Dodaj do ulubionych

Thermal S1 czy S2?

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 18:07
Który z tych kremów polecacie? Mam cerę mieszaną. Interesuje mnie czy któryś
z tych kremów się lepi lub zostawia tłustą warstwę? Może ktoś ma dokładny
skład? Za wszelkie wypowiedzi będę ogromnie "dzwięczna":-).
Obserwuj wątek
    • Gość: Monczus Re: Thermal S1 czy S2? IP: 209.21.106.* 19.11.02, 18:17
      Thermal S1 to moj ulubiony krem - stosowalam go latem i mimo, ze mam mieszana
      cere, nie byl za ciezki. Na zime skusialm sie na Thermal S2, ale chyba powinnam
      byla zostac przy S1.

Zaden z tych kremow nie jest tlusty. Sa b. wydajne, bo maja konsystencje jakby
      zelo-kremu, tzn. nie sa takie typowo kremowe, ale tez nie w stylu zelu, cos
      pomiedzy. S2 jest gestszy od S1. W dodatku pieknie pachna. Po nalozeniu u mnie
      zostaje warstewka ochronna - nie jest to tlusty film, tylko takie uczucie, ze
      cos na twarzy zostaje (a ja akurat lubie to uczucie, wiem, ze skora jest
      posmarowana czyms ochronnym, a nie jest "gola"). Twarz jes ladnie nawilzona,
      gladka. Polecam chyba jednak S1.
      • Gość: kasiapro1 Re: Thermal S1 czy S2? IP: *.dsl.siol.net 19.11.02, 18:34
        stanowczo S1-super.Tak,to jest kremo-zel.Termal s-uv jest ciezki i dziwnie sie
        rozprowadza
    • Gość: justy Re: Thermal S1 czy S2? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 19:09
      Żaden się nie lepi, ale dla cery mieszanej lepszy będzie S1, chyba, że skóra
      jest wyjtkowo odwodniona- wtedy S2
    • Gość: madziulka_25 Re: Thermal S1 czy S2? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 19:52
      Justy masz może gdzieś pod ręką skład tych kremików? Wnioskuję z wypowiedzi że
      s2 jest bardziej tłusty, więc albo ma jakiś składnik więcej niż s1 albo w
      większym stężeniu, zastanawia mnie co to może być :-) . Pozdrawiam.
      • Gość: justy Re: Thermal S1 czy S2? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 20:11
        W tej chwili mam pod ręką tylko S2, może S1 podrzuci ci Basia lub któraś z
        dziewczyn S2 nie jest tłusty, tylko jakiś taki "bogatszy".
        aqua, glycerin, cyclohexasiloxane, cetearyl alcohol, petrolatum,
        cyclopentasiloxane, caprylic/capric/succinic triglyceride, paraffinum liquidum,
        PEG-100 stearate, PCA, roas canina, glycogen, glycine soya, ceteareth-20,
        dimethiconol, terepthalylidiene dicamphor sulfonic acid, threonine,
        triethanolamine, ribes nigrum, methylparaben, helianthus annuus, arginine,
        serine, arginine PCA, lysine hydrochloride, mannitol, phenoxyethanol, alanine,
        chlorophenesin, tocopherol, disodium EDTA, citruline, sucrose, histidine
        hydrochloride, glutamic acid, octyl methoxycinnamate, acrylates copolymer,
        parfum.
        A w ogóle, to na dzień lepszy jest Thermal S UV
        • madllen Re: Thermal S1 czy S2? 26.03.03, 10:04
          Odkopuję, zastanawiam się bowiem nad wersją z filtrami anty-UV.
          Dziewczyny, będę niezmiernie wdzięczna za skład S1 oraz UV-pewnie nie tylko
          ja:))
          A propos, prześledziłam skład TS2 i zastanawiam się... co tam może
          zanieczyszczać pory? Wybaczcie ignorancję, ale to zupełnie nie moja dziedzina:)

Pozdrawiam!
    • marghot Re: Thermal S1 czy S2? 26.03.03, 10:23
      Ani jeden ani drugi nie matuja i pozostawiją lekko świcąca buźkę. Jeżeli masz
      cerę odwodnioną, przesuszoną etc to polecam S2 do stosowania na noc
    • Gość: Magdzik Re: Thermal S1 czy S2? IP: *.biol.uni.wroc.pl 26.03.03, 12:50
      Ja z kolei odradzam kremy Vichy. Wiem, że wiele dziewczyn się nimi zachwyca i
      dlatego postanowiłam sama wypróbować je na mojej mieszanej i odwodnionej cerze.
      Po dwóch tygodniach stosowania Thermal S1 wysypało mnie tak jak nigdy w życiu,
      a doprowadzenie skóry do porządku zajęło mi sporo czasu. Odtąd używam kremów
      Avene, które naprawdę polecam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka