kathleen3 01.12.05, 06:27 czy jakies inne olejki (chodzi mi o nazwe firmy) oprocz Polleny Aromy nadaja sie do zmieszania z oliwa z pestek winogron i smarowania ciala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosica37 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 06:39 Moze tu cos znajdziesz republika.pl/aromatic/linki.htm A tak przy okazji olejki musza byc pure,naturalne,bez domieszek i perfumow. Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 07:21 Primavera forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26078&w=20755871&a=23232572 nie szukalas w wyszukiwarce,przyznaj sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: pytanie o olejki 01.12.05, 08:47 Ja kupuję z Profarmu- zamawiam w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 12:30 Ja uzywam olejkow z angielskiej sieci sklepow ze zdrowa zywnoscia Holland & Barrett. Odpowiedz Link Zgłoś
xibalba1 Re: pytanie o olejki 01.12.05, 13:36 Polecam olejki i oleje bazowe Primavery.Femi też ma przyzwoite np.mieszanki olejków.Poprzednio miałam ol.z Polleny-Aromy,ale olejek ylangowy i paczulowy dość różni się od tych z Primavery. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: pytanie o olejki 27.12.05, 12:47 są jeszcze olejki Avicenna, miałam i były w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
fyde Re: pytanie o olejki 27.12.05, 17:14 Kochane a gdzie kupię w wawie olejki eteryczne? Może GM? Kiedys kupowałam w mydlarni, ale pewnie to straszny syf:/ Strasznie mi się podoba zapach mydła weledy chyba rozmarynowe, jest świetny- taki olejek chciałabym mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: pytanie o olejki 27.12.05, 17:35 olejki Polleny Aromy są na pewno w aptece w Wola Parku, tam kupowałam. Avicennę zaś widziałam w paru Super Pharmach, może w GM też będzie, na pewno spotkasz olejki w sklapach zielarskich, ze zdrową żywnością, jakby Cię interesował Mokotów, to na rogu Wołoskiej i Odyńca jest bazarek i w jednej z budek jest taki sklepik ze zdrową żywnością itp. są olejki, jest Fitomed, więc go lubię:) poza tym są ze 2 zielarskie na Puławskiej, jeden mniej więcej chyba w okolicy Dworkowej, drugi bliżej parku Dreszera, ale tak na 100%, to trudno mi z pamięci odtworzyć, nie mam dobrej orientacji w terenie:) a, jest też herbaciarnia na Bruna i tam też olejki Polleny Aromy widziałam oraz oleje bazowe tej firmy, na tej samej ulicy Żółty Cesarz, ale czy olejki tam są, to nie wiem, tak przypuszczam, ale jutro jeszcze sprawdzę, bo się wybieram. w innych dzielnicach, to słabo tego typu sklepy kojarzę, ale na pewno jest jakiś taki na Senatorskiej. najprędzej dostaniesz olejki właśnie w takich zielarskich i podobnych. jutro planuję po takich pochodzić, więc dam znać już konkretnie co i gdzie:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kaemka Re: pytanie o olejki 27.12.05, 17:38 Widziałam je kiedyś w drogerii Forte Farma przy Świętokrzyskiej vis a vis Ministerstwa Finansów, ale nie wiem, czy nadal tam je sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
mimur Re: pytanie o olejki 04.04.06, 00:07 Femi:) Szeroka gama olejków i olejów bazowych- do pielęgnacji ciała oraz do masażu Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi olejek hyzopowy 04.04.06, 17:10 Ktos tu mial madra ksiazke o olejkach, chyba very martini? Juz mi kiedys odpowiedzials na pytanie, dzieki. Mam teraz pytanie o olejek hyzopowy. W Aromaterapii dla kazdego Brudow (ci od polleny aromy) pisza, ze dobry na nadcisnienie i rozszerzone naczynka. Czy Twoja ksiazka to potwierdza? Jakie ma zastosowanie kosmetyczne i z czym go mozna laczyc? A moze ktos wie jaki ma zapach? Podaja, ze "charakterystyczny, ziolowy", czy to znaczy, ze to zapach nie do wytrzymania? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: olejek hyzopowy 04.04.06, 18:51 > zapach? Podaja, ze "charakterystyczny, ziolowy" hehe, pewnie śmierdzi, bo inaczej by napisali, że "bezzapachowy" albo że ma "miły, kojący zapach":) Napiszę, jak odnajdę książkę, ok? Tytułu oczywiście nie pamiętam, autorką jest Valerie Ann Worwood. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi to jeszcze przy okazji... 04.04.06, 20:36 Wiesz co, jak juz wygrzebierz te ksiazke, to moze moglabys tez napisac, co tam poleca pani na wzmocnienie naczyn krwionosnych, do dodania toniku albo oleju do twarzy? Tylko blagam - oprocz olejku rozanego - z wiadomych powodow. Co do opisu zapachow, to na szescie brudowie nie sa az tak badziewni zeby pisac "kojacy", albo "bezzapachowy" :) ale i tak te ich okreslenia sa jakies dziwne, przy kazdym olejku zupelnie inne, chyba wedlug ich osobistych wrazen te opisy a nie wedlug jakiejs klasyfikacji. Ja tam sie nie znam, ale na moj nos to niektore zapachy sa do siebie podobne... mozna by je do siebie nawzajem chyba porownac albo podzielic na grupy czy co. Odpowiedz Link Zgłoś