quara1 30.08.02, 15:54 Dostałam właśnie katalog Yves Rocher. Spodobał mi się ten krem Self Defense Yeux. Proszę, podzielcie się wrażeniami. Jak się wchłania, jaką ma konsystencję, czy się lepi? A inne kosmetyki z tej serii, co warto kupić? -- quara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agul1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:00 Jeśli to jest taka seria dla kobiet po 25 rż w zielonych opakowaniach to ja miałam dwa kremy - na noc i 'na miasto'. Obydwa bardzo fajne, aż byłam zaskoczona, bo nie przepadam za YR. Ale były bardzo fajne, ten na noc miał śliczny zapach, lekko wygładzał i rozjaśniał buzię. Krem na miasto ma chyba duże filtry, ale nie pamiętam dokładnie. Ogólnie bardzo przyjemna seria. Odpowiedz Link Zgłoś
quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:08 Tak, to właśnie ta seria. A czy ten Krem na Miasto dobrze się wchłania? Nie świeci sie po nim buźka? Dziękuję za odzew i pozdrawiam :) -- quara Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:15 Mi się buzia nie świeciła, ale ja jeszcze zawsze na każdy krem kładę coś specjalnego na T-zone:) A wchłania się szybko, jest dość leciutki i ma ładny zapaszek. Odpowiedz Link Zgłoś
quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 16:46 W takim razie chyba się skuszę na ten miejski krem. Jeszcze raz dziękuję :) -- quara Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 19:06 Ten krem pod oczy z pro-retinolem i enzymami(zielona tubka)ma lekko różowy, opalizujący kolor.Ja używam tylko rano i zastępuje mi korektor.Rozświetla, sprawia,że oczy wygladają na wypoczęte. Z tej serii mam też "uniwersalny "Krem na dzień ,noc, na twarz i pod oczy.Ja stosowałam od jesieni do wiosny tylko na twarz i tylko na dzień i sprawdzał się znakomicie.Super wygładza, matuje i nawilża.Chyba nie ma filtrów,ale ja mam w podkładzie SPF 15.Pod makijaż ideał.Nie jest to ten sam co 'Krem na miasto' z tej serii czy 'Krem redukujący zmarszczki na dzień'.Seria jest bogata i trudno o pomyłkę.Też dostałam dziś ofertę pocztową i ten krem, o którym piszę jest w kwadracikach pod numerem 17.Mam też sztyft rozświetlający,ale nie polecam! Zaskoczyła mnie firma YR ,bo zawsze miałam uprzedzenie do ich kremów.Gdyby nie to,że przetestowałam próbkę pewnie nie skusiłabym się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caty Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.univ.gda.pl 30.08.02, 21:49 coralin napisała: > Ten krem pod oczy z pro-retinolem i enzymami(zielona tubka)ma lekko różowy, > opalizujący kolor.Ja używam tylko rano i zastępuje mi korektor.Rozświetla, > sprawia,że oczy wygladają na wypoczęte. Z tej serii mam też "uniwersalny "Krem > na dzień ,noc, na twarz i pod oczy.Ja stosowałam od jesieni do wiosny tylko na > twarz i tylko na dzień i sprawdzał się znakomicie.Super wygładza, matuje i > nawilża.Chyba nie ma filtrów,ale ja mam w podkładzie SPF 15.Pod makijaż > ideał.Nie jest to ten sam co 'Krem na miasto' z tej serii czy 'Krem redukujący > zmarszczki na dzień'.Seria jest bogata i trudno o pomyłkę.Też dostałam dziś > ofertę pocztową i ten krem, o którym piszę jest w kwadracikach pod numerem > 17.Mam też sztyft rozświetlający,ale nie polecam! Zaskoczyła mnie firma YR ,bo > zawsze miałam uprzedzenie do ich kremów.Gdyby nie to,że przetestowałam próbkę > pewnie nie skusiłabym się . A ja z pytaniem o ofertę pocztową. Czy każda klientka z kartą stałego klienta dostaje tę ofertę? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:15 Ja ze dwa lata temu w jakiejś gazecie znalazlam mini katalog i ofertę do zamówienia pocztą.Zamówiłam ta drogą i od tej pory dostaję co jakiś czas oferty zniżkowe do wykorzystania w sklepie lub mini-katalogi z promocyjnymi zestawami (tak jak dziś). Odpowiedz Link Zgłoś
quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:22 Z tego co się orientuję posiadaczkom kart stałego klienta posyłają tylko ulotki promocyjne. Jeśli chcesz kupować wysyłkowo kosmetyki YR, zadzwoń pod numer: (012)-423-62-35, przyślą Ci katalog. -- quara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caty Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.univ.gda.pl 31.08.02, 17:48 quara1 napisała: > Z tego co się orientuję posiadaczkom kart stałego klienta posyłają tylko ulotki > > promocyjne. > Jeśli chcesz kupować wysyłkowo kosmetyki YR, > zadzwoń pod numer: (012)-423-62-35, przyślą Ci katalog. > > -- > quara Serdecznie dziękuję, to jest to, czego mi trzeba! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:48 tez mam ten "uniwersalny", rzeczywiscie niezly, wygladza, ale z tym matowaniem to bez przesady :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:02 Matuje niezle,w każdym razie na okres jesień-zima-wiosna(jak napisałam wtedy używałam) to matowanie wystarczy(na lato używam Clarinsa matującego). Odpowiedz Link Zgłoś
quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 30.08.02, 23:20 Dziękuję Ci bardzo Coralin za szczegóły :) -- quara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.chello.pl 01.09.02, 21:07 coralin napisała: > Ten krem pod oczy z pro-retinolem i enzymami(zielona tubka)ma lekko różowy, > opalizujący kolor.Ja używam tylko rano i zastępuje mi korektor.Rozświetla, > sprawia,że oczy wygladają na wypoczęte. O jej, a mi to własnie bardzo przeszkadza - ten krem ma różowy kolor i jest on widoczny po nałożeniu pod oczy, błyszczy się na różowo. A tak w ogóle to w sklepach YR mają mnóstwo próbek, wystarczy poprosić o jedną a najczęściej dostaje się kilka. Pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
quara1 Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 02.09.02, 16:11 Wygląda na to, że będę musiała pofatygować się po próbkę :( Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. -- quara Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 01.09.02, 20:54 A mnie ta seria zupelnie nie pasuje, mam koncentrat dwufazowy na noc, lepi sie i nie zwuwazylam efektow, probka kremu na noc Minuit byla tez bardzo lepka i gesta, krem "do wszystkiego" ma, ale po doswiadczeniach z powyzej opisanymi jeszcze nie uzylam. Zapach tez jest moim zdaniem straszny, slodki i mdlacy. Wole serie Bio-Specific (Nutrition i Hydratation), wszystko, czego uzywalam, bylo OK (choc nie super-rewelacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: 195.145.215.* 02.09.02, 12:20 Ja tez nie bylam zachwycona ta seria. Po kremie pod oczy mnie szczypalo, ale to zapewne kwestia indywidualna (teraz ma go testowac moja siostra - zobaczymy, jak u niej). Koncentrat dwufazowy bez efektow i lepi sie niemilosiernie, krem na dzien z drobinkami zlotymi ma paskudny zapach, buzia sie po nim swieci, a nie jest rozswietlona jak obiecuje YR i w ogole na nic. To juz chyba lepsze sa kremy z serii Bio Calmille (chociaz YR w kremach - moim zdaniem - jest kiepski). Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR 03.09.02, 19:17 Mnie niestety seria "Pro-retinol 100% vegetal" YR rozczarowala, kiedy udalo mi sie dotrzec i poczytac pelne sklady chemiczne. Mialam okazje poznac sklad wersji kremu na dzien, noc i pod oczy „Soin auto defense jour nuit, visage yeux" oraz maseczki detoksykujacej " Masque detox ville". To,ze seria ta nie zawiera prawdziwego retinolu firma uczciwie podkresla juz w nazwie serii. Cytuje sama siebie:) "Jak już sama nazwa serii wskazuje, kremy zawierają tzw. pro-retinol roślinny, a z pierwszej części artykuły wiadomo, że rośliny nie produkują witaminy A w postaci retinolu tylko w postaci jej prekursora czyli beta-karotenu. Kremy te zawierają więc witaminę A w postaci beta-karotenu oraz plamitynianu retinylu." Tak wiec w tej kwestii nie ma sie czego doczepic. Natomiast okazuje sie, ze producent chyba zainwestowal bardzij w ladne opakowania i reklame tej serii a oszczedzil na zawartosci, gdyz wiekszosc glownych skladnikow aktywnych w tych preparatach wystepuje w znikomych ilosciach, wszystkie wymienione sa na liscie skladnikow juz po substancjach zapachowych a to oznacza, ze ilosc jest tak mala, z nie ma znaczacego wplywu na skore. Nawet witamina A,ktora ma byc przeciez glownym skladnikiem tych kremow zostala uzyta w bardzo malych ilosciach, podobnie ekstrakt z papayi, ktory ze wzgledu na obecnosc enzymu papainy ma wygladzac skore jest jednym z ostanich skladnikow kremu, co dla mnie jest zupelnym rozczarowaniem. Glowny skladnik, ktory wystepuje w wiekszych, znaczacych ilosciach to wyciag z orzeczkow makadamia ktory nawilza i natluszcza cere. Poza tym kremy te zawieraja kilka skladnikow nawilzajaco-odzywczych, ale niestety wszystkie bardziej istotne i ciekawsze skladniki zostaly uzyte w malo znaczacych ilosciach. Chocby w maseczce, zawiera ona wyciag z alg oraz milorzab japonski, jednak w takich ilosciach, ze nawet nie powinno sie o nich wspominac. Te dwa produkty na pewno w pewnym stopniu nawilzaja, zmiekczaja naskorek i moga byc przyjemne w uzyciu, ale poza tym nie zawieraja zadnych antyoksydantow, dobrych nawilzaczy a witamine A zawieraja chyba tylko w nazwie,ale niestety nie w skladzie. Znam sklady co prawda dwoch produktow, ale wydaje mi sie ze w przypadku dalszych produktow tej serii jest podobnie. Moim zdaniem ta seria nie jest warta swej ceny i juz wsrod tanszych polskich kosmetykow mozna znalezc kosmetyki bardziej warte uwagi o bogatszym i ciekawszym skladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Krem pod oczy Pro-Retinol YR IP: *.mig-fl-3-97.rasserver.net 04.09.02, 18:03 a Odpowiedz Link Zgłoś