15.10.02, 12:17
Czy któraś z Was praktykuje Tai Chi?
Jesteście zadowolone? Jak oceniacie korzyści z ćwiczeń?
Obserwuj wątek
    • Gość: olivia60 Re: TAI CHI IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 15.10.02, 14:00
      czesc.
      Ja chodzilam kiedys przez pol roku na tai-chi. Bylam nawet zadowolona. jedyna
      wada tej imprezy to 100 iles tam krokow do nauczenia. Jesli nie pojdziesz na
      jedno spotkanie (np przeziebienie, randka itp) to bedziesz miala baaardzo
      wielkie zaleglosci do nadrobienia. Kolejny problem to nadmiar emerytow i
      rencistow. Stowarzyszenie taoistycznego Tai-Chi prowadzi zajecia za grosze
      (jesli dobrze pamietam 60 PLN za kwartal). To jest powodem, iz przychodzi
      strasznie duzo upierdliwych i znudzonych staruszek. Nie cwicza dobrze i nawet
      nie sa zainteresowane tym co mowi instruktor. Moze przesadzam ale to mi
      najbardziej przeszkadzalo. Z calego mojego doswiadczenia wole tai-chi od Hatha
      Jogi, ktora mnie na pierwszym spotkaniu przerosla (Stanie na glowie !!!). Jesli
      interesuja cie zapisy to podaje ponizej namiar. www.taichi.pl czasami trudno
      sie na ta strone dostac ale trzeba byc cierpliwym.
      Pozdrawiam.
      • kromka Re: TAI CHI 15.10.02, 15:46
        Gość portalu: olivia60 napisał(a):

Olivio, jaka jest różnica pomiędzy Tai Chi a Tai Chi Chuan??????
        Kromka
        • Gość: olivia60 Re: TAI CHI IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 15.10.02, 16:47
          (???)Nie wiem. Nie chce klamac wiec nie bede kombinowac. Ja tam chodzilam tylko
          cwiczyc. Ponizej wklejam ci informacje na temat Stowarzyszenia taoistycznego
          tai-chi. Na stronie przed chwila bylam i nie bylo problemow z dostaniem sie do
          srodka. Tam jest podany namiar e-mailowy wiec lepiej fachowe pytania zadaj u
          specow ;-)
          Pozdrawiam

Stowarzyszenie Taoistycznego Tai Chi w Polsce jest częścią Międzynarodowego
          Stowarzyszenia, którego główna siedziba mieści się w Kanadzie.
          MSTTC zostało założone w październiku 1989 roku przez Mistrza Moy Lin-shin -
          taoistycznego mnicha - który przez 30 lat uczył się w Chinach i Hongkongu
          taoistycznych sztuk zdrowia i długowieczności.
          Forma 108 ruchów, którą stworzył Mistrz Moy, jest szczególnie efektywna w
          polepszaniu stanu zdrowia ćwiczących dzięki temu, że wzbogaca elementy
          klasycznego stylu Yang o medytacyjne i wewnętrzne aspekty tradycyjnych sztuk
          taoistycznych.
          Stowarzyszenie jest organizacją nie nastawioną na zysk, a jego cele i zadania
          służą głównie uczeniu i rozpowszechnianiu Taoistycznego Tai Chi. Instruktorzy
          STTC nie pobierają wynagrodzenia za prowadzenie zajęć.
          MSTTC liczy około 700 oddziałów i klubów w 24 krajach na 5 kontynentach. STTC w
          Polsce powstało w 1988 r., a jego siedzibą jest Łódź.
          www.taichi.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka