Dodaj do ulubionych

czego brakuje na rynku?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:03
Jak sadzicie, jaka część POLSKIEGO rynku kosmetycznego jest najbardziej uboga
w produkty lub też te produktu są kiepskiej jakości - pielęgnacja
twarzy,włosów,ciała czy make-up? A może znacie markę której w Poolsce nie ma
a powinna być?Czekam na odpowiedzi,i dzieki za pomoc.pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: madrugada Re: czego brakuje na rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:12
      kosmetyki do wlosow
    • kragmel Re: czego brakuje na rynku? 07.02.05, 23:19
      nie ma bodyshopu,lusha, benefita, MACa, a być powinny :)
      • Gość: kimmy Re: czego brakuje na rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:06
        bodyshop!!!!
      • Gość: hopik Re: czego brakuje na rynku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:49
        wiecie co, przechodzilam obok lusha w londynie bardzo czesto i nawet tam nie
        zajrzalam. odrzucal mnie ten przerazliwy mydlany zapach, jak stamtad bil. czy
        oni maja fajne produkty? jakos nawet mi sie nie chcialo probowac. moze to blad?
        • kragmel Re: czego brakuje na rynku? 08.02.05, 12:19
          mam ichni szampon w kostce (seanick) i go uwielbiam :) fajne, miękkie włosy po
          umyciu, jeśli mi się nie chce to nawet nie używam po nim odżywki. spróbuj sobie
          coś, zwłaszcza, że ceny do przeżycia :)
          mnie się bardzo strasznie podobają mydła o wyglądzie błota, ale ja mam już taki
          dziwny gust ;p
    • klara-klara Re: czego brakuje na rynku? 08.02.05, 10:17
      maseczki, podukty do pielęgnacji ciała (balsamy, kremy do rąk itd.) w ciekawych zapachach (i w przystępnych cenach).
    • ruda_80 Re: czego brakuje na rynku? 08.02.05, 11:04
      Preparatów na trądzik Proactiv Solution
    • Gość: adrianna Re: czego brakuje na rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:42
      PROSZĘ O JESZCZE!CAŁUSKI!
      • Gość: dalloway Re: czego brakuje na rynku? IP: *.chello.pl 08.02.05, 11:59
        paula begoun
    • Gość: Sundae_Caramel Re: czego brakuje na rynku? IP: 81.185.194.* 08.02.05, 12:18
      "Movidy" Garniera - rewelacyjna, nie niszczaca wlosow,nadajaca polysk farba ton
      w ton do wlosow ktora kiedys u nas byla ale wycofali. A we Francji Movida
      swietnie prosperuje...
      • Gość: Dalia I tusz do rzes "Intencils" Lancome'a IP: 81.185.194.* 08.02.05, 12:25
        Byl rewemacyjny, efekt sztucznych rzes piorunujacy. Byl niesamowity, ale
        wycofali. szukalam czegos podobnego, ale nigdy nie znalazlam. Byl niesamowity,
        Na szczescie kupilam sobie zapas chyba z 8 sztuk na lotnisku we Frankfurcie.
    • kragmel btw 08.02.05, 12:20
      chcesz nam to wszystko sprowadzić? :)
    • Gość: Lenka Re: czego brakuje na rynku? IP: *.chello.pl 08.02.05, 12:46
      Jak patrze na stronki amerykańskie to odnosze wrażenie że u nas jest tak
      naprawdę bardzo mały wybór kosmetyków albo jak jakaś firma coś wprowadza to nie
      jest to pełna jej oferta.Kosmetyków kolorowych jest tak naprawdę mały wybór.
      Chciałabym by pojawiła się u nas firma Mac,Benefit,Nars.
      No i mogłabym tak jeszcze wymieniać...
      • kraxa Avedy i lavery brakuje 08.02.05, 13:09

• Gość: justy Re: czego brakuje na rynku? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.02.05, 15:33
      brakuje kremów na dzień z porzadnymi filtrami; czyli spf minimum 15 (a
      właściwie 20-25), a same filtry fotostabilne i chroniące przed pełnym spektrum
      UV, czyli praktycznie Tinosorby; szczególnie o lekkich konsystencjach; z
      przeciwutleniaczami i nieperfumowane.
      • Gość: justy Re: czego brakuje na rynku? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.02.05, 15:36
        oprócz tego kremy ze stabilnym retinolem. oraz ze stabilną witaminą C w
        działającym stężeniu (pow.5%)- w przyzwoitej cenie.

przydałaby sie też Paula Begoun i jej kwasy
        • sigrun Re: czego brakuje na rynku? 08.02.05, 15:58
          1. Prawdziwej, sprzedawanej w zielarniach na wagę lavsonii inermis vel henna aka
          chna, a nie jakiejś niemniej określonej mieszanki. Jako jedyna trwale (nawet do
          6 miesięcy) farbuje włosy. Obecnie sprowadzam z Włoch.
          2. Produktów włoskich zielarskich potentatów - L'Erbolaio, Specchiasol i Bottega
          Verde. Szczególnie narzekam na brak ziołowych olejków regeneracyjnych do
          wcierania we włosy tuż po umyciu (np. L'Erbolaio lub Bottega Verde). W Polsce
          podobny produkt sprzedaje St. Ives. Notabene pisałam bezpośrednio do producenta
          Bottega Verde. Na razie nie są zaiteresowani eksportem, a szkoda, naprawdę szkoda.
          3. "Włosu w Płynie" Wella, the original. Ten sprzedawany obecnie w Polsce różni
          się składem, zapachem, konsystencją i co za tym idzie, końcowym efektem:-(
          4. Łatwiej dostępnych produktów Florina, zwłaszcza kosmetyków do pielęgnacji.
          Na razie tyle. Pozdrawiam:-D
    • Gość: Magda Kra kolorwka Neutrogena, Nivea, Biotherm IP: 217.153.132.* 08.02.05, 15:52
      nie mowiac o specyfikach na trudne, dojrzale cery..
      I filtry tez
      M
      • Gość: monika Re: kolorwka Neutrogena, Nivea, Biotherm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 18:59
        a propos trudnych dojrzalych cer, to nigdy nie zrozumiem dlaczego na naszym
        rynku (mam na mysli niską i srednia półke cenową) nie ma żadnego kremu
        przeciwzmarszczkowego/liftingujacego i jednocześnie matującego do cery tłustej;
        czytalam ze tlusta cera po 30-stce i 40-stce to dosyc czeste zjawisko wiec nie
        wiem czemu producenci udają ze nie zauwazają ze są kobiety z tłustą cerą miedzy
        30 a 40 rokiem życia... skoncze kwietniu 32 lata a musze uzywac na dzień kremów
        matujących dla nastolatek (bo innych nie ma), w przeciwnym wypadku swiece sie
        jak żarówa po godzinie; a co do cholery z moimi zaczątkami zmarszczek? jedyna
        mozliwosc ich zapobiegania to kremy na noc :( ciekawe jak jest za granicą
        • Gość: justy Re: kolorwka Neutrogena, Nivea, Biotherm IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.02.05, 23:49
          > dlaczego na naszym
          > rynku (mam na mysli niską i srednia półke cenową) nie ma żadnego kremu
          > przeciwzmarszczkowego/liftingujacego i jednocześnie matującego do cery tłustej

Eris spróbował zrobić coś w tym stylu:
          Forte 25+, Lekka emulsja matująca z kompleksem Aquamint
          spf17 (dobre filtry), koenzym Q10, witaminy C i E
          tylko, że opinie na wizażu ma kiepskie
          • Gość: monika Re: kolorwka Neutrogena, Nivea, Biotherm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 07:27
            ale ja bardziej myslalam o 35+...
    • Gość: felicity Re: czego brakuje na rynku? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 08.02.05, 16:01
      Jak dla mnie niepowetowana strata jest wycofanie z naszego rynku plasterkow
      oczyszczajacych pory:( To naprawde dzialalo. A teraz chodze "w kropki":(
      • Gość: monia76 Re: czego brakuje na rynku? IP: *.u.mcnet.pl 08.02.05, 16:05
        kolorowki biothermu oraz kosmetykow pauli begoun (glownie kwasow)
        • Gość: Akne Re: czego brakuje na rynku? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.02.05, 17:27
          Zawsze sledze watki o podkladach, zauwazcie, ze NIGDY nikt nikomu nie poleca
          podkladow polskich, poza Privi (ktorego juz nie ma) i Oceanic (ktory ma barwy,
          nad jakimi nawet Jagna Borynowa by sie zastanowila). Dzis w kiosku ruchu
          widzialam podklad za oszalamiajaca cene 3.50. Wcale nie uwazam, ze tylko to, co
          drogie jest dobre, ale na zakup takiego cuda bym sie nie zdecydowala. Nigdy
          nikt nie poleca Vipery, Kolastyny, Joko, itp. Czy nikt tego nie uzywa, czy tez
          sa to takie badziewia??
          • justa_79 Re: czego brakuje na rynku? 09.02.05, 11:40
            Akne, nie wiem, jak teraz, ale dawniej to były badziewia, kojarzę sprzed kilku
            (nastu?) lat podkłady Sorayi itp., które były gęstymi maziami typu "puder w
            kremie". od tej pory wolę nie ryzykować ;) zresztą, przy podkładach często
            sprawdza się teza, że im droższy, tym lepszy, np. wolę podkłady Loreala od tych
            z Maybelline, choć te też nie są złe. ale jak widąc po Privi, może i polskie
            firmy rozwinęły się pod względem podkładów. ostatnio kupiłam krem brązujący
            Bielendy i gratis był dołączony podkład - biorąc pod uwagę łaczną cenę obu
            produktów (ok. 6 zł), to stwierdziłam, że to się pewnie do twarzy nie nadaje :)
            ale rozsmarowałam na ręce i wydaje się być w porządku, bardzo lekki, w ogóle
            nie maziowaty.
      • Gość: monika Re: czego brakuje na rynku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 19:03
        są na allegro...
        albo spróbuj tego: tinylink.com/?9PnAM873xa
        mi pomogło
      • smee Re: czego brakuje na rynku? 08.02.05, 19:05
        Plasterki powrocily, sa znowu na rynku, o ile pamietam Nivea :)))) Hurrra ;)
    • czajniczek81 Re: czego brakuje na rynku? 08.02.05, 20:02
      kosmetyków bloom cosmetics
    • Gość: adrianna Re: czego brakuje na rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:27
      OK,przyznam sie,pracuje w branży beauty i zakladam ze jestescie wiarygodnymi
      przedstawicielkami kobiet w Polsce.Chsemy wprowadzic fajna marke na rynek i
      szukamy pomysłów.Body Shop odpada,nie chca!Prawdopodobnie kryzys finansowy
      marki nie pozwala na dalsze inwestycje(bo oni wchodzą sami).Mamy już coś super
      na rynku,ale chcemy więcej!Dziewczyny - może razem coś wymyslimy!Czy jest coś
      extra czego nie ma w Polsce w branży kosmetyczno-fryzjerskiej?Czekam na
      pomysły.Ten najlepszy może być początkiem współpracy z naszą firmą. To nie jest
      ogłoszenie broń Boże - robię to poza godz pracy.Ale w firmie mogę dużo.pozdro
      • Gość: Monica Re: czego brakuje na rynku? IP: *.wlb.vectranet.pl 08.02.05, 22:45
        Ja uwielbiam kosmetyki The Boots company PLC Nottingham England.
      • lenaw81 Re: czego brakuje na rynku? 04.01.16, 02:34
        Jak dla mnie wystarczy aby fryzjerzy byli szkoleni jakie sa nowe trendy i ogolnie jak doradzac klientom w sprawie pielegnacji fryzur. Jak fryzjer powinien dobierac fryzure do twarzy, itp. I poprostu jak dobrze prawidlowo strzyc trzymac nozyczki wlosy itp. Mowiac szczerze nie lubie chodzic do fryzjera both zawsze gdy od niego wychodze czuje sie gorzej I jeszcze bardziej niepewna siebie niz wchodzilam do niego. Jakosc fryzur ciecia jest beznadziejna. Szampony w sprays sa super both no ja Jako matka nie zawsze mam idealne wlosy a wrecz przeciwnie przetluszczaja mi sie I zarazem mam lopiez . Czasem myje je czesto czasem po prostu nie mam czasu czy sily wiec uzywam tu w UK Szamponu w sprayu . Nie wiem czy w polsce tez jest. Jesli cos mi przyjdzie do glowy to napisze jeszcze.
        • kasha77 Re: czego brakuje na rynku? 04.01.16, 09:16
          uspokoję Cię, mamy suche szampony od dobrych kilku lat u nas w Polsce:)
    • Gość: Agnieszka Re: czego brakuje na rynku? IP: *.crowley.pl 08.02.05, 22:55
      wosk do depilacji na ciepło
      kremy dla dojrzałej cery tłustej
      naprawdę dobre kremy z filtrami
      Paula Begoun !!!
      MAC
      • Gość: justy Re: czego brakuje na rynku? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.02.05, 23:14
        MAC to dobry pomysł.
    • smee Re: czego brakuje na rynku? 08.02.05, 23:41
      Ja tez napisze, moze jak nas bedzie wiecej to ktos sprowadzi: MAC, MAC, MAC!!!!
      (dla tych, co nie znaja: strona MAC Cosmetics
      Poza tym:
      - Kosmetyki Benefit
      - Kolorowka Nivea
      - Kolorowka Olay

• kasha77 Re: czego brakuje na rynku? 25.05.16, 15:43
      po pierwsze przestań wreszcie spamować tą Efektimą (skasowałam już kilkanaście spamerskich postów), po drugie jest WIELE innych kosmetyków dla mam w ciązy, po ciąży itd między innymi Mustella, Ziaja ma kosmetyki ciążowe, firmowe Rossmann ma bardzo dobrą serię dla mam, Palmers, Elancyl. To tylko kilka które w tej chwili przyszły mi do głowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka