kaczkabig 11.12.05, 22:04 Po ostatnim farbowaniu włosów mam starszne problemy z ich rozczesaniem. Po myciu na głowie mam zbitą masę włsów, w którą nawet grzebienia wbić nie mogę. Stosuję różne odżywki ale nic niestety nie pomaga. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oksana.zarewicz Re: Proszę o radę! 18.12.05, 21:19 Jakich szamponów oraz odżywek używasz oraz czym rozczesujesz włosy? Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkabig Re: Proszę o radę! 20.12.05, 11:09 Używam bardzo różnych szampomów- bo ciągle szukam tego najlepszego...Aktualnie mam szampon Revalid (z apteki), Elseve - Intensywne wygładzanie, Dove - nawilżający, Sephora Professionnel Nourrissant. Odżywki:sephora reparateur, Sunsilk z mleczkim z awokado (nawilżająca), Elseve (rewitalizująca), Elseve (ujędrnająca - działa "podobno" ułatwiająca rozczesywanie dodająca blasku i zdrowia); Gliss Kur - głęboka regeneracja dla włosów suchych i zniszczonych; Jedwab w płynie firmy biosilk (kupiony w salonie fryzjerskim). Trochę tego jest. Dodam, że NIE używam tego wszystkiego naraz. Poprostu co jakis czas zaopatruję się w coś innego, ale do tej pory nic mi nie ułatwiło rozczesywania - za wyjątkiem tej ostatniej pozycji, czyli jedwabiu (to taki olejek). Włosy rozczesuję szczotką z metalowymi "igiełkami". Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
mamala2 Re: Proszę o radę! 20.12.05, 12:22 Mnie się takie włosy zrobiły kilka lat temu i pozostały. Po przetestowaniu różnych odżywek podziałała na mnie dopiero Fructis do włosów zniszczonych do spłukiwania. Najbardziej wygładza włosy i naprawdę ułatwia rozczesywanie. Spróbuj może Tobie też pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Proszę o radę! 26.12.05, 13:28 Radzę ci zostać przy: szamponie Revalid, odżywce do spłukiwania Gliss Kur oraz już na wysuszone lub lekko podsuszone włosy możesz użyć kilka kropli jedwabiu. Do rozczesywania włosów koniecznie używaj grzebienia o szerokich zębach a nie szczotki. Rób tak min. przez 3-4 tyg. wówczas dostrzeżesz poprawę kondycji włosów, pod warunkiem że w tym samym czasie wyeliminujesz czynniki zewnętrzne, mogące uszkadzać strukturę włosów (wysoka temperatura, zabiegi chemiczne, częste czesanie i szczotkowanie). Szczęśliwego Nowego Roku Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś