Dodaj do ulubionych

Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!!

IP: *.jmk.lodz.pl 06.06.02, 14:50
Mam myśli tusz L'oreala "Lash Architect" i NABŁYSZCZAJĄCY BALSAM do ciała Nivei.
Balsam ten ponoć, właśnie nie ma żadnych świecących drobinek brokatu, ale
własnie rozświetla i nabłyszcza sam z siebie.Juz mi ślinka cieknie, tym
bardziej, że Nivea przystępna cenowo jest.
A o tuszu się tyle naczytałam...
Ech, mieszkać w Szczecinie...juz bym to wszystko miała:)))
pzdr,s.
Obserwuj wątek
    • kahula Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! 06.06.02, 15:05
      Mogę Ci podpowiedzieć, że balsam Nivea zawita w Polsce niebawem. Już go w
      Poznaniu testują.
      Pozdrawiam!
      • Gość: silie Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.jmk.lodz.pl 06.06.02, 15:16
        Hurrra!!!
      • Gość: Helena Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.waw.cdp.pl 06.06.02, 15:19
        Widzialam poza polska ten balsamik Nivea i on daje minimalny perlowy blask i
        nie papra ubran - milusinski, ale drozszy byl niz zwykly balsam. Niebrudzenie
        jest fajne, bo mam Diora, Hypnotic Poison ze zlotkami i na czarnych ubraniach
        zostawia cos jakby lupiez :-)))
        Pozdrawiam
        H.
    • Gość: Vikcia Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.pl 06.06.02, 15:31
      Ja tak może trochę obok tematu, ale czy ktoś może przypadkiem wie, dlaczego w
      Polsce nie ma kolorówki Nivei?
      • Gość: agul Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 15:32
        No własnie!!!!!!!!1 Dlaczego, no dlaczego??
        • Gość: ptasia Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.wcp.pl 06.06.02, 15:37
          kolorówka też, ale maseczki w saszetkach - nie ma, alebo paski czyszczące na
          nos - były, a je wycofali, a w Austrii np. są.
          • Gość: Myszka-M Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.pbks.pl 06.06.02, 15:43
            Przepraszam Koleżanki jeśli lekko wkurzę...parę dni temu zakupiłam w Berlinie
            lakier do paznokci NIVEA. Taki mleczny z lekkim odcieniem lila. Bardzo polecam.
            Choć raz Ktoś mi zazdrości mieszkania w Sz-cinie :-) Pozdrawiam.
            • Gość: agul Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 15:45
              Noo.. Berlin to jest bajer, ja też byłam teraz w długi weekend, bo moja siostra
              mieszka w szczecinie. Byłam w Douglasie na Kudam, spędziłam tam dwie bite
              godziny a siedziałabym jeszcze ale moja druga połówka po 2 godzinach nie
              wytrzymała i powiedziała że on idzie teraz na dwie godizny do salonu
              samochodowego więc skapitulowałam i poszlismy na kawę. fajny jest douglas nie?
              • Gość: Aga Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.future-net.pl 06.06.02, 16:08
                Douglasy są już chyba we Wrocku i podobno wykupują perfumerie Empiku w całej
                Polsce, więc z czasem i do nas do stolicy dotrą:)
                • Gość: agul Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 16:14
                  No, wreszcie jakaś porządna wiadomość dzisiaj:-) To rewelacja, nie? nie mogę
                  sie juz doczekać!!!
                  • Gość: Vikcia Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.pl 06.06.02, 16:18
                    Ja Niemcy traktuję zwykle jedynie przejazdowo i jeszcze nigdy nie robiłam tam
                    kosmetycznych zakupów, więc nie wiem, co to za "Douglasy". Domyślam się, że coś
                    na kształt perfumerii czy drogerii, czyli a la Rossman, tak? Oświećcie mnie
                    trochę, proszę!
                    • Gość: Helena Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.waw.cdp.pl 06.06.02, 16:40
                      Domyslna dziewczyna jestes :-))) - to wlasnie siec Drogerii-Perfumerii.
                      Pozdrawiam
                      H.
                      • kasiulek Douglas 07.06.02, 10:00
                        Ja dorzuce tylko, ze Douglas jest taka 'wyzszo-polkowa' wersja Rossmana. Nie
                        sprzedaje tez 'own brand', jedynie kosmetyki 'obce'.
                        W Douglasie ZAWSZE dorzucaja cala torebke probek wszelakich!
                        • Gość: gAndzia Re: Douglas IP: *.se.com.pl 07.06.02, 12:31
                          ciekawe czy w polskich (tych wrocławskich) też:)?
                          • Gość: puffetta Re: Douglas IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.06.02, 19:43
                            Gość portalu: gAndzia napisał(a):

> ciekawe czy w polskich (tych wrocławskich) też:)?

No oczywiście, jak się można domyśleć, "cała torba próbek" w polskim - mam na
                            myśli wrocławskiego Douglasa, to marzenie...Zazwyczaj można było otrzymać tam
                            przy zakupie jakąś jedną, biedną próbkę, ale, wiadomo, zależało to od nastroju i
                            chęci pań ekspedientek, no i oczywiście kwoty jaką zostawiało się w kasie...Tak
                            było na początku funkcjonowania Douglasa (czyli Galerii Dominikańskiej, gdzie się
                            mieści), ale im dłużej on istnieje tym jest gorzej, nie przypominam sobie, abym
                            ostatnio coś dostała, a zakupy robię tam dość często.
                            • Gość: Aga Re: Douglas IP: *.future-net.pl 07.06.02, 19:56
                              CZyli tak jak w Sephorach, ech te polskie ekspedientki:(
                              • kasiulek Re: Douglas 07.06.02, 23:17
                                No wlasnie, to przeciez jest w watku o probkach, ze nasze panie ekspedientki
                                sie super oblawiaja na probkach, a nawet je rozdaja kolezaneczkom albo nawet
                                sprzedaja np. na bazarze. Ech, zgroza...
                • Gość: elve Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.netland.gda.pl 07.06.02, 14:25
                  Gość portalu: Aga napisał(a):

> Douglasy są już chyba we Wrocku i podobno wykupują perfumerie Empiku w całej
                  > Polsce, więc z czasem i do nas do stolicy dotrą:)

Mamy już douglasa w Gdansku i jest potwornie drogi. Ale skoro mowicie, ze sa tam
                  takie rzeczy, to chyba jeszcze dzis sie tam kopsne.
                  pa
    • Gość: lilka Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: 195.61.132.* 06.06.02, 16:45
      nie ma co sie podniecac tym balsamem nablyszczjacym Nivei. Mialam dosc spora
      probke i wysmarowalam sie dokladnie, ale niestety efekt nablyszczenia szybko
      zniknal... Moim zdaniem nie warto kupowac.
    • Gość: KICIA Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 06.06.02, 17:18
      Balsam jak balsam, ale bylam na stronie NIVEi i oni maja takie chusteczki
      myjaca-dezodorujace. Nie nasze byleco z alkoholem tylko z takim mleczkiem.
      Cholera, lato idzie a ja latem nie wytrzymam bez roznych odswiezaczy-myjaczy.
      Przeciez sie custeczka do higieny intymnej nie umyje w innych miejscach.
      ps. Moze ktos wie czy chusteczki dla dzieci (np Pampers) mozna uzywac
      jako 'myjki'?
      • .klamka. Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! 06.06.02, 17:27
        ale ja te chusteczki nivei widzialam w warszawie
        • Gość: magdalen Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.unizeto.pl 07.06.02, 08:15
          Kolorówkę Nivei (cienie i lakiery do paznokci) można kupić w Szczecinie na
          Manhattanie, na Turzynie i na giełdach samochodowych. Są to oryginalne
          kosmetyki "sprowadzane" z Niemiec, 50 - 60% tańsze, niż w sklepie. Osobiście
          bardzo cieszę się z tego faktu, że markowe kosmetyki można kupić tutaj 50%
          taniej, bo mnie jak i wiele innych kobiet , niestety nie stać na droższe
          kosmetyki (np. cienie poczwórne Isa Dory - w drogerii 43 zł, na rynku - 20-22
          zł). Faktycznie te lakiery Nivei mają śliczne kolorki, a cienie są w takich
          malutkich jajkowatych pudełeczkach, badajże - podwójne. Gorące pozdrowienia ze
          słonecznego Szczecina.
          Magdalen
    • Gość: AGA Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.energetyka.elblag.pl 07.06.02, 08:17
      A propos kolorówki Nivea-przy okazji wycieczki ( Zlot Garbusów pod Wilnem) na
      Litwę zaskoczył mnie niesamowicie widok w supermarkecie w Wilnie własnie
      sporego stoiska z kolorówką Nivea. Nie wiem jak to jest, ze w kraju, który
      jednak pod wieloma względami jest jeszcze trochę za nami jest na rynku
      kolorówka Nivea, a u nas nie. Ciekawe prawda? Pozdrawiam.
      • Gość: magdalen Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.unizeto.pl 07.06.02, 08:38
        Tak, to prawda. Bardzo często widzę kolorówkę polskich lub zagranicznych firm,
        które na opakowniach mają napisy po rosyjsku. Z tego, co zauważyłam bardzo dużo
        kosmetyków jest sprowadzanych do Rosji, Ukrainy czy Litwy. I są to bardzo dobre
        produkty, np. super fajne pomadki i błyszczki polskiej firmy EVELINE. Nie
        spotkałam ich nigdy w szczecińskich drogeriach, ale właśnie na bazarach, na
        których handlują kobiety z krajów byłego Związku Radzieckiego. I tak jest z
        wieloma innymi produktami.
        Myślę, że jest tak wiele kosmetyków zagranicznych firm na rynku tych krajów, bo
        jest to rynek bardzo duży i chłonny. Zresztą, jak wiadomo Rosjanki, Litwinki
        bardzo dbają o siebie, i z tego, co słyzsałam bardzo lubią się malować. W
        zależności od ich statusu materialnego, w mniejszym lub większym stopniu,
        Rosjanki są bardzo zadbanymi, eleganckimi i "pomalownymi" kobietami. Tak myślę.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Aga Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.future-net.pl 07.06.02, 08:45
          Tak sobie tylko gdybam, ale wydaje mi się, że na Litwę kosmetyki NIvea są po
          prostu sprowadzane z Niemiec. Natomiast u nas jest fabryka w Poznaniu (NIvea
          kupiła Lechię i teraz się toto nazywa NIvea Lechia Beiersdorf czy coś w tym
          guście) i w polskich sklepach są tylko produkty tam zrobione. Miałam 2 czy 3
          lata temu prywatny kontakt z dziewczyną z PR NIvei i pytałam o kolorówkę (którą
          b.lubię) - powiedziała, że jak na razie nastawieni są na wprowadzenie na nasz
          rynek jak najpełniejszej oferty pielęgnacyjnej, a o kolorówce jeszcze nie ma
          mowy. Są to trochę stare "newsy", ale chyba nadal aktualne, sądząc po półkach
          sklepowych.
          • Gość: KAHULA Re: Z pierwszej ręki IP: BDFPOZ* / 194.175.243.* 10.06.02, 15:04
            Racja - BEIERSDORF-LECHIA S.A. w Poznaniu.
            To nieprawda, że w Polsce kupujemy jedynie kosmetyki produkowane u nas. W kraju
            produkuje się jedynie Soft'a, Bambino i krem Nivea w plastikowym pudełeczku. Od
            niedawna ruszyła produkcja Nivea Body.
            Kolorówki w Polsce nie będzie bo badania rynkowe wykazały marne szanse na ich
            konkurencyjność wobec marek już istniejących jak choćby Bourjoise (ta sama
            półka cenowa)
            Pozdrawiam!
      • Gość: Mela Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 09:54
        Gość portalu: AGA napisał(a):

> A propos kolorówki Nivea-przy okazji wycieczki ( Zlot Garbusów pod Wilnem) na
        > Litwę zaskoczył mnie niesamowicie widok w supermarkecie w Wilnie własnie
        > sporego stoiska z kolorówką Nivea. Nie wiem jak to jest, ze w kraju, który
        > jednak pod wieloma względami jest jeszcze trochę za nami jest na rynku
        > kolorówka Nivea, a u nas nie. Ciekawe prawda? Pozdrawiam.

Podejrzewam,że mały wybór kosmetyków w Polsce wynika z bardzo wysokiego kosztu
        zrobienia atestu na jeden produkt, który wynosi ok. 600 PLN w PZH i nie opłaca
        się wielu firmom wszystkiego wprowadzać na rynek, bo nie wiadomo, jak się
        przyjmie. Czytałam ostatnio w jakimś magazynie dla kosmetyczek, że już nie trzeba
        będzie robić atestów (dopasowujemy się do wymogów Unii), więc może teraz pojawi
        się więcej asortymentu różnych firm. Miejmy nadzieję.
    • Gość: satiaa Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 12:48
      chwila przerwy w nauce.....:)))oj , jak sie zdziwilam ze tutaj tyle kobitek ze
      szczecina..:)))super , zgadzam sie z ta oferta na manhatanie..ostatnio kupilam
      sobie tusz loreal featherlash -naprawde wychodzi o wiele taniej , wsytarczy
      pojsc na sam koniec rynku...:)))
      jezeli chodzi o kolorowke Nivea, to maja wspaniale pomadki nawilzajace , oferte
      niektorych widzialam tez na allegro:)
    • Gość: Eva Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 10.06.02, 13:12
      Gdzie w Gdańsku jest ta perfumeria Douglas , jeszcze jej nie widziałam .
      Pozdrowienia . Eva
      • Gość: elve Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: *.netland.gda.pl 10.06.02, 20:17
        Gość portalu: Eva napisał(a):

> Gdzie w Gdańsku jest ta perfumeria Douglas , jeszcze jej nie widziałam .
        > Pozdrowienia . Eva

e CH Morena, na morenie.
        • Gość: Eva Re: Nowości L'oreal i Nivea; kiedy w Polsce?!!! IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 12.06.02, 10:27
          Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka