Dodaj do ulubionych

Proszę o radę!

11.12.05, 22:04
Po ostatnim farbowaniu włosów mam starszne problemy z ich rozczesaniem. Po
myciu na głowie mam zbitą masę włsów, w którą nawet grzebienia wbić nie mogę.
Stosuję różne odżywki ale nic niestety nie pomaga. Co robić?
Obserwuj wątek
    • oksana.zarewicz Re: Proszę o radę! 18.12.05, 21:19
      Jakich szamponów oraz odżywek używasz oraz czym rozczesujesz włosy?
      Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku
      Oksana
      • kaczkabig Re: Proszę o radę! 20.12.05, 11:09
        Używam bardzo różnych szampomów- bo ciągle szukam tego najlepszego...Aktualnie
        mam szampon Revalid (z apteki), Elseve - Intensywne wygładzanie, Dove -
        nawilżający, Sephora Professionnel Nourrissant. Odżywki:sephora reparateur,
        Sunsilk z mleczkim z awokado (nawilżająca), Elseve (rewitalizująca), Elseve
        (ujędrnająca - działa "podobno" ułatwiająca rozczesywanie dodająca blasku i
        zdrowia); Gliss Kur - głęboka regeneracja dla włosów suchych i zniszczonych;
        Jedwab w płynie firmy biosilk (kupiony w salonie fryzjerskim).
        Trochę tego jest. Dodam, że NIE używam tego wszystkiego naraz. Poprostu co
        jakis czas zaopatruję się w coś innego, ale do tej pory nic mi nie ułatwiło
        rozczesywania - za wyjątkiem tej ostatniej pozycji, czyli jedwabiu (to taki
        olejek).
        Włosy rozczesuję szczotką z metalowymi "igiełkami".

Wesołych Świąt!
        • mamala2 Re: Proszę o radę! 20.12.05, 12:22
          Mnie się takie włosy zrobiły kilka lat temu i pozostały. Po przetestowaniu
          różnych odżywek podziałała na mnie dopiero Fructis do włosów zniszczonych do
          spłukiwania. Najbardziej wygładza włosy i naprawdę ułatwia rozczesywanie.
          Spróbuj może Tobie też pomoże.
    • oksana.zarewicz Re: Proszę o radę! 26.12.05, 13:28
      Radzę ci zostać przy: szamponie Revalid, odżywce do spłukiwania Gliss Kur oraz
      już na wysuszone lub lekko podsuszone włosy możesz użyć kilka kropli jedwabiu.
      Do rozczesywania włosów koniecznie używaj grzebienia o szerokich zębach a nie
      szczotki. Rób tak min. przez 3-4 tyg. wówczas dostrzeżesz poprawę kondycji
      włosów, pod warunkiem że w tym samym czasie wyeliminujesz czynniki zewnętrzne,
      mogące uszkadzać strukturę włosów (wysoka temperatura, zabiegi chemiczne,
      częste czesanie i szczotkowanie).
      Szczęśliwego Nowego Roku
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka