Dodaj do ulubionych

Zmienic blond na braz?

26.12.05, 17:15
Jestem naturalna blondynka od kilku lat sie jeszcze rozjasniam.Wlosy mam
dlugie ale dosc cienkie.Choc lubie byc blondynka chcialabym cos zmienic.Korci
mnie zby troszke obciac wlosy i zafarbowac np.na brazowy.Mam jednak
dylemat.Czy farba chwyci rozjasnione wlosy i nie splynie po kilku myciach?I
czy za kilka miesiecy bede mogla powrocic do blondu?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiarzyna87 Re: Zmienic blond na braz? IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.12.05, 17:31
      hej kochana!! ostatnio mialam taki sam problem jak Ty... ale zmienilam i
      zaryzykowalam ... teraz sie z tego ciesze jestem bardzo zadowolona ... wiec i
      Tobie polecam a co do zmycia koloru to tk jest... ja farbowalam i teraz, za 3
      razem mi kolor nie splywa... ale na wakacje, po maturze znow zafarbuje na
      blond... pozdrawiam Kasia
    • Gość: nosek Re: Zmienic blond na braz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.05, 18:46
      Farba z pewnością chwyci, może dać jednak inny odcien niż na próbce, uważaj,
      brązy lubią wychodzic rudawe na włosach rozjaśnianych.
    • Gość: la Lunia Re: Zmienic blond na braz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:11
      Ja zaszalałam. Miał być jasny brąz a wyszedł... czarny!! Farba Garniera. Może
      lepiej żebyś poszła do fryzjerki niż farbować samej jak ja. Tak to przynajmniej
      będzie na kogo zwalic;) P.S. jestem spowrotem blondynką.
      • Gość: mi Re: Zmienic blond na braz? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:38
        Jak chcesz miec kolor jasny brąz to kup farbę o odcieniu sredni blond,wyjdzie
        jasny braz - sprawdzone przeze mnie. Wlosy rozjasnione sa zniszczone i szybko
        łapia kolor.
      • lady284 Re: Zmienic blond na braz? 27.12.05, 09:10
        spowrotem:)))))
    • Gość: bea Re: Zmienic blond na braz? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.12.05, 23:36
      witam,
      wlasnie siedze z farba na glowie :)
      od kilku lat rozjasniam wlosy i musze powiedziec ze czuje sie swietnie w
      blondzie,naturalny kolor mam ciemny blond i dlugo farbowalam sie na
      ciemno,dopiero 4 lata temu zaczelam rozjasniac wlosy-stopniowo i to u dobrego
      fryzjera,
      natomiast od kilku miesiecy farbuje sie znowu na braz ale to z tego wzgledu ze
      musialam wyjechac z kraju i obecnie nie stac mnie na fryzjera (ok 80funtow
      kosztuja pasemka w Anglii) wiec poprostu kupuje farbe i farbuje sobie w domu,
      a dlatego kupuje braz a nie blond,poniewaz raz sprobowalam polozyc sobie blond
      w domu i kolor wyszedl nie za ciekawy,tzn lekki odcien rudawego pomieszany z
      jasnym brazem,chociaz kupilam super rozjasniajacy blond z piekna biala blondyna
      na okladce,
      a braz jest braz wiec zawsze wyjdzie w miare ok,
      mam duze doswiadczenie w farbowaniu wlosow wiec pozwole sobie ci poradzic tak:
      nie probuj niczego w warunkach domowych,naprawde nie warto,tym bardziej zadnych
      drastycznych zmian,po co masz potem i tak leciec do fryzjera zeby ci uratowal
      kolor,
      lepiej isc od razu i byc zadowolonym,
      a po drugie przejscie z blondu na braz jest w miare nieszkodliwe od biedy mozna
      sprobowac samej w domu (co i tak odradzam),natomiast jesli raz polozysz braz to
      potem wcale nie jest tak latwo wrocic do blondu,
      wiem o tym bo przechodzilam przez to we wrzesniu,
      moja siostra miala wesele wiec chcialam pieknie wygladac i miec jasne wlosy
      wiec poszlam do fryzjera a pani mi odradzila szczerze,powiedziala ze nie
      powinnam rozjasniac poniewaz pod brazem mam jasne pasma kladzione wczesniej i
      nie wolno ich ponownie rozjasniac bo bardzo zniszcza mi sie wlosy,ale ja sie
      uparlam tak mi zalezalo na blondzie wiec pani mi zrobila,kolor moze i wyszedl
      ladny ale wlosy!!!
      rozczesywalam je po myciu ok 40 minut!!! nie przesadzam,polowa to mi chyba
      wypadla,
      dlatego zaraz po weselu jak juz tu wrocilam zafarbowalam znowu na braz(jak
      pojawily sie odrosty) i tego sie na razie trzymam
      planuje na lato znowu rozjasnic ale u fryzjera i tylko wtedy jesli wlosy beda w
      dobrej kondycji i fryzjer nie bedzie miec przeciwskazan
      a tak swoja droga jesli bardzo ci zalezy na przyciemnieniu to dobrym
      rozwiazaniem jest zrobic sobie ciemne pasemka u fryzjera na poczatek nie duzo i
      zobaczyc efekt,jak ci sie spodoba to isc na calego a jesli nie to za jakies dwa
      miesiace polozyc jasne pasma i wrocic w ten sposob do blondu
      naprawde nie radze eksperymentowania z wlosami zwlaszcza jezeli tak jak piszesz
      masz cienkie wlosy
      pozdrawiam
      • moniqep Re: Zmienic blond na braz? 27.12.05, 10:24
        Tak tez myslalam,ze nie jest to takie proste.Mam cienkie wlosy,nie zbyt mocne
        ale nie sa tragiczne ,niektorzy mowia,ze sa ladne.Robie sobie balejage 1 albo 2
        razy w roku.Wiem,ze wlosy najbardziej sie niszcza od rozjasniania.Kiedys w domu
        rozjasnilam sobie woda utleniona i musialam je wycieniowac ,bo zaczely odpadac w
        polowie dlugosci.Wiec juz raz dostalam nauczke.Cale zycie jestem blondynka i mi
        sie to podoba.Jednak zazdroszcze innym dziewczyna,ktore co jakis czas zmieniaja
        kolor wlosow.A ja caly czas taka sama.
        • Gość: bea Re: Zmienic blond na braz? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.12.05, 11:20
          rozumiem cie,ja tez lubie zmiany,przechodzilam przez prawie wszystkie kolory
          oprocz rudego,na szczescie jest mi do twarzy i w jasnych i w ciemnych
          kolorach,nie odradzam ci zmiany koloru,tylko eksperymentowania w domu,polecam
          fryzjera i to w miare dobrego,naprawde jesli masz ochote na zmiane,to
          smialo,efekt moze byc super,wszystko zalezy od rodzaju twojej urody,a nawet
          jesli sie nie uda tzn okaze sie ze zdecydowanie lepiej ci w blondzie to
          przeciez to sa tylko wlosy i odrosna :)
          na poczataek zrob sobie pasma jasny braz,fryzjer pomoze ci dobrac,a potem
          ewentualnie jeszcze bardziej przyciemnisz lub rozjasnisz dajac nastepnym razem
          same biale pasma,
          aha tylko sie nie zniechecaj opiniami innych,
          jak pierwszy raz rozjasnilam sobie wlosy to prawie nikomu sie nie podobalo,bo
          wszyscy byli przyzwyczajeni ze mam ciemne,teraz duzo osob mi mowi ze powinnam
          wrocic do jasnych,a prawda jest taka ze ile ludzi tyle gustow i opini
          najwazniejsze zeby sie tobie podobalo i zebys ty sie dobrze czula
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka