morfeuszka22 04.03.06, 14:11 Mam naturalnie kręcone włosy, ale niestety nie sa one błyszczące, tylko matowe i strasznie sie puszą, poradzcie jak mam pielegnowac moje wlosy zeby miec piekne lśniące miękkie loki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winifred Re: kręcone piekne włosy 08.03.06, 10:54 ja też miałam kiedyś kęcone włosy (kiedyś dziwnie brzmi ale sie po prostu wyprostowały) zawsze od fryzjerów słyszałm, że są przesuszone. proponowano mi maski Nawilżające i robienie z nich kompresow na głowę. rzeczywiście włosy po takich zabiegach były lśniące i piękne, ładnie się układały i były miękkie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maybebaby Re: kręcone piekne włosy 10.03.06, 23:36 na błyszczenie:Spłukiwać w maksymalnie zimnej wodzie na kręcenie:odżywki podkreślajace skręt włosa i kremy(np. sławny sunsilk) Nie polecam serii z nievei... Najlepiej żeby włosy schły bez żadnej pomocy do ich stylizacji nie używaj produktów z alko. To tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: kręcone piekne włosy 11.03.06, 13:05 Wydaje mi się, że twoje włosy nie są dostatecznie nawilżone. Wypróbuj maseczkę nawilżającą z aminokwasami i pantenolem (np. Pantene). Po jej zmyciu pozwól aby włosy schły same. W prawie podsuszone włosy wgnieć trochę pianki lub żelu nawilżającego. Nie wiem jaki dotychczas stosowałaś szampon i odżywkę, ale być może nie są one odpowiednie dla twoich włosów. Wypróbuj inny zestaw i zobacz jak działa. Oksana Odpowiedz Link Zgłoś