Dodaj do ulubionych

Neutrogena Visibly Refined- nowość

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 00:47
Wpadła mi w ręce ulotka z nowymi kremami Neutrogeny z serii Visibly Refined.
Zawierają AHA i retinol i mają zmniejszac widoczność porów (o 58%), poprawiac
koloryt skóry i wygładzać nierówności.
Szczególnie zainteresował mnie krem nawilżający na dzień z filtrem UVA/B 15,
który, po za redukją porów, ma być lekki, nietłusty, no i chronić przed UVA.
Jeśli któraś z Was go zdążyła przetestować (lub inne preparaty z tej serii),
proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Neutrogena Visibly Refined- nowość IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 14.06.02, 09:28
      JA mam Neutrogeny tylko krem do mycia twarzy, jak się nałoży to się fajnie
      pieni, chyba troche dezynfekuje twarz bo ma dziwny zapaszek. JEst fajny, wydaje
      mi się, że jak go używam, to mam czystszą cerę, bo jak się ostatnio
      przestawiłam na normalne mleczko, to mi zaczęły krostki wyskakiwać, więc teraz
      znowu jadę na neutrogenie, polecam!
    • Gość: melodja Re: Neutrogena Visibly Refined- nowość IP: 213.134.172.* 14.06.02, 16:31
      Czy to jest ta seria z miedzią??
      melodja
    • Gość: Xena Re: Neutrogena Visibly Refined- nowość IP: *.acn.waw.pl 14.06.02, 17:43
      A gdzie w Warszawie można dostać te kosmetyki? Zrobiłam ostatnio mały
      przedwakacyjny obchód po drogeriach i aptekach, ale przyznam, że oprócz serii
      Deep Clean, Visible Young (czy jakoś tak) i pomadek do ust nic innego tej marki
      nie widziałam.

Pozdrawiam
      • Gość: katrina Re: Neutrogena Visibly Refined- nowość IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 22:54
        Nowość?! Uwielbiam takie nowości, co to nazywają je nowościami u nas, jak w USA
        były nowością 5 lat temu! Pore Refining, założę sie że to ta sama kiszka na
        którą się nacięłam w USA parę lat temu. Lepiej kup Effaklar K LRP.
        • Gość: justy Re: Neutrogena Visibly Refined do Katriny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 20:25
          Oczywiście, że nie nowość w sensie najnowsze odkrycie w skali światowej, ale w
          Polsce dotychczas mieliśmy tylko kremy do rąk i pomadki ochronne tej firmy,
          stąd moje zainteresowanie. Dlaczego masz negatywną opinię o tych kosmetykach?
          Nie spełniły obietnic producenta (nie zmniejszyły porów), uczuliły Cię? Akurat
          w zmniejszenie porów, to nie wierzę, spodobał mi się natomiast wysoki filtr i
          retinol, a w serii Visibly yonug zainteresowało mnie działanie miedzi, którą
          dotychczas kojarzyłam głównie z żelem na trądzik Erisu.
          Skoro masz więcej doświadczeń z kosmetykami tej firmy, to proszę, napisz o
          nich.
          Pozdrawiam :)
          PS. Effeclar K stosuję systematycznie :)
          • Gość: katrina Re: Neutrogena Visibly Refined do Katriny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 21:13
            Gość portalu: justy napisał(a):
            Dlaczego masz negatywną opinię o tych kosmetykach?
            Bo mi nie pasują, grrr :-) Jakos mi ta firma nie podchodzi. Wszystkie ich
            kosmetyki jakich używałam (żele i kremy do mycia do cery trądzikowej i tłustej,
            zarównow Polsce jak i w USA mnie wysuszały i byłt niemiłe w uzyciu, moim zdaniem
            śmierdziały oraz nie było żadnych efektów, krem oczyszczający na noc do cery
            trądzikowje nic nie oczyszczał i był obrzydliwie tłusty, seria Visibly Refined
            nie tylko nic mi nie ściagneła visibly, ale nawet invisibly, poza tym ten sam
            zarzut - niemiłe w użtykowaniu, żel matujący z tej serii - miało to byc cos w
            stylu TControle Lancoma matował na jakieś 5-9 minut, emulsja nawilżająca z
            filtrami, retinolem i witaminami miała być bardzo lekka i do skóry mieszanej -
            tłuściła okropnie, błyszczałam się jak latarnia. Na każdym opakowaniu jest taka
            tabelka po jakim czasie będa widoczne rezultaty - przy żadym produkcie ich nie
            stwierdziłam. po dwóch szamponach włosy były wręcz niemożliwe do rozczesania i
            jakieś matowe. Nie mówię że nie mają dobrych produktów, mają: to te do rąk i
            ciała. Lubiłam ich olejek do ciała (USA) i w zimie zawsze używam kremu do rąk.
            Ale do twarzy to już się nie dam skusić. Chyba że na kolorówkę.

> Nie spełniły obietnic producenta (nie zmniejszyły porów),
            NIE!!!

uczuliły Cię?
            Nie, mnie chyba nic nigdy nie uczuliło? A, kiedyś masc z wysokim stężeniem
            świetlika :-)
            Akurat w zmniejszenie porów, to nie wierzę,
            Slusznie :-)
            spodobał mi się natomiast wysoki filtr i retinol,
            TAk, ale strasznie tłuste, a miało byc lekkie.

a w serii Visibly yonug zainteresowało mnie działanie miedzi, którą
            > dotychczas kojarzyłam głównie z żelem na trądzik Erisu.
            Tego nie znam.
            > Skoro masz więcej doświadczeń z kosmetykami tej firmy, to proszę, napisz o
            > nich.
            Już się naprodukowałam powyżej :-)

> Pozdrawiam :)
            Ja Ciebie też. Odpowiadam tak szczegółowo nie z dobroci serca :-) tylko liczę że
            tak samo - tylko mam nadzieję pozytywnie - opiszesz SVR :-)

> PS. Effeclar K stosuję systematycznie :)
            Ja też :-)

• yosemite Re: Neutrogena Visibly Refined- nowość 17.06.02, 20:02
          az polecialam do lazienki sprawdzic czy to, co kiedys
          sobie kupilam buszujac zagranica po drogeriach to to
          samo. no i prosze - wypisz wymaluj! strasznie sie na tym
          kremie z retinolem i aha zawiodlam:-( moje odczucia sa
          takie same jak katriny - nie dal zadnych pozytywnych
          efektow, tylko NIESAMOWICIE tluscil cere. krem do mycia
          twarzy (nie pamietam dokladniej nazwy) tez nie okazal sie
          zadnym cudem, troche nawet podraznil mi skore. ogolnie -
          nie polecam. zdecydowanie lepiej (na mojej skorze) dziala
          effaclar k.

pzr
      • Gość: justy Re: Neutrogena Visibly Refined- nowość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 20:24
        Xeno, ja też nie widziałam na żywo serii Visibly Refined, a ulotkę tych
        kosmetyków znalazłam w drogerii na rogu Puławskiej i Odyńca (ale tam nie mieli
        tej serii). Miałam nadzieję, że może ktoś na forum zna te kosmetyki.
        • Gość: Luna Re: Neutrogena Visibly Refined- nowość IP: 5.2.1R1D* / *.flame-angel.dialup.pol.co.uk 17.06.02, 19:41
          Uzywalam jedynie toniku z tej serii i z czystym sumieniem moge go polecic.
          Cera wygladala czysciej, byla swieza, ladnie rozjasniona, a pory naprawde
          widocznie zmniejszone juz po pierwszej aplikacji, a dodam, ze cere mam raczej
          tlusta i wymagajaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka