Dodaj do ulubionych

peeling solny

29.12.05, 11:42
Jaki jest przepis na domowy peeling solny? Słyszałam, że jest dobry na
cellulit, a może lepszy jest peeling kawowy? Czy do peelingu solnego trzeba
używać morskiej soli, czy można zwykłej?
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: peeling solny 29.12.05, 12:07
      zrobiłam sobie kiedyś peeling z soli kuchennej zmieszanej z żelem pod prysznic
      i choć nie mam w żadnym razie wrażliwej skóry, to dość mocno mi ją ta sól
      podrażniła i wysuszyła nieco, więc zaniechałam owego procederu. zdecydowanie
      lepiej sprawdza się u mnie dodanie do żelu cukru (zamiast soli), peeling
      świetny, skóra jest bardzo miła w dotyku, a i nie podrażnia w ogóle. peeling z
      kawy próbowałam kiedyś stosować, ale nie mogłam znieść smrodu- nie cierpię
      kawy, jak mało czego:) ale jak lubisz ten zapach, to spodoba Ci się- sam
      peeling też był bardzo skuteczny. jednak ja się one mają do cellulitu, to nie
      wiem, bo systematycznie nie stosowałam, ale dziewczyny na Forum peeling z kawy
      bardzo chwaliły, można też podbno dodać do niego trochę cynamonu.
      a, jeśli chodzi o przepis na peeling solny, to przypomniało mi się, że gdzieś
      kiedyś czytałam o takim: sól (może być kuchenna) + śmietanka. ja zastosowałam
      kiedyś cukier + śmietanka, zadowolona byłam, ale zastanwia mnie, czy ta
      śmietanka się czasem nie psuje na skórze, bo przecież całkiem samą wodą nie da
      się spłukać... ale ja tam nie wiem:)
      pzdr.
      • aireen Re: peeling solny 29.12.05, 16:25
        A mnie tam sól nie podrażnia:) Wszystko zależy od skóry. Używam soli kamiennej zmieszanej z małą ilością żelu pod prysznic. Skóra po takim peelingu jest aksamitnie gładka. Myślę, że ten sam efekt można osiągnąć za pomocą cukru czy kawy. Zastanawiam się czy sól poza właściwościami ścierającymi ma ten inne dobroczynnie wpływające na skórę.
        • carolinascotties Re: peeling solny 29.12.05, 16:32
          poza peelingami - bardzo stary i sprawdzony przepis na masaż antycellulitowy -
          w litrz wody - szklanka octu jabłkowego i 5 łyżek soli - wymieszać i po każdej
          kąpieli masować tym płynem- szorstką rękawicą uda, pośladki - początkowo
          troszkę swędzi skóra - ale po kilku zabiegach można się przyzwyczaić :)
          stosowałam po 34 razy w tyg. + ćwiczenia + ograniczenie cukru i w ogóle
          węglowodanów =widoczne efekty
          • malgorzatadopierala Re: peeling solny 30.12.05, 16:40
            hej! spróbujcie peelingu z soli i oliwy z oliwek, działa a skóra już nie wymaga
            balsamu POLECAM!!!!
            • Gość: czarna167 Re: peeling solny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:09
              sol kuchanna ma rowniesz wlasciwosci ujedrniajace skore
              ja robilam inaczej mieszalam kawe z cynamonem sola i oliwa i robilam peeling
    • Gość: luca3105 Re: peeling solny IP: *.skranetcan.pl 30.12.05, 22:25
      Solnego nie robiłam nigdy, bo uwielbiam kawowy. Oprócz miłego uczucia gładkiej,
      aksamitnej skóry po peelingu nie liczyłabym na likwidację cellulitu, bo na to
      pomoże tylko dieta i ćwiczenia, niestety. To również opinia lekarza.
    • lalunia24 Re: peeling solny 30.12.05, 22:28
      Lepszy kawowy-zaparz kawę z fusami, pozniej odlej wode, dodaj to co zostanie do
      żelu do mycia ciała. Z solnym podobnie-dodaj do żelu, ale mnie np po solnym
      piekła skóra, podrapalam najpierw a później na to sól to efekt był taki a nie inny:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka