Dodaj do ulubionych

poradźcie dobry krem:cera mieszana-na noc i dzień

29.11.05, 22:04
szukam dobrego kremiku
mam 28 lat
moja cera jest strasznie szara, miewam wypryski
mam na twarzy mnóstwo maciupeńkich dołeczków, dodam ze nie miałam trądziku
stosowałam m.in krem bielendy z botoksem, teraz myślę o tym spa
nie wiem w sumie jaki kupić, bo w dzień buzia się świeci, ale muszę ją czymś
odzywić, bo brak jej chyba witamin itp
często muszę robić piling, bo robią mi sie mini podskórne grudki
i co poradzicie, boja głupieję
Obserwuj wątek
    • aaliyah83 Re: poradźcie dobry krem:cera mieszana-na noc i d 30.11.05, 14:27
      ja mam podobna buzie, mieszana cera bez wypryskow ale z rozszerzonymi pormai i
      zakornikami. Przesuszylam ja uzywajac dlugo kremow matujacych a nie wszystkie
      dorbze matowaly. Teraz mam rewelacyjny Guerlain. Krem nawilzajacy po kotrym
      mieszana cera sie nei blyszczy a jest dobrze nawilzona i mieciutka. Krem
      neisttey ok 250 ale jest swietny i wydajny. Tym bardziej jestem zadowolona, bo
      buzia jets mila w dotyku a po matujacych to byla skorupa. Tylko na czolo i
      czasem na nos smaruje matyjacym lancome pure focus. na noc uzywam nawilzajacy
      yves rocher Pure Camile. Nie mam zastrzezen.
      • Gość: Ania Re: poradźcie dobry krem:cera mieszana-na noc i d IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.11.05, 14:53
        Ja zaproponowalabym Ci kurację, po ktorej sama mam sliczna, rowniutką, gladką
        cere. Moje problemy byly podobne do twoich i wynikaly ze zlego doboru kremow,
        ktore zapychały pory. Jesienia kupilam sobie dwa kremy: La Roche - Posay
        Effaclar K i Iwostin dla cery wrazliwej, dlugotrwale nawilzajacy. Najpierw
        nakladalam L.R.P, ktory oczyszczał, wyrównywał, złuszczał skore (bardzo ja przy
        tym wysuszajac), a na niego, gdy sie wchłonął nakladalam Iwostin. Najpierw było
        troszke niemilo, gdyz cera chyba wyrzucała wszelkie nieczystosci i mialam
        problem pozornie jeszcze wiekszy, ale po pewnym czasie wszystko wrocilo do
        normy. Teraz odstawilam juz Effaclar. Uzywam wylacznie Iwostinu (doskonaly
        krem), stosuje tez mokrodermabrazje L'Oreal na wyrownanie koloru skory i
        pozbycie sie drobnych przebarwien. Zrezygnowalam z pudrow, rozow i podkladow,
        uzywam jedynie korektora ArtDeco. Ze wszystkich sil staram sie ograniczac
        liczbe kosmetykow, bo mam wrazenie, ze to fabryka nieczystosci, rozbudowana na
        naszych buziach. Nie uzywam kremow na noc, nakladam stale ten Iwostin. Buzia
        jest miekka, rozowa, gladka. Polecam gorąco. I jeszcze jedno - mnie tez
        wydawalo sie, ze mam cere mieszana, a po jej dokladnym oczyszczeniu (najpierw
        Effaclarkiem, potem mikrodermabrazją) okazuje sie, ze jest ona zupelnie
        normalna, bez sklonnosci do wysuszania czy przetluszczania. Sadze, ze to
        kosmetyki matujace (kremy, podklady) wysuszaja buzke i napedzaja ja do
        nadmiernego produkowania loju w obronie przed owym wysuszaniem. Najpierw wiec
        oczysc, wyrownaj, potem sie okaze, jaka twoja cera jest naprawde. Powodzenia.
        • Gość: nestka do Ani...... IP: *.chello.pl 30.11.05, 15:02
          Aniu:)

możesz mi powiedziec dokladnie nazwy tych kremów i gdzie je można kupić oraz
          ile kosztują. też mam takie problemy, tzn rozszerzone pory i Twoja kuracja mnie
          bradzo przekonuje,
          bardzo prosze o odpowiedź,
          nestka
    • Gość: aga iwostin/la roche IP: *.umcs.lublin.pl 30.11.05, 15:13
      Podobnie jak kolezanka wyżej: na dzien: PITYVAL z la roche posay (apteka, cena
      około 35 zł) na noc intensywnie nawilżający z iwostinu (wersja bez filtrów uv
      za około 20 zł-tez apteka). Tez mi cos czasem wyskakuje, jestem po kuracji
      natybiotykowej (tetralysal) i czasem smaruje TE miejsca isotrexilem....
      Powodzenia
      • Gość: Ania Re: Do Nestki... IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.11.05, 15:26
        Juz podaje:
        1. "Effaclar K" - La Roche-Posay, cena ok. 45zl :(
        2. "Intensywny krem nawilżający o przedłużonym działaniu. Dla skóry wrażliwej,
        alergicznej i odwodnionej" (SPF 20) - Iwostin, cena ok. 30 zl.

Mikrodermabrazję L'Oreal (gdybys chciala) tez dostaniesz w aptece. Ale ja bym
        poczekala na pozbycie sie absolutnie wszystkich wypryskow, bo ta
        mikrodermabrazja sklada sie z drobinek, jest peelingiem mechanicznym, i
        wszelkie nieczystosci latwo rozniesc po calej twarzy. Dlatego L'Oreal na sam
        koniec, na czysta zupelnie buzke, dla wyrownywania koloru cery. :)
    • Gość: asfta Re: poradźcie dobry krem:cera mieszana-na noc i d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 15:23
      czy są jeszcze jakieś inne fajne kremiki dla takiej cery, też ich szukam
      • aaliyah83 Re: poradźcie dobry krem:cera mieszana-na noc i d 02.12.05, 15:31
        jeżeli nei masz trądziku to myślę że na noc koniecznie coś nawilżającego. na
        dzień poza moim ukochanym guerlain jako nawilżający też dobrze się sprawdził
        biothrm aqua source, lub Chanel hydramax. a na czoło( mam grzywke i nei lubie
        gdy jets tłusta) stoosowałam pure focus lancoma, ale od kilku dni mam LRP
        EFFECLAR ( nie K, poprotsu matujący) i jestem bardzo zadowolona. NIe wysusza za
        bardzo zarazem skóra nei błyszczy. matujący tylko na strefe T, poliki mam
        strasznie wysuszone i skora mi schodzi wlasnie od zbyt dlugiego stosowania tylko
        matujacych kremow. Ponc matujace na noc to bardzo niezdrowe...
    • Gość: li Re: poradźcie dobry krem:cera mieszana-na noc i d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:53
      może ziaji czerwony rozświetlający?
    • Gość: ikla Re: poradźcie dobry krem:cera mieszana-na noc i d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:45
      jakie jeszcze są fajne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka