Dodaj do ulubionych

DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZĘ

05.06.05, 22:49
choćbym smarowała się dwa razy dziennie różnymi balsamami to i tak pod
wieczór już mam wysuszoną skórę (zwłaszcza) na łydkach.chodzi mi o coś dobrze
nawilżającego i za razem mogłoby być ujędrniające.z góry dzięki za
jakąkolwiek pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: julienne Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.06.05, 09:04
      Poszukaj w wyszukiwarce - było już kilka wątków.
      Wnioski są następujące (przynajmniej ja takie wyciągnęłam):
      1. Lipidiose Vichy, najlepiej 2.
      Można kupić promocyjne opakowanie 500 ml za ok 58 zł

2. Intensywnie nawilżająca emulsja Neutrogeny, ale nie balsam, ponieważ jest
      mniej nawilżający.

3. Olejek Nivea.

Podobnie jak Ty, największe problemy mam z łydkami. Jak dotąd żadne balsamy mi
      nie pomagały. Po kilku godzinach skórę miałam nadal suchą, nawet po olejku
      nivea. Niestety nie próbowałam Vichy, natomiast emulsja neutrogeny jest OK.
      Wolałabym, żeby pozostawiała lekki "film", bo skóra jest w dotyku
      trochę "tępa", ale dla większości użytkowniczek właśnie to było plusem. Szybko
      się wchłania, cena przystępna, na pewno warto spróbować.
    • Gość: S. Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.06.05, 09:11
      Mnie pomógł balsam oliwkowy Ziaji:

www.ziaja.com/pl/index.html?id=506&f=27
    • Gość: kasia Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 06.06.05, 09:19
      wypróbuj oliwkowy balsam ziaji-zielone opakowanie.Dla mnie rewelacja i cena tez
      super,wiec nawet jak ci nie bedzie pasował to stracisz jedynie 8 zloty.
      • Gość: platka6 Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.06.05, 09:25
        Nutri serum dave
      • pompompom Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ 06.06.05, 18:07
        Oliwkowy albo ten z masłem kakaowym. Są dobre i tanie :)
        Oliwka Nivea podrażniła mi skórę i nie lubię jej, choć kosmetyki tej firmy do
        ciała też bardzo lubię. Pod warunkiem, że kupuję je u naszego zachodniego
        sąsiada.
        • hefalump84 Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ 06.06.05, 18:11
          czy ten oliwkowy jest tak samo gęsty i tłusty jak masło kakaowe?? bo masło
          kakaowe ziaji mam i lubię, ale wolałabym teraz coś mniej kleistego
          • pompompom Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ 07.06.05, 20:03
            Też gęste :(. Taki już urok balsamów do suchej skóry. Sucha skóra wymaga nie
            tylko nawilżenia, ale i natłuszczenia.
          • bzzzk Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ 07.06.05, 20:04
            np. Vichy nie jest kleisty, powiedziałabym nawet, że dosyć lekki, jak na tak
            odżywczy balsam.
            pzdr.
    • monia70 Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ 06.06.05, 18:13
      ja mam loreal "nutrilift" naprawde goroco polecam. mi bardzo mocno pomogl mialam strasznie przesuszona skore a juz od pierwszego zastosowania byla ogromna roznica :)
    • marvellous Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ 06.06.05, 18:33
      Physiogel
    • bzzzk Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ 06.06.05, 23:44
      na bardzo suchą skórę to Vichy Lipidiose 2, tylko to odratowało moją skórę
      kiedy była już łuszcząca się aż taka biała od tego. oraz dobry jest (ale np.
      gorzej pachnie) La Roche Posay Lipikar Baume. Ziaja kakaowa czy oliwkowa też
      dobra, szczególnie jak na swoją cenę, ale czasem nie działa w przypadku
      naprawdę dużego wysuszenia niestety.
      któraś z Was pisała o emulsji Neutrogeny, to była rzeczywiście rewelacja, ale
      jest jeszcze dostępna?? bo od jakiegoś czasu jej nigdzie nie widuję i jest
      tylko balsam, który rzeczywiście jest słabszy w działaniu...
      pzdr.
      • Gość: julienne Re: DOBRY BALSAM DO SUCHEJ SKÓRY - POMÓŻCIE PROSZ IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.06.05, 09:37
        Kilka dni temu widziałam w drogerii natura, choć tylko jedną sztukę. Oczywiście
        balsamów było całe stado. Ale jak najbardziej jest dostępna!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka