Dodaj do ulubionych

jaki odcien blondu?

IP: *.1000lecie.pl 20.10.02, 10:42
czesc
w piatek na moich wloskach koloru jasne braz pojawily sie blond pasemka. Mimo
ze wszyscy mowia ze wygladam w nich super mnie wydaje sie ze fryzjerka
spaprala sprawe. Nie dosc ze nie zafarbowala mi wlosow od nasady (w domu
zauwazylam ze w niektorych miejscach wygladam jakbym miala juz odrosty!!) to
na dodatek chyba zle dobralami kolor.
Jestem dziewczyna o bardzo jasnej cerze i niebieskich oczach. Jaki kolor
blondu pasuje do mnie? Pytam bo zdecydowalam ze nastepnym razem sama zrobie
sobie pasemka w domu i poszukuje farby.
P.S. Jak dlugo mam odczekac do ponownego robienia pasemek zeby nie zniszczyc
zbytnio wlosow?
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • kotmanka Re: jaki odcien blondu? 20.10.02, 12:29
      mam ten sam problem. to jest chyba jakis trend. wywalam forse a pasemka mam
      zrobione tak wlasnie "z odrostami" i to sporymi. ostatnio prosilam wyraznie o
      zrobienie ich od skory a i tak mam te odrosty.
      teraz sie wkurzylam i planuje caly blond (na postrzepionej raczej krotkiej
      fryzurze), dosc mam tych paskow. planuje ladny bardzo jasny piaskowy odcien ale
      nie za zimny.
      powodzenia
      • Gość: czatgirl Re: jaki odcien blondu? IP: *.1000lecie.pl 20.10.02, 14:52
        no kurcze to hcyba jakas zaraza. Moze robilysmy pasemka w tym samym salonie?
        Hehe, ja juz nie pierwszy raz tak mam i nie wiem co zrobic bo to wyglada
        paskudnie. Co by sie stalo gdybym teraz sprobowala wrocic do naturalnego
        koloru? Szampon do 24 myc chwyci rowno?
        • Gość: Mia Re: jaki odcien blondu? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.10.02, 16:26
          Szampon chwyci równo, ale z pasemek się szybciej wypłucze, co przy odrobinie
          szczęścia da całkiem niebrzydki efekt...
          • Gość: nina Re: jaki odcien blondu?pasemka, odrosty IP: *.telocity.com 20.10.02, 17:38
            Wydaje mi sie, ze wiekszosc fryzjerow gdy robi pasemka, to zostawia odrosty...
            paskudztwo!!! Oni chyba uwazaja, ze to tak naturalnie wyglada. Gdy chodzilam
            do fryzjera w Lodzi, to tam bardzo naciagali wlosy, aby ufarbowac od samej
            skory a nie 2cm od niej. W Stanach robia to jeszcze gorzej, bo chyba doslownie
            pare cm od skory... okropienstwo. Czy oni nie rozumieja, ze to brzydko wyglada?
            • Gość: mucha Re: jaki odcien blondu?pasemka, odrosty IP: 216.239.93.* 21.10.02, 05:22
              Mi zrobili przy samej głowie. Ale ja juz wolę nie komentować tego co ja mam
              narobione na tej mojej biednej łepetynie. Wiecie co jest dziwne? Ja już
              straciłam chyba dystans do siebie i w ogóle nie wiem jaki blond jest właściwie
              ładny a jaki nie. Na kimś wiem co mi się podoba, ale sama sobie nie potrafię
              jakoś dobrać koloru... Te ciepłe mi się wydają za żółte, popielate blond
              wyglądają ładnie ale znowu na głowie jakoś szarawo... ładne są beżowo blond
              ale wtedy jest tak nijako... Jak tu do cholery dobrać sobie kolor? Też tak
              macie? Do fryzjerów nie mam zaufania bo oni robią tak żeby im było łatwiej i
              szybciej się robiło (czyli najlepiej na żółto bo wtedy wiadomo że nie wyjdzie
              zielony...) eh ciężko jest być blondynką... Gdybym wiedziała co to będzie
              nigdy bym tego nie zrobiła.
              • yoasiek Re: jaki odcien blondu?pasemka, odrosty 21.10.02, 09:50
                Cześć dziewczyny!!!
                Ja też mam ten problem:))) i marzy mi się piękny ciepło - czekoladowy kolorek.
                Myślicie, że to da się zrobić? I, że te , pożal się Boże "pasemka",nie wyjdą
                rude? Macie może jakiś pomysł na dobrą farbę?
                Pozdrawiam znad kubka pysznej, pachnacej kawki :))))))))))
                • Gość: Helena Re: jaki odcien blondu?pasemka, odrosty IP: 213.134.140.* 21.10.02, 15:20
                  yoasiek napisała:

> Cześć dziewczyny!!!
                  > Ja też mam ten problem:))) i marzy mi się piękny ciepło - czekoladowy kolorek.
                  > Myślicie, że to da się zrobić? I, że te , pożal się Boże "pasemka",nie wyjdą
                  > rude? Macie może jakiś pomysł na dobrą farbę?
                  > Pozdrawiam znad kubka pysznej, pachnacej kawki :))))))))))

Robilam kiedys na L'Oreal Pro pasemka o kolorze sarnio-czekoladowego brazu -
                  wyszly piekne i trzymaly sie bardzo dlugo. Jednak mysle, ze kolor po farbie
                  zalezy scisle od koloru wyjsciowego i Twoich naturalnych pigmentow.
                  Pozdrawiam
                  H.
    • czarodziejka1 Re: jaki odcien blondu? 21.10.02, 14:13
      Dziewczyny, proponuję Wam blond, który używam. Jest to "rozświetlony blon"
      Wella Viva nr 90. Kolor nie jest żółty i nie zielony. Jeszcze dwa lata temu
      włosy farbowałam "jasnym popielatym blondem" i niekiedy wydawało mi się, że
      wpapdają one w zieleń. Poza tym ten blond był taki jakiś zimny. Zółtego blondu
      nienawidzę (bez klasy!). Natomiast "rozświetlony blond" jest jak rozświetlone
      słońce - takie b. naturlne.
      • kotmanka Re: jaki odcien blondu? 21.10.02, 15:43
        Powiedz Czarodziejko prosze czy rozjasnialas wczesniej rozjasniaczem czy masz
        taki jasny kolor naturalnie ze wystarczyla sama farba? dzieki
        • czarodziejka1 Re: jaki odcien blondu? 21.10.02, 15:53
          Naturalny mój blond to ciemny blond (taki mysi). Tak jak pisałam, jeszcze dwa
          lata temu używałam "jasny popielaty blond". Po wakacjach (w ciepłych krajach)
          włosy mi b. zjaśniały i w tedy zdecydowałam się dobrać do moich rozjaśnionych
          włosów właśnie taki rozświetlony blond (jakby wypłowiały naturalnie) i dobrałam
          sobie idealnie właśnie ten "rozświetlony bond" Wella Viva nr 90. Obecnie
          farbuję tylko odrosty (ciągle ciemny blond), które idealnie przeobrażają się
          właśnie w ten rozświetlony blond.
          • kotmanka Re: jaki odcien blondu? 21.10.02, 16:02
            To jestes szczesciara...ja niestety obawiam sie ze musze wczesniej zastosowac
            rozjasniacz. ale za farba ktora polecasz rozejrze sie bo spodobal mi sie opis!
            pozdrowienia
            • czarodziejka1 Re: jaki odcien blondu? 21.10.02, 16:16
              Dokładnie wychodzi mi taki blond jak na opakowaniu :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka