Schiffer tez sie nie wszystkim
                  tak bardzo podoba a taka Beyonce czy J.Lo tez ma sporo zwolennikow nie ma
                  jednego kanonu piekna!! byleby prezentowane przez nas piekno bylo oparto na
                  zdrowiu a nie na anoreksji czy otylosci
                  • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 13:47
                    Zgadzam sie lili202, choć nie do końca ale tak...
                    • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 15:24
                      Mój powyższy post napisany był prawie 2 godziny temu ale nie ma nikogo
                      chętnego. No tak...trzeba dogryźć...do upadłego... Skąd w Was tyle jadu i
                      zawiści? Myślicie, że tu ktoś kogoś przekona? Na pewno nie. Ani ja Was ani Wy
                      mnie. Możecie być grube, szczupłe, chude, obleśne, tłuste, anorektyczki i jak
                      się dobrze czujecie to ok ale z pewną prawdą trzeba się pogodzić a nie
                      wygłaszać różne głupoty nie mające za wiele wspólnego z faktami. Ja się
                      przynajmniej przyznalałam, że w paru postach trochę nie uniosłam ale Wy
                      jesteście "nieskazitelne"... Ale powiecie wszystko zeby sie tylko lepiej poczuć
                      we własnym ciele...choćby psychicznie...
                    • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 16:03
                      domyslam sie ze chodzi Ci o to ze nie zgadzasz sie ze komus sie moze j.lo albo
                      beyonce podobac az tak jestes zazdrosna myslalam ze zmadrzalas po tym watku
                      ale pwoiem Ci jedno czy to ze one maja za szerokie tylki to juz powod zeby sie
                      nie podobaly przeciez maja sliczne buzie (co prawda tylko w makijazu)pelne
                      piersi a na teledyskach glownie to widac wiec co sie ma nie podobac
              • Gość: klara Przecież być chudym to ich zawód! IP: *.4web.pl 07.02.05, 13:07
                No tak , jak juz ktoś napisał kobieta w Stylu Schiffer, a szczególnie Crawford
                jest bardzo ładna i tu się absolutnie zgadzam...Ale one mają czym oddychac i na
                czym siedzieć...Tylko, że to już nie sa modelki, a kobiety mające własny biznes
                i sygnujące swoim nazwiskiem kosmetyki, reklamy itp. i robiące z tego niezle
                pieniadze...nie mówiąc już o tym, że porównanie Crawford z wychudzoną 15 latką
                wydaje mi sie nie na miejscu ----------> a smutna prawda mówi jedno:od 15 do 25
                roku życia możesz pochodzić jako wychudzony patyk po pomoscie, potem zostajesz
                na lodzie i nikt już nie troszczy sie ani o Twoje zdrowie, ani o to, czy masz z
                czego żyć...I chyba ktoś nie zwrócił uwagi na jedną rzecz:
                Ich zawód to być chudym i łazić po pomoście na pokazie.
                Mój zawód to uczyć róznych ludzi różnych rzeczy i co pewien czas pojechać
                gdzieś, zobaczyć czyjeś kości:)
                Jak jadę te kości oglądać , to raczej szpilek i ciuchów z pokazu mody nie
                założę...
                Wiec, dlaczego mam zmieniać zawód i przekwalifikowywać się na modelkę, hę?

Ok, moze to jakiś nobilitujący zawod, ja nie wiem....wiem natomiast, że żadna z
                tych pań nie może byc zawodową łyżwiarką, gimnastyczka artystyczną, baletnicą
                klasyczną czy rzucającą dyskiem. Wspomniana budowa fizyczna je z tych zawodów
                wyklucza. Ale predestynuje do zawodu modelki, ktory trwa około 10 lat.
                • Gość: marta Re: Przecież być chudym to ich zawód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:47
                  ja naprawde proponuje usunac ten watek,decyzja smee byla sluszna. Czasem lepiej
                  zapobiegac niz leczyc,a niektorych wyleczyc sie niestety nie da...
                  Wiec pozwolmy ciagnac Ince to histeryczne cokolwiek soliloquium, moze jak tu
                  wyrzuci z siebie negatywne emocje to nie zrobi juz tego w realnym swiecie...
    • frrancuzeczka Re: INKO NADAL CZEKAM NA ZDJĘCIA! I jeszcze jedno 07.02.05, 12:40
      teraz Inko naprawde przesadzilas.
      • Gość: Inka_25 Re: INKO NADAL CZEKAM NA ZDJĘCIA! I jeszcze jedno IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 12:44
        No co Ty francuzeczko? asiek_asiekowaty prosiła (a właściwie żadąła bo prośby
        nie wyraziła) żeby argumentować swoje opinie więc to zrobiłam.
    • Gość: justa Re: AHAHAHAHA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:33
      smee miała świętą rację, że wykasowała ten wątek. to tylko stek chamstwa i
      wyzwisk.

asiek, daj spokój, nie przekonasz, szkoda zdrowia. zauważ, że nie jest to jej
      pierwszy wątek, w którym tylko ona ma rację :/
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: AHAHAHAHA! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 15:11
        A pewnie, dam spokój. :) Tylko kurczę, jak mnie się podoba, jak ludzie sobie
        cos naidterpretują... Ja tam dyskutuję nawet, jeśli dyskusja jest bez sensu, bo
        to strasznie zabawne, nie wiem o jakiej konsekwencji mówi Inka, bo ja nie
        mówiłam, że już z nią dyskutować nie będę... I Inka nie może też zrozumieć, że
        mój super przystojny kolega może mi się nie podobać, a nie ja jemu, ale wg.
        Inki najprawdopodobniej ze mną jest coś nie tak. I z innymi forumowiczkami. Nie
        masz 175 cm? Nie ważysz 50 kg? Justa, grubasie, brzydulo! ;) Pozdrawiam
        wszystkie nie-chude, nie-piękne, nie-grube, nie-brzydkie kochane
        forumowiczki. :*:*:*:*:* Buźka dziewczynki, dobrze, że są tu takie osoby, jak
        Wy, żeby zrównoważyć toto zachowanie typu wiadomego...
        • ewelinasss Re: AHAHAHAHA! 07.02.05, 15:28
          Skoro ten kolega taki przystojny i super to dlaczego Ci sie nie podoba?piszesz
          o nim w takich superlatywach wiec logiczne ze ci sie powinien podobac.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: AHAHAHAHA! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 20:19
            Nie odpowiada mi jego światopogląd, a chociaż obiektywnie ejst przystojny - nie
            ejst w moim typie. A co do tego, że ja mu nie odpowiadam - wszytsko mu się we
            mnie podoba poza jedną rzeczą - on ma 173 cm wzrostu, ale mimo to chce mieć
            dziewczynę wyższą od siebie, a ja mam 168 cm - jedyną rzeczą, która mnie
            dyskwalifikuje u niego, jest wzrost (już chyba samo jego szukanie dziewczyny
            wg. ustalonych przez siebie miar świadczy o tym, że ma charakter, który może
            się nie podobać, bo który chłopak szuka dziewczyny wg. ścisłych kryteriów
            wyglądu?).
            • ewelinasss Re: AHAHAHAHA! 08.02.05, 13:23
              No rzeczywiscie temat "AHAHAHAHA!" jest tu na miejscu bo ty to chcesz chyba
              kogos naprawde rozsmieszyc,facet 173 i przystojny,bardzo niski jak na faceta a
              zeby byc prystojnym to trzeba spelniac mysle jakies kryteria i jednym z
              podstawowych kryteriow jest wlasnie wzrost, np. 190 (185)ale nie 173 daj spokoj
              kolezanko ja tam nigdy nie chcialabymmiec nizszego faceta od siebie i niewazne
              czy byl mial piekna twarz i kupe kasy czy nie,po prostu nie,naloz obcasy to
              bedziesz wyzsza od niego hehe
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: AHAHAHAHA! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 15:29
                Wierz mi,że jakoś dziewczynom to nie przeszkadza. No a poza tym w takim razie
                który facet chciałby mieć dziewczynę 180 cm? Bo modelki to takiego są
                wzrostu... Także wychodzi na jedno - przeciętny facet nie chciałby mieć tak
                wysokiej dziewczyny, szczególnie, jakby jeszcze miała obcasy i szczególnie, że
                teraz jest mnóstwo niskich facetów.
                • ewelinasss Re: AHAHAHAHA! 08.02.05, 16:18
                  Mysle ze jakbys rzeczywiscie spelniala jego wymagania to 5 cm wzrostu nie
                  stanowiloby dl aniego problemu.a dziewczyny nie chca miec niskich facetow.jak
                  dla mnie sa mniej atrakcyjni ale moze komus sie podobaja choc bardzo rzadko
                  widuje sie takie pary gdzie kobieta bylaby wyzsza od faceta.taka mamy juz
                  kulture ze facet ma byc wyzszy i wiekszy zeby mogl sie opiekowac kobieta
                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: AHAHAHAHA! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 17:34
                    Chodziło tlymo i wyłącznie o kilka cm - dla niego to jeden z podstawowych
                    warunków, żeby być z dziewczyną, musi być wysoka, on sam mawia, że niskich
                    ładnych dziewczyn jest mnóstwo, ale wysokich ładnych - malutko, dlatego jesli
                    ten parę cm nie byłoby dla niego tak ważnych, to chciałby być ze mną, a mógłnby
                    też chcieć być z wieloma innymi ładnymi niskimi. Dla mnie też facet musi być
                    wysoki, ale on już miał mnóstwo wysokich dziewczyn, którym jego niski wzrost
                    nie rzeszkadzał.
                  • katinka113 Re: AHAHAHAHA! 08.02.05, 21:06
                    acha, mam rozumieć ,że jak facet jest niski, to już sie nie może kobietą
                    zaopiekować???jestes normalna, czy taka udajesz???
                    • katinka113 Re: AHAHAHAHA! 08.02.05, 21:07
                      to było oczywiście do tej o nicku ewelinass, czy cos tam...
                    • ewelinasss Re: AHAHAHAHA! 08.02.05, 21:28
                      A to jest do tej o nicku katinka ileś tam.A ty glupia jestes czy tylko taka
                      udajesz?bo czepiasz sie strasznie szczegolow.
                      • katinka113 [...] 08.02.05, 21:40
              • carolina22 Re: AHAHAHAHA! 08.02.05, 16:33
                popieram w 100%:)
                173 to mam ja-a moj byly mial 196[niezle co].a moj nowy nabytek ma 185.w ogole
                ponizej 180 to juz porazka,sorry.niestety tak to jest ze to jedno[!]z
                podstawowych kryteriow oceny wygladu mezczyzny.tak jak figura,biust u kobiety.
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: AHAHAHAHA! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 17:36
                  Ja mam 168, ale i tak zawsze uwielbiałam facetów powyżej 185 cm - miałam 198,
                  miałam 197, teraz mam 186. Ale zwróćcie uwagę, że jak dziewczyna jest drobna
                  imalutkla, np. 155 cm, a takich ejst jednak trochę, to dla niej najlepszy
                  będzie taki do 175.
    • smee KONIEC 07.02.05, 16:05
      Pisze 'oficjalnie': skasowalam prawie calosc klotni miedzy Asia i Inka, gdyz
      nie byla to absolutnie dyskusja o urodzie, lecz ublizanie jedna drugiej, ktorej
      naprawde nikt nie ma ochory czytac. W netykiecie wyraznie jest napisane: "Jeśli
      dyskusja przerodzi się w prywatną wymianę poglądów, kontynuuj ją poza forum".

Jezeli ktos nie zgadza sie z wykasowaniem, prosze wszelkie uwagi kierowac na
      moj adres gazetowy lub jezeli nie obchodzi go/jej moja opinia - prosze zwracac
      sie do administratorow forum.

Pozdrawiam i mam cicha nadzieje, ze nie bedzie wiecej klotni.
      • Gość: Inka_25 Re: KONIEC IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 16:24
        Zgadzam się z wykasowaniem. Przynajmniej teraz stać Cię na obiektywizm i nie
        tylko ja byłam winna.
        • Gość: lili202 Re: KONIEC IP: *.ls.net.pl 07.02.05, 16:43
          ja chcialam jeszcze tylko na koniec dodac ze jeszcze nigdy nie patrzylam na
          modelki z zazdroscia bo raczej uwazam ze czesciej niektore piosenkarki na
          teledyskach ladniej wygladaja niz one to na pewno tez kwestia komputerowania
          makijazy i bla bla bla ale cos w tym jest ze te z wybiegu tak nie zachwycaja i
          to szczegolnie facetow moj facet jakos tak na wychudzone w ogole nie patrzy za
          to jak w tv leci beyonce czy j.lo to co chwila zerka troche mnie to denerwuje
          przyznam ale o czyms to swiadczy gdyby mu sie wychudzone modelki podobaly to by
          pokazy mody ogladal (bo on generalnie bardzo lubii ciuchy i chodzenie na zakupy
          co jest nietypowe dla faceta)a on jak raz wlaczylismy to od razu to wylaczyl
          • Gość: Inka_25 Re: KONIEC IP: *.szwajcarska.pl 07.02.05, 17:17
            Dawid dzięki. Czyli jednak ktoś się ze mną zgadza jak widać :) i to facet... :)

"Re: Popatrzcie :)
            Autor: Gość: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Data: 07.02.2005 16:24 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

-----------------------------
            • Gość: Ivre Re: KONIEC IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.02.05, 19:49
              O rany, dlaczego w tym watku 'racje' maja tylko osoby popierajace 'wychudzone'
              modelki? Czemu w ogole zwolennicy 'chudych' spieraja sie ze
              zwolennikami 'szczuplych/normalnych' albo ze zwolennikami kobiet 'nieco
              bardziej przy kosci'? Chyba wszyscy jestesmy ludzmi na poziomie, wiec
              powinnismy uznac, ze ilu ludzi, tyle kanonow 'piekna' i dac sobie spokoj, bo ta
              dyskusja jest jalowa, a miejscami zenujaca :/ Niestety, tylko kilka osob
              wykazalo sie kultura w pelnym tego slowa znaczeniu :( Tak, jak jeden woli kolor
              czarny, a inny bialy, tak jeden ubostwia 'chuda', inny 'grubsza'. Czy to tak
              trudne do zaakceptowania? Po raz kolejny na tym forum prosze; szanujmy sie
              nawzajem i tolerujmy odmienne gusta.
        • miauuu Re: inka 07.02.05, 22:40
          "Przynajmniej teraz stać Cię na obiektywizm i nie
          tylko ja byłam winna."
          byłaś byłaś, bo zamiast piec grube buły znowu zaczęłaś obrażać ludzi.

• Gość: asiek_asiekowaty Re: KONIEC IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 20:26
        Mniejsza o to, czy ja obrażałam Inkę, czy ona mnie, ale mam wrażenie, że 1.
        Inka nie tylko w stosunku do mnie napisała wiele obraźliwego 2. wiele osób
        wyraziło się obraźliwie o Ince (których posty nadal tu są). Wniosek - cały ten
        topic jest jedną wielką jałową kłótnią i czy w takich stuacjach nie lepiej
        kasować całe topici, a nie pojedyncze wypowiedzi? Podobne zdanie mam o sławnym
        topicu na temat częstotliwości mycia włosów.
    • Gość: jumbala Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 22:30
      moda srednia , modelki jak modelki- to ich praca, mi osobiscie ani krzty sie nie
      podobaja, a makijażu też takiego co by mi sie podobal nie znalazlam, ale ja nie
      lubie mocnych makijaży... ocena nie jest pewlna widzialam okolo 20 zdjec
      Zaspokoje ciekawosc inki mam 162 i 49 kg i chce jeszcze z kilo przytyc- bo
      jestem ciut za chuda, wolno idzie tycie bo masa miesniowa niestety nie przybywa
      tak szybko jak tluszcz:( - ja po prostu lubie siebie w swojej skorze i nie
      zamienilabym jej ani na 10 cm wiecej ani na pre kilo mniej:)
      • Gość: ohmygodness! Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:48
        Inka - jesli cieszysz sie,ze zgadza sie z Toba facet,ktory pisze takie
        farmazony,to Ci serdecznie wspolczuje. Ktora z Was chcialaby byc z kims kto
        traktuje kobiete jako,nie owijajac w bawelne,kawal miesa? I pomyslcie-jesli on
        woli ladna,szczupla i seksowna laske,to jaka macie pewnosc,ze jak przekroczycie
        pewien wiek,to taki ktos nie powie Wam "sayonara-sama wiedzialas czego tak
        naprawde szukam u kobiety"?
        Litosci,nie pojmuje takiego rozumowania... I zapewniam wszystkie piekne
        superchude dziewczyny,ze nie potrwa to wiecznie. Nie twierdze,ze wyglad jest
        niewazny,ale do jasnej anielki-troche rozwagi!
        • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 00:00
          Moja mama ma 50 lat i nadal ma super figurę - filigranową i szczupłą więc jak
          widać na przykładzie może to trwać wiecznie.
          • Gość: Marta Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:14
            Inka, a Ty masz 25 lat?
            To nie zlosliwosc, tylko ciekawosc.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 00:20
              A do czego Ci jest potrzebny mój wiek? Chcesz mi coś dogryźc bo nie rozumiemtaj
              Twojej ciekawości. A Ty ile masz lat?
              • olkaaaa Re: Popatrzcie :) 08.02.05, 00:28
                wiek pewnie po to jej potrzebny bo wypowiedzi i podejście do życia twoje jest
                jak nastolatki że kobieta musi być chuda i tyle
                • Gość: Inka_25 [...] IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 00:36
              • Gość: Marta Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:32
                Nie, dlaczego? Z ciekawosci. Tak mnie zastanowila cyferka przy nicku.
                Ja 24.
                Ale i tak pewnie przeczytam twoja odpowiedz pozniej, bo wlasnie ide spac...
                Dobranoc.
          • Gość: ohmygodness! Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:25
            Inka-jesli chcesz ryzykowac(bo nie wiesz czy czas sie z Toba obejdzie laskawie)
            no to swietnie,ale dla mnie mezczyzni,ktorzy przedkladaja ponad wszystko budowe
            kobiety sa nieco smieszni... Powtarzam-ktos taki moze Cie zostawic dla jeszcze
            zgrabniejszej,mlodszej i bardziej seksownej...
            the choice is yours...;)
            • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 00:33
              Mężczyźni byli, są i będą wzrokowcami i zawsze lubią nacieszyć oko i sobie
              popatrzeć na łdane ciało.
              Ale o czym Ty mówisz?
              "Powtarzam-ktos taki moze Cie zostawic dla jeszcze zgrabniejszej,mlodszej i
              bardziej seksownej..." Ja mam faceta a nie jakiegos oszołoma dla którego wygląd
              jest najważniejszy bo nie jest bo liczy się też wnętrze i charakter ale niech
              mi nikt nie wmawia, że wygląd też się nie liczy bo się liczy. ale facet, któr
              wyłącznie patrzy na ciało to zwykły głupek.
              A czas raczej obejdzie się ze mną łaskawie bo po pierwsze dbam o siebie, nigdy
              nie miałam żadnych problemów z wagą a jem co chcę i żadnych kalorii nie liczę a
              po za tym geny...
              • olkaaaa Re: Popatrzcie :) 08.02.05, 00:35
                już mnie strasznie drażnią twoje wypowiedzi inko bo ty cały czas o piękności
                jaka to ty szczupła a szczerze mówiąc nikogo to nie obchodzi a co do wzrokowców
                owszem są ale jeżeli głupią sie będzie to długo facet z tobą nie wytrzyma
                • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 00:39
                  Nie musisz ich czytać. Zawiść dalej widać - "już mnie strasznie drażnią twoje
                  wypowiedzi inko bo ty cały czas o piękności jaka to ty szczupła a szczerze
                  mówiąc nikogo to nie obchodzi a co do wzrokowców owszem są ale jeżeli głupią
                  sie będzie to długo facet z tobą nie wytrzyma" A jak się jest niegłupią? To co?
                  I zaraz napiszesz - "Ale Ty Inko jesteś głupia strasznie"... Trzeba dogryźć
                  bo... Lepiej się z tym czujesz?

• olkaaaa Re: Popatrzcie :) 08.02.05, 00:42
                    nie ja sie z tym lepiej nie czuje tylko po co ciągnąć tyle czasu ten wątek ja
                    właśnie jestem za szczupłymi kobietami i nie jestem zawistna o nie tylko zobacz
                    ile wypowiedzi i po co sie denerwować bo napewno sie czasami denerwujesz jak
                    jest głupia wypowiedz a po co nie ma sensu .a jak sie est mądrą to bardzo dobrze
                  • Gość: ohmygodness! Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:44
                    Twoje wypowiedzi moga draznic,gdyz ich ton sugeruje,ze uroda jest
                    najwazniejsza:)

a poza tym jesli masz takie dobre rokowania na przyszlosc-to gratuluje-naprawde
                    szczerze:)
                    • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 00:48
                      Nie, uroda nie jest najważniejsza.
              • klara-klara A kobiety nie są wzrokowcami????? 08.02.05, 00:45

• Gość: aza Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: 212.160.172.* 08.02.05, 16:46
                  Klara-klara...właśnie o tym pisałam wcześniej. My również lubimy super
                  umięśnione, zgrabne ciałka z jędrnymi tyłeczkami. A co! A wkoło raczej ciężko
                  trafić na takiego osobnika.
                  A Inka wydaje się być strasznie antypatyczną osobą...
                  • Gość: Inka_25 Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 17:48
                    Wydaję się strasznie antypatyczną osobą? A to niby dlaczego? Bo nie zgadzasz
                    się z moimi poglądami a widzę, że sama patrzysz na wygląd facetów o czym
                    napsiałaś w swoim poście. A może jesteś "lekko puszysta" i nie możesz
                    przeboleć, że ktoś jest szczupły?

aza nie odpowiedziałaś na moje pytanie.

"IP: 212.160.172.*
                    Gość: aza 08.02.2005 16:31 + odpowiedz

David, a wiesz w drugą stronę to też działa. Ja uwielbiam wysportowane, gibkie
                    a zarazem muskularne męskie ciała ze zgrabną, jędrną pupcią. Jak sądzę
                    większość dziewczyn z tego forum również. A tymczasem wkoło szara
                    rzeczywistość - chłopaki w garniturkach, dupcie przyklepane od siedzenia przy
                    komputerze ( Ty pewnie też taką masz ), zero muskulatury. I tylko marzenia o
                    zgrabnych laseczkach, podczas gdy w najlepszym wypadku w domu czeka taka lekko
                    puszysta."

Aza mówiłaś o sobie?
                    • Gość: Andzia Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.ls.net.pl 08.02.05, 17:56
                      Inko nie wymadrzaj sie tak juz okej bo cie zezre to twoje zakochanie sie w
                      sobie jak chcesz wiedziec to facetom sie podobaja dziewczyny szczuple ale takie
                      o bmi przynajmniej 18 ty masz 17!!i z moich obserwacji wynika ze sa najbardziej
                      zainteresowani takimi o wzroscie 162-172(nie chodze z centymetrem ale wiem ze
                      takie maja najwieksze powodzenie na podstawie oszacowania wzrokowego i wielu
                      obserwacji) wiec chyba az taka idealna nie jestes nie:P?
                      • Gość: lili202 Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.ls.net.pl 08.02.05, 18:01
                        a pociesze cie ze modelki maja bmi 16 wiec i tak jestes za gruba:P
                        • Gość: Inka_25 Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 18:04
                          Myślałam lili202, że z Toba można normalnie podyskutować, zresztą pisałam to
                          wcześniej, dobrze wiesz o czym mówię ale widzę, że się jednak pomyliłam bo
                          źłośliwości końca nie widać. Ja się czuję bardzo dobrze w swoim ciele i nie
                          liczę żadnego bmi a Wy?
                          • Gość: lili202 Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.ls.net.pl 08.02.05, 18:27
                            ze mna mozna normalnie porozmaiwac tylko jeszcze samemu trzeba umiec normalnie
                            rozmawiac niestety ale sama sie wszystkich czepiasz i jesli chcesz wiedziec to
                            licze sobie bmi licze sobie tluszcz mierze sobie obwody i nie wstydze sie tego
                            bo daze do idealu ale idealu szczuplosci nie chudosci kiedys bylam pulchna (nie
                            gruba ale mialam zaokraglenia) teraz duzo schudlam i w zasadzie po tym sie
                            spotkalam z opiniami zeby juz sie wiecej nie odchudzac ale mimo wszytko
                            minimalnie chce schudnac ale tylko z ud ale to nie znaczy ze chce byc zaraz
                            chuda jak modelka bo wole byc raczej ta zdrowa fitneska bo wiem ze to i na
                            zdrowie mi wyjdzie a potrafilabym sie tak zawziac ze schudlabym do 38 kg(przy
                            moim wzroscie by sie dalo) ale po prostu nie chce!!
                            • Gość: Krystian Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:56
                              bmi liczą tylko kobiety nie zadowolone ze swojego wyglądu. Wiele dziewczyn nie
                              ma pojęcia co to jest bo są zadowolone z wyglądu. Więc wszystkie te które
                              gadacie jakieś bzdety o jakimś bmi i że modelki mają 17 a ktoś mniej lub wiecej
                              i krytykujecie to, to znaczy że jesteście zakompleksione i nie macie co robić
                              ze swoim żalem i zazdrością i siedzicie na forum i wyrzywacie sie na wszystkich
                              ktorzy mają inne zdanie. Naprawde nie macie nic innego do roboty? A może troche
                              ruchu i luzu? Żal mi was i to bardzo. Jesteście żałosne. Ja nigdy nie spotkałem
                              sie z dziewczyną która obliczałaby sobie bmi.
                              • Gość: Inka_25 Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 19:19
                                Sam jesteś żałosny bo siedzisz na babskim forum.
                                " nigdy nie spotkałem sie z dziewczyną która obliczałaby sobie bmi." Bo może ma
                                już dawno obliczone :)
                      • Gość: Inka_25 Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 18:02
                        Widzę, że to Ty się właśnie wymądrzasz. Prowadzisz obserwacje? Nigdzie nie
                        napisałam, że jestem idealna. Oszacowanie wzrokowe...dobre...hehe...
                        • Gość: madzia Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.05, 18:08
                          a jak moge obliczyc to BMI?
                        • Gość: lili202 Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.ls.net.pl 08.02.05, 18:19
                          przeczytaj swoje wypowiedzi to zrozumiesz ze wlasnie tak cie wszyscy odbieraja
                          wydaje ci sie ze nikomu sie moga sie podobac inne kobiety ktore waza 5 kg
                          wiecej niz ty tylko sobie ubzduralas ze akurat twoja figura jest idealna dla
                          mnie idealem jest szczupla sylwetka smukle nogi ale bez przesady tak samo nie
                          podobaja mi sie za masywne uda czy odstajacy brzuch po prostu dla mnie figura
                          figura fitnessek jesli w ogole wiesz jak one wygladaja jest najladniejsza czyli
                          zgrabne leciutko umiesnione posladki i uda plaski brzuszek to jest dla mnie
                          ideal a nie szkielety pokryte skora ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie i
                          nie kaze kazdemu tak myslec i przyjmuje ze takim ludziom jak ty sie chudzielce
                          podobaja ale jesli ty chcesz wszystkim to narzusic to sie nie dziw ze tak cie
                          oceniaja
                      • Gość: natural women Re: A kobiety nie są wzrokowcami????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:49
                        Gość portalu: Andzia napisał(a):
                        z moich obserwacji wynika ze sa najbardziej
                        >
                        > zainteresowani takimi o wzroscie 162-172

Andziu musze cie troche poprawić bo faceci wolą kobiety od 165-164 !!! Wzrok
                        widocznie cie myli i teoria twoja zawodzi. Poczytaj sobie troche i spójrz na
                        ankiety. Takie niższe niż 165 to lubią karakany, a tacy faceci to nie mają
                        wyboru.
    • Gość: Lilka [...] IP: *.adsl.tele2.no 08.02.05, 18:08
    • Gość: madzia Re: Popatrzcie :) IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.05, 18:17
      a moje BMI wynosi 20,czy to duzo???
      • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 08.02.05, 18:28
        no dla inki pewnie tak ale nie sugeruj sie jej zdaniem jesli to nie jest sam
        tluszcz to jest ok
        • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 18:31
          Nie, lili202 dla Inki nie, jak się dobrze czuje w swoim ciele to ok.
          • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 08.02.05, 18:35
            > Nie, lili202 dla Inki nie, jak się dobrze czuje w swoim ciele to ok.
            no wlasnie al ekjakby ktos pwoiedzial ze dla niego takie bmi jest idealne to
            juz bys zaczela krytykowac ze przeciez jest za gruba i sie nie moze podobac
            • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 18:38
              Czytasz w moich myślach, ze wiesz co bym powiedziała?

GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC.
              • Gość: lili202 Re: Popatrzcie :) IP: *.ls.net.pl 08.02.05, 18:43
                heh zgadzam sie sam tytul i pierwsza wpowiedz tego watku o tym swiadcza:]
                • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 18:47
                  Fajnie, że się zgadasz, że głupota ludzka nie zna granic co akurat mówiłam o
                  Twoim przypadku.
                  • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 18:48
                    W końcu mi przytaknęłaś :)
    • Gość: elly Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:26
      a co mozna powiedziec pozytywnego o kims,kto chce tylko innym narzucic swoje
      zdanie?NIe na tym polega dyskusja.Pomysl o tym co piszesz i jakie dajesz o
      sobie swiadectwo,a dopiero potem zarzucaj innym niepelnosprawnosc intelektualna.
      • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 18:29
        Nikomu nic nie narzucam. A niepełnosprawności intelektualnej nie zarzucam bo to
        żaden zarzut bo ja nie mam jej tego za złe.
        • Gość: madzia Re: Popatrzcie :) IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.05, 19:10
          Inko to nie chodzi o to czy ja sie dobrze czuje w swoim ciele,ja jestem
          szczupla i wiem o tym.napewno nie wmowisz mi ze to za duzo.popatrz moze tu:

Klasyfikacja otyłości (WHO) BMI (kg/m2)
          prawidłowa masa ciała 18,5 - 24,9
          nadwaga powyżej i równy 25
          nadwaga bez otyłości 25 - 29,9
          stopień I otyłości 30 - 34,9
          stopień II otyłości 35 - 39,9
          stopień III otyłości (ekstremalna) powyżej i równy 40

tak wiec widzisz mam prawidlowa mase cialka.
          • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 19:22
            Nie mam zamiaru Ci niczego wmawiać ale Wy też tego nie róbcie bo też mi nic nie
            wmówicie.
    • smee PROPOZYCJA 08.02.05, 19:22
      Mam nastepujaca propozycje. Jako ze poziom tego watku jest gorzej niz zenujacy,
      nie wnosi absolutnie nic do sprawy, kazdy kto ma swoje zdanie odmienne od
      powszechnie przyjetego (...) zostaje wciagniety w bezsensowna i nieprzyjemna
      dyspute, proponuje co nastepuje:
      - jezeli chcecie sobie poublizac, wymiencie sie mailami i wysylajcie sobie
      bluzgi w ten sposob, wiele forumowiczek bedzie Wam wdziecznych za oszczedzenie
      im tego niefajnego widowiska;
      - nie podejmujcie dyskusji zaczepnych, bo to nie ma sensu, badzcie madrzejsze i
      po prostu nie znizajcie sie do wymiany zdan przypominajacych wrzask bazarowych
      przekupek;
      - to jedynie propozycja, ktora oczywiscie moze zostac nie zaakceptowana
      (wolnosc mamy), ale pamietajcie tez o netykiecie i o tym, ze forum jest dla
      wszystkich i jest to forum URODA, a nie forum ZARAZ CI POWYRYWAM WLOSY TY
      WSTRETNA CHOLERO; to jest nasze forum i sprobujmy sprawic, zeby milo sie nam tu
      pisalo.
      To tyle. Dziekuje, ze przeczytalyscie to do konca. Pozdrawiam,
      wciaz optymistyczna i pelna nadziei - smee
      • Gość: Inka_25 Re: PROPOZYCJA IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 19:25
        Jakby nie patrzeć dyskusja dalej się toczy o urodzie. A ja nikomu nie ubliżam,
        natomiast mi ubliżają. A wątek do sprawy wnosi i to bardzo dużo...
        • olkaaaa Re: PROPOZYCJA 08.02.05, 22:19
          ten wątek absolutnie nie wnosi nic
          • Gość: Inka_25 Re: PROPOZYCJA IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 23:17
            Bardzo dużo wnosi. Na przykład pokazuje jakie dziewczny mogą być zawistne,
            zazdrosne, wredne, zgorzkniałe, zakomleksione...
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: PROPOZYCJA IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 23:30
              ...albo uparte, złośliwe (i gorzej), zapatrzone w siebie, zarozumiałe...

NIKT NIE MÓWIŁ, ŻE JESTEŚ BRZYDKA CZY CHUDA, NIKT NIE TWIERDZI, ŻE CHUDE
              DZIEWCZYNY SIĘ NIKOMU NIE PODOBAJĄ, ZA TO TY CAŁY CZAS WMAWIASZ NAM, ŻE NA
              PEWNO CHUDA ZAWSZE WYGRA Z TĄ NORMALNIE SZCZUPŁĄ I ŻE NIE BĘDĄC CHUDE MUSIMY
              BYĆ GRUBE I ZAKOMPLEKSIONE.

Pogubiłam się - napisz krótko i jasno, jakie jest twoje "przesłanie".
              • Gość: Inka_25 Re: PROPOZYCJA IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 23:57
                A jak mi może ktoś powiedzieć na forum, że jestem brzydka czy gruba jak mnie na
                oczy nie widział? Jasnowidz? Ja tylko napisałam, że jestem szczupła (niektóre
                powiedzą, że chuda, anorektyczka czy kościotrup bo i takie określenia tu
                padały, jak Wam się lepiej od tego robi to możecie tak mówić, ja mam to gdzieś)
                i wysoka i tyle. I nie mam żadnego przesłania. Stwierdziłam tylko, że
                szczupłe/chude są atrakcyjniejsze dla facetów i już. A co do grubych to chyba
                przeważnie są zakompleksione. A modelki zazwyczaj są super laskami i dziewczyny
                normalnie im tego zazdroszczą bo nie potrafi im przejść przez usta pozytywne
                słowo, muszą skrytykować, że to anorektyczki żeby się lepiej poczuć
                psychicznie. A co Ty się tak denerwujesz i przejmujesz?
              • Gość: Inka_25 Re: PROPOZYCJA IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 23:57
                A jak mi może ktoś powiedzieć na forum, że jestem brzydka czy gruba jak mnie na
                oczy nie widział? Jasnowidz? Ja tylko napisałam, że jestem szczupła (niektóre
                powiedzą, że chuda, anorektyczka czy kościotrup bo i takie określenia tu
                padały, jak Wam się lepiej od tego robi to możecie tak mówić, ja mam to gdzieś)
                i wysoka i tyle. I nie mam żadnego przesłania. Stwierdziłam tylko, że
                szczupłe/chude są atrakcyjniejsze dla facetów i już. A co do grubych to chyba
                przeważnie są zakompleksione. A modelki zazwyczaj są super laskami i dziewczyny
                normalnie im tego zazdroszczą bo nie potrafi im przejść przez usta pozytywne
                słowo, muszą skrytykować, że to anorektyczki żeby się lepiej poczuć
                psychicznie. A co Ty się tak denerwujesz i przejmujesz?
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: PROPOZYCJA IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 00:26
                  Zgadzam się, że szczupłe są atrakcyjniejsze (od grubych), wzrost jak dla
                  kogo, ale na pewno wysokie dziewczyny się lepiej prezentują - wysoka, szczupła
                  kobieta wydaje się bardzo szykowna, elegancka (choć facet 170 cm z taka by
                  raczej nie chciał być). Ale! modelki są dla mnie za chude i za wysokie - ile
                  modelek widziałaś real? Kobieta z twoimi wymiarami może wzbudzać zachwyt na
                  ulicy, ale 180 cm 45 kg modelka - zaciekawienie w najlepszym razie (oczywiście
                  są też faceci, dla których taka modelka to ideał, podobnie, jak sa faceci,
                  którzy lubią grube). Tobie może i niejedna dziewczyna by pozazdrościła, bo
                  zapewne (z wymiarów wnioskuję) jesteś po prostu bardzo szczupła, ale modelki są
                  CHUDE. A to chyba tylko na twój plus, że wyglądasz od nich lepiej, że owszem
                  jesteś szczupła i zgrabna, ale nie wychudzona.
                  Co do modelek z linka, pokazałam zdjęcia facetowi, oceniał każdą z twarzy -
                  mniej więcej pół na pół było "nie podoba mi się" i "taka sobie" (zdarzało
                  się "potwór"), choć mnie samej kilka się z twarzy podobało, a co do figury to
                  chyba każdy facet przyzna: "jak twarz ma jakby jej z dupy slonia wyjeli to mi
                  sie nie spodoba chocby miala zajebista figure". I dla jasności: modelki są
                  chude, ty jestes bardzo szczupla, wiele dziewczyn jest szczuplych, wiele jest
                  srednich/normalnych, sa tez z lekka nadwaga, a potem dopiero sa grube i z
                  faldami. Każda skrajność jest zła, dlatego naprawdę - nie twierdź, że modelki
                  mają super figurę, tylko ciesz się swoją nie wychudzoną a bardzo szczupłą, inne
                  forumowiczki niech się cieszą swoimi szczupłymi, normalnymi, kobiecymi,
                  okrągłymi itd. figurami. Jak to się mówi - każda potwora znajdzie swego amatora
                  i to, że jakaś gruba dziewczyna nie podoba się większości facetów nie ma
                  znaczenia, jesli znajdzie tego jednego, któremu się będzie podobać - bo czy
                  brzydkie, czy ładne, każda chyba chce mieć jednego faceta (a spojrzenia obcych
                  mężczyzn na ulicy - dla niektórych może to i ważne, ale niektórych drażni, więc
                  w ostatecznym rozrachunku tysiące facetów i tak nie mają znaczenia w porównaniu
                  z tym najukochańszym).
                  • Gość: Inka_25 Re: PROPOZYCJA IP: *.szwajcarska.pl 09.02.05, 13:00
                    Tak, zgadzam się z większością tego co napisałaś w swoim poście ale ja już
                    zamykam ten wątek a Wy róbcie co chcecie. Ja już swoje zdanie wyraziłam i Wasze
                    też poznałam i chyba już nikt nic nowego nie powie.
              • Gość: lili202 Re: PROPOZYCJA IP: *.ls.net.pl 09.02.05, 08:07
                dokladnie asiek
    • katinka113 Re: Popatrzcie :) 08.02.05, 21:11
      chyba ci się caps lock nacisnął, hahaha!!!
      • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 21:22
        Komu? I z czego Ty się cieszysz? Ze swojej głupoty?
        • katinka113 [...] 08.02.05, 21:32
          • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 08.02.05, 22:26
            A nawet jeśli wcisnął mi się CAPS LOCK to co? PUSTOTA PRZERAŻAJĄCA katinka ileś
            tam.
            • olkaaaa Re: Popatrzcie :) 08.02.05, 22:27
              dziewczyny proponuje nie odpisywać nic na temat tego wątku po co sie denerwować
              • Gość: Iga Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:45
                Wszystkie (prawie) przesadzacie...
                Od początku powiem ze jestem bardziej za typem "modelka", niż lekko puszystka:)
                ALE: po wybiegach latają często straszne chudzielce. I to nie jest ładne. Ktoś
                tu napisał : modelka 180cm 45kg,otóż takich modelek się nie widuje obecnie
                kochany;/ Nawet Gisele przy 177 cm waży 52 chyba (malutko ale...cięższe też są!)
                Z założenia modelka ma 90 lub mniej w biodrach i wzrost ok 177.
                I modelka o wzroście 177 ,wadze np 55 wymiarach np 90-63-85 jest dla mnie
                bardzo atrakcyjna. Ale taka 180 45kg wymiary 80-59-79 to już nie bardzo;/
                Jednym słowem modelka modelce nie równa;D
                A co do pięknych pań takich jak Adriana Lima, Heidi Klum, Cindy,Claudia itp
                to moje kochane panie, ONE MAJĄ WYMIARY MODELKI (co prawda tej grubszej, ale
                ŻADNA nie ma wiecej niż 90cm w biodrach, większość (Adriana,Heidi) ma ok 85cm.
                NO I FAKTYCZNIE PASKUDNE Z NICH CHUDZIELCE:D:D:D:D
                Dlatego powiedzenie ze "modelki są chude i brzydkie" jest tu
                conajmniej...niekonsekwentne bo ich wymiary i wzrost są bardzo rozłożone!
                (biodra 80-90,talia 55-64,biustX(!)-92,wzrost 168(kate moss)-189(?),waga-12kg
                (:D)-60kg.
                A prawda jest taka że najładniejsze(dla większości) ciało jest szczupłe, wręcz
                bardzo szczupłe (top modelki) ale nie obleśnie chude, puszyste,lekko puszyste
                (choć są takich amatorzy nawet sporo) czy grube po prostu.
                Nie jest tak że chuda wygra zawsze z grubą... Bo jeśli chuda ma straszną gębe a
                gruba jest śliczna to sytuacja inaczej się potoczy...
                Dlatego skrajne opinie pod tytułem "tylko chude są piękne" Lub "chude są
                absolutnie obrzydliwe a faceci kochają dużo ciała" są błędne i pachną ukrytymi
                kompleksami w obu przypadkach.
                ...
                A tak szczerze, to moja przyjaciółka jest modelką (prezentuje modę, polskie
                kolekcje firm odzieżowych), jest bardzo szczupła, ma 177cm waży 55 kg, wymiary
                90-63-86 i przez całe tłumy facetów i kobitek jest uznawana za najzgrabniejszą
                z dostępnych (czyli nie z telewizji) istot, faceci się za nią bez przerwy
                oglądają...Co prawda z opiniami ze powinna przytyć też się spotkała, ale
                znacznie częźciej sa to wyrazy podziwu.
                amen
                • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 09.02.05, 23:49
                  Iga super napisałaś - zgadzam się w 100% :) Tylko poczekaj...niech się odezwą...
                  • Gość: Ewa Re: Popatrzcie :) IP: *.echostar.pl 09.02.05, 23:53
                    chyba ktoś ma tu kompleks modelki...
                    • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 09.02.05, 23:58
                      A co to jest kompleks modelki?
                      Coś znowu nowego, z zazdrości czy z czego? O jak mi się zarymowało :)
    • Gość: asiek_asiekowaty "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 00:12
      Dla ułatwienia, pogadajmy na rpzykładzie - co sądzicie o tej dziewczynie z
      reklamy? Jest bardzo szczupła, ma baaaaardzo pełny biust i! ma biodra, ma uda,
      ma talię - mimo szczupłej sylwetki ma te podstawowe atrybuty kobiecości
      (oczywiście im szczuplejsza sylwtka, tym szansa na takie kształty mniejsza i
      tym bardziej przeważnie różnica między talią a biodrami mniejsza). Dla mnie
      dziewczyna jest przykładem ładnej kobiecej a bardzo szczupłej sylwetki (choć
      osobiście wolę nieco bardziej "kobiece").
      • Gość: asiek_asiekowaty Sorrka - to jest simplus zdaje się ;) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 00:19
      • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 00:31
        Figura ładna ale "(choć osobiście wolę nieco bardziej "kobiece")." Czyli już
        grube z cycami do pasa? :) A ta dziewczyna nie jeste wcale bardzo szczupła!
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 00:39
          No i jak z toba dyskutować? Chyba jasne jest, że dla mnie kobiecość, to nie
          cyce do pasa, nawet niekoniecznie duży biust i fałdy tłuszczu, tylko wąska
          talia i ładnie wymodelowane biodra i uda plus pupa (taka, żeby było widać,
          gdzie się zaczyna i gdzie kończy, a nie deska). Ta dziewczyna jest bardzo
          szczupła, bo jakby była szczuplejsa, to już by była chuda.
          • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 07:49
            w takim razie co o niej sadzicie pewnie "modelki" powiedza ze jest za gruba:P
            www.fit.pl/grafika/laski/amy/mb4.jpg
            • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 11:51
              Dla mnie ta dziewczyna ze zdjęcia jest beznajdziejna bo nie lubię kobiet tak
              umięśnionych, po za tym jakaś taka pomarańczowa, cycki jakby sobie włożyła 2
              pomarańcze do stanika bo można mieć sylikon ale wyglądający naturalnie, z
              twarzy mi się też nie podoba. I wcale nie powiem, że za gruba czy za chuda bo
              kompletnie mi się nie podoba po prostu.
              Jak znajdę zdjęcie, które mi się podoba to je tu wkleję.
              • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 18:46
                no widzisz jej figura moze nie jest dla mnie idealna bo nie znalazlam takiej na
                necie akurat ale jesli chodzi o wymiary to dla mnie ma odpowiednie tyle ze
                oczywiscie za malo miesni ale na pewno jej figura mi sie bardziej podoba niz
                figura modelek ale nei kaze inko wszystkim tak uwazac to jest moje indywidualne
                zdanie i ktos moze sie ze mna zgodzic a ktos nie i przyjme to za normalne
                dlatego ty tez to wreszcie przyjmij ze wcale modelki nie sa the best!!!!!!!
                • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 18:47
                  tam mialo byz ze ma za duzo miesni
            • ewelinasss Re: "Era - najlepsze warunki" 10.02.05, 12:09
              O mam dobe określenie na ta kobiete ze zdjecia-mutant dla mnie to taki babski
              mutant:)
          • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 11:46
            Nie musisz ze mną dyskutować bo ja już swoje zdanie wyraziłam odnośnie tego co
            myślę na wiadomy temat.
            Gdybym zobaczyła tą dziewczynę z reklamy na ulicy to w życiu bym nie
            powiedziała, że jest bardzo szczupła. Po za tym nie jest dla mnie żadnym
            ideałem bo lasek z dużymi pupami jak określiłaś "taka, żeby było widać, gdzie
            się zaczyna i gdzie kończy, a nie deska" jest dużo. Mi zarzucasz, że popadam w
            skrajności a sama to właśnie przed chwilą zrobiłaś. Bo pomiędzy pupą - deską a
            pupa "taka, żeby było widać, gdzie się zaczyna i gdzie kończy,..." jest jeszcze
            pupa w sam raz - jędrną i ładna i niewielka, jak to faceci określają - "super
            tyłeczek a nie szafa trzydrzwiowa"...
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 14:19
              No i właśnie nie... To, co opisałam to właśnie była pupa w sam raz - widac, że
              ejst, ale jest jędrna. Bo to, o czym ty myślsiz "trzydrzwiowa szafa" to są
              rpzeważnie pupy szerokie i często też płaskie (tłuszcz rozkłada się płasko na
              szerokość), a te idealne to ani płaskie, ani szerokie - muszą być okrągłe, a
              żeby okrągłe były, muszą trochę odstawać w taki sposónb, żeby p[atrząc z boku
              było widać, że tu jest pupa, a nie przedłużenie nóg (to "odstawanie" nie może
              być takie, że wygląda, jakby do ciała coś kobiecie przyklejono, ale linia od
              pleców poprzez pupę do ud musi być płynna - przejście od pleców do pupy musi
              być płynne). Nie mówię o J.Lo, bo to trochę przesada dla mnie, ale właśnie
              faceci nie lubią płaskich tyłków. Możesz mówić co chcesz, ale tego jednego
              jestem pewna - ja mam niemałą pupę, ale zawsze się facetom podobała, kiedyś był
              to mój duży kompleks, dopóki nie zauważyłam, że się podoba, teraz ją lubię.
              Faceci lubią dotykać takich kobiet - które mają piersi i mają pupy. To jest po
              prostu apetyczne.
              • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 14:37
                Powiem już dosadnie - dupa wcale nie musi być duża, tak samo jak i piersi żeby
                się podobały, bo pomiędzy dużą dupą i płaską dupą jest jeszcze jedna, ta w sam
                raz :) i pomiędzy cycami do pasa obwisłymi :) i maleńkimi piersiami są jeszcze
                właśnie te w sam raz :)
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 14:47
                  No i o takich mówię... A po twoich wielokrotnych stwierdzeniach na temat "cyców
                  do pasa" można by wywnioskować, że wolisz każda duże piersi określać jako
                  właśnie takie zwisy, bo sama masz małe i łatwiec sobie i innym wmawiać, że małe
                  są lepsze od dużych. Chyba, że się mylę, jaki masz rozmiar biustu (tylko się
                  nie wykęcaj, po co mi to wiedzieć i że wcale nie potrzebujesz, żeby ktoś je
                  oceniał itd.)?
                  • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 15:50
                    Czy ja Cię pytam czy sobie golisz włosy łonowe?
                    A kto ma je niby oceniać? Ja w przciwieństwoe do Ciebie nie buduję poczucia
                    własnej wartości na tym czy to coś się podoba facetom czy nie, jak. np. Twoja
                    pupa jak i nie mam potrzeby uzewnętzniać się tu żeby usłyszeć jakąś ocenę bo to
                    bzdura kompletna oceniać kogoś nie widząc go na oczy. Ja juz pisałam, że czuję
                    się bardzo dobrze w swoim ciele więc wnioski wyciągnij sobie sama.
                    • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 15:55
                      Ja myslę, że właśnie na tym budujesz swoje poczucie wartości, inaczej nie
                      starałabys się udaadniac, że facetom podoba się figura taka, jak twoja.
                      • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 16:31
                        Ja nie muszę nic udowadniać. Tak po prostu jest, fakty się liczą. A moje
                        poczucie wartości na pewno nie jest uzależnione od tego co się podoba facetom a
                        co nie. Ale co się podoba to i tak widać.
                        • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 16:41
                          Fakty to coś absolutnego, bezwzględnego, nie podlegającego dyskusji, a skoro ty
                          masz inne zdanie, ja mam inne zdanie, jedni faceci lubia chude, inni grube itd.
                          to to już nie są fakty, to są gusta, a gusta są różne. O fakcie możesz mówić
                          tylko "dla większości facetów", "większość mężczyzn" itd. (statystycznie), ale
                          nie "każdy facet", "dla każdego". No i fakt, o jakim napisałam wcześniej:
                          WIĘKSZOŚĆ facetów lubi pupy, które widać i które czuć. I to akurat widać. Swoją
                          drogą - skoro faceci uwielbiają chude modelki, to dlaczego w plebiscytach na
                          najseksowniejsze kobiety zwyciężają te "grube" jak J.Lo czy Beyonce...?
                          • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 17:12
                            Robiłaś badania? To proszę je przedstawić. Wygrywają J.Lo czy inna piosenkarka?
                            Gdzie wygrywają? Ja Ci na słowo nie wierzę. Podaj źródło. Tak, faceci lubią
                            zgrabne tyłeczki ale nie dupska.
                            • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 17:23
                              Heh, nie skomentuję. :) Ne pamiętasz, jaki wielki bum był jakiś czas temu z
                              J.Lo? Jak to wszędzie rozpisywano się o jej seksownych kobiecych kształtach,
                              jak zdobywała tytuły piekności roku, najseksowniejszej kobiety itd., jak
                              krzyczano o powrocie mody na kobiecośźć w wydaniu okrągłości a nie chudości?
                              Jak ostatnio to samo było z Cathrine Zeta-Jones, która też ma kształty całkiem
                              sobie? Jak mówiono o symbolu seksu lat 90tych o Sharon Stone, która zawsze
                              miała piękne kształty przy szczupłej sylwetce? Jak nawet Pamela Anderson
                              święciła swoje triumfy jako super porno gwiazda czy bohaterka Słonecznego
                              Parolu, choć zdecydowanie nie jest chuda ani nawet wysoka? Nie będę mówić o
                              Marylin Monroe, bo stwierdzisz, że czasy się zmieniły itd... Ake można wymienić
                              mnóstwo współczesnych gwiazd, które są uważane za najpiękniejsze kobiety
                              świata, a bynajmniej nie są chude.
                              • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 17:43
                                Kobietą roku 2004 według tego rankingu
                                została...www.famousbabes.com/pics118/adrianaL/adrianaL203.jpg
                                A oto źródło - www.askmen.com/specials/2005_top_99/1.html

A co do J.Lo to mnie nie interesuje ani jako kobieta ani jako piosenkarka, choć
                                nie zaprzeczę, że jest bardzo ładna. A Pamela Andeson? Szkoda słów - my tu nie
                                mówimy o gwiazdach porno, które wiadomo gdzie muszą mieć najwięcej, tu i ówdzie.
                                • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 17:49
                                  www.famousbabes.com/pics118/adrianaL/adrianaL203.jpg
                    • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 18:36
                      heh inka nie buduje swojego poczucia wartosci na innych (tzn obgadywaniu ich
                      kraglosci) dobre!!!!!!
      • Gość: olkaaaa Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.chello.pl 10.02.05, 00:35
        ta panna z reklamy jest extra własnie
      • Gość: olkaaaa Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.chello.pl 10.02.05, 00:35
        a pozatym mam dosyć tego wątku
        • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 11:37
          Nikt Ci tu nie każe pisać więc jak masz dość to do widzenia!
          • Gość: olkaaaa [...] IP: *.chello.pl 10.02.05, 11:59
            • Gość: olkaaaa Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.chello.pl 10.02.05, 12:00
              takie głupoty piszesz cały czas
              • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 12:07
                Dziewczyno jak Ci się nie chce pisać to po prostu nie pisz ale nie zaśmiecaj
                wątku swoimi fochami bo już od jakiegoś czasu piszesz, że drażnią Cię moje
                komentarze, że masz dość wątku itp. a dalej tu siedzisz więc to Ty masz jakąś
                chyba chorobę psychiczną skoro ktoś Cię denerwuje i dalej tu włazisz i nic
                nowego już nie piszesz. Przecież przymusu nie ma a wątków masz jeszcze innych
                miliony.
                • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 12:16
                  I kto tu nie ma choroby psychicznej?
                  Oto Twoje wypowiedzi z ostatnich dni:

"08.02.2005 22:19 + odpowiedz

ten wątek absolutnie nie wnosi nic

08.02.2005 22:27 + odpowiedz

dziewczyny proponuje nie odpisywać nic na temat tego wątku po co sie denerwować

a pozatym mam dosyć tego wątku"

Ale z uporem maniaka dalej tu siedzisz. Coś z głową nie tak?

• Gość: olkaaaa Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.chello.pl 10.02.05, 13:20
                    nie denerwuj sie dziwczynko bo z nerwów zjesz coś tuczącego a to źle wniesie
                    dla twojej figurki
                    • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 14:01
                      Chyba coś nieuważnie czytasz co piszę bo ja mogę jeść co chcę i kalorii liczyć
                      nie muszę. A kto głupoty pisze to widać bo post został nawet usunięty.
                      • Gość: Iga Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:54
                        Hm... Większość (podkreślam - większość) facetów których znam raczej się
                        delikatnie naśmiewa z tyłka J.Lo (no KAWAŁ z niej dupy:D), i niech mi tu nikt
                        nie ściemnia że Lima, Cindy,Claudia (niepotrzebne skreślić) mają gorsze,
                        obleśniejsze, wstrętne i nieapetyczne tyłki a Beyonce i J.Lo to są dupy...(Oj
                        są DUPY:D:D). Rozumiem, takie pokaźne tłyki to jest kwestia genów itp, jest
                        wielu facetów którym się to podoba. Ale nie zmienia to faktu że większość
                        facetów wybierze tyłek Adriany Limy zamiast tego Jenniferki...
                        Wydaje mi sie ze Inka25 nie chciala wam udowodnić dziewczyny ze jest lepsza
                        (chociaż wszystkich 280 postów nie czytałam:D) tylko że szczupłe ciała podobają
                        się bardziej...A cała reszta tej dyskusji to tylko konsekwencja tego
                        spostrzezenia. Bo prawda jest takie że szczupłe (bardzo szczupłe?:D
                        dobra...jeszcze dostane po uszach...szczupłe) ciała są przez większość
                        społeczeństwa uważane za piękniejsze. Bo gdyby tak nie było to po co do
                        cholereczenieczki te wszystkie NORMALNE ZDROWE APETYCZNE RUMIANE BRZOSKWINIOWE
                        KSZTAŁTNE I KOBIECE laski się bez przerwy odchudzają??? Nie czują się
                        atrakcyjne?Dlaczego? Skoro się nie czują to może inni (faceci?) dają im odczuć
                        że jednak ta chuda obleśna modela to fajna jest lacha>?
                        Nie mówie że chude jest idealne,lepsze. Ale podoba się bardziej.
                        ot co.:D
                        • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 18:58
                          wiesz igo ja sie akurat nie odchudzam ale sie odtluszczam choc i tak z moim
                          tluszczykiem jest niezle ale chce zeby bylo super tzn zeby go bylo jak najmniej
                          ale nie daze to bycia kosciotrupem!!bo wiadomo najlepiej byc szczuplym ale zeby
                          z daleka nawet slepy zauwazyl ze to jest kobieta a nie chlop!
                          • Gość: Iga Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:39
                            Tak szczoplym nie kosciotrupem,tu sie zgadzam.
                            Ale jak juz powiłam top modelki (Heidi,Adiana,Cindy,Daniela,Petra)
                            są szczupłe, nie chude i raczej na kobiety wyglądają.
                            A to że ty się nie odchudzasz to dobrze, ale przyznaj że badzo dużo dziewczyn o
                            normalnych figurach się odchudza.Chcą wyglądać jak te OBRZYDLIWE modelki>?
                            po co:>
                            • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 19:58
                              Iga jakbyś wyjmowała słowa z moich ust, super to ujełaś! :) Zgadzam się w 100%
                              ze wszystkim :)
                            • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 21:17
                              nie no moze akurat maja jedne slabe miejsce np lekko wypukly brzuch albo zbyt
                              masywne uda i po prostu z tych miejsc chca troche schudnac ja np uwazam ze
                              wszedzie mam spoko wymiary tylko w nieszczesnych udach za duzo i gdyby z nich
                              troche przeniosl na inne miejsca to by byl luz i dlatego sie odtluszczam zeby
                              stracic jak najmniej z tych fajnych miejsc a zeby glownie z ud szlo
                        • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 20:37
                          Ale tu nikt nie kwestionował tego, że szczupłe się podobają, tylko że chude się
                          nie podobają. Co do J.Lo - napisałam chyba, że jej pupa to trochę rpzesada,
                          prawda? Jeszcze jedna uwaga: generalne (nie zawsze, ale generalnie powtrzam)
                          szczupłe dziewczyny = mała/płaska pupa. Facet nie wybiera dziewczyny z taką
                          pupą dlatego, że lubi małe i płaskie pupy, tylko wybiera taką dziewczynę, bo
                          jest ogólnie szczupła i woli mieć szczupła dziewczyną bez pupy (i czasem bez
                          piersi), niż grubszą z pupą, bo jakby miał wybierać samą pupę, to wolałby pupę,
                          a nie jej brak. Szczupłe dziewczyny z fajną pupą to rzadkość, ale jakby facet
                          miał wybierać między szczupła dziewczyną bez pupy i szczupła z pupą - wybrałby
                          z pupą, a do tego najlepiej, żeby jeszcze miała biust. Co do samej sulwetki
                          ogólnie - szczupłe podoba się bardziej niż chude i tak samo facet woli mniej
                          szczupła, ale ładna dziewczynę, niż bardziej szczupłą (chudą) z nieciekawą
                          twarzą.
                          • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 20:45
                            Pupa, pupa, pupa, pupa, pupa...ileż można użyć słowa pupa w jednym poście???
                            Ty masz jakąś obsesję?
                            • merteuil Re: "Era - najlepsze warunki" 10.02.05, 20:47
                              lepiej uzywac slowa pupa niz dupa,nieprawdaz?;)
                          • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 20:50
                            A jak ma do wyboru szczupłą i z ciekawą twarzą i mniej szczupłą z ciekawą
                            twarzą? To którą wybierze? Hehehehe... Czy Ty myślisz, że wszystkie szczupłe
                            mają nieciekawe twarze a wszystkie mnniej szczupłe ciekawe?
                            • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 21:03
                              Ja nie wybieram, jestem kobietą i wolę facetów. No ale... Skoro jedna jest
                              szczupła i ładna, to po co mi jeszcze szczuplejsza? Im szczuplejsza tym
                              lepsza...? Chyba to nie tak - nie chodzi o to, która mniej waży tylko o to,
                              która ma lepszą figurę, ładniejsze kształty. Chodzi o to, że dla faceta liczy
                              się i twarz, i figura, dlatego nie będzie z ładną grubą i nie będzie z brzydką
                              szczupłą, wybierze prędzej średnio zgrabną i średnio ładną, bo chociaż ani
                              figurą ani twarzą nie będzie przypominać ideału, to prznajmniej nie będzie go
                              odpychać. A za innymi kobietami faceci oglądają się zawsze, nawet jak mają cud
                              dziewczynę, po prostu lubią oglądać kobiece ciała i tyle. I weź pod uwagę, że
                              zawsze znajdzie się ładniejsza i zgrabniejsza dziewczyna od ciebie, więc
                              teoretycznie choćbyś nie wiem jak szczupła była, to i tak znajdzie się
                              dziewczyna, za która twój facet się obejrzy. Zawsze są osoby od ciebie
                              ładniejsze i brzydsze, ode mnie też, ale to nie znaczy, że mój facet od razu
                              pobiegnie do tej ładniejszej, a potem do jeszcze ładniejszej itd...
                              • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 21:24
                                To jak nie wybierasz i wolisz facetów to się nie wypowiadaj w ich imieniu bo
                                myślę, że było tu już paru osobników, którzy dosadnie wyrazili swoje zdanie na
                                ten temat i pewnie to czytałaś. Ja nigdy nie mówiłam, że jestem najładniejsza i
                                najzgrabniejsza. Tylko pamiętaj, że facet może mieć wybór o którym wspominałam
                                wcześniej a mianowicie szczupła i ładna i mniej szczupła i ładna :) Ja
                                osobiście znam tylko jedną dziewczynę, no, która jest gruba (niestety) a twarz
                                ma bardzo ładną i ciekawą ale więcej o takiej tuszy i ładnych to nie znam,
                                natomiast szczupłych i ładnych to już dużo znam.
                                • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 21:30
                                  Natomiast super zgrabnych to już bardzo mało. A najważniejsza jest myślę,
                                  proporcjonalna budowa. Ale mało jest dziewczyn, np. z taką figurą jak
                                  zaprezentowałam w linku wcześniejszym czyli z długimi, ładnymi nogami itd.,
                                  czyli o wymiarach 90-60-90 lub bliskich temu ideałowi, który jest przecież
                                  pożądany od wielu lat.
                                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 21:45
                                    90-60-90? To parę faktów: kobieta, która ma 90 w biuście przy takich wymiarach
                                    musi mieć miseczkę conajmniej C (ile modelek ma C?). Jesli ma 90 w biodrach
                                    przy 60 w talii, to jest to ogromna różnica, którą wyraźnie widać, a u modelek
                                    różnica w talii i biodrach ejst znikoma, do tego 90 w biodrach do 60 w talii to
                                    już jest porządne zaokrąglenie (a przeważnie, jak kobiety mają 90 w biodrach,
                                    to mają minimum 65 w talii lub 60 w talii i do 85 w biodrach - w zależności,
                                    czy to normalna dziewczyna, czy modelka). A wg. jakiś specjalistów idealne
                                    proporcje talii do bioder to 0,7 (pamiętam, że wymieniali jako przykład właśnie
                                    jedną z modelek), natomiast 60 do 90 to 0,(6) (ideał więc wg. tej teorii to 63-
                                    90 lub 60-85/86) więc hmm komu wierzyć? Które wymiary i proporcje są tymi
                                    idealnymi?
                                    • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 22:03
                                      Proporcjonalne. A wierzyć własnym oczom.
                                      • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 22:11
                                        Przeczysz sama sobie: najpierw zawzięcie twierdzisz, że im szczuplejsza, tym
                                        lepsza i że ideałem są sylwetki modelek, a potem na przykład ideału podajesz
                                        wymiary dla bardzo okrągłych kształtów.
                                        • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 22:16
                                          Wcale nie dla bardzo okrągłych kształtów a ideałem owszem, są sylwetki modelek
                                          i napisałam wyraźnie, że chodzi o proporcjonalność czyli mogą być odstępstwa od
                                          90-60-90 czyli w przypadku modelek często mniej tu i ówdzie co nie znaczy, że
                                          wyglądają gorzej. Zresztą podałam link ostatni...ideału sylwetki :)))
                                          • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 22:31
                                            90-60-90 to bardzo okrągłe kształty - wąziutka talia, a do tego duży biust i
                                            szerokie biodra. A mniej tu i ówdzie u modelek to znaczy mniej w biodrach i
                                            mniej w biuście przy takiej talii, czyli linia prosta od góry do dołu. Co do
                                            linka - z twarzy ejst ładna, ale zgodnie z tym, co ja myślę o modelkach - jest
                                            za chuda, taka długa tyczka. Nawet jesli faceci lubią takie zdjęcia oglądać -
                                            to ilu z nich chciałaoby mieć dziewczynę 178 cm (plus obcasy to już 186 cm)?
                                            Zawsze tak było - co innego oglądać, co innego mieć, móc dotknąć, a spytaj
                                            faceta, co przyjemnego jest w głaskaniu kości? Takie dziewczyny dobrze się
                                            prezentują na zdjęciach, na wybiegach, ale nie na ulicy, w codziennym życiu. Ta
                                            dziewczyna nie ma żadnych proporcji, chyba, że dla ciebie proporcjonalność
                                            znaczy tyle w biodrach i biuście, co w talii, a dlaczego podaje się akurat te
                                            wymiary? Żeby rozróżnić talię od bioder i biustu, inaczej można by mierzyć
                                            kobiety w każdym miejscu i na jedno by wyszło.
                                            • Gość: Camomile Hmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:50
                                              Asku, ja rozumiem, ze starasz sie udowodnic Ince swoje poglady, ale bez przesady.
                                              Ja mam wlasnie 178 cm, jestem bardzo szczupla, (ale bez kompleksow z tego
                                              powodu:) i wiem, ze taka figura moze podobac sie facetom. Zawsze bylam b. wysoka
                                              i jakos nigdy nie narzekalam na powodzenie, wrecz przeciwnie, i nie chodzi tu
                                              bynajmniej o jednorazowe przygody.
                                              Zapewniam Cie, ze taka figura wielu facetom sie podoba i z "glaskaniem kosci"
                                              sie nie kojarzy.
                                              Troche tolerancji dla roznorodnosci, dziewczyny. Pozdrawiam.

• Gość: asiek_asiekowaty Re: Hmm... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 23:03
                                                Wzrost jedno, a waga drugie. Można być bardzo szczupłym a nie być kościstym -
                                                może ty jesteś po prostu wysoka, szczupła dziewczyna bez wystających kości
                                                biodrowych i sterczących łopatek? Ja sama znam sporo takich dziewczyn i to, że
                                                są wysokie i szczupłe nie znaczy, że uważam je za kościste i odpychające, bo o
                                                to już trzeba się postarać i modelki z racji swojego zawodu się starają (ty
                                                jesteś szczupła naturalnie, masz to w genach, u ciebie to stan normalny,
                                                zapewne normalnie się odżywiasz i jesteś zdrowa, część z modelek sztucznie
                                                dochodzi do takiego wyglądu wręcz się głodząc).
                                            • Gość: Inka_25 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 23:27
                                              Jak grochem o ścianę.
                                              Długa tyczka? Hahahaha... Dobre... Ty mnie już do niczego nie przekonasz.
                                              Kończę dyskusję z Tobą na ten temat. Dla Ciebie ideał to dupa, która jak to
                                              określiłaś wiadomo gdzie się zaczyna i gdzie kończy i cycki wylewające się z
                                              dekoltu jak z reklamy Simplusa co tak nią zachwycona jesteś a dla nie ideałem
                                              jest miodzio.friko.pl/foto/adriana_lima163.jpg
                                              I zapewniam Cię, podobnie jak i koleżanka, która się tu nizej wpisała, bodajże
                                              Camille, że "głaskanie kości" takich jak na linku powyżej i naszych również
                                              jest bardzo przyjemne dla facetów :)
                                              • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 00:58
                                                Ehh... Grochem o ścianę... Ilu facetów twoje kości macało, że jesteś pewna, że
                                                tak to uwielbiają? Adriana Lima na szczęście nie ejst jeszcze wychudzona i
                                                koścista, jak co poniektóre modelki, ją mogę zaakceptować, wydaje się taka
                                                szczupła, bo jest wysoka, ale jej uda mają jeszcze jakiś kształt i akurat pupę
                                                ma (ale nie ma nawet małego wcięcia w talii co dla mnie ma duże znaczenie i to
                                                już ją u mnie dyskfalifikuje - na brak talii mogą sobie pozwolić faceci), ale
                                                znam 3 dziewczyny, które mają taką samą szerokośc uda co łydki, to już na pewno
                                                nie jest seksowne, z kolei moja bardzo szczupła koleżanka nie raz siedziała mi
                                                na kolanach w autobusie i to był koszmar jak czułam wbijające mi się w nogi jej
                                                kości. Dobrze, kończmy. Ja ci przedstawiłam moje poglądy, moje racje poparłam
                                                nie tylko swoimi argumentami, ale też rankingami. Znam już twoje poglądy i
                                                wystarczy - ty nie musisz przekonywać do nich mnie, ja ciebie, a co się facetom
                                                podoba, to już się wypowiadać nie będę (rankingi mówią same za siebie, nawet
                                                sylwetki wspomnianych rpzez kogoś gwiazd porno).
                                                • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 11.02.05, 09:08
                                                  dziewczyny przestancie juz mowic ktore kobiety sie bardziej podobaja gdyby
                                                  wszystkim facetom podobaly sie te "lepiej zbudowane" wszystkie chudzielce
                                                  wowczas bylyby starymi pannami a gdyby wszystkim podobaly sie tylko chudzielce
                                                  wowczas 70% populacji zenskiej zmraloby na anoreksje bo kazda by chciala zeby
                                                  jej kosci wystawaly nawet ta szczupla ale np z o 2 centymetry za grubymi
                                                  biodrami.Taka jest prawda i nei decydujcie za facetow co oni powiedza jesli
                                                  jestescie okraglejsze a oni ogladaja sie za Wami to to sobie wescie do serca a
                                                  nie slowa Inki i tym podobnych dziewczyn w koncu to z facetami bedziecie a nie
                                                  z modelkami zeby im sie podobac i tak samo do modelek cieszcie sie swoja figura
                                                  ale robcie to po cichu bo chyba lepsza jest satysfakcja wtedy gdy ktos sam na
                                                  nia zwroci uwage niz zaczniecie dogryzac tym nieco grubszym od siebie ze sa
                                                  gorsze brzydsze itd tak wcale nie musi byc apoza tym moim skromnym zdaniem
                                                  facet wybierze te dziewczyne ktora oprocz figury jemu odpowiadajacej bedzie
                                                  miala cos w glowie jeszcze oprocz poczucia wyzszosci nad innymi bo juz nieraz
                                                  dowiedziono ze nawet piekna szczupla dziewczyna moze nie wzbudzac zachwytu
                                                  jesli nie ma w sobie tego czegos a za ta troszke brzydsza i grubsza moga sie
                                                  ogladac tlumy jesli wokol siebie bedzie roztaczala coz magicznego cos co ich
                                                  przyciaga znam chlopaka ktory pwoiedzial ze lubi chude nie kosciste ale chude
                                                  ale raz tez slyszalam jak jeden facet powiedzial domojej troszke lepiej
                                                  ksztaltnej kolezanki ze jemu wlasnei sie taki podobaja byla ona wtedy w
                                                  onbecnosci 2 szczuplutenkich jak modelka dziewczyn a wlasnie jej to powiedzial
                                                  dlatego nie probujcie byc na sile madrzejsze od facetow
                                                  • Gość: lili202 Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.ls.net.pl 11.02.05, 09:09
                                                    tzn nie tyle madrzejsze co wszechwiedzace wszsytko na ich temat
                                                • Gość: Inka_25 Zjawiskowa Lima czy wulgarna gwiazda porno? IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 11:48
                                                  A ilu facetów macało Twój wielki tyłek, który wiadomo gdzie się zaczyna i gdzie
                                                  kończy? Jesteś pewna, że to uwielbiają? :)
                                                  Ja też przedstawiłam swoje poglądy i racje poparłam rankingiem i tak, nie
                                                  przekonujmy się już nawzajem bo nic z tego nie będzie.
                                                  A skoro Twoim ideałem jest wspomniana tu przez Ciebie wulgarna gwiazda porno to
                                                  mi nic do tego.
                                                  A Adriana Lima jest piękna, subtelna i ma pupę w sam i piersi też, zresztą ja
                                                  też :) i też powiem podobnie jak Ty na koniec - ranking mówi sam za siebie i
                                                  kogo pokonała (98 innych kobiet).
                                                  I jestem przekonana, ża facet odwróci się na ulicy za zjawiskową Lima z nogami
                                                  do nieba niż za wulgarną gwiazdą porno z mega tyłkiem i mega cycami bo takie
                                                  wymogi chyba te gwiazdy muszą spełniać, chyba, że nie zna się na estetyce ale
                                                  zawsze są wyjątki od reguły...
                                                  Tyle.
                                • Gość: asiek_asiekowaty Re: "Era - najlepsze warunki" IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 21:31
                                  O tak, wypowiedziało się tu może kilku facetów, w tym nie były to jedynie głosy
                                  pro-chuda, ale też pro-normalna, a co do upodobań facetów, to znam mnóstwo
                                  facetów i wiem, jakie są ich gusta, podalam z resztą też kilka plebiscytów, a
                                  tam wymienia się chociażby J.Lo czy Beyonce wśród tych naj.
    • Gość: asiek_asiekowaty Przykłady rankingów: IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 21:28
      kobieta.interia.pl/news?inf=559977
      kobieta.interia.pl/news?inf=554714
      kobieta.interia.pl/news?inf=307343
      kobieta.interia.pl/news?inf=305484
      kobieta.interia.pl/news?inf=548273
      kobieta.interia.pl/news?inf=354302
      • Gość: Inka_25 Re: Przykłady rankingów: IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 21:35
        www.model-cafe.com/cgi-bin/picdisplay.cgi?adrianal,003
    • Gość: asiek_asiekowaty Adriana Lima IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 22:54
      Przejrzałam jej więcej zdjęć, szczególnie na stronie:
      miodzio.friko.pl/adriana_lima.html i powiem, że na niektórych zdjęciach
      wyszła naprawdę ślicznie (ma bardzo ładną twarz), ale na niektórych to tak
      chudo, że strach: adriana-lima.znane-nago.pl/images/18.jpg
      No i chyba coś w tym jest, skoro mój dorastający brat (a wiadomo, że nastolatki
      wolą zawsze chude dziewczyny) na widok zdjęć wypowiedział min. "ale
      chuda", "gdzie ona ma wcięcie?" adriana-lima.znane-nago.pl/images/14.jpg
      Wcięcie, biodra i pośladki większość modelek ma wtedy, kiedy się wygnie lub
      wypnie, podobnie ona (choć nie przeczę - powyginana na paru zdjęciach wygląda
      rewelacyjnie). Dla mnie śliczna dziewczyna, długie nogi, wysoka i to na plus,
      ale jak modelka - musi być chuda i jak na mój ideał to ona jest za chuda.
      • Gość: Inka_25 Re: Adriana Lima IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 23:12
        A dla mnie nie jest absolutnie za chuda. I dla mnie modelki nie są za chude -
        są w sam raz. A ona jest idealna pod każdym względem. I jaką ma pupę (no i
        ciekawą twarz) miodzio.friko.pl/foto/adriana_lima186.jpg :)))
        • Gość: Iga Re: Adriana Lima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:26
          Adriana Lima (nie wychudzona o nieeeee) ma kochaniutkie 178 wzrostu
          i wymiary 85-59-85, z czego wynikałoby że jest potwornie chuda...a jest
          potwornie zgrabna... Heidi Klum ma 179 cm i wymiary 87-61-87 z czego wynikałoby
          że jest potwornie chuda...a jest potwornie zgrabna... Ana Beatriz Barros ma 181
          cm, 85-62-89 czego wynikałoby że jest potwornie chuda...A jest tylko
          troche:D:D Co nie zmienia faktu że jest potwornie zgrabna... Mysle też że
          Inka25 mówiąc o swoim ideale ma na myśli taką PASKUDNĄ I WYCHUDZONĄ MODELE ale
          posiadającą jednocześnnie tyłek i cycki (może nie C ale B to częściej:D)
          A no nie uwierze choćbyście mnie przywiązały za nogi do sufitu i podpalały od
          dołu że któraś z was choćby w podświadomości (bo przed sobą się nie przyzna:D)
          nie chciałaby mieć takiej figury...Nie koniecznie wzrost ,bo nie kazdy chciałby
          miec ok 180 ale figure... Z reszta ja mam 177 i tez jestm szczupla...i mam
          tylek...i sie podobam. Ale żeby było sprawiedliwie dodam że moja koleżanka o
          baaaaaaaardzo kobiecych kształtach (gitara) też się podoba. :D
          Aha, prawda jest taka że te które teraz są normalne maja większe szanse na
          bycie grubszymi za np dziesięć lat, dlatego uważam że bardzo szczupla sylwetka
          to pluS:D
          • Gość: Inka_25 Re: Adriana Lima IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 11:54
            Iga...myślę identycznie jak Ty, no i te dowody, że modelki mimo, że nie mają 90-
            60-90 wyglądają super!

"A no nie uwierze choćbyście mnie przywiązały za nogi do sufitu i podpalały od
            dołu że któraś z was choćby w podświadomości (bo przed sobą się nie przyzna.:D)
            nie chciałaby mieć takiej figury..." - DOBRE... :)))
    • amelia1 Re: Popatrzcie :) 11.02.05, 12:17
      > info.onet.pl/18064,0,1,1,galeria.html
      > Ekstra moda,

przekombinowane, niegustowne ciuchy

> piękne modelki,

ta ze zdjecia nr 1 wyglada jak nacpana anorektyczka

> super makijaże.

dobry makijaz to taki, ktorego nie widac

Ale rozumiem, ze prowincjonalnym gaskom moze sie podobac taki wielki swiat,
      blichtr itp.

• Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 12:38
        Dobry makijaż to taki, którego nie widać? To makijaż naturalny.
        Ale dobry makijaż to też taki, który po prostu dobrze wygląda.
        Prowincjonalna gąsko pooglądaj sobie pokazy mody światowych projektantów i
        zobaczysz jak wyglądają dobre makijaże i rzadko kiedy ich nie widać.
        Bo oprócz makijażu naturalnego, którego nie wszyscy lubią są jeszcze makijaże
        zdecydowane a młodość to ma do sienie, że można eksperymentować i widać to
        właśnie na pokazach mody a jak będę mieć 50 lat to na pewno nie będę się mocno
        malować, tylko naturalnie.
        Co za ograniczone myślenie i jeszcze wyzywa od prowincjonalnych gąsek a
        zielonego pojęcia nie ma.
        • stephanie_s Re: Popatrzcie :) 11.02.05, 13:30
          Inko mam do Ciebie jedno pytanie,spokojnie nie mam zamiaru "opluwac Cie jadem"
          ani do niczego pzrekonywac,sama mam smukła sylwetkę i generalnie owszem takie
          mi sie podobają,ale to nie znaczy ze kobieta w rozmiarze 38 czy nawet
          wiekszym,a nie 34 czy 36 nie jest atrakcyjna..mam po prostu nieodzowne wrazenie
          ze ty dyskryminujesz kazdy inny typ sylwetki,sam stwierdziłas "ze to ładne co
          sie komu podoba"i nie rozumiem czemu wykazujesz taki brak zrozumienia
          dlatego ,ze komus moga podobac sie zaokraglone sylwetki,tak jakby miałoby byc
          to jakies conakmniej zboczenie,niech kazdy czuje sie dobrze we własnej skórze a
          pzrede wszytkim zadba tez o swą strone duchową i intelektualną ,a nie tylko
          fizyczną.Reasumując doskonale rozumiem to ze podobają Ci sie szczupłe czy nawet
          wrecz chyde sylwetki(ja np lubie moje z lekka wystajace zebra i talie jak u
          osy),ale jakie masz prawo mówic ze wszsytko inne jest złe i nieestetyczne???
          Bede wdzeczna za odpowiedz
          • Gość: Inka_25 Re: Popatrzcie :) IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 13:41
            1. Najpierw popatrz na wypowiedzi aśki_asiekowatej i zobacz czy ona nie
            dyskryminuje chudych a potem osądzaj mnie.
            2. "ale jakie masz prawo mówic ze wszsytko inne jest złe i nieestetyczne???"
            Prawo? Ja wyraziłam po prostu swoje zdanie i nie wszystko inne jest złe i
            nieestetyczne, tylko tu akurat powiedziałam o gwiazdach porno, które dla mnie
            są wulgarne i nieestetycznie wyglądają. A prawo do własnego zdanie mam jak
            najbardziej.
            • stephanie_s Re: Popatrzcie :) 11.02.05, 14:00
              nie chodziło mi o prawo do własnego zdania bo je ma kazdy,a dyskryminacja
              zaeówno w jedną jak i w dtugą strone jest zła i to jest oczywiste,po prostu
              byłam ciekawa czy uwazasz ze jesli ktos ma inne parametry to jest od razu
              nieestetyczny..to nie był zarzut to było pytanie,ja np uwielbiam chudych facetów
              (chudych ale z ładną rzezbą ciała)zawsze mnie do takich ciagneło i vice
              versa,ale to nie oznacza np ze jesli facte jest potezniej zbudowany(i tu nie
              mam na mysli ociekajacego tłuszczem)to jawi mi sie jako nieestetyczny.Wydaje mi
              sie ze troszke zle odebrałasintencje mojego pytania,to nie miał byc polemika.
              • stephanie_s Re: Popatrzcie :) 11.02.05, 14:02
                a i jeszcze jedno ja nie osadzam Cie nawet nie próbowałam
                • Gość: Iga Re: Popatrzcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:39
                  a wiecie z tymi rozmairami to nie taka prosta sprawa...
                  Ja bluzke mam 36 sukienke też (na chama;D) ale spodnie to już 40 bo chociaż na
                  dupie za przeproszeniem wieszą to nogawki są dobre...A spodnie 36 to po
                  pierwsze sie nie dopinam (albo leeeeeeeeeedwo) a po drugie to sięgają mi do
                  łydki (rybaczki przed kolana:D)
                  A 38 myśle ze Inka tez by mogla ewentualnie uznać ze ładne u dziewczyny naszego
                  (mojego i inkowego) wzrostu. To taka modelka plus 5 kg w bonusie:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka