IP: *.acn.pl / 10.128.138.* 17.07.02, 23:14
Jestem przed operacją żylaków.
Czy któraś z Was może coś o tym napisać?
Pozdrawian,
Justi
Obserwuj wątek
    • Gość: kate Re: żylaki IP: *.chello.pl 18.07.02, 00:43
      kochane,
      wczoraj wieczorem, mialam na nodze nad kolanem od tylu wielka niebieska sliwe!
      dzisiaj zrobil sie z tego ogromny siniak

co to znaczy i czy powinnam udac sie do lekarza

nigdzie sie nie uerzylam - jestem pewna, samo z siebie:(((

pomozcie
      dzieki
      kate
      • Gość: i Re: żylaki IP: *.joint.eu.org / *.joint.eu.org 18.07.02, 10:54
        u mnie to samo...pod kolanem...i siniak już od dobrego tygodnia nie schodzi:(
        • Gość: Monika Re: żylaki IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 11:32
          Rok temu miałam usuwanego żylaka. Ale mnie mój chirurg oświecił i powiedział
          jak będzię wyglądać operacja. Bardzo się bałam ale teraz tylko żałuję, że tak
          późno (żylak zrobił mi się w ciąży). Operacja polegała u mnie na nacięciu w
          kostce i w pachwinie, wprowadzeniu chyba sondy do chorej żyły, potem ją się
          zaczepia i wyciąga:-) Ja to widziałam bo mi się obraz odbijał w lampie na sali
          chirurgicznej:-) Oczywiście miałam znieczulenie częściowe, tylko poniżej pasa w
          dół. Właściwie to znieczulenie jest najmniej przyjemne z całej operacji. Trochę
          nieprzyjemne i bardzo rozpierające uczucie jakby ktoś ci wlewał lód w
          kręgosłup. Samo ukłucie nie boli ale już wstrzykiwanie nie jest przyjemne.
          Po operacji bandażują nogę i ten bandaż trzeba nosić najlepiej tydzień.
          Operację miałam o godzinie 20stej w prywatnej klinice a już o 21 wysłałam smsa
          do męża, że wszystko w porządku:-)Wyszłam następnego dnia o 13stej.
          Noga po operacji nie wygląda dobrze, robią się wylewy podskórne w miejscu w
          którym była żyła ale znikają po 2 tygodniach.
          Moja koleżanka jak zobaczyła, że można to tak szybko załatwić to też się
          zdecydowała. Nie warto odkładać bo chora żyła nie tylko boli ale i zaburza
          krążenie innych żył.

Pozdrawiam, Monika
          • Gość: Justi Re: żylaki IP: *.acn.pl / 10.128.138.* 18.07.02, 22:11
            Dziekuję Moniko za informację,
            mój lekarz też mi wszystko opisał, ale chciałam to usłyszeć od kogoś kto tego
            sam doświadczył. Bardzo boję się tej operacji, ale wiem, że muszę to zrobić...
            Pozdrawiam,
    • Gość: kasia Re: żylaki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 12:27
      Czy z tym problemem należy zgłosić się najpierw do lekarza internisty?
      • Gość: Monika Re: żylaki IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 12:38
        To zależy. Jeśli jesteś zdecydowana na operację to tak. Procedura Kas Chorych
        wymaga skierowania internisty do chirurga na leczenie chirurgiczne. Jeśli zaś
        chcesz zrobić operację w prywatnej klinice to oczywiście nie musisz iść do
        internisty. Z tego co wiem to też nie wszystkie kasy chorych pokrywają koszty
        leczenia żylaków, chyba uważają je za defekt kosmetyczny:-(.
        Kiedyś byłam zainteresowana taką operacją właśnie w Warszawie w Centrum
        Flebologi ale koszty były zbyt wysokie. Najlepiej zadzwoń do informacji kasy
        chorych i dowiedz się czy Kasa pokrywa tego typu zabiegi i czy mają podpisane
        umowy z jakąś prywatną kliniką. Szpitala państwowego nie polecam.
      • Gość: Justi Re: żylaki IP: *.acn.pl / 10.128.138.* 18.07.02, 22:22
        Kasiu,
        ja załatwiam to w ramach kasy chorych, bezpłatnie. Najpierw byłam u lekarza
        pierwszego kontaktu po skierowanie do chirurga. Po zbadaniu przez chirurga
        dostałam skierowanie do szpitala na konsultację(szpital możesz sobie wybrać
        sama). Moj lekarz polecił mi klinikę Attis. Parę dni temu byłam tam na
        konsultacji....i teraz czekam na zabieg. Ważną rzeczą jest zrobienie wcześniej
        szczepionek przeciw żółtaczce.

Pozdrawiam,
        Justi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka