moniks1 18.10.02, 16:06 Drogie "Forumowiczki" jeżlei którakolwiek z was wie, zna metodę na tę dolegliwość - proszę napiszcie !! Podzielcie się wiedzą na ten temat, bo sama nie mam już pomysłu. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thea Re: Worki pod oczami 18.10.02, 16:53 Przede wszystkim nalezy znalezc przyczyne powstawania workow pod oczami - czasami moze to byc objaw jakiegos schorzenia (np. problemy z nerkami), wiec warto najpierw wykluczyc ewentualne problemy zdrowotne. Zazwyczaj worki sa powodowane przez zastoj wody w organizmie i wtedy warto wspomagac sie poranna szklanka (a jeszcze lepiej dwiema) wody mineralnej, regularnym drenazem limfatycznym twarzy i napinajacymi zelami pod oczy. Tych wyprobowalam juz ogromne ilosci i z czystym sumieniem moge polecic: Vichy Thermal S, zel Clarins (delikatny i b. dobry nawet do wrazliwych oczu, ale na efekty trzeba troche poczekac), Model Lift Diora (super skuteczny - natychmiastowe dzialanie, ale moze podrazniac przy wrazliwej skorze, szczypie!). Oprocz tego radze unikac spozywania wiekszej ilosci plynow poznym wieczorem, a spac raczej nie na plaskiej poduszce. Uff, to akurat moj zestaw standardowy w walce z tymi nieestetycznymi "ozdobkami", ale chetnie poznam inne - moze bardziej skuteczne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweater Re: Worki pod oczami 18.10.02, 17:05 Witam, Dla mnie najlepszą metodą (chociaż nie wiem, czy tak się powinno robić) są zimne kompresy rano. Niestety żadem krem (drogi - tani) mi do tej pory nie pomógł - efekt: worki jak były tak są i tylko po rannych kompresach jest trochę lepiej, a półka zawalona kremami użytymi raz i odstawionymi w kąt.Niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Worki pod oczami IP: 216.239.92.* 19.10.02, 05:59 A jak robisz te kompresy, tzn z czego i jak długo? Ja rano też jestem spuchnięta ale nie wiem czy bym miała czas na kompresy... Odpowiedz Link Zgłoś
renia30 Re: Worki pod oczami 19.10.02, 10:51 Może spróbuj tego: na noc włóż do lodówki łyżeczkę, rano to zimną łyżeczką zrób sobie kompres na worki. Mojej przyjaciółce to pomaga :o) ........ pzdrov renia30 Odpowiedz Link Zgłoś
moniks1 Re: Worki pod oczami 21.10.02, 10:17 Dzięki wszystkim za informacje - kilka rad z pewnością wprowadzę w życie. A'propos okładów porannych to ja używam zielonej herbaty. A dokałdenij kupuje zielona ekspresówke i w międzyczasie kiedy biore przysznic ona się zaparza, następnie pozwalam torebkom ostygnąći zimne kłade na kilka minut (6 - 10) na powieki - nawet pomaga!! Co do podłoża mojej dolegliwości - to owszem mam problemy z nerkami, ale od jakiegoś czasu moje worki witają mnie każdego dnia!! kremy podobnie jak,u niektórych z was nie dały rezultatu - choć nie wszystkie które opisałyście używałam. pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś