Dodaj do ulubionych

pytanie o olejki

01.12.05, 06:27
czy jakies inne olejki (chodzi mi o nazwe firmy) oprocz Polleny Aromy nadaja
sie do zmieszania z oliwa z pestek winogron i smarowania ciala?
Obserwuj wątek
    • gosica37 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 06:39
      Moze tu cos znajdziesz
      republika.pl/aromatic/linki.htm
      A tak przy okazji olejki musza byc pure,naturalne,bez domieszek i perfumow.
    • gosica37 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 07:21
      Primavera
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26078&w=20755871&a=23232572
      nie szukalas w wyszukiwarce,przyznaj sie;)
    • przeciwcialo Re: pytanie o olejki 01.12.05, 08:47
      Ja kupuję z Profarmu- zamawiam w aptece.
    • visenna2 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 09:28
      Używam Sabana Oil.
    • chihiro2 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 12:30
      Ja uzywam olejkow z angielskiej sieci sklepow ze zdrowa zywnoscia Holland &
      Barrett.
      • xibalba1 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 13:36
        Polecam olejki i oleje bazowe Primavery.Femi też ma przyzwoite np.mieszanki
        olejków.Poprzednio miałam ol.z Polleny-Aromy,ale olejek ylangowy i paczulowy
        dość różni się od tych z Primavery.
    • bzzzk Re: pytanie o olejki 27.12.05, 12:47
      są jeszcze olejki Avicenna, miałam i były w porządku.
      • fyde Re: pytanie o olejki 27.12.05, 17:14
        Kochane a gdzie kupię w wawie olejki eteryczne? Może GM? Kiedys kupowałam w mydlarni, ale pewnie to straszny syf:/ Strasznie mi się podoba zapach mydła weledy chyba rozmarynowe, jest świetny- taki olejek chciałabym mieć...
        • bzzzk Re: pytanie o olejki 27.12.05, 17:35
          olejki Polleny Aromy są na pewno w aptece w Wola Parku, tam kupowałam. Avicennę
          zaś widziałam w paru Super Pharmach, może w GM też będzie, na pewno spotkasz
          olejki w sklapach zielarskich, ze zdrową żywnością, jakby Cię interesował
          Mokotów, to na rogu Wołoskiej i Odyńca jest bazarek i w jednej z budek jest
          taki sklepik ze zdrową żywnością itp. są olejki, jest Fitomed, więc go lubię:)
          poza tym są ze 2 zielarskie na Puławskiej, jeden mniej więcej chyba w okolicy
          Dworkowej, drugi bliżej parku Dreszera, ale tak na 100%, to trudno mi z pamięci
          odtworzyć, nie mam dobrej orientacji w terenie:) a, jest też herbaciarnia na
          Bruna i tam też olejki Polleny Aromy widziałam oraz oleje bazowe tej firmy, na
          tej samej ulicy Żółty Cesarz, ale czy olejki tam są, to nie wiem, tak
          przypuszczam, ale jutro jeszcze sprawdzę, bo się wybieram. w innych
          dzielnicach, to słabo tego typu sklepy kojarzę, ale na pewno jest jakiś taki na
          Senatorskiej. najprędzej dostaniesz olejki właśnie w takich zielarskich i
          podobnych. jutro planuję po takich pochodzić, więc dam znać już konkretnie co i
          gdzie:)
          pzdr.
        • kaemka Re: pytanie o olejki 27.12.05, 17:38
          Widziałam je kiedyś w drogerii Forte Farma przy Świętokrzyskiej vis a vis
          Ministerstwa Finansów, ale nie wiem, czy nadal tam je sprzedają.
    • mimur Re: pytanie o olejki 04.04.06, 00:07
      Femi:) Szeroka gama olejków i olejów bazowych- do pielęgnacji ciała oraz do masażu
    • brunhi olejek hyzopowy 04.04.06, 17:10
      Ktos tu mial madra ksiazke o olejkach, chyba very martini? Juz mi kiedys
      odpowiedzials na pytanie, dzieki. Mam teraz pytanie o olejek hyzopowy. W
      Aromaterapii dla kazdego Brudow (ci od polleny aromy) pisza, ze dobry na
      nadcisnienie i rozszerzone naczynka. Czy Twoja ksiazka to potwierdza? Jakie ma
      zastosowanie kosmetyczne i z czym go mozna laczyc? A moze ktos wie jaki ma
      zapach? Podaja, ze "charakterystyczny, ziolowy", czy to znaczy, ze to zapach nie
      do wytrzymania?
      • very_martini Re: olejek hyzopowy 04.04.06, 18:51
        > zapach? Podaja, ze "charakterystyczny, ziolowy"

hehe, pewnie śmierdzi, bo inaczej by napisali, że "bezzapachowy" albo że ma
        "miły, kojący zapach":) Napiszę, jak odnajdę książkę, ok? Tytułu oczywiście nie
        pamiętam, autorką jest Valerie Ann Worwood.

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
        • brunhi to jeszcze przy okazji... 04.04.06, 20:36
          Wiesz co, jak juz wygrzebierz te ksiazke, to moze moglabys tez napisac, co tam
          poleca pani na wzmocnienie naczyn krwionosnych, do dodania toniku albo oleju do
          twarzy? Tylko blagam - oprocz olejku rozanego - z wiadomych powodow.
          Co do opisu zapachow, to na szescie brudowie nie sa az tak badziewni zeby pisac
          "kojacy", albo "bezzapachowy" :) ale i tak te ich okreslenia sa jakies dziwne,
          przy kazdym olejku zupelnie inne, chyba wedlug ich osobistych wrazen te opisy a
          nie wedlug jakiejs klasyfikacji. Ja tam sie nie znam, ale na moj nos to niektore
          zapachy sa do siebie podobne... mozna by je do siebie nawzajem chyba porownac
          albo podzielic na grupy czy co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka