Dodaj do ulubionych

Do prostujących włosy...

23.05.24, 21:47
Czym je prostujecie? Jaką prostownicą - jaki to typ? Najnowszy? A może, same w domu, jakimiś smarowidłami z Rossmana? ( jakie to?)
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Do prostujących włosy... 23.05.24, 21:50
      Nie mam pojęcia co to znaczy najnowszy typ prostownicy. Jaki to najnowszy typ?
      Mam normalną prostownicę z Remingtona, nie wiem jakiego typu.
      • wirlan Re: Do prostujących włosy... 23.05.24, 21:54
        Jakaś parowa - z parą nawilżającą włosy..
        Nie dałabym jednak 2 tys.zł za tą z Dysona.
        A jaka jest ich kondycja po latach używania prostownicy?
        • takasytuacja123 Re: Do prostujących włosy... 24.05.24, 11:51
          Miałam stempod od loreala. Cud miód i orzeszki na początku. Po kilku miesiącach straszne siano. Sprzedałam na Vinted i wróciłam do starego remingtona. Teraz przymierzam się do najnowszego dysona - tego, którym można prostować na mokro. Straszy model wg opinii w necie szarpie i wyrywa włosy.
          Prostuje ze 20 lat. Włosy ok, choć odkąd rozjaśniam bywają raz w lepszej, raz w gorszej kondycji. Na keratynę się nie zdecyduje, bo lubię mieć włosy mocno odbite od nasady, a przy keratynie boje się przylizania.
          • takasytuacja123 Re: Do prostujących włosy... 24.05.24, 11:53
            Aaaa używam olejku loreala przed i po prostowaniu.
            W zeszłym roku kupiłam najnowsza prostownica philipsa. Zdecydowałam się na nią, ponieważ ma możliwość prostownica nawet przy 120 stopniach. Ale niestety nie sunie gładko po włosach, ciągnie je i wyrywa.
    • princy-mincy Re: Do prostujących włosy... 23.05.24, 21:57
      Moja corka używa prostownicy - zdaje się, że ceramiczna, ale nie jestem pewna i nie wiem jakiej firmy.
      Używa też jakichś specyfików termo coś do ochrony włosów.
    • kaki11 Re: Do prostujących włosy... 24.05.24, 00:28
      Mam prostownicę z remingtona, nie umiem powiedzieć jaki model, bo już wieloletni, wtedy kiedy go kupowałam, to był dość dobry model, teraz wiadomo, na pewno są dużo porządniejsze na rynku. Do tego jakiś sprey termoochronny z rossmana.
    • konsta-is-me Re: Do prostujących włosy... 24.05.24, 00:30
      Tytanowa i taka "lustrzana" nie pamiętam teraz firmy.Ale polecam takie.Ceramiczne są już przestarzałe trochę.
      Keratyna ( sama robię) Kativa ale chyba nie o to ci chodzi , używam tez sprayu z termoochrona Biopoint Miracle Liss.
    • fibi00 Re: Do prostujących włosy... 24.05.24, 08:04
      Prostownica Remington Shine Therapy-jest niedroga a naprawdę świetna. Przed prostowaniem spray wygładzający z termoochroną (zdjęcie).
    • alexandra1984 Re: Do prostujących włosy... 24.05.24, 09:45
      ja mam prostownice GHD Gold V Classic Styler
    • misiamama Re: Do prostujących włosy... 24.05.24, 13:47
      philips, na pewno nie najnowszy typ bo mam ją dość długo. używam jakiegoś termoochraniacza (spryskiwanie). po prostowaniu używam olejku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka