Dodaj do ulubionych

Metamorfozy

IP: *.chello.pl 24.03.05, 16:01
Nie wiem czy któraś z was już przeglądała najnowszą Urodę.
Chciałabym się podzielić moimi refleksjami po obejrzeniu działu Metamorfoza.
Poddają tam zmianie 25-latkę.Na zdjęciu przed przemianą widać że to ładna
dziewczyna,ma brązowe półdługie włosy.To co zrobili z nią,a konkretnie z jej
fryzurą poźniej woła o pomste do nieba.Dziewczyna ma na głowie wstrętnego
grzyba(coś ala szlachcic sarmata),po bokach włosy wygolone.To "dzieło" znanej
fryzjerki-wizjonerki.
Chyba by ten zakład poszedł z dymem gdybym była na miejscu tej dziewczyny.
Jak można było ją tak oszpecić?
I jeszcze jak ją ubrali(zwłaszcza na drugiej stronie).Tylko usiąść i płakać.
Ilekroć widzę metamorfozy na Canale Club- program Strażnicy Mody-mam wielką
ochotę na przemianę.Po metamorfozach w wykonaniu polskich "fachowców"
niedobrze mi się robi :((
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Metamorfozy 24.03.05, 16:47
      chyba nie zawsze jest tak źle z polskimi metamorfozami ;) oglądałam niedawno
      fotki Studia Metamorfozy w Poznaniu i były całkiem niezłe.
    • Gość: Ivre Re: Metamorfozy IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 24.03.05, 16:49
      Calkowicie sie z Toba zgadzam! Stylisci ze 'Straznikow' faktycznie potrafia
      ludziom pomoc, nasi niestety bardzo czesto oszpecaja :(
      • hair Re: Metamorfozy 24.03.05, 17:00
        Moim zdaniem swietnym przykladem metamorfoz jest program Trinny i
        Susannah ''What not to wear'' na BBC. Niektore mozna obejrzec pod tym linkiem
        www.bbc.co.uk/lifestyle/tv_and_radio/what_not_to_wear/programmes_index1.shtml
        • Gość: tan Re: Metamorfozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:11
          uwielbiam ten program, ale jakis czas temu zniknal mi z oczu, kiedy go pokazuja?
          • hair Re: Metamorfozy 24.03.05, 17:14
            Wiem ze w Polsce go wyswietlali jakis czas temu na BBC prime. Obecnie jestem w
            UK i na jesieni byly pokazywane nowe odcinki (link do nich), a teraz w
            przygotowaniu jest nowa seria.
            Ponadto babki wydaly kilka ksiazek i niektore z nich sa bardzo pomocne i
            interesujace.
            • Gość: tan Re: Metamorfozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:23
              no to czekam az pokaza te nowe odcinki na bbc prime, bo tam wlasnie ogladalam
              te wczesniejsze, a ksiazke widzialam w empiku, seria wskazowek co kto powinien
              nosic i jak ukrywac ewentualne niedoskonalosci, przejrzalam z zainteresowaniem,
              bo niby wszystko oczywiste ale dopiero na przykladzie zdjec jasno widac roznice
              • hair Re: Metamorfozy 24.03.05, 17:28
                Ksiazek to one wydaly kilka; jak dobierac ciuchy do figury, jak sie ubrac na
                odpowiednia okazje i ostatnia ''what you wear can change your life'' gdzie po
                raz pierwszy zajmuja sie szczegolowo kolorami (laczenie kolorow, dobor kolorow
                do karnacji). Swietna ksiazka.
                www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1594481482/qid=1111681636/sr=8-1/ref=pd_csp_1/104-7050829-8671129?v=glance&s=books&n=507846
    • Gość: anouk Re: Metamorfozy IP: *.acn.waw.pl 24.03.05, 17:39
      Podobnie beznadziejne metamorfozy robią w TVN style w programie Musisz to Mieć
      • basiek13 Re: Metamorfozy 24.03.05, 17:46
        Włąśnie przed chwilą to oglądałam i szok, co zrobili dziewczynie (chyba to sama
        Jaga). Miała calkiem normalne włosy a po tej całej metamorfozie grzywka ucięta
        jak od fajerki, z tyłu krótko. Lubie grzywki, sama mam ale to............koszmar
        • Gość: Lenka Re: Metamorfozy IP: *.chello.pl 24.03.05, 17:57
          Tak sobie pomyślałam że jak na forum któraś się znowu zapyta o tą fryzjerkę
          (przepraszam stylistkę) to trzeba ją odesłać do Urody,by sobie najpierw
          popatrzyła na efekty jej pracy :(((
          Właścicielka owej fryzury jest o dziwo(!!) z niej zadowolona(albo tylko udaje).
          • Gość: koala do Lenki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 18:04
            a co to za fryzjerka? nie czytam niestety urody.
            • Gość: Lenka Re: do Lenki IP: *.chello.pl 24.03.05, 18:08
              Jaga.
        • Gość: koala Re: Metamorfozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 18:03
          gorsze niz fryzury (ktore czasem sa calkiem fajne) sa ubrania jakie serwuja
          dziewczynom. Cos koszmarnego - a dzisiejszy styl na cyganke? hahaha.
          Moze to dobre do filmu, teatru, zdjec w czasopismie typu burdza.
          Zreszta ten stylista wyglada jeszcze gorzej niz te jego stylizacje. Powinien
          najpierw sam sie poddac metamorfozie. I prowadzaca tez. A ubrania sa po prostu
          koszmarne!
      • emu27 Re: Metamorfozy 24.03.05, 20:45
        Gość portalu: anouk napisał(a):

> Podobnie beznadziejne metamorfozy robią w TVN style w programie Musisz to Mieć

Jak dobrze, że tak uważasz, bo czułam sie po prostu ZDUMIONA bezguściem
        stylistów z tego programu. Przychodzą tam sare myszy, które zostają na ogół
        zamienione w tandeciarskie lasencje (przy czym koncepcja stylu jest niespójna,
        a wszystko w całości do bani).
    • Gość: M Re: Metamorfozy IP: *.elk.mm.pl 24.03.05, 18:44
      Obejrzałam dzisiaj na TVNstyle program "Musisz to mieć".To, co pani Jaga
      H.zrobiła czarnowłosej dziewczynie woła o pomstę,wyglądała koszmarnie:paskudna
      grzywa cięta z całości włosów, zakrywająca oczy, jakieś zwisające z boku pejsy
      jak u religijnego Żyda, z tyłu denne cieniowanie.Z drugą dziewczyną, długowłosą
      zaszalał mąż pani J.- obciął jej długie włosy i ....wyszła banalna panienka
      jakich tysiące.Jeśli to jest trendy, to wolę być z taką modą na bakier.
      • kurczak1976 Re: Metamorfozy 24.03.05, 19:03
        Tez ogladalam ten program o cygankach. Koszmarrrrrr...tak zdeformowal figury
        tych biednych dziewczatek ze az zal bylo patrzec. Jedynie co bylo fajnie
        zrobione to make up ale tego niestety nie pokazali:o(

A jak wam sie podobaja makijaze w programie "No to pieknie" ?
        • Gość: suzi Re: Metamorfozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:33
          zgadzam sie ze fryzury jakie serwuja dziewczynom w programie Musisz to miec sa
          beznadziejne,zwyczajnie oszpecaja,niestety!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka