Dodaj do ulubionych

Wysychajacy podklad

IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 28.08.02, 18:18
Od pewnego czasu zauwazylam, ze moj podklad, ktory pieknie wyglada rano, po
paru godzinach siedzenia w biurze tak jakby "wysychal." A mial byc
nawilzajacy, bo z matujacych zrezygnowalam. Czy to wina podkladu czy mojej
nadwrazliwej cery, ktora ow podklad "wciaga"? Dodam tylko, ze zawsze w pracy
odczuwam pieczenie, sciagniecie itp. A tak ogolnie to mam cere b. wrazliwa,
ale mieszana.
Obserwuj wątek
    • damona Re: Wysychajacy podklad 28.08.02, 18:33
      moze masz w pracy bardzo suche powietrze, albo klime?
      moze pomogloby Ci spryskiwanie twarzy woda termalna co jakis czas,
      a pod makijaz stosowanie jakiegos mocno nawilzajacego kremu?
      a jaki podklad stosujesz? moze podklad jest stary?
      nic mi wiecej nie przychodzi do glowy w tej chwili.

• isia67 Re: Wysychajacy podklad 28.08.02, 18:53
      Ta... to napewno ta klima + komputer. Chyba tylko mocno nawilżający krem da
      sobie radę. I pij dużo wody. Pomaga. Pozdrowienia i nie dajmy się ususzyć
      • Gość: Monczus Re: Wysychajacy podklad IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 28.08.02, 19:03
        Czyli jednak ta potworna klimatyzacja. I tak jest troche lepiej od kiedy
        wdrapalam sie na biurko i zakleilam otwor nawiewu, bo tak oprocz sciagnietej
        buzi zamarzalam.
        Wydaje mi sie, ze powinnam byc dobrze nawilzona - Vichy Thermal S UV, tonik,
        mleczko do cer wrazliwej/suchej, a co druga noc Effaclar K, no i maseczka Dax
        Mineraly. Ale coz. A rano po calej nocy naprawde skora wyglada zdrowo.
        Moze by tak zmienic prace?
        • damona Re: Wysychajacy podklad 28.08.02, 19:42
          jakis czas temu byl chyba watek dot. pielegnacji skory,
          przy takich problemach jak twoje: tzn. klimie, ale nie moge go znalezc.
          Ja bym sprobowala oprocz nawilzania tez odzywiac skore np.Nutrilogie Vichy,
          moze on byc bardziej pomocny niz sam Thermal.
          • Gość: Monczus Re: Wysychajacy podklad IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 28.08.02, 19:51
            Dzieki za podpowiedz. Wlasnie ow watek zainspirowal moje pytanie, bo cos mi sie
            nie chcialo wierzyc, ze podklad jest niedobry (siedzac w domu takiego problemu
            nie mam).

Niestety, jako ze w Polsce juz mnie nie ma, to Vichy chyba zastapie czyms
            innym. Z tym, ze niektore kremy lagodzace sa dla mnie stanowczo za tluste i b.
            ciezko znalezc cos idealnego.
            • isia67 Re: Wysychajacy podklad 28.08.02, 20:02
              Na stronie Dermiki, którą bardzo lubię (Dermikę nie stronę ;-)) do cery
              mieszanej, ale odwodnionej polecają kremy z serii Spa. Mocno nawilżające. Ja
              mam co prawda cerę z tendencją do przesuszenia, ale te kremy też mi pomogły.
              Nie wiem tylko jak to jest z tym Effeclar, bo to chyba coś co lekko wysusza.
              Może uda Ci się dostać próbki Spa.
              • Gość: Kaśka Re: Wysychajacy podklad IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 29.08.02, 09:52
                A mi akurat Effaclar K bardzo ładnie nawilża skórę :) I nie wysusza nic a nic.
                No ale ja mam tłustą więc to zupełnie inna historia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka