Dodaj do ulubionych

kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.02, 20:29
Właśnie wyczytałam, że takie we wrocku już było, ale widocznie w czasach, gdy
tu nie bywałam. Dziewczyny, może się skrzykniemy (kieruję to zwłaszcza do
tych doświadczonych w "zlotach") i damy zarobić jakiejś knajpce ?:) Co Wy na
to ? bo ja jak na lato :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Pia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 11:14
      Następne spotkanie będzie już chyba w listopadzie. Informacje będą na forum.
      • Gość: r Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.02, 12:51
        Gość portalu: Pia napisał(a):

> Następne spotkanie będzie już chyba w listopadzie. Informacje będą na forum

Dzięki Pia za odpowiedz, jak coś, to jestem chętna.
    • deine_nahe Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 17.10.02, 12:58
      Nioooo ... :) ja tez chetna na sabat, chociaz-em umiarkowana slicznota :>>, tak
      gdzies w dolnych granicach stanow srednich ;) Ale przebywanie wsrod piekna
      jakos tam tez upieksza :P
      • reniaszka Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 17.10.02, 13:36
        Ja też chcę! Dajcie znać, jak coś będzie juz wiadomo. Z góry się cieszę!
        Pozdrawiam serdecznie!
        • Gość: magamaga Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.ost-poland.com.pl 17.10.02, 14:00
          Ja tez! Ale please, dajcie znac z wyprzedzeniem, zebym nic wczesniej nie
          zaplanowala na ten wieczor, jak ostanio (buuu).
      • Gość: Pia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 14:17
        Prawdę mówiąc, to kiedy Konwalia organizowała pierwsze spotkanie jedną rzeczą,
        która nas łączyła był wiek. Okazało się, że wszystkie jesteśmy 30-latkami
        (jedne trochę mniej, inne trochę więcej). I chociaż spotkałyśmy się dzięki
        forum o urodzie, to bardzo mało gadałyśmy o kosmetykach (chociaż temat dobry
        fryzjer we Wrocławiu był wiodący), a dużo o życiu i ... dobrym jedzeniu.
        • Gość: r Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.02, 14:47

> Prawdę mówiąc, to kiedy Konwalia organizowała pierwsze spotkanie jedną
          rzeczą,
          > która nas łączyła był wiek. Okazało się, że wszystkie jesteśmy 30-latkami
          > (jedne trochę mniej, inne trochę więcej). I chociaż spotkałyśmy się dzięki
          > forum o urodzie, to bardzo mało gadałyśmy o kosmetykach (chociaż temat dobry
          > fryzjer we Wrocławiu był wiodący), a dużo o życiu i ... dobrym jedzeniu.

A ja właśnbie "równa" 30-tka jestem :). A o jedzonku i życiu mogę godzinami.
    • ladyblue Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 17.10.02, 14:07
      jestem jak najbardziej za :)
      termin dowolny, byle nie ten weekend.

deine wybrałaś sie an gender - ja byłam w poniedziałek, ciekawa rzecz :)
      • Gość: Bea Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: proxy / 213.25.164.* 17.10.02, 14:20
        No i ja też proszę o info jak będzie ustalony termin.
        Bom i wrocławianka i (prawie) 30-stka.
        Chętnie Was poznam:)Pozdrawiam.
        • ladybird77 Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 17.10.02, 14:26
          i ja tez sie pisze..jeszcze nie bylam ale chce!!!!
          no i troche poniezej 30stki .....
          pozdrowka!
    • Gość: Konwalia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 18.10.02, 09:47
      Jako "bardzo doświadczona organizatorka":)) mogę znowu podjąć się misji:)
      Nie musimy czekać do listopada, tym bardziej, że są różne święta a ja chyba
      wyjadę na parę dni.
      Wymysliłam dwa dni do wyboru: piatek 25 lub poniedziałek 28, gdzieś w okolicy
      godz. 17-18. Co Wy na to? Oczywiście mogą być inne propozycje:)
      Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś w Rynku...
      • Gość: r Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.02, 10:02
        Ja obstawiam 28 poniedziałek, godz.18:00 pod pręgieżem, ale jak coś, to
        postaram się dostosować do innych propozycji.
      • Gość: Pia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 13:45
        Gość portalu: Konwalia napisał(a):

> Jako "bardzo doświadczona organizatorka":)) mogę znowu podjąć się misji:)
        > Nie musimy czekać do listopada, tym bardziej, że są różne święta a ja chyba
        > wyjadę na parę dni.
        > Wymysliłam dwa dni do wyboru: piatek 25 lub poniedziałek 28, gdzieś w okolicy
        > godz. 17-18. Co Wy na to? Oczywiście mogą być inne propozycje:)
        > Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś w Rynku...

Oprócz 1 i 30 listopada, to ja innych świąt nie widzę, a co do Twojego wyjazdu,
        to o ile się nie mylę miałaś już urlop więc do roboty :-)). Niestety w
        proponowanym przez Ciebie terminie będę zajęta goszczeniem mojej przyjaciółki z
        całą jej rodziną, więc odpadam. Byłoby mi miło gdybyście poczekały do
        listopada. Proponuję termin 4-8.11. Czekam co postanowicie.
        • Gość: Pia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 13:51
          Proponuję także zmienić nazwę imprezy (zbiegowisko mi się nie podoba). Moje
          propozycje to: "Babskie" lub "Kółko różańcowe". Czekam na inwencję innych
          wrocławianek :-).
          • Gość: r Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.02, 13:55

> Proponuję także zmienić nazwę imprezy (zbiegowisko mi się nie podoba). Moje
            > propozycje to: "Babskie" lub "Kółko różańcowe". Czekam na inwencję innych
            > wrocławianek :-).

"zlot czarownic" :)
            a co do terminu, niech będzie początek listopada, 25 X zdecydowanie odpada-jak
            dla mnie
      • Gość: magamaga Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.ost-poland.com.pl 18.10.02, 13:49
        Ja najchetniej w piatek 25 albo, jak proponuje Pia, w listopadzie. W pn 28 nie
        wiem, moze mi sie uda.
        • reniaszka Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 18.10.02, 14:25
          Ja też wolałabym w listopadzie...
    • Gość: Konwalia Kółko różańcowe czarownic hehehe IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 18.10.02, 14:36
      No właśnie, zupełnie zapomniałam o tej wizycie. Jestem jak najbardziej za
      pierwszym tygodniem po wszystkich świętych. Na razie pasuje mi każdy dzień od
      poniedziałku do piątku.
      Pia, a 11 listopada to co? Święto jak byk!
      A Ty mi urlopu nie wypominaj bo na razie byłam na zaległym:)Wiesz, że muszę się
      odstresowywać! Może do listopada dostanę wypłatę za sierpień, to pojadę ją
      wydać:)))

Pozdrawiam wszystkie wrocławianki!
      Piszcie wasze zgłoszenia i propozycje, a pod koniec października uporządkuje
      się to wszystko.
      Aaa, i myślcie nad jakąś knajpą, w której wygodnie zmieści się więcej osób.
      Na razie wymysliłyśmy z Pią Jeans Bar, Accademie Brasserie i Ragtime.
      Czekamy na inne pomysły.
      • Gość: Pia Re: Kółko różańcowe czarownic hehehe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 14:57
        Głosuję na lokal "Pod papugami", terminy, które mi pasują to: 4,6,8.11.
      • ladyblue Re: Kółko różańcowe czarownic hehehe 18.10.02, 14:59
        > Na razie pasuje mi każdy dzień od
        > poniedziałku do piątku.
        > Pozdrawiam wszystkie wrocławianki!
        > Piszcie wasze zgłoszenia i propozycje, a pod koniec października uporządkuje
        > się to wszystko.
        > Aaa, i myślcie nad jakąś knajpą, w której wygodnie zmieści się więcej osób.
        > Na razie wymysliłyśmy z Pią Jeans Bar, Accademie Brasserie i Ragtime.
        > Czekamy na inne pomysły.

początek listopada jak dla mnie ok. z kanjpek: 7K, Herbaciarnia Chińska, Dobre
        Czasy. moze uściślijmy - planujemy konsumpcję jakąś większą czy tylko tak przy
        okazji?
        • Gość: Pia Re: Kółko różańcowe czarownic hehehe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 15:27

> początek listopada jak dla mnie ok. z kanjpek: 7K, Herbaciarnia Chińska,
          Dobre
          > Czasy. moze uściślijmy - planujemy konsumpcję jakąś większą czy tylko tak
          przy
          > okazji?

No, ja to jestem chyba rzeczywiście wsiowa dziewczyna, bo nigdy nie byłam w
          żadnym z w/w miejsc ;-). Jeżeli chodzi o konsumpcję, to ja zawsze zakładam
          większą, bo jestem zawsze strasznie głodna.
          • Gość: r Re: Kółko różańcowe czarownic hehehe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.02, 15:39
            Pia, nie martw się, ja też taka "wsiowa" nie znam tych miejsc, ale jest okazja,
            żeby pobywać tu i ówdzie. Obiadek to ja w domku będę miała (własnoręcznie
            upitraszony), ale drugim nie pogardzę, a przede wszystkim porządnym deserem.
        • Gość: Konwalia Re: Kółko różańcowe czarownic hehehe IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 18.10.02, 15:30
          Większość z nas pewnie będzie prosto z pracy, więc raczej coś obiadowego by się
          przydało. Ja na pewno będę głodna:))
    • Gość: Pia Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 15:58
      Moje typy to (w dowolnej kolejności):
      1. Pod Papugami: nowoczesne, jasne, przestronne wnętrze z fantastycznymi
      fotografiami na ścianach, dobrą muzyką i dobrym punktem obserwacyjnym na
      antresoli, jedzenia nie próbowałam, ale znajomy, który montował tam kuchnię
      mówił, że kucharz zna się na rzeczy.
      2. Academia Brasserie: rewelacyjne ciastko czekoladowe (z siekanymi orzechami i
      prawdziwą bitą śmietaną), naleśniki, omlety, wyciskane soczki itp, miłe wnętrze
      i przystojni kelnerzy.
      3. Jeans Bar: na uboczu, więc na pewno będa miejsca, świetne zapiekanki,
      rewelacyjna wiejska patelnia i ogromna sałatka grecka nosząca również miano
      wiejskiej.
      Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę, ale teraz idę się powycierać, bo mi
      ślinka już pociekła.
      • Gość: Konwalia Re: Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 18.10.02, 16:05
        O Jezu, Pia, też mi pociekła. Jadę na obiad!
        Podpisuję się pod tymi typami. Zachęciły mnie te papugi a nigdy tam nie byłam.
        Jestem za.
      • Gość: r Re: Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.02, 16:14

>> 2. Academia Brasserie: rewelacyjne ciastko czekoladowe (z siekanymi
        orzechami i
        >
        > prawdziwą bitą śmietaną), naleśniki, omlety, wyciskane soczki itp, miłe
        wnętrze
        >
        > i przystojni kelnerzy.

mniam, mniam, zwłaszcza Ci kelnerzy ;)

Pod Papugami też mi odpowiada, ja sie dostosuję.
        • ladyblue Re: Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! 19.10.02, 17:37
          Jeans Bar brzmi atrakcyjnie ale nigdy nie byłam - może czas nadrobić?
          7K - & Kotów to herbaciarnia (duuużo herbatek i dobre :)
          w Chińskiej Herbaciarni (róg Więziennej i Igielnej) herbatki tez dobre, fajne
          jedzonko, tylko troszki klimacik średni
          moze Pastelowa? - dobre naleśniczki :)
          jak dobre żarełko to jeszcze Mexico Bar :)
          ja sie dostosuję (mała prośba - żeby ceny były rozsądne a nie kosmiczne)
          najlepiej zrobić listę chętnych i wcześniej zarezerwować stolik :)
          • Gość: Deine_Nahe Re: Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! IP: 212.160.90.* 21.10.02, 09:16
            Arrgh ++ Wylogowalo mię, nic to jednak :)

Ladies, witam serdecznie !

Jeans bar jest nieczynny !!! Szkoda bardzo, bo zarelko bylo w porzo, a
            kelnermetki potrafily zaserwowac martini dry, co nie jest w innych knajpach
            oczywiste takie ...
            Ostatnio jestem malo towarzyskie i bywale zwierze, ergo kazda knajpa jaka
            wybierzecie jest dla mnie abstrakcja, sie dostosuje po prostu, tylko blagam,
            aby ceny nie byly powalajace, ja mam 2 koty na utrzymaniu, zerte cholery
            zreszta ! ;)

Ladyblue - z zalem donosze, ze mnie atrakcje Gender ominely :(
            Pomijajac, ze w piatki i poniedzialki mam akurat fitness, to tym razem mnie
            niedomoga przykra zlozyla w pielesze, wiec w zasadzie dylemat: gender czy
            fitness mialam niejako z glowy.
            Ladyblue, moze jakas mala relacyjka, chocby w najwiekszym skrocie ?
            -deine

• Gość: Pia Re: Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 13:43
              Doszła do mnie także straszna wieść, że zamknęli Jeans Bar (buuu). Jeżeli
              chodzi o Papugi to nie jest to reastauracja tylko pub, więc ceny są w normie.
              Najlepiej przy okazji niedzielnego spacerku po Rynku wejść do Papug i samemu
              ocenić (Rynek, wejście obok Straży Miejskiej, bliżej wejścia do Urzędu
              Miejskiego). Mexico Bar uwielbiam, ale normalnie jest tam bardzo ciasno, a w
              dobie zimowych okryć, to będzie trudno nawet dojść do kibelka). Herbaciarnie są
              ok, ale będziemy miały chyba troszkę większe apetyty :-). Ewentualnie jeszcze
              Pastelowa na dole, ale tam panuje cokolwiek chłodnawy klimacik. Dawno już nie
              byłam w Academii, więc nie wiem jak tam z cenami, ale jak czytałam recenzję
              Pułki, to ceny były przyzwoite.
              • ladybird77 Re: Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! 21.10.02, 15:04
                tez sie pisze na spotkanko- pastelowa albo pod papugami- na gorze ten duzy
                stolik bylby ok..
                a moze los locos???
                a moze liste chetnych , plus proponowane terminy???
            • ladyblue do Deine_Nahe 21.10.02, 16:33
              Gość portalu: Deine_Nahe napisał(a):
              > Ladyblue - z zalem donosze, ze mnie atrakcje Gender ominely :(
              > Pomijajac, ze w piatki i poniedzialki mam akurat fitness, to tym razem mnie
              > niedomoga przykra zlozyla w pielesze, wiec w zasadzie dylemat: gender czy
              > fitness mialam niejako z glowy.
              > Ladyblue, moze jakas mala relacyjka, chocby w najwiekszym skrocie ?
              > -deine

mnie też gender będzie omijał, zajęcia mi sie przesunęły. jak coś to służe
              planem spotkań - niektóre zapowiadają się obiecująco :)
              relacja: tytuł "dziewczyńskie wróżby - trening socjalizacyjny" prowadzone przez
              dziewczyne z wrocławskiwego inst pedagogiki. i tym wróżbom
              ("klucz", "kościotrup", "miłosne procenty" itp.) było poświęcone spotkanie -
              analiza zagadnienia, jakie ma znaczenie, że jest ogólnoświatowa i rózne takie
              tam. ludzi było trochę tłumno, o dziwo nawet kilku panów się pojawiło.
              generalnie ciekawie, ale "nie powala na kolana"
              pozdrawiam :)
              • Gość: Deine_Nahe Re: do Ladyblue IP: 212.160.90.* 22.10.02, 10:48
                Ladyblue :)
                > mnie też gender będzie omijał, zajęcia mi sie przesunęły.
                Oooo ... Niefajnie :(
                No, coz ostatecznie przesune sobie ten fit na jakies inne dzionki moze, a w
                koncu do czasu do czasu mozna doinwestowac umysl, a nie cialo. Chetnie sie
                podziele wrazeniami.

> jak coś to służe planem spotkań - niektóre zapowiadają się obiecująco :)
                Poprosze, bo na tej ich stronie to spia chyba :/

> relacja: tytuł "dziewczyńskie wróżby - trening socjalizacyjny" prowadzone
                >przez dziewczyne z wrocławskiwego inst pedagogiki. i tym wróżbom
                O rany ! Ale mnie gratka ominela :(
                Spodziewam sie, ze to nie jakies *dete* przemowienie ex cathedra :>

> ludzi było trochę tłumno, o dziwo nawet kilku panów się pojawiło.
                Nio :) nareszcie cos drgnelo, ruszylo, moze nie beda kojarzyc gender tylko z
                homoseksualna czescia narodu :)

Dziekuję Ladyblue i pozdrawiam cieplo ...
                - deine
                • ladyblue do Deine 22.10.02, 17:37
                  to zgodnie z obietnica wstawiam plan:

23.10 "it keeps popping up! - gender in biography research" Henning Salling
                  Olesen (Dania) godz.19.15

pozostałe spotkania zaczynają się o 18.00

28.10 "dystans w relacjach mężczyzn na temat emocji" Dariusz Galasiński (UK)

4.11 "życie zydowskich kobiet ortodoksyjnych we wspólczesnym społeczeństwie
                  izraelskim" Anna Grupińska autorka m.in. "najtrudniej jest spotkać Lilit"

18.11 "Freud o małej dziewczynce" Magdalena Fręś (UniWaw)

25.11 "Kozyra w kontekście <patriarchatu po seksmisji i życia politycznego po
                  przełomie" Ewa Toniak (UniWaw)

2.12 "mit w perspektywie archetypów Junga" Agnieszka Doda (UAM)

9.12 spotkanie z Kinga Dunin

16.12 "w tenisówkach i na wysokich obcasach.o stereotypach we wspólczesnej
                  powieści dla dziewcząt" Monika Pomirska (Uni Gdański)
                  • martul Re: do Deine 23.10.02, 10:56
                    a gdzie są te spotkania??? bo pare tematów mi sie spodobalo ale nie wiem gdzie
                    to jest?:)
                    i czy każdy moze na nie przyjść, czy to moze tylko dla studentek/ow?
                    martul
                    • ladyblue do Martul 23.10.02, 13:50
                      martul napisała:
                      > a gdzie są te spotkania??? bo pare tematów mi sie spodobalo ale nie wiem
                      gdzie to jest?:)
                      > i czy każdy moze na nie przyjść, czy to moze tylko dla studentek/ow?
                      > martul

spotkania są w instytucie anglistyki, sala chyba 404 (na saaamej górze) ale
                      sala sie zmienia. teoretycznie dla ludzi związanych z UWr, ale myśle że
                      spokojnie mozesz przyjść.

i uwaga!!! spotkanie z 28.10 zacznie się o godzinie 17.00 - jakby ktoś się
                      wybierał :)
                      pozdrowionka
          • Gość: Asha Re: Miejsce spotkania: podaj swój typ i głosuj! IP: 217.33.194.* 23.10.02, 12:03
            Kochane,początek listopada-super!!A Jeans Bar jest chwilowo nieczynny(bylam pod
            drzwiami w niedziel).Sprawdzone miejsce to LoS Locos-np.makaron z łososiem i
            sosem śmietanowym za 9Zł i sporo miejsc do parkowania.Lokal jest obok
            Jatek.pozdro
    • ladyblue Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 22.10.02, 17:38
      no to jak ze zbiegowiskiem? bo coś chętnych mało albo porezygnowały ;)
      • Gość: r Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.02, 22:01
        ladyblue napisała:

> no to jak ze zbiegowiskiem? bo coś chętnych mało albo porezygnowały ;)
        >

Ja nadal chętna :)ale termin proponuję w przyszłym tygodniu ustalić, skoro
        spotkanie na początek listopada planujemy.
        • ladybird77 Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 23.10.02, 10:07
          ja nadal chetna...
          w nastepnym tygodniu jest ok..
          moze zrobimy liste~!!~~!!!???
    • Gość: Konwalia knajpa+termin IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 23.10.02, 10:08
      Zrobiłam rekonesans knajpiany. Ponieważ "nowych" chętnych naliczyłam w tym
      wątku siedem, a nas "starych" jest sześć, przy czym pięć zgłosiło akces,
      potrzebujemy miejsca na ok. 12-13 osób (to rzeczywiście juz niezłe
      zbiegowisko:)).
      Byłam w Academie Brasserie i Pod Papugami. W obu mozna bezpłatnie zarezerwować
      miejsca. Wzięłam wizytówki i zarezerwuję jak już ustalimy wszystko.
      I tak:

Pod Papugami na antresoli jest stół na mniej więcej tyle osób. Tylko jest
      strasznie zadymione!! Dostałam menu, więc podaję orientacyjne ceny: sałatki 15-
      18 zł.,makarony 14 zł., zestawy z mięskiem 18-24 zł., przekąski 7-25 zł., zupy
      5 zł. Nie ma w karcie żadnych deserów:(

W Academi w kącie pod oknem jest wielka narożna kanapa i oczywiście krzesła po
      drugiej stronie stołu. Dwaj mili barmani (rzeczywiście uroczy, tylko tacy
      młodzi...:)) powiedzieli, że spokojnie ustawią wszystko tak, że się zmieścimy.
      Rzuciłam okiem na menu i wydało mi się atrakcyjne: tarty, makarony po 9-12 zł.,
      naleśniki na słodko i słono po kilkanaście zł. Mięska niestety nie pamiętam.
      Ale co ważne są desery! Ciasto czekoladowe z lodami bardzo mnie podnieciło i
      sprawiło, że bardziej przychylam się za tą knajpką!

Jeśli chodzi o termin, to proponuję poniedziałek 4 listopada.

I teraz proszę każdą z Was o "oficjalne" zgłoszenie udziału i wypowiedź w
      sprawie terminu i wyboru knajpy spośród tych dwóch.
      Pozdrawiam

• Gość: Bea Re: knajpa+termin IP: proxy / 213.25.164.* 23.10.02, 11:09

> Jeśli chodzi o termin, to proponuję poniedziałek 4 listopada.

Jeżeli ten termin zostanie ustalony to niestety nie będę mogła Was poznać:(
        Do Wroclawia wracam " po świętach" dopiero 6 listopada.

Może jednak sie jeszcze coś zmieni? Będę śledzić wątek:)
        Pozdrawiam wrocławianki:)

• Gość: Konwalia aaa, jeszcze godzina IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 23.10.02, 10:17
      Czy o 17.30 będzie dobrze?
      • Gość: Pia Re: aaa, jeszcze godzina IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 11:25
        Mi odpowiada poniedziałek, środa i piątek, od godz. 17.30. Miejsce spotkania:
        Academia Brsserie.
        • Gość: Konwalia Re: aaa, jeszcze godzina IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 23.10.02, 11:45
          No to ze względu na Beę rozpatrujemy jeszcze srodę 6 listopada.
          • ladybird77 Re: 6list?17.30?acad.br.??? 23.10.02, 12:17
            dla mnie pon sr i piat jest ok.17.30 tez ok...oby nie wtorek i czwartek!
            6 listopada ok...jesli to sroda...
            pozdrowka
            • ladyblue Re: 6list?17.30?acad.br.??? 23.10.02, 13:54
              ja prosze tylko żeby nie na 17.30 (poniedziałek i piątek) bo nie dam rady sie
              wyrobić, w te dni 18.30 minimum ;)
              poza tym jestem jak najbardziej za spotkaniem :)
              • ladybird77 Re: 6list?17.30?acad.br.??? 23.10.02, 14:02
                sroda 6 listopada??????????
                17.30 ?????????????????????
                • deine_nahe Re: 6list?17.30?acad.br.??? 24.10.02, 08:44
                  Zglaszam akces na sabat - 6 listopada, Acad.B., 17.30.

I dziekuje pieknie Ladyblue za program Gender :)))

Pozdrawiam cieplo All Ladies
                  - Deine
                  • joanka5 środa 6.11. godz. 17.30 - Academia Brasserie 24.10.02, 10:48
                    Proszę o wpisywanie się na listę obecności i potwierdzenie czy termin i godzina
                    Wam odpowiadają. Całą resztą zajmie się Wielki Organizator - Konwalia. Ja Was
                    pięknie żegnam na tydzień, bo od jutra jestem na urlopie.
                    • Gość: Konwalia Re: środa 6.11. godz. 17.30 - Academia Brasserie IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 24.10.02, 10:59
                      Czy moje serce dobrze mi podpowiada, że to Ty Pia zalogowałaś się pod swoim
                      chrzcielnym imieniem?:)) Czy to jakaś nowa duszyczka??
                      • joanka5 Re: środa 6.11. godz. 17.30 - Academia Brasserie 24.10.02, 11:15
                        To ja: joanka5 vel Pia. Usiłuję walczyć z klanem Lubiczów i włączyć filtr.
                        • pia_ Re: środa 6.11. godz. 17.30 - Academia Brasserie 24.10.02, 11:22
                          Aby nie wprowadzać zamieszania założyłam sobie nowe konto.
                  • ladybird77 Re: 6list?17.30?acad.br.??? 24.10.02, 15:24
                    to chyba zostaje 17.30 6 list acad. bras. ???
                    a moze policzymy sie i zarezerwujemy stolik????
                    • Gość: Konwalia Re: 6list?17.30?acad.br.??? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 24.10.02, 16:13
                      Stolik zarezerwuję w przyszłym tygodniu, o to się nie martwcie.

Uczestniczek, którym pasuje termin naliczyłam na razie tyle:
                      pięć "starych" (w tym Pia)
                      i z "nowych": ladyblue, ladybird i deine_nahe;
                      czekam jeszcze na potwierdzenie terminu od r, reniaszki, magamagi i Bei.
                      Pozdr.
                      • Gość: r Re: 6list?17.30?acad.br.??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 16:32

> Stolik zarezerwuję w przyszłym tygodniu, o to się nie martwcie.
                        >
                        > Uczestniczek, którym pasuje termin naliczyłam na razie tyle:
                        > pięć "starych" (w tym Pia)
                        > i z "nowych": ladyblue, ladybird i deine_nahe;
                        > czekam jeszcze na potwierdzenie terminu od r, reniaszki, magamagi i Bei.
                        > Pozdr.

Potwierdzam termin, pasuje mi. Tylko jedno pytanie (jakbym z wrocka nie była ;)
                        gdzie jest ten lokal, w którym mamy się spotkać ???
                        • Gość: Konwalia Re: 6list?17.30?acad.br.??? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 25.10.02, 08:47
                          Gość portalu: r napisał(a):

> Potwierdzam termin, pasuje mi. Tylko jedno pytanie (jakbym z wrocka nie
                          była ;)
                          > gdzie jest ten lokal, w którym mamy się spotkać ???

Academia Brasserie jest na ul. Kuźniczej. Gdy wchodzisz w nią z Rynku po lewej
                          stronie na rogu masz aptekę, zaraz za nią chodnik się rozszerza i jest sklep z
                          butami, potem fryzjer Baba Jaga, no i knajpa (albo odwrotnie - najpierw knajpa
                          potem fryzjer- zamotałam się właśnie i nie mogę sobie zwizualizować dokładnie:))

• Gość: r Re: 6list?17.30?acad.br.??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.02, 09:38

> Gość portalu: r napisał(a):
                            >
                            > > Potwierdzam termin, pasuje mi. Tylko jedno pytanie (jakbym z wrocka nie
                            > była ;)
                            > > gdzie jest ten lokal, w którym mamy się spotkać ???
                            >
                            > Academia Brasserie jest na ul. Kuźniczej. Gdy wchodzisz w nią z Rynku po
                            lewej
                            > stronie na rogu masz aptekę, zaraz za nią chodnik się rozszerza i jest sklep

dzięki, dzięki, dzięki :)
                            > butami, potem fryzjer Baba Jaga, no i knajpa (albo odwrotnie - najpierw
                            knajpa
                            > potem fryzjer- zamotałam się właśnie i nie mogę sobie zwizualizować
                            dokładnie:)
                            > )
                            >
                          • _meg_ do Konwalii vel mercedes:) 25.10.02, 10:07
                            Hej Kasiula....
                            ja tez bede:) Czy dostalam status stalej bywalczyni:)??

Pzdr, wszystkie foremki wroclawskie...i nie tylko:)

meg
                            • Gość: Konwalia Re: do Konwalii vel mercedes:) IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 25.10.02, 10:25
                              _meg_ napisała:

> Hej Kasiula....
                              > ja tez bede:) Czy dostalam status stalej bywalczyni:)??
                              >
                              > Pzdr, wszystkie foremki wroclawskie...i nie tylko:)
                              >
                              > meg

Ty Meg jesteś "stara" i zostałaś już policzona:) Chociaż żeś się nagannie
                              opuściła ostatnio w kontaktach!
                              Buziaczki
                              • _meg_ Re: do Konwalii vel mercedes:) 25.10.02, 10:32
                                ...dzieki:) Jestem wdzieczna i obiecuje poprawe:)

Buziaczki Tobie tez:)

meg
    • _meg_ Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 25.10.02, 10:15

Zapomnialam potwierdzic...6 LISTOPADA, G. 17.30 ACADEMIE BRASERIE:)

Hurra!!
      Do zobaczenia!... a wszystkim zapracowanym jak ja...radze odlozyc prace w to
      popoludnie:)

Buziaki!!
      meg
      • reniaszka Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 25.10.02, 14:10
        Witajcie, dziewczyny!
        Sorki, że dopiero teraz się odzywam, ale jakoś zraziłam się ostatnio do forum,
        nie muszę tłumaczyć dlaczego... Nie zapisuję się na 100%, bo dopiero w
        przyszłym tygodniu będę wiedziała, jak z moim wyjazdem poza Wrocław. Czy mogę
        dać znać ok.30?
        Pozdrawiam cieplutko!
        • Gość: Konwalia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 25.10.02, 15:09
          reniaszka napisała:

> Witajcie, dziewczyny!
          > Sorki, że dopiero teraz się odzywam, ale jakoś zraziłam się ostatnio do
          forum,
          > nie muszę tłumaczyć dlaczego... Nie zapisuję się na 100%, bo dopiero w
          > przyszłym tygodniu będę wiedziała, jak z moim wyjazdem poza Wrocław. Czy mogę
          > dać znać ok.30?
          > Pozdrawiam cieplutko!

Oczywiście, że to żaden problem. Zawsze mozna zadzwonić do knajpy dzień przed i
          powiedzieć, żeby ustawili mniej krzeseł. Do Academii o 17.30 nie walą tłumy
          klientów:)
          Fajnie by było, gdyby udało Ci się zjawić. Jeśli nie, to na pewno będzie
          następny raz.
          Pozdrawiam również serdecznie
          • Gość: ladybird77 Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.02, 15:41
            ja tez sie pisze, ale sie nie idzywam wiadomo czemu..co za poracha...
            ale pozdrawiam i zyce fantastycznego weekendu!!!

pa
            • ladyblue Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 25.10.02, 20:12
              ja się piszę ! :)
    • amelia_ Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 27.10.02, 01:00

• Gość: Konwalia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 29.10.02, 08:38
      Wyciągam wątek spod zwałów lubiczowych.
    • ladyblue ja dodam jeszcze okołogenderowe info :) 29.10.02, 14:44
      Rozpoczęły się już zajęcia Ecriture feminine - or the question of poetry
      prowadzone przez Toyotaka Ota, (doktoranta University of Sussex, England).
      Zajęcia mają charakter dyskusji nad konkretnymi tekstami - w przyszłym tygodniu
      będą to:
      1. Jacques Derrida, 'Ostrogi. Style Nietzschego."
      2. Helene Cixous "Batsheba or the interior Bible" w: "Stigmata: Escaping Texts"
      Chętne/chętni mogą kontaktować się z Toyo e-pocztą: sen6to@yahoo.com
      Zajęcia są prowadzone w jęz. angielskim w dwóch grupach: wtorkowej i środowej o
      godz. 18.30
      Miejsce: Instytut filologii angielskiej, s.211(wtorek) i s. 210(środa)

pozdrowionka i czekam na sabat wrocławski :)
    • konwalia100 Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 31.10.02, 09:37
      Zarezerwowałam miejsca w Academi Braserie na środę 6 listopada. Zatem do
      zobaczenia.
      Jesli ktoś chce mieć bezposredni kontakt ze mną albo wymienić się na wszelki
      wypadek numerami telefonów, to zapraszam do poczty - adres jak widać.
      Konwalia
      • Gość: r Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 08:45
        dla przypomnienia - w górę
        • Gość: Konwalia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 05.11.02, 09:45
          No właśnie, przypominam o jutrze!
          Academia Brasserie 17.30, duza kanapa na końcu sali na wprost wejścia:)
          No to do zobaczenia!
          • eremka Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 05.11.02, 14:17
            Hej, wroclawianki!
            fajne z Was kobitki, zycze udanego spotkania i pozdrawiam serdecznie.
            eremka z w-wy
          • ladyblue Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 05.11.02, 16:48
            > No właśnie, przypominam o jutrze!
            > Academia Brasserie 17.30, duza kanapa na końcu sali na wprost wejścia:)
            > No to do zobaczenia!

posłusznie sie melduję ;)
            poznawać sie będziemy po wyjątkowej urodzie czy po kanapie? ;)
            takie mam wrazenie że bede najmłodsza i to ładnych parę latek... ale co tam,
            najwyżej ucieknę pod stołami...
            • Gość: r Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 17:05
              ladyblue napisała:

> poznawać sie będziemy po wyjątkowej urodzie czy po kanapie? ;)
              >
              lady, mnie po aparacie ortodontycznym, jak coś błyszczącego na ząbkach u
              jakiejś zobaczysz, to wołaj ;)
              • ladyblue Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 05.11.02, 17:51
                Gość portalu: r napisał(a):
                > lady, mnie po aparacie ortodontycznym, jak coś błyszczącego na ząbkach u
                > jakiejś zobaczysz, to wołaj ;)

ja mam charakterystyczną fryzurę (a raczej jej brak ;) , zresztą kanap tam za
                duzo nie ma, jakoś się znajdziemy forumianki :)
            • Gość: Konwalia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 06.11.02, 08:34
              ladyblue napisała:
              >
              > posłusznie sie melduję ;)
              > poznawać sie będziemy po wyjątkowej urodzie czy po kanapie? ;)
              > takie mam wrazenie że bede najmłodsza i to ładnych parę latek... ale co tam,
              > najwyżej ucieknę pod stołami...

Poznamy się po wyjątkowej urody kanapie:))
              Ty ladyblue musisz zrobić staranny makijaż - parę zmarszczek, plamy starcze na
              rękach itp., żebysmy nie czuły się przy Tobie jak stare gropy:)))
              • ladybird77 Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 06.11.02, 09:59
                a moze je bede najmlodsza???
                ale czy to wazne!!!???
                i ciekawe ile nas bedzie???

mam nadzieje,ze wyrobie sie do 17.30
                pa
              • Gość: Pia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 10:10
                A to nam staruchom dowalono. Chyba jednak nie przyjdę, bo do 17.30 nikt nie
                zrobi mi liftingu moich licznych zmarszczek. No i jeszcze będę musiała kupić
                jakiś środek kamuflujący na te plamy wątrobiane na moich rękach i twarzy. No
                tak droga Konwalio, nam to bardziej do kościoła klepać różaniec, niż do knajpy
                na spotkanie z młodymi. Ciężkie jest życie 30-letniej starowinki!
                • ladybird77 Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 06.11.02, 10:13
                  ee, nie przesadzaj, poczekaj na wiek piekny chrystusowy : )))

a poza tym liczy sie wiek ducha nie ciala : )))
                  • Gość: Pia Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 10:37
                    No to mnie pocieszyłaś, że niewiele czasu mi zostało. A w związku z jesienną
                    depresją czuję się gorzej niż wyglądam. Ach, byle do wiosny!
                    • Gość: ladybird77 Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.02, 10:42
                      jak dla mnie- byle do 17 a potem byle do piatku : )))
                      • ladyblue Re: kiedy zbiegowisko we Wrocławiu ? 06.11.02, 12:24
                        hmm... nie miałam na uwadze wypominania wam wieku (ach te wieczne 18 lat),
                        raczej moje własne obawy, że bede sie czuła nieswojo ;)
                        mam mocne postanowienie przybycia i moze nie stxchórzę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka