Dodaj do ulubionych

DEPILACJA RĄK

IP: *.elsat.net.pl 06.04.05, 16:41
mam problem.mam dosyc bujnie owlosione rece, w dodatku mam ciemne wlosy, do
tej pory mi to nie przeszkadzalo,ale tej wiosny zaczyna mnie to draznic. czy
jest to mądry pomysl zeby wydepilowac rece?? czy wlosy beda odrastac takie
ciemne i mocne jak na nogach?? a jesli warto to zrobic to jakimi
preparatami?? prosze pomozcie bo nie mam w tych sprawach wcale doswiadczenia
a naprawde chcialabym miec gladziutkie rece.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: DEPILACJA RĄK IP: 212.122.214.* 06.04.05, 17:01
      Ja uzywam depilatora, co prawda nie mialam bardzo ciemnych wloskow, ale nie
      bylo i ch malo i mam wrazenie, ze po depilatorze odrasta i ch mniej, no i na
      pewno odrastaja wolniej niz po zwyklej maszynce. Kiedys golilam rece maszynka,
      ale tego nie polecam, bardzo uciazliwe tak "co chwile" golic rece.
      • Gość: SZARAMYSZKA Re: DEPILACJA RĄK IP: *.elsat.net.pl 06.04.05, 17:03
        a gdybym sie zdecydowala na wosk u kosmetyczki,to jak czesto trezba powtarzac
        taki zabieg??
        • Gość: Kasia Re: DEPILACJA RĄK IP: 212.122.214.* 06.04.05, 17:09
          Poczatkowo chodzilam do kosmetyczki, kosztowalo to 30 zl, chodzilam raz na
          miesiac, a chodzilam, bo mialam kupiony depilator,. ale nie moglam sie przemoc,
          za bardzo bolalo:). Ale po paru wizytach u kosmetyczki, doszlam do wniosku, ze
          wloski juz powinny byc slabsze wiec moze sprobuje wreszcie z depilatorem - no i
          sie udalo:0. Poza tyum szkoda kasy. Chodziolam raz na miesiac, ale wloski byly
          widoczne oczywiscie wczesniej, tylko kiedy byly jeszcze calkiem krociotkie nie
          bylo sensu isc wczesniej, bo to by nic nie pomoglo, tylko bym sie kasy pozbyla.
          Takze na pewno nie mozesz liczyc na to, ze przez miesiac nie bedziesz miala
          wloskow:(.
    • Gość: malgo Re: DEPILACJA RĄK IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.04.05, 17:36
      ja pierwszy raz wydepilowalam woskiem a potem juz elektrycznym depilatorem. ale
      straram sie depilowac czesto to wtedy miej wloskow na rekach=mniejszy bol.
      • Gość: Kasia Re: DEPILACJA RĄK IP: *.wsei.pl / 217.67.201.* 07.04.05, 12:04
        Dziewczyny! Wosk na ręce jest super- miesiąc spokoju a i wydatek nieduży jak na
        taki komfort psychiczny (około 35 zł) ja uważam że warto (wreszcie spokojnie
        mogę założyć bluzeczkę z krótkim rękawkiem)
        • Gość: SZARAMYSZKA Re: DEPILACJA RĄK IP: *.elsat.net.pl 07.04.05, 15:33
          a ile trwa zabieg i czy jest bolesny?
    • Gość: SZARAMYSZKA Re: DEPILACJA RĄK IP: *.elsat.net.pl 08.04.05, 20:27
      HALOO!!
      • Gość: iwa Re: DEPILACJA RĄK IP: *.242.81.adsl.skynet.be 09.04.05, 09:51
        troszke boli ale nie jest tak strasznie. tez polecam wosk....
        • Gość: M Re: DEPILACJA RĄK IP: *.telia.com 09.04.05, 10:28
          J agole rece zwykla golarka i nie mam problemu. robie to dosc czesto co 2, 3
          dni bo nie lubie jak mi odrastaja. Nie uzywam tez depilatora bo mam problemy z
          zylami a depilator jeszcze je oslabia.
    • Gość: Mała Re: DEPILACJA RĄK IP: *.pl / 213.155.191.* 09.04.05, 12:04
      je też robię to ZWYKŁĄ GOLARKĄ,ale raz na jakies 2 tygodnie..
      Robię to już kilka lat i włoski dziwnym trafem są słabsze i jaśniejsze.. a
      musze powiedzieć,ze jestem właśnei brunetką!!
      Na prawdę mi to pasuje... gdymyb tak rzadko musiała golić pachy, bikini czy
      nogi to byłabym wniebowzięta!! ;)) Jak widac metoda sprawedzona, tania i
      szybka..
      Aaa z tym, ze tą golarę używam tylko na odcinku od dłoni do łokcia.. Wyżej
      stosuję depilator, ale to tylko na lato i moze użyję go raz czy dwa -po prostu
      zmniejszyła się liczba włosków i widać je niewiele więc w ciągu pozostałego
      czasu zostawiam je w spokoju.
      • alicjaaa3 Re: DEPILACJA RĄK 22.04.05, 09:49
        up
    • Gość: kaaga Re: DEPILACJA RĄK IP: *.ghnet.pl 22.04.05, 23:59
      no właśnie ... ja też mam ten problem ale próbowałam sama kiedyś z woskiem i
      jak sobie wydepilowałam to miałam inny problem ... po paru dniach pojawiła się
      jakaś paskudna wysypka. Takie małe kropki, z wodą w środku. Nie wyglądało to
      najlepiej i pojawiało się za każdym razem. Nie wiem czy to uczulenie czy
      wrastające włoski ... Czy żadna z Was, która używa wosku nie miała
      podobnych "skutków ubocznych"???
    • Gość: szara myszka Re: DEPILACJA RĄK IP: *.elsat.net.pl 23.04.05, 07:57
      a czy moge to zrobić pianką veet?? tą z maszynka bez ostrza
    • chlupek Re: DEPILACJA RĄK 23.04.05, 10:13
      a co na to wasi faceci, nie myslę o tym co sądzą o właskach, bo pewnie nie sa
      dla nich takie istotne, ale jak reaguja na to rąk golenie? bo chyba co innego
      nogi, bo to zupełny standard, że sa gładziutkie. Ale ja zawsze zastanawiałam
      sie co pomyślą ludzie, którzy zdążyli zauwazyć, że mam trochę więcej niż
      przeciętnie włosów na rękach a teraz nie mam ich wcale. i te takie odrosty po
      kilku dniach (a goliłam ręcę maszynką). Jak to jest u was?
      • colleen_1 Re: DEPILACJA RĄK 01.06.05, 07:54
        Moj facet nie lubi owlosionych rak. Kiedys opowiadal mi, ze byl na imprezie,
        poznal atrakcyjna dziewczyne. Podobala mu sie dopoki nie zdjela sweterka, czy
        innego zakietu. Byla brunetka i okazalo sie, ze ma bardzo bujne owlosienie na
        rekach - bardziej niz on.
        Ja depiluje raz na jakis czas depilatorem badz woskiem (samodzielnie). Nie mam
        ciemnego owlosienia. Problem w tym, ze jesli nie depiluje to jest calkiem geste,
        jak jeszcze urosnie to ja sama czuje sie z tym zle. Zazwyczaj powtarzam zabieg
        gdy wloski na rekach przestaja wygladac jak meszek.
        A co faceci na to, ze wlosy sa a nagle ich nie ma? Moj wie, ze czlowiek ma
        owlosienie na wiekszosci powierzchni skory. Na niketorych przynajmniej meszek
        ale i tak jest. No a skoro nic nie ma to wiadomo, ze sama musialam cos z tym
        zrobic. Podobnie wie, ze nie jestem fenomenem i tez mi rosna wlosy na nogach ale
        po prostu je usuwam.
    • emu27 Re: DEPILACJA 23.04.05, 10:44
      Oczywiście, że depilować. Co z tego, że mogą mi odrosnąć ciemne włoski, jeżeli
      ja zawsze zamierzam wszystko depilować...a kłaczki na nogach i rękach wygladają
      bardzo nieestetycznie.
    • Gość: Ola Re: DEPILACJA RĄK IP: *.tele2.pl 31.05.05, 22:52
      Ja też mam niestety bujne owłosienie na rękach, a do tego jestem brunetką i
      zawsze był to dla mnie powód do wstydu, szczególnie latem. Myślałam nawet o tym,
      żeby je ogolić, ale bałam się, że włosy będą jeszcze mocniejsze kiedy odrosną. A
      kiedy przeczytałam wasze wypowiedzi, stwierdziłam, że trzeba coś wreszcie z tym
      zrobić :) Zdecydowałam się na depilator i był to strzał w dziesiątkę :))) Bolało
      tylko za pierwszym razem, a teraz tylko mniej więcej raz na tydzień usuwam sobie
      malutkie włoski, które odrastają. I czuję sie super :))) Wreszcie zero
      skrępowania i wspaniale gładkie ręce. Gorąco polecam!!! Nie bójcie się
      dziewczyny, bo nie ma czego:) Myślałam też o wosku w gabinecie kosmetycznym, ale
      jak dla mnie za dużo z tym korowodu, trzeba czekać aż odrosną dostatecznie
      długie, żeby je usunąć i jeszcze płacić za każdym razem ok. 30 zł. A tak,
      kupiłam depilator za 99 zł i mam załatwione nogi i ręce :)) A usuwanie
      odrastających włosków to kwestia 2 minut w tygodniu:)
      • Gość: maggot DEPILACJA RĄK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 01:21
        ja tez mam ten sam problem, a najgorszy jest dyskomfort psychiczny. oje sie
        spojrzen ludzi an ulicach i smiechu grupy rowiesnikow przechopdzacej obok. poza
        tym ludzie nie sa tolerancyjni. i wszystko anwet wlosy na rekach potrafia byc
        powodem kpin i drwin. na szczescie moj chlopak zaakceptowal i polubila te
        cholerne wlosy, ale ja ich nie lubie, dlatego sie ich pozbede haha. doradzcie mi
        ajki depilator i jaka cena, bo wosku raczej nie chce. pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka