Dodaj do ulubionych

wysypka.. od kremu..?

IP: 80.51.229.* 15.11.05, 14:54
Czesc!

Sluchajcie moze ktos mial podobny problem. Zaczelam uzywac kremu Vichy
Normaderm i po 3 tygodniach uzywania porobily mi sie jakby strupki na czole,
plamki (przesuszenie) pod oczami i na skroniach .Dostalam wysypku na
dekoldzie i brzuchu.... Skora wyglada jakby byla poparzona i przesuszona..
Czy ktos mial cos podobnego???KIedys mialam juz cos w tym rodzaju, tylko na
samej twrzy, bylo to najprawdopodobniej przesuszenie skory( dermatolodzy sami
nie wiedzieli, zapisali tylko masc i allertec)tak jest i tym razem...Moze
ktos cos poradzi??

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: belka Re: wysypka.. od kremu..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:28
      Mialam podobnie z termalem ,parę lat temu.No nie mówię że aż tak mocno ale
      skóra była czerwona i piekla i to za każdym razem kiedy go używałam.Nic innego
      jak odstawić krem i raczej wybrać się do dermatologa.

Hipoalergiczne kremy alergiczne.
    • Gość: justy Re: wysypka.. od kremu..? IP: 213.241.34.* 15.11.05, 19:55
      możesz mieć np. alergię na salicylany (w normadermie jest kwas salicylowy)
      albo na coś innego, niekoniecznie na krem- bez testów trudno powiedzieć
      • Gość: Beta Re: wysypka.. od kremu..? IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.05, 20:14
        chyba przesadziłas z czestotliwoscia i pewnie w dodatku niczego natłuszczajaco-
        nawilżającego oprocz tej serii nie uzywałas...zawsze tak jest,jak sie poprostu
        przesadzi z wysuszaniem skóry tłustej,do tego powinno sie ZAWSZE uzywac równiez
        jakiegos kremu natłuszczajacego,lub zwykłej masci z wit.A,lub E/tania,apteka/,a
        nie uzywac samych kwasików !!! To podstawowa reguła, poza tym piszesz,ze pod
        oczami tez ci przesuszyło,a nie powinnas uzywac tego kremu pod oczy bo nie do
        tego jest przeznaczony,,,ja uzywam całej seri Normaderm,ale na zmiane z czyms
        j/w,albo co drugi dzien,efekty sa super.,poprostu podrazniłas skóre ,wysuszyłas
        na wiór,teraz powinnas stosowac rzadziej,i kupic masc NATŁUSZCZAJĄCĄ!
        gwarantuje,ze przejdzie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka