Dodaj do ulubionych

Zapach Angel T.Muglera

30.08.02, 11:19
Ponieważ bardzo wychwalałyście ww zapach na forum,a sama go dziwnym trafem
nie znałam popędziłam do Sephory ,żeby powąchać...i jakież było moje
zdziwienie ,ponieważ mój nos stwierdził,że Angel i Wish (Choppard) to bardzo
podobne zapachy-dla mnie nie do rozróżnienia.
Używałam kiedyś Wish ,ma super flakon w kształcie kryształu-dla mnie jeden z
piękniejszych-to taka dygresja ad wątku o flakonach.
Czy jestem zapachową abnegatką?Proszę potwierdzić albo obalić moją tezę o
sobowtórze Wisha.Ciekawe,który był pierwszy..
Obserwuj wątek
    • Gość: em Re: Zapach Angel T.Muglera IP: 62.148.83.* 30.08.02, 11:45
      spotkałam się z określeniem, że to zapachy w tej samej nucie

c h y b a Wish był pierwszy, a Angel "wybuchnął" kilka lat temu i Wish nigdy
      nie zdobył jego sławy

• Gość: elve Re: Zapach Angel T.Muglera IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 13:00
        Angel był pierwszy (1993), ale moim zdaniem Wish (1997) różni się od niego;
        choć podobny jest znacznie ładniejszy (hmmm, subtelniejszy to chyba dobre
        okeślenie na tę różnicę). W ogólnie uznanej nomenklaturze Angel należy do
        zapachów orientalno-kwiatowo (czy też roślinno)-gourmand (co to jest?)(zresztą
        Angel był pierwszym w tej kategorii - właściwie ją stworzył), a Wish do leśno
        (drzewno)-gourmand-kwiatowych. No i przez te gourmand i kwiatki - są podobne.
    • eremka Re: Zapach Angel T.Muglera 30.08.02, 13:03
      Kocham Angela najbardziej ze wszystkich zapachów świata ;))) i pozdrawiam
      wszystkie, którym moja słabośc nie jest obca hihihi
      • Gość: gAndzia Re: Zapach Angel T.Muglera IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 30.08.02, 13:05
        to ja:)))) kocham angela, a wish zupełnie mnie nie rusza, może to i ta sama
        nuta zapachowa, ale wish jest nudny, a angel porywający:))))))
      • Gość: elve Re: Zapach Angel T.Muglera IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 13:27
        a ja nie znosze, nie cierpie, nienawidze... dla mnie to zapach śmierci.
        • Gość: gAndzia Re: Zapach Angel T.Muglera IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 30.08.02, 13:30
          śmierci? czy smieci?
          hm, dziwne skojarzenia, oczywiscie de gustibus itp. ale dla mnie angel to
          zapach dzieciństwa, radości życia, niebiański własnie:) teraz setka czeka na
          toaletce, bo w lecie nie uzywam i juz się nie moge doczekać:)
          • Gość: em Re: Zapach Angel T.Muglera IP: 62.148.83.* 30.08.02, 14:10
            dużo "smarkatych" go miło wspomina jako zapach dzieciństwa, wystartował chyba
            na gwiazdkę i znalazł się pod choinkami
          • eremka Re: Zapach Angel T.Muglera 30.08.02, 16:57
            gAndziu, dokładnie tak samo go odbieram :)Nie uzywam go ciągle, teraz np. tylko
            Lolita, ale lubie sobie popsikaC ANIOŁKA na przedramie ot tak sobie. Mniam
            mniam. Kiedys raz tylko miałam solidne wąty, czy używać tego zapachu, bo
            spotkałam w perfumerii jakąś wycieczkę kobitek w typie blond włosy, opalenizna
            na mahoń(czy tam heban), jakis lampart czy inne cętki w odzieniu, złote
            kolczyki, złote buty, złote torebeczki (sorry jesli ranię czyjś imydż). I tez
            upajały sie angelem - niekoniecznie chciałam miec z nimi cus wspólnego.
          • Gość: elve Re: Zapach Angel T.Muglera IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 18:23
            śmierci, śmierci. Anioł śmierci. (anioł śmierdzi ;) ). Jak go pierwszy raz
            powąchałam, popłakałam się prawie: wywołał we mnie panikę, strach, czułam się,
            jakbym zaraz miała umrzec! coś obrzydliwego. od tamtej pory unikam jak ognia.
    • eremka Re: do EM 30.08.02, 16:59
      Pudło, jestem niestety bardzo dojrzała metrykalnie (można powiedzieć; no nie,
      jeszcze nie babcia forumowa, ale ciotka to i owszem :(
      • g_andzia Re: do EM 30.08.02, 17:32
        ja też raczej nie jestem malolatą, zresztą to raczej starsi ludzie lubią
        wspominac dzieciństwo:)))
        • Gość: LadyBlue Re: do EM IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 18:49
          a ja młoda jestem i , za przeproszenim, pieprze taką opinię.

poprawka do elve - 1992 a nie 1993
          • Gość: elve Re: do EM IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 20:00
            to maja bklad na stronie... a Ty skad masz info?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka