27.04.05, 21:37
mam wciaz i wciaz problem ze stwardnialym naskorkiem na pietach. roznych
kremow uzywalam, pumeksu rowniez, ale efekty marne. skora jest nadal bardzo
sucha i twarda. czy istnieje jakis skuteczny krem, pilling...cokolwiek? w
koncu idzie lato...
dziekuje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cannella Re: stopy... 27.04.05, 22:11
      Spróbuj je potraktować kremem alantan plus - do kupienia w aptece za kilka zlotych.
      • Gość: Marta Re: stopy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:17
        krem do stóp Foot Works z Avonu z kwasami AHA, jest rewelacyjny, uzylam go tylko
        3 dni na noc, wlozylam bawelniane skarpetki a stopy mialam gladkie jak u
        niemowlaka. koszt to ok. 10 zł
        • justa_79 Re: stopy... 28.04.05, 15:57
          również polecam ten krem, świetnie zmiękcza zgrubiały naskórek. zamiast
          pumeksu - tarki węglikowe.
    • Gość: loaf1 Re: stopy... IP: *.bas1.mvw.galway.eircom.net 27.04.05, 22:26
      wyprobuje na pewno
      dzieki za podpowiedz:)
      • Gość: mross Re: stopy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:42
        jesli moge wtracic... robie cos takiego juz 3 dzien smaruje stpy gruba warstwa
        kremu owijam je folia i zakladam skarpetki. jak dla mnie OK tak samo robie z
        dlonmi tylko ze tu zakladam foliowe rekawice
    • Gość: len Re: stopy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 00:00
      Ja uzywam kremu Xerial 50 z apteki.
      Ponad rok temu jakas dziewczyna poradzila ten sposob i od tamtego czasu z niego
      korzystam i ja i moja mama z dobrym skutkiem.
      Mianowicie:
      stopy mocze w misce z woda, moze byc z preparatem typu "kapiel dla stop" lub
      jakis olejek np herbaciany, pumeksem wycieram, co jest do wytarcia i w takie
      rozmoczone stopy, w miejsca zgrubiale wcieram Xerial - nieduzo, jedna cienka
      warstwe. Na drugi dzien to samo i tak co dzien. W ten sposob mozna usunac ze
      stop niepozadany naskorek, rozprawic sie z odciskami.

Wersja uproszczona, ktora ja stosuje na co dzien, jest taka, ze po prysznicu
      wcieram sobie Xerial, a na drugi dzien te miejsca pod prysznicemwycieram
      pumeksem. Na nastepny dzien Xerial, a kolejnego dnia pumeks - i tak na zmiene,
      az osiagne zupelnie gladkie i miekkie stopy.

Xerial jest fajny, bo on dziala tylko na te skore, ktorej chcialoby sie pozbyc,
      a nie poraza zdrowej wokol tych miejsc. W odroznieniu od polskiego
      odpowiednika, po zastosowaniu ktorego skora schodzila mi z niemal calych stop -
      i ta zdrowa i ta ktora chcialam usunac. Tam, gdzie wetrze sie Xerial, skora na
      drugi dzien lub na jeszcze nastepny, robi sie po namoczeniu latwa do usuniecia.
      Sama z siebie nie schodzi, ale latwo jest ja pumeksem zetrzec.

Ten preparat jest dosyc drogi, ale starcza na bardzo dlugo. Ja mam go ponad rok
      juz, jedna tubke. Kosztowal okolo 40 zl, dokladnie nie pamietam. Nie kazdemu
      musi pasowac ten sposob i ta masc, dlatego lepiej poprosic na poczatek dwie
      probki w aptece. Wiem,ze firma SVR robi probki tego preparatu, bo testowalam go
      najpierw w innych stezeniach.

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka