Dodaj do ulubionych

PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:06
Na początku tego nie zauważyłam,ale gdy przyszłam do domu,po jakimś czasie
dostrzegłam czerwone pręgi na ciele.Jeden w okolicach pępkach ,inne pod
biustem i na dekolcie.Czy to coś poważnego?Kiedy będę mogła iść na drugi seans?
Chciałabym się opalić na złoto,to była moja pierwsza wizyta,ale patrząc na te
czerwone pręgi nie wiem czy będzie zdrowo wybrać się tam znów za kilka dni,bo
jeszce bardziej to poparzę.Może poczekać aż zbrązowieje(ile to zajmie?)i
dopiero wtedy iść?Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ida Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:10
      To że musisz poczekać jest oczywiste, ile to zajmie zależy indywidualnie od
      skóry.

Nie wiem co jest przyczyną, ale być może przesadziłaś z czasem jak na pierwszy
      raz albo solarium ma jakieś złe lampy :(

Ja opalam się bardzo ostrożnie,prawie wcale ze względu na dbałośc o skórę.
      Ale czasem idę do solarium, z tym że dosłownie na kilka minut i wyłączam lampy
      na twarz.

• Gość: Niunia Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 09.05.05, 19:12
      Nie wiem czy sobie jaja robisz - pewnie tak. A jak nie - to dobrze ci tak.
      Dzisiaj czerwone pregi, za 30 lat zmarchy i rak skory.
      • Gość: Sylwia Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:17
        Nie no wielkie dzięki,Niunia za dobre słowo.Nie robię sobie jaj.Ale ty chyba
        tak-i to wogóle nie na miejscu.
      • amiga2 Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! 09.05.05, 19:18
        dokladnie-w moim mieście/dużym/ na takie spalone lale mówi się wieśniary-ja
        patrzę z litością...
        • Gość: Sylwia Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:20
          Mam propozycje:skoro nie potrafisz napisać nic mądrego-nic nie pisz.
          • amiga2 Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! 09.05.05, 19:23
            Jeżeli jeszcze brak ci rozsądku-proszę nie wymądrzaj się,poczekaj parę
            latek,bedziesz inaczej spiewać,a teraz zrób sobie oklady z maślanki lub
            zsiadlego mleka/serio/.
            • amiga2 Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! 09.05.05, 19:24
              a propos: pomóŻcie
            • Gość: Sylwia Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:29
              I kto tu się wymądrza?
              • Gość: csylwia1 Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.netis.net.pl 09.05.05, 20:57
                jak pojdziesz następny raz zmniejsz sobie czas opalania idz dopiero jak ci to
                zbladnie
    • Gość: kasia Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:37
      wydaje mi sie ,ze te pregi są dlatego,ze lampy byly bardzo stare,wiec po
      pierwsze-zmień solarium!!
      ta spalona skóra na pewno Ci sie złuszczy i zejdzie.wiec ja bym poczekala az to
      sie stanie,po czym poszla na solarium i posmarowala kremem z filtrem te mocniej
      opalone miejsca. uwazam,ze przesadzilas z czasem?na ile minut bylas??

• Gość: sylwia Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:59
        na 10 minut
        • Gość: jola Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.server.ntli.net 09.05.05, 22:11
          ja mam to samo
          to przejdzie
          ja zawsze jak zaczynam chodzic na solarium to mam czerwone miejsca na ciele,
          dokladnie tam gdzie ty
          jak chodzilam w tamtym roku to mila pani poradzila mi na poczatek 10 min, a
          cere mam jasna
          wygladalam jak indianka i do tego strasznie pieklo
          teraz jestem za granica i w salonie najpierw dano mi do wypelnienia taka
          ankiete na temat tego jak moja skora reaguje na promienie, czy mam pieprzyki,
          na co choruje i td.
          poradzila mi na pierwszy i drugi raz po 4 min, skora byla lekko opalona i nie
          piekla :)
          jesli chodzi o pieczenie to kiedys pilam wapno i smarowalam cialo balsamem,
          pomagalo
          • Gość: Ania Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:08
            10 minut na pierwsze opalanie pry jasnej karnacji to strasznie duzo! Ale ta
            pani w solarium była miła, nie ma co, na pewno zarobiła dychę, a o
            leczeniu "indiańskich" oparzeń szkoda gadać.
            • Gość: jola Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.server.ntli.net 10.05.05, 09:33
              liczy sie kasa-niestety
              • Gość: _mimi_ Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: 195.117.129.* 10.05.05, 09:38
                na pierwszy raz powinnas isc na 5 minut!!!!
                ale trudno, stalo sie,
                kup dobre mleczko - polecam Garnier w pomaranczowej lub czerwonej butelce,
                trzymaj w lodówce i przez kilka dni wcieraj gruba warstwe przynajmniej 2 razy
                dziennie, na pewno pomoze, a jak wszystko sie uspokoi na twojej skórze, bedzesz
                mogla isc na solarium na 5 min, pozniej na 7 i trzeci raz na 10, w odstepach 2,
                3 dni, gwarantuje ci wtedy subtelną opalenizne ale bez takich hardcorowych
                przygód :-)
                ja używam przed solarium aktywatora opalania z Ziai, dziewczyny polecaly tez
                Eveline i inne firm solaryjnych.
    • Gość: Magdzik Re: PAPARZYŁAM SIĘ NA SOLARIUM-POMÓRZCIE....!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:29
      Ja w zeszłym roku też chciałam się ładnie opalić i zależało mi na czasie, więc
      wzięłam sobie 10 minut i to było ostatnie moje 10 minut :) Spaliłam się na raka
      i mi się odechciało. W tym roku poszłam po rozum do głowy i zaczęłam od 5
      minut, potem 7, dziś 10 itd. Skóra bardzo ładnie brązowieje bez czerwonych
      plam, choć mam bardzo bladą cerę i zawsze opalałam się na czerwono :))) W
      przyszłym roku też tak zrób, a teraz musisz przeczekać:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka