Dodaj do ulubionych

trądzik - blizny

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.01.06, 23:29
Witam drogie forumowiczki:)

Przejrzałam mnóstwó wątków na temat blizn po trądziku i mam pytanie:)

Od ponad 3 m-cy stosuję TETRALYSAL (antybiotyk), Zineryt zewnętrznie i muszę
przyznać że buźka wygląda nieźle. Jest gładka i jedynie prawy policzek mi
szwankuje;P ale juz dobrych parę lat męczę sie z tym świństwem i bywało gorzej ...
Pozostały mi jednak czerwone plamki, które są widoczne zwłaszcza na
policzkach. Dermatolog poradziła mi głęboki peeling, jednak w najbliższym
czasie nie mogę sobie na to pozwolić ( gdyż podobno przez parę dni cera
wygląda nieciekawie:(

Mam w takim razie pytanie, możecie mi polecić jakąś maść wybielająca te
czerwone plamki? Czy CEPAN byłby odpowiedni? (najlepiej bez recepty, bo
następna wizytę do dermatologa mam za jakiś miesiąc, a chciałabym jutro się
udać do apteki po jakiś specyfik:)

Pozdrawiam Was goraco i dla tych co mają podobny problem co ja życzę
wytrwałośći, choć to czasem takie trudne...

TRZYMAJCIE SIę DZIEWCZYNY!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka to sa przebarwienia a nie blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:05
      po pierwsze nie masz blizn tylko przebarwienia, które po jakims czasie znikną
      samoistnie, mozesz przyspieszyc ich znikniecie stosując Acne-derm (tylko na
      noc!)

blizny to sa tzw dzioby czy blizny zanikowe albo ewnetualnie keloidy czyli
      wybrzuszenia i one raczej nie znikają. Ty masz tylko przebarwienia wiec nie ma
      sie o co martwic.
      • Gość: Aśka Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:30
        Zgadzam się z Anką, że czerwonymi plamkami nie masz się co przejmować. Stosuj
        jakiś nietłusty krem nawilżający i pozwól skórze dojść do siebie.

Jeśli jednak oprócz plamek masz nierówności, to to są już blizny.
        A wtedy Glyco-A ! Rewelacyjny. Mi pomógł lepiej niż peeling w lekarza
        dermatologa. Poza tym po peelingu lakarskim musiałam 10 dni siedzieć w domu. I
        kosztował majątek w porównaniu z ceną kremu (Glyco-A kosztuje 40 parę zł.).
        • Gość: Aśka Re: Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:40
          To ja jeszcze raz.
          Chcę Wam powiedzieć, że Glyco-A warto zastosować nawet, jeśli sie planuje potem
          peelingi u lekarza. Krem ten przygotowuje skórę do mocniejszych kwasów, jakie są
          w peelingach lakarskich. Tylko niestety nie każdy lekarz Wam to doradzi, bo on
          woli, by klientka przyszła więcej razy na zabiegi do niego, niż żeby sobie sama
          przygotowała buzię w domu za dużo mniejsze pieniądze. Z resztą jeśli klientka
          zaczęłaby stosować Glyco-A, by przygotować skórę do mocniejszych kwasów, to
          bardzo prawdopodobne, że już do lakarza nie wróci, bo sam ten krem da jej ten
          efekt, o który chodziło. Tak było w moim przypadku. A miałam jeszcze parę
          miesięcy temu spore problemy z nierównościami po trądziku.

Życzę powodzenia w zwalczaniu pozostałości po trądziku.
          • Gość: natalia Re: Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 11:57
            czy mozesz Asiu powiedziec cos wiecej na temat glyco A. Mam cere tradzikowa,
            ale od dwoch miesiecy biore tabletki anty Janine i troche mi sie cera
            podleczyla, ale moim duzym problemem sa przebarwienia, blizn takich typowych
            raczej nie mam, tylko troche takich dołków. Powiedz mi prosze czy na
            przebrawienia glyco A pomaga? i czy po jego zastosowaniu wyglada sie jakos
            strasznie? ;)
            pozdrawiam
            • Gość: Aśka Re: Glyco-A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 01:25
              Glyco-A jest do kupienia w aptece, bez recepty. Ale nie w każdej, ja musiałam
              odwiedzić kilka, zanim na niego natrafiałm.

Nie wiem, czy można kwas glikolowy stosować, gdy ma się pryszcze. Ale jesli ktoś
              już się wyleczył z ropnych krost, a ma tylko zaskórniaki i blizny, to wtedy
              Glyco-A jak najbardziej.

Jak działa? Hm, to jest po prostu domowy peeling kwasami. Więc nie tylko dobry
              na potrądzikowe dołki, ale też ogólnie wygładza i odmładza skórę, cera robi się
              świeższa.

Niby na przebarwienia też pomaga. Ale szczerze mówiąc ciężko mi ocenić to na
              swoim przypadku, bo jak na przemian z Glyco-A stosaowałam typowy krem przeciw
              przebarwieniom posłonecznym, piegom, który nie działa na zasadzie peelingu,
              tylko zawiera jakaś tam substancję, które wpływa na syntezę melatoniny w skórze.
              (Ten krem to Krem Drula super forte). Więc nie wiem, czy rozjaśnienie
              brązowawych przebarwień to zasługa jednego czy drugiego kremu. Może obu na raz?

Czy się wygląda strzesznie? Cóż, czasami robi się taka skorupa z naskórka, która
              potem się złuszcza. (Nie zdzierajcie tego z siebie na siłę!) Trzeba ten krem
              stosować ostrożnie, najpierw co drugi dzień, a potem częściej. Jesli jakieś
              miejsce jest zbyt podrażnione, to należy je ominąć przy najbliższym aplikowaniu
              kremu. Po prostu z wyczuciem. Nie jest jednak tak, że trzedba się zamknać na
              kilka dni w domu, można prowadzić normalne zycie :) Najwyżej używać kremu rzadziej.
              • Gość: marta Re: Glyco-A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:47
                A jak długo stosowałaś ten krem Glyco-A?? Po jakim czasie widoczne są efekty??
                marzę o pozbyciu się tych wgłębień na lewym policzku ....
        • Gość: Natalia Re: Glyco-A IP: *.246.jawnet.pl 08.01.06, 17:45
          Dziewczyny powiedzcie coś więcej na temat tego Glyco A.
          Czy można go dostać w aptece bez recepty, na co działa i jak działa?
    • jade.fox Re: trądzik - blizny 08.01.06, 01:11
      Mi pomógł Differin i Retin-A, oba na receptę, z tym że ja miałam nie tylko
      przebarwienia ale i blizny i małe dołki w policzkach.
    • wiesniaczek1000 Re: trądzik - blizny 08.01.06, 02:05
      Przede wszystkim uzywaj codziennie kremu z filtrem 30 zeby Ci te przebarwienia
      nie sciemnialy. Dermatolog zaoferuje Ci zabiegi laserowe. Blizny wklesle mozna
      wygladzic wstrzykiwanymi subsctancjami. Nie pamietaj jakimi. Chyba kolagenem.
      Dobry dermatolog Ci pomoze.
      • dagmara54 Re: trądzik - blizny 01.05.06, 15:03
        hej, też mam blizny potrądzikowe a do tego kilka po ciężko przebytej ospie moja
        cera była kiedyś mieszana teraz jest wrażliwa. jeżeli użyję glico-a czy to coś
        pomoże? i czy ten krem ochronny z filtrem trzeba stosować równocześnie z nim?
        pomózcie
        • normalna_ja Re: trądzik - blizny 01.05.06, 15:06
          Krem z filtrem koniecznie!!!! Bo inaczej będziesz walczyć z oparzeniami
    • oxy_gen_86 Re: trądzik - blizny 08.01.06, 10:39
      Dziewczyny mozecie mi wytlmuczyc jeszcze raz? Tak zeby wszystko bylo jasne w
      100%?;P
      Piszecie, ze przebarwienia znikna same? :)). MAm takie plamki na polikach i juz
      sama nie wiem czym je smarowac. Kiedys uzywalam m.in. Acne-Derm'u. Zlozylam
      tylko 3/4 zawartosci i zmienilam go na Acnofan. I to byl chyba blad:((. Teraz
      zastanawiam sie nad powrotem do AD. Po jakim czasie widac efekty?
      Po "syfkach" zostaly mi jeszcze drobne dziurki, wglebienia, blizny - da sie je
      zlikwidowac czy bede na nie zawsze skazana?

Z gory dzieki za odp.
      • oxy_gen_86 Re: trądzik - blizny 08.01.06, 10:41
        Aaaa i jakie dzialanie ma Glyco-A o ktorym piszecie? Nie pogorszy mi stanu
        twarzy?

Wiesniaczku wspomnialas cos o kemach z UV...
        MOzesz mi jakies polecic (takie w rozsadnej cenie)? Slicznie dziekuje:)

POzdrawaim
      • Gość: Anka Re: trądzik - blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 12:54
        Przbarwienia znikają samoistnie, z tymże potrzeba na to troszke czasu.
        Oczywiscie nie wszytskie, bo jesli mają one taki brunatny kolor, czy bordowy to
        raczej nie znikną same. Takim przebarwieniom trzeba pomóc. Mozesz stosowac
        wspomniany Acne Derm ale nie licz na to ze efekty beda od razu widoczne.
        Potrzeba co najmniej kilku miesiecy aby wszystko ładnie poznikało. Mi swego
        czasu pomagał tez Differin. Ładnie usunął delikatne przebarwienia, ale tych
        cięższych nie ruszył. Mam w planie zrobić sobie yellow peel. Dziewczyny na
        forum bardzo sobie chwala. No ale ja mam porzadne ciemno bordowe przebarwienia.

Co do tzw dziurek w twarzy czy li blizn zanikowych to najlepiej używać na nie
        leków złuszczających, dobry jest Zorac, Benzacne, moze byc tez Differin.
        Oczywiscie nie znikną całkowicie-nie łudź sie, ale można je zminimalizować i
        wygładzić.

I teraz bardzo ważne. Koniecznie używaj porzadnego ochronnego kremu z filtrem.
        Moze byc jakis apteczny z dosc duzym faktorem.
    • renata9910 Re: trądzik - blizny 08.01.06, 12:45
      Podejrzewam ze nie wolno uzywac tego Glyco-A w czasie karmienia,ja rodze za 3
      tygodnie i marze o tym zeby sie pozbyc tych paskudnych brazowych blizn po
      syfkach jakie mialam w ciazy. Robilam trzy razy laser i niestety wrocily blizny.
      Napiszcie wiecej o tym kremie,bo kto wie moze nie bede mogla karmic to wtedy
      zaatakuje od razu ten krem.
      Dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: Asia Re: trądzik - blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 01:31
        Najlepiej przy najbliższej okazji spytaj o to lekarza. Ale ja osobiście uważam,
        że spokojnie możesz stosować Glyco-A podczas karmienia. O ile oczywiście nie
        smarujesz nim biustu, bo by Ci się dzidzia tego najadła.
    • oxy_gen_86 Re: trądzik - blizny 08.01.06, 14:25
      A moze byc ten krem:
      Dr Irena Eris - Lirene - Krem nawilżająco-ochronny SPF 30+ do cery fotowrażliwej
      Chodzi gl. o to czy kremy dr Eris dobrze chronia skore przez promieniami
      slonecznymi?
      • Gość: migotka Re: trądzik - blizndzieki:) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.01.06, 14:54
        Dzięki dziewczyny za odpowiedź:)
        rzeczywiście źle się wyraziłam, to nie blizny tylko plamki, choc kilka malutkich
        wgłebień też się znajdzie.
        A co do kuracji, to zdecyduję sie chyba na Acne Derm:) I coż pozostaje mi
        również uzbroić się w cierpliwość...:)
        Pozdrawiam
        • Gość: migotka dzieki:) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.01.06, 14:56
          ojej jaki mi temat wyszedł;P
      • jade.fox Re: trądzik - blizny 08.01.06, 16:36
        Niestety Eris jest za słaby.
        Dobre i stabilne filtry mają firmy apteczne np. Avene, LRP, Vichy, Bioderma.
        • asiulka81 Re: trądzik - blizny 08.01.06, 16:41
          LRP 50 jest bardzo dobra :)
    • Gość: marta Re: trądzik - blizny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:08
      Naczytałam się jeszcze przed chwilą o kremie "Perła Inków" (nowa nazwa- No-
      SCAR) Podobno rewelacja na blizny potrądzikowe i rozstępy :) Czy wiecie coś na
      jego temat??
    • Gość: marta Re: trądzik - blizny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:03
      do góry :)
    • kingusi Re: trądzik - blizny 11.01.06, 10:14
      MKigotko podaj swój mail, napiszę do ciebie na priv.
      • Gość: pomidorekk Re: trądzik - blizny IP: *.acn.waw.pl 11.01.06, 10:17
        czasami też warto użyć wyszukiwarki...
      • Gość: migotka do kingusi :) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.01.06, 13:56
        pestka86@gazeta.pl

• Gość: ania Re: trądzik - blizny IP: *.ds2.uw.edu.pl 11.01.06, 12:00
      ja mam i blizny i przebarwienia na policzkach( nie znikna same bo mam je juz dlugi czas), wiec czy na przemian uzywac acne derm i glyco a? dzieki za odpowiedz.
      • natalieeee Re: trądzik - blizny 11.01.06, 14:15
        ja też mam na prawym policzku skupisko przebarwień i nawet lekkich wgłębień po
        krostach - czy ten acne derm jest na recepte i pomoże mi, jaka jest jego cena?
        Słyszałam ze na blizny tez jest dobry Contratubex - kosztuje ok 40 zl
    • Gość: kwiatuszekxx Re: trądzik - blizny IP: *.aster.pl 11.01.06, 14:13
      ja tez mam czerwone przebarwienia, dziwne ale tylko na prawym policzku. Lewy
      est idealny. tdzik mialam tylko na prawym.
      stosuje SKINOREN czy on tez pomaga na przebarwienia??
      • natalieeee Re: trądzik - blizny 11.01.06, 14:16
        ja tez mialam tradzik tylko na prawym policzku :) lewy byl w zasadzie gładki ,
        ciekawe czemu???
        • Gość: Ewcia Re: trądzik - blizny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:56
          hm...rzeczywiscie ciekawe bo ja też miałam na prawy policzku a lewy gładki..
    • natalieeee Re: trądzik - blizny 11.01.06, 14:22
      Czy ktos może mi powiedziec czy ten yellow peel pomaga na blizny? ile to
      kosztuje i gdzie można coś takiego wykonać i miec pewnosc ze skóra nie bedzie
      gorsza niz przed zabiegiem ? Taki peeling można wykonac jak tradzik calkowicie
      zaniknie??? czy jak ma sie jeszcze drobne, podskórne krostki to wtedy nie można?
      • Gość: xcxx Re: trądzik - blizny IP: 87.207.55.* 11.01.06, 19:52
        użyj wyszukiwarki, albo zajrzyj kilka stron do tyłu - niedawno był tu tu wątek
        o yellow peel
        • no_sense A ACNE-DERM ? 01.05.06, 13:34
          czy pomaga na blizny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka