Dodaj do ulubionych

Krem pod oczy Pro-Retinol YR

30.08.02, 15:54
Dostałam właśnie katalog Yves Rocher.
Spodobał mi się ten krem Self Defense Yeux.
Proszę, podzielcie się wrażeniami.
Jak się wchłania, jaką ma konsystencję, czy się lepi?
A inne kosmetyki z tej serii, co warto kupić?

--
quara
Obserwuj wątek
    • agul1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:00
      Jeśli to jest taka seria dla kobiet po 25 rż w zielonych opakowaniach to ja
      miałam dwa kremy - na noc i 'na miasto'. Obydwa bardzo fajne, aż byłam
      zaskoczona, bo nie przepadam za YR. Ale były bardzo fajne, ten na noc miał
      śliczny zapach, lekko wygładzał i rozjaśniał buzię. Krem na miasto ma chyba
      duże filtry, ale nie pamiętam dokładnie. Ogólnie bardzo przyjemna seria.
      • quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:08
        Tak, to właśnie ta seria.
        A czy ten Krem na Miasto dobrze się wchłania?
        Nie świeci sie po nim buźka?

Dziękuję za odzew i pozdrawiam :)

--
        quara
        • agul1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:15
          Mi się buzia nie świeciła, ale ja jeszcze zawsze na każdy krem kładę coś
          specjalnego na T-zone:)
          A wchłania się szybko, jest dość leciutki i ma ładny zapaszek.
          • quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:46
            W takim razie chyba się skuszę na ten miejski krem.
            Jeszcze raz dziękuję :)

--
            quara
    • coralin Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 19:06
      Ten krem pod oczy z pro-retinolem i enzymami(zielona tubka)ma lekko różowy,
      opalizujący kolor.Ja używam tylko rano i zastępuje mi korektor.Rozświetla,
      sprawia,że oczy wygladają na wypoczęte. Z tej serii mam też "uniwersalny "Krem
      na dzień ,noc, na twarz i pod oczy.Ja stosowałam od jesieni do wiosny tylko na
      twarz i tylko na dzień i sprawdzał się znakomicie.Super wygładza, matuje i
      nawilża.Chyba nie ma filtrów,ale ja mam w podkładzie SPF 15.Pod makijaż
      ideał.Nie jest to ten sam co 'Krem na miasto' z tej serii czy 'Krem redukujący
      zmarszczki na dzień'.Seria jest bogata i trudno o pomyłkę.Też dostałam dziś
      ofertę pocztową i ten krem, o którym piszę jest w kwadracikach pod numerem
      17.Mam też sztyft rozświetlający,ale nie polecam! Zaskoczyła mnie firma YR ,bo
      zawsze miałam uprzedzenie do ich kremów.Gdyby nie to,że przetestowałam próbkę
      pewnie nie skusiłabym się .
      • Gość: Caty Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.univ.gda.pl 30.08.02, 21:49
        coralin napisała:

> Ten krem pod oczy z pro-retinolem i enzymami(zielona tubka)ma lekko różowy,
        > opalizujący kolor.Ja używam tylko rano i zastępuje mi korektor.Rozświetla,
        > sprawia,że oczy wygladają na wypoczęte. Z tej serii mam
        też "uniwersalny "Krem
        > na dzień ,noc, na twarz i pod oczy.Ja stosowałam od jesieni do wiosny tylko
        na
        > twarz i tylko na dzień i sprawdzał się znakomicie.Super wygładza, matuje i
        > nawilża.Chyba nie ma filtrów,ale ja mam w podkładzie SPF 15.Pod makijaż
        > ideał.Nie jest to ten sam co 'Krem na miasto' z tej serii czy 'Krem
        redukujący
        > zmarszczki na dzień'.Seria jest bogata i trudno o pomyłkę.Też dostałam dziś
        > ofertę pocztową i ten krem, o którym piszę jest w kwadracikach pod numerem
        > 17.Mam też sztyft rozświetlający,ale nie polecam! Zaskoczyła mnie firma
        YR ,bo
        > zawsze miałam uprzedzenie do ich kremów.Gdyby nie to,że przetestowałam próbkę
        > pewnie nie skusiłabym się .

A ja z pytaniem o ofertę pocztową. Czy każda klientka z kartą stałego klienta
        dostaje tę ofertę? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
        • coralin Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:15
          Ja ze dwa lata temu w jakiejś gazecie znalazlam mini katalog i ofertę do
          zamówienia pocztą.Zamówiłam ta drogą i od tej pory dostaję co jakiś czas oferty
          zniżkowe do wykorzystania w sklepie lub mini-katalogi z promocyjnymi zestawami
          (tak jak dziś).
        • quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:22
          Z tego co się orientuję posiadaczkom kart stałego klienta posyłają tylko ulotki
          promocyjne.
          Jeśli chcesz kupować wysyłkowo kosmetyki YR,
          zadzwoń pod numer: (012)-423-62-35, przyślą Ci katalog.

--
          quara
          • Gość: Caty Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.univ.gda.pl 31.08.02, 17:48
            quara1 napisała:

> Z tego co się orientuję posiadaczkom kart stałego klienta posyłają tylko
            ulotki
            >
            > promocyjne.
            > Jeśli chcesz kupować wysyłkowo kosmetyki YR,
            > zadzwoń pod numer: (012)-423-62-35, przyślą Ci katalog.
            >
            > --
            > quara

Serdecznie dziękuję, to jest to, czego mi trzeba! Pozdrawiam :-)
      • Gość: kasica Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:48
        tez mam ten "uniwersalny", rzeczywiscie niezly,
        wygladza, ale z tym matowaniem to bez przesady :)
        • coralin Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:02
          Matuje niezle,w każdym razie na okres jesień-zima-wiosna(jak napisałam wtedy
          używałam) to matowanie wystarczy(na lato używam Clarinsa matującego).
      • quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:20
        Dziękuję Ci bardzo Coralin za szczegóły :)

--
        quara
      • Gość: Ada Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.chello.pl 01.09.02, 21:07
        coralin napisała:

> Ten krem pod oczy z pro-retinolem i enzymami(zielona tubka)ma lekko różowy,
        > opalizujący kolor.Ja używam tylko rano i zastępuje mi korektor.Rozświetla,
        > sprawia,że oczy wygladają na wypoczęte.

O jej, a mi to własnie bardzo przeszkadza - ten krem ma różowy kolor i jest on
        widoczny po nałożeniu pod oczy, błyszczy się na różowo.

A tak w ogóle to w sklepach YR mają mnóstwo próbek, wystarczy poprosić o jedną
        a najczęściej dostaje się kilka.
        Pozdr. A.
        • quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 02.09.02, 16:11
          Wygląda na to, że będę musiała pofatygować się po próbkę :(
          Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

--
          quara
    • staua Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 01.09.02, 20:54
      A mnie ta seria zupelnie nie pasuje, mam koncentrat dwufazowy na noc, lepi sie
      i nie zwuwazylam efektow, probka kremu na noc Minuit byla tez bardzo lepka i
      gesta, krem "do wszystkiego" ma, ale po doswiadczeniach z powyzej opisanymi
      jeszcze nie uzylam. Zapach tez jest moim zdaniem straszny, slodki i mdlacy.
      Wole serie Bio-Specific (Nutrition i Hydratation), wszystko, czego uzywalam,
      bylo OK (choc nie super-rewelacja)
      • Gość: kasiulek Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: 195.145.215.* 02.09.02, 12:20
        Ja tez nie bylam zachwycona ta seria. Po kremie pod oczy mnie szczypalo, ale to
        zapewne kwestia indywidualna (teraz ma go testowac moja siostra - zobaczymy,
        jak u niej). Koncentrat dwufazowy bez efektow i lepi sie niemilosiernie, krem
        na dzien z drobinkami zlotymi ma paskudny zapach, buzia sie po nim swieci, a
        nie jest rozswietlona jak obiecuje YR i w ogole na nic. To juz chyba lepsze sa
        kremy z serii Bio Calmille (chociaz YR w kremach - moim zdaniem - jest kiepski).
      • basia_kwiat Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 03.09.02, 19:17
        Mnie niestety seria "Pro-retinol 100% vegetal" YR rozczarowala, kiedy udalo
        mi sie dotrzec i poczytac pelne sklady chemiczne. Mialam okazje poznac sklad
        wersji kremu na dzien, noc i pod oczy „Soin auto defense jour nuit, visage
        yeux" oraz maseczki detoksykujacej " Masque detox ville". To,ze seria ta nie
        zawiera prawdziwego retinolu firma uczciwie podkresla juz w nazwie serii.
        Cytuje sama siebie:)
        "Jak już sama nazwa serii wskazuje, kremy zawierają tzw. pro-retinol roślinny,
        a z pierwszej części artykuły wiadomo, że rośliny nie produkują witaminy A w
        postaci retinolu tylko w postaci jej prekursora czyli beta-karotenu. Kremy te
        zawierają więc witaminę A w postaci beta-karotenu oraz plamitynianu retinylu."
        Tak wiec w tej kwestii nie ma sie czego doczepic.
        Natomiast okazuje sie, ze producent chyba zainwestowal bardzij w ladne
        opakowania i reklame tej serii a oszczedzil na zawartosci, gdyz wiekszosc
        glownych skladnikow aktywnych w tych preparatach wystepuje w znikomych
        ilosciach, wszystkie wymienione sa na liscie skladnikow juz po substancjach
        zapachowych a to oznacza, ze ilosc jest tak mala, z nie ma znaczacego wplywu
        na skore. Nawet witamina A,ktora ma byc przeciez glownym skladnikiem tych
        kremow zostala uzyta w bardzo malych ilosciach, podobnie ekstrakt z papayi,
        ktory ze wzgledu na obecnosc enzymu papainy ma wygladzac skore jest jednym z
        ostanich skladnikow kremu, co dla mnie jest zupelnym rozczarowaniem. Glowny
        skladnik, ktory wystepuje w wiekszych, znaczacych ilosciach to wyciag z
        orzeczkow makadamia ktory nawilza i natluszcza cere. Poza tym kremy te
        zawieraja kilka skladnikow nawilzajaco-odzywczych, ale niestety wszystkie
        bardziej istotne i ciekawsze skladniki zostaly uzyte w malo znaczacych
        ilosciach. Chocby w maseczce, zawiera ona wyciag z alg oraz milorzab japonski,
        jednak w takich ilosciach, ze nawet nie powinno sie o nich wspominac.
        Te dwa produkty na pewno w pewnym stopniu nawilzaja, zmiekczaja naskorek i
        moga byc przyjemne w uzyciu, ale poza tym nie zawieraja zadnych
        antyoksydantow, dobrych nawilzaczy a witamine A zawieraja chyba tylko w
        nazwie,ale niestety nie w skladzie.
        Znam sklady co prawda dwoch produktow, ale wydaje mi sie ze w przypadku
        dalszych produktow tej serii jest podobnie.
        Moim zdaniem ta seria nie jest warta swej ceny i juz wsrod tanszych polskich
        kosmetykow mozna znalezc kosmetyki bardziej warte uwagi o bogatszym i
        ciekawszym skladzie.
    • Gość: oz Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.mig-fl-3-97.rasserver.net 04.09.02, 18:03
      a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka