Dodaj do ulubionych

1 raz do solarium...

IP: *.tvk.torun.pl 12.03.06, 19:56
zamierzam sie tam wybrac, do tej pory korzystalam jedynie z prawdziwego
slonca, ale okolicznosci mnie zmuszaja do nieco lepszego wygladu...
mam strasznie sucha skórę, czy muszę ją jakos przygotować? do tego jasna
karnacja i piegi, pomocy?
Obserwuj wątek
    • www.moda.bazarek.pl Lepszy dobry samooplacz ... 12.03.06, 19:57
      w dzisiejszychczsach solarium to przeżytek. Po co szkodzic sobei samemu ...
      zainwestuje w samopolacz
      • Gość: blada_jak-sciana Re: Lepszy dobry samooplacz ... IP: *.tvk.torun.pl 12.03.06, 20:02
        ale chodzi tez o pewne wlasciwosci swiatla, np. leczenie dolegliwosci skóry, a
        tego samoopalacz chyba nie zrobi?
        • www.moda.bazarek.pl Tradzik a oplanie ... 12.03.06, 20:13
          dziewczyno@ to mit, że oplananie pomaga w leczeniu tradziku. Moze na krótka
          mete, a pozniej zmaiany powracaja ze zdwojona sila
          • Gość: blada_jak_sciana Re: Tradzik a oplanie ... IP: *.tvk.torun.pl 12.03.06, 20:27
            nie nie, z tradziku wyroslam juz dawno, nie wiem co to za dolegliwosc ale po
            sloncu zawsze znikala, raczej sie martwie co zrobic z sucha skora przed
            solarium, nie chce uzywac samoopalaczy, a nie wiem co zastosowac przed
            naswietlaniem, zwykly balsam nawilzajacy?
      • Gość: Slonko Re: Lepszy dobry samooplacz ... IP: 203.185.255.* 14.03.06, 05:04
        Nie slucahj wcale, ani to ani to , samoopalacz az Ci tak nie pomoze a po dwoch
        godzinach kazdy z nich ma bardzo nie przyjemny zapach ktorego czesto , gesto na
        drugi dzien nie usuniesz nawet po kilku kapielach. tak wiec pomysl, a moze
        tylko tak Ci sie wydaje , ze potrzebujesz solarium, ale ja juz bym wybrala
        solarion. To wcale nie przezytek, podobno nie zdrowy, ale wszystko co w
        nadmiarze to nie zdrowo. Ja uwazam ze na pare minutek , to nie takie straszne.
        • Gość: Slonko Re: Lepszy dobry samooplacz ... IP: 203.185.255.* 14.03.06, 05:06
          Acha , zapomnialam dodac, zwykla oliwka dziecieca jest idealna do
          solarioum.Oczywiscie powtarzam tylko na pare minut.
          • Gość: :) Tak, zamiast kosmetyków z filtramia ... IP: 80.54.200.* 14.03.06, 09:01
            Najlepiej posmarować się oliwką, żeby jeszcze szybciej się przysmażyć ...
            co za ciemnogród
    • Gość: justys_55 Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:33
      nie sluchaj!!! idz do solarium tylko poczatkowo na 5 min, a potem na 6 i tak
      stopniowo, nic nie da takich efektow jak solarium. Solorium na pewno Ci nie
      zaszkodzi, jak bedziesz korzystala z niego rozsądnie.. A z samoopalaczami to
      nie radze... zacieki, plamy... brzydki kolor opalenizny..
      • Gość: justy Re: 1 raz do solarium... IP: 213.241.34.* 12.03.06, 20:47
        >nic nie da takich efektow jak solarium.
        tak. nic nie jest równie skuteczne w temacie zmarszczek, przebarwień oraz raka
        skóry.

>Solorium na pewno Ci nie
        > zaszkodzi, jak bedziesz korzystala z niego rozsądnie
        równie dobrze można polecać palenie papierosów żeby się odchudzić. troche
        odpowiedzialności za swoje słowa.
      • Gość: . głupia dziewucho, przestan opowiadac takie bzdury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:37
        ze solarium nie szkodzi! poczytaj sobie:
        www.mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=907
    • Gość: www.moda.bazarek.p Ta, tak Solarium jest zdrowe :) palenie nie zabija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:23
    • Gość: carolina blada jak sciana-zajrzyj i poczytaj IP: *.chello.pl 12.03.06, 22:29
      nie mam zamiaru brac udzialu w smiesznej-moim zdaniem dyskusji z kims, kto
      twierdzi ze opalanie w solarium jest zdrowe...
      dlatego wklejam dla Ciebie odpowiednie strony:
      www.mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=907
      kobieta.gazeta.pl/slub/1,66847,2508883.htmlpozdrawiam
    • Gość: anka Re: 1 raz do solarium... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.03.06, 00:02
      jak juz sie zdecydowałas na wizyte w solarium to uzywaj profesjolnalnych
      kosmetykow przed i po opalaniu (kupisz w kazdym solarium) - swietnie
      nawilzaja, "chronia";) i przyspieszaja brazowienie i utrwalaja opalenizne

ale z umiarem, skoro masz jasne karnacje i piegi to pewnie bedziesz czerwona,
      wiec na 1 raz radze 5 min:)
      • Gość: vi Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 00:21
        To jakaś paranoja, dziewczyna pyta jak przygotować skórę a wy jej prawicie
        morały na temat szkodliwości opalania. Zapewne doskonale zdaje sobie z tego
        sprawę, więc może wyluzujcie bo niedługo na forum nie uzyska się żadnej
        KONKRETNEJ odpowiedzi na temat.
        Poza tym ta bazarkowa panna ze swoimi śmiesznymi fatałaszkami powinna zniknąć na
        dobre, spamuje za friko z tym swoim kramikiem nic nie wnosząc do dyskusji.
        • carolinascotties vi, a jestes pewna 13.03.06, 00:34
          ze zdaje sobie sprawe? bo mnie nic nie kosztuje wklejenie linka z wypowiedziami
          bardziej ode mnie kompetentnych osob.Mysle, ze to tez sa wartosciowe
          odpowiedzi - bo napisac - "idz na 5 minut" to najprostsza rzecz..
          • Gość: vi Re: vi, a jestes pewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 01:21
            Pewnie że intencje dobre, ale ile można ? Jestem zdania, że dorosłe osoby są w
            pełni odpowiedzialne za swoje decyzje, tak w świetle prawa jak i własnego
            sumienia. Więc po co uszczęśliwiać innych na siłę.
            A BAZARÓWCE wciąż mówię stanowcze "won"
        • justa_79 Re: 1 raz do solarium... 13.03.06, 12:17
          vi, to jest forum o URODZIE, a solarium jej nie pomaga, a wręcz przeciwnie -
          szkodzi i urodzie, i zdrowiu. uważam, że propagowanie dbania o siebie ma sens.
          może założycielka tego wątku jest świadoma faktu, iż solarium szkodzi, ale
          wejdzie tu ktoś, to o tym nie ma pojęcia. i co zobaczy? rady: idź na 5 min., to
          nie szkodzi? nie, powinna właśnie poczytać o szkodliwości!
          • Gość: Majka Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:09
            Gdyby tak było solaria byłyby zakazane albo minister zdrowia kazałby na każdym
            napisać "solarium szkodzi, powoduje raka, zapalenia płuc i bezpłodność" ;)
            Irytuje mnie sianie paniki z tym solarium, wszystko szkodzi - jedzenie szkodzi,
            powietrze szkodzi, ŻYCIE SZKODZI.
            • justynnka Re: 1 raz do solarium... 13.03.06, 13:13
              otóż to:) szkodzi oddychanie powietrzem pełnym spalin,chemia w żywności,środki
              ochrony roślin,owadobójcze,szkodliwe jest swiatło jarzeniowe,promieniowanie z
              tv i monitora kompa,połowa leków,kawa,mocna herbata,alkohol,chlorowana
              woda...długo tak mozna. i co ? zamknąc sie w słoiku? solarium stosowane z
              umiarem poprawia nastrój i upiększa. to moje zdanie. i nie zamierzam go
              zmieniac.
              • tercia3 Re: 1 raz do solarium... 13.03.06, 13:28
                nic dodać, nic ująć w 100% popieram twoje zdanie Justynko
              • Gość: . tak justynko, masz racje, dolarium upieksza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:40
                powoduje piekne zmarchy, pieknego raka skóry i znamiona. idz, bedziesz "pikna".
                • Gość: Majka Re: tak justynko, masz racje, dolarium upieksza.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:36
                  Taa, zmarchy powoduje też częste śmianie się, żywa mimika twarzy, powietrze ze
                  spalinami , słońce z promieniami uv, nieodpowiednie geny - czy w związku z tym
                  mamy przestać się śmiać, zamknąć w kapsule tlenowej wzorem Majkela i chodzić w
                  kasku????:D Rewelka.
            • justa_79 Re: 1 raz do solarium... 13.03.06, 13:22
              to nie jest sianie paniki, to są udowodnione fakty. jeśli Ty się tym nie
              przejmujesz, to OK, chodź sobie na solarium, to jest tylko i wyłącznie Twój
              wybór i ja Ci nie zabraniam. ale nie siej dezinformacji, że to nie szkodzi :>
              • Gość: Majka Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:37
                Nic takiego nie napisałam że nie szkodzi, wręcz przeciwnie, napsiałam że życie
                szkodzi ale i tak zamierzam żyć dalej ;) Normalnie i bez paniki.
          • monica233 Re: 1 raz do solarium... 13.03.06, 14:00
            polecam ci samoopalacz z firmy Dax Cosmetisc w piance on naparwde daje ladna i
            natrulana opalenizne niejest pomaranczowy tylko taki delikatny braz naparwde
            polecam ci:) bo sasma to uzywam od 3 miesiecy i jestem baardzo zadowolona:)
            • justynnka Re: 1 raz do solarium... 13.03.06, 14:14
              ok;) to powiedz mi jak smarujesz plecy i wszystkie trudniej dostepne
              miejsca,jak kontrolujesz równomiernośc koloru i co robisz w razie smug? jeszcze
              na twarz,dekolt ,ręce -ok ( ale raczej nie dax)ale nie n ciało. zbyt duzy
              dyskomfort i ryzyko.
              • Gość: Ulik Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:18
                hm,chyba nikt nie powiedział,że solar nie szkodzi...

owszem-szkodzi,ale z umiarem jest ok - ja się podpisuje pod taką opinią.

Sama chodze do solarium w okresie marzec-kwiecien, zawsze kupuje karnet i
                wykorzystuje 60 minut w ciagu miesiaca,poltora. Uzywam świetnych kosmetyków do
                solarium,a po opalaniu nawilzam skore. Jem takze beta karoten,zeby od wewnatrz
                się ochraniac.

I jestem swiadoma,ze solarium szkodzi, tak jak wiele rzeczy jak tu wspomnialy
                dziewczyny,
                ale mysle,ze tak jak ja z niego korzystam - nic sie nie stanie.

p.s prosze nie pisac do mnie " jestes malolata albo nastolatka i za parenascie
                lat zobaczysz ze sie mylilas"

pozdr.
              • Gość: Ulik Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:20
                a co do samoopalaczy - nie popieram ich,bo robia plamy,smugi (owszem-poczatki
                są sliczne,ale po tygodniu,dwoch istny koszmar)

ale podpisuje się nogami i rękami pod balsamami brązującymi :) np.
                bielenda,miraculum czy kolastyna - z tym,ze ja stosuje je na skore chociaz
                troszke opalona,wtedy efekt jest cudowny,a nie schodzą tak okropnie jak
                samoopalacze.
                • madfashion Smugi, plamy, zacieki ... 13.03.06, 17:03
                  Wszystko zależy od umiejętności stosowania preparatu, jak i od samego preparatu.
                  Stosuję tylko i wylącznei samoopalacze (nie opalam sie na solarium ani w
                  słońcu) i nie mam żądnych smug czy zacieków :)
                • madfashion _opalanie_ --> "fajne" słówko 13.03.06, 17:04
                  Ciekawie brzmi samo słowo opalanie --> mi się kojarzy z kurczakiem 'opalanym"
                  na rożnie ;-)))
                • Gość: . Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:42
                  no pewnie, nie smarujcie sie samoopalaczami, bo beda smugi. lepiej sie opalac
                  na solarium, rak przynajmniej nie zostawia smug na ubraniu :P
              • madfashion justynko? a jak ty smarujesz plecy na solarium? 13.03.06, 17:01
                justynko! ja rozumiem zatem, że ty jak idziesz do solarium, to nie stosuejsz
                zadnyc hkosmetyków do opalania i przed opalaniem, bo tez nie ma kto ci pleców
                posmarowac/
        • Gość: do vi Re: 1 raz do solarium... IP: 80.54.200.* 13.03.06, 18:09
          Gość portalu: vi napisał(a):

> Zapewne doskonale zdaje sobie z tego
          > sprawę,

Czy zdaje sobie sprawę? nic w pierwszej wypowiedzi na ten temat nie napisała
          (dpiero w nastepnym swoim poscie :).
          ja nie zdając sobie sprawy ze szkodliwości pewnych "rzeczy" wolałabym zostać o
          tym powiadomiona :)
          Poza tym forum służy wypowiadaniu RÓŻNYCH opinii, równiez tych, które nie
          zgadzaja sie z twoimi pogladami. Nic na to nie poradzisz...
    • Gość: justyna_buuu Re: 1 raz do solarium... IP: *.icpnet.pl 13.03.06, 16:53
      ja też jestem białasem i dlatego zawsze smaruję się kosmetykami dla alergików,
      panie na solarium mają :)
      • Gość: blada_jak_sciana Re: 1 raz do solarium... IP: *.tvk.torun.pl 13.03.06, 18:35
        ech.... i skonczyło się jak zwykle, kiedy temat ma zwolennikow i przeciwników.
        po pierwsze, prosilam o radę co do kosmetyku i ewentualnie czasu opalania, a
        nie o straszenie rakiem i plamami, bo jak sama napisalam, nie korzystalam z
        solarium wczesniej i nie zamierzam sie w nim zamknac na dwie godziny. Od
        pojedynczej wizyty w tymze przybytku chyba nie dostane od razu "zmarchow", raka
        i innych dziwnych rzeczy ktorymi straszy m.in.justa_79 - takie rady to nie rady
        a wylewanie zolci na bliznich. Poza tym przyznaję, ze do nalogow nie jestem
        sklonna i chce isc raz zeby sobie poprawic wyglad, bo akurat musze troche
        lepiej wygladac, wiec nie trzeba sie martwic o to ze nagle wpadne w
        solaryjny "ciag". wszystkim zamieszczajacym rady na temat wielkie dzieki, a tym
        co sie starali w inna strone, tez wielkie dzieki.
        • justa_79 Re: 1 raz do solarium... 13.03.06, 19:57
          Gość portalu: blada_jak_sciana napisał(a):
          > i innych dziwnych rzeczy ktorymi straszy m.in.justa_79 - takie rady to nie
          rady
          >
          > a wylewanie zolci na bliznich.

a jesteś zdolna do rzeczowej dyskusji zamiast do ataków ad personam? żółć to ty
          sobie sama zafundujesz... na własne życzenie :P ale zanim zaczniesz pisać
          głupoty na forum, najpierw się dokształć.

po jednej wizycie zmarszczek może nie dostaniesz, tylko kto idzie do solarium
          na jedną, jedyną wizytę? opalić się tak szybko nie można, więc chyba tylko
          osoby, które na tej pierwszej wizycie dostaną uczulenia.
          • oxy_gen_86 Re: 1 raz do solarium... 14.03.06, 09:10
            Justa szkoda slow na nia - jak chce to niech idzie!
            Teraz bedzie sie jej WYDAWALO!, ze wyglada super (bo jst taka opalona laseczka)
            ale za jakis czas...
            Moze za pare lat te wszystkie solarkowe panny zrozumia, ze taki sposob opalania
            nie daje im nic dobrego ( w przeciwienstwie do normalnego slonca). Wrecz
            przeciwnie!

I zeby mi nie bylo, ze kogos strasze;P!
            Mam rok strasza kuzynke - od 17 roku zycia chodzi na solarium (2 razy w
            tygodniu). Jak opalam sie naturalnym sloneczkiem, czasem stosuje balsamy
            bazujace...
            Jak idziemy razem przez miasto i spotykamy moich znajomych to wszyscy mowia
            mojej kuzynce dzinc dobry bo mysla, ze to moja ciotka!!
            • Gość: vi Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:28
              nie daje im nic dobrego ( w przeciwienstwie do normalnego slonca). Wrecz
              > przeciwnie!
              Rozumiem, że "natutalne słońce" jest zdrowe, bezpieczne i pozbawione wad ?
              Przeczytaj swój post dokładnie a wtedy może sobie uświadomisz, że opisujesz
              wyłącznie skrajne zachowania: solarium 2 razy w tygodniu to przesada, ale
              solarium raz na kilka miesięcy to nic złego. Poza tym zastanów się co piszesz i
              jakim tonem:
              "szkoda słów na nią" ? To po cokolwiek piszesz w "jej" wątku ? Trochę ogłady w
              tym szale antysolaryjnym, i pozwólcie wreszcie ludziom dorosłym podejmować
              decyzje dotyczące ich samych, bo na razie wyglada na to, że autorka jest wyklęta
              na wieki przez strażniczki zdrowia, które lepiej aby o swoje zadbały.
              • oxy_gen_86 Re: 1 raz do solarium... 14.03.06, 09:53
                Nie musze niczego cytac.Zdaje sobie sprawe z tego co napisalam!
                Akurat naturalne slonce (jesli korzystamy z niego w sposob odpowiedni) na
                pozytywny wplyw na nasz organizm, na smopoczucie itd. Jesli tego nie wiesz to
                bardzo m przykro...

Po co pisze w jej watku?
                Jesli zaczynamy jakakolwiek dyskusje to musimy sie liczyc z tym, ze inni
                przylacza sie do niej i nie zawsze bede miec takie zdanie jam my. NA tym
                polegaja fora - na wymianie zdan, mysli, opini - czesto sprzecznych ze soba!

A co do mojego zdrowia - nie martw sie o nie, wystarczy, ze ja to robie.
                Ja nie musze go "marnowac" chodzac na solarium zeby pomaranczowa, pomarszczona
                skora zwracac na sibie uwage
                • Gość: vi Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:03
                  No właśnie, forum służy wymianie informacji, opinii ale na litość boską - ta
                  dziewczyna prosi o KONKRETNĄ odpowiedź, zamiast tego czyta wszystko oprócz
                  wypowiedzi na temat, no i dziś przeczyta że mianowicie "szkoda na nia słów".

Jeśli chodzi o naturalne słońce to chyba jednak nie do końca prawda, ale żeby to
                  wiedzieć trzeba mieć oczy szeroko otwarte, no i przede wszystkim usunąć z nich
                  klapeczki, na których widnieje napis "moja prawda - najwyższą z prawd".
                  Martwisz sie o swoje zdrowie, urodę - bardzo dobrze, i niech tak zostanie, że o
                  nasze zdrowie martwimy się sami, więc to samo proponuje zastosować wobec autorki.
                  • oxy_gen_86 Re: 1 raz do solarium... 14.03.06, 10:11
                    Skoro chce isc na solarium to dlaczego pyta sie forumowiczek? Wiadomo, ze beda
                    zwolenniczki jak i przeciwniczki i w rezultacie nie otrzyma konkretnej
                    odpowiedzi. Wiec dla mnie jest to bez sensu:/
                    Autorka chce wybrac sie pierwszy raz na solarium, wiec pyta sie nas o zdanie. I
                    teraz tak: bedzie 16 glosow na "tak" i 18 na "nie" - czyli nie pojdzie?

Klapek na oczach tez nie mam. Tylko, ze ja mysle racjonlnie. Dlaczego we
                    Francji chcieli pozamykac wszystkie solaria (zakaz "Sztucznego" opalania)? Jak
                    myslisz dla kaprysu? bo plaze swiecily pustkami?
                    Skoro tak sie upierasz - naturalne slonce jest szkodlie to co dopiero solarium -
                    powlona smierc...
                • Gość: vi Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:31
                  Przeczytaj DOKŁADNIE post autorki, pytanie jest konkretnie sprecyzowane :"Jak ma
                  przygotować suchą do opalania w solarium". Ona nie pyta czy to właściwy wybór,
                  nie prosi o radę czy iść powinna, ona tylko prosi o radę "czego używać by
                  nawilżyć skórę".
                  Czytać faktycznie nie musisz, rozumieć również, w zasadzie niczego robić nie
                  musisz. W Twoich postach jest cała masa sprzeczności, ale to tylko Twoje słowa.
                  Za parę lat, gdy dorosniesz, doczytasz i przeżyjesz to i owo może zmienisz
                  zdanie, i nauczysz się uznawać racje innych, a tym bardziej ich prawa.
                  Róznica między dyskusją a Twoimi postami jest taka, że dyskusja ma służyć
                  porozumieniu, próbom zrozumienia poglądów drugiej strony, czego tutaj nie widac.
                  A teraz do rzeczy, znajdź jeden mój post, w którym twierdze, że solarium służy
                  zdrowiu, urodzie itd. Tak wiec czytamy, i staramy sie rozumieć a nie tylko
                  klepiemy w klawiaturę wyświechtane mądrości.
                  • justynnka Re: 1 raz do solarium... 14.03.06, 11:33
                    co do słońca - nie jesteś w stanie precyzyjnie dawkować promieniowania
                    słonecznego ( no cyba ze nie wychodzisz z domu),nie mozesz zakryć każdego cm
                    skóry ciuchami czy filtrem-przez cienki materiał słońce i tak działa.
                    pozatym fototerapię ( a wiec także solarium) poleca sie w leczeniu i
                    profilaktyce zaburzeń nastroju z braku swiatła słonecznego. wiec coś jednak w
                    tym jest.
                    a co do pomarańczowego odcienia skóry - gwarantowany po 90% samoopalaczy i
                    nadmiarze soku z marchewki.
                    co do zmarszczek-kobietę najbardziej szpecą zmarszczki powstałe na skutek
                    palenia nie widzę tu w okolicy wątków piętnuących ten
                    ohydny,smierdżacy,szkodliwy i dla palacza i dla postronnych nałog
                  • Gość: blada_jak_sciana Re: 1 raz do solarium... IP: *.tvk.torun.pl 14.03.06, 18:16
                    nareszcie!!!!! nareszcie ktos kto zrozumiał posta i sens pytania!!!! wielkie
                    dzięki za słowa obrony i zrozumienie, zyczę wszystkim takiej postawy, poza tym
                    chyba we wszystkim najwazniejszy jest ... umiar?

:-)))
                  • Gość: blada_jak_sciana Re: 1 raz do solarium... IP: *.tvk.torun.pl 14.03.06, 18:17
                    nareszcie!!!!! nareszcie ktos kto zrozumiał posta i sens pytania!!!! vi-
                    wielkie dzięki za słowa obrony i zrozumienie, zyczę wszystkim takiej postawy,
                    poza tym chyba we wszystkim najwazniejszy jest ... umiar?

:-)))
    • zielonookakocica Mój pierwszy raz na solarce :) 13.03.06, 18:40
      Mam jasną cerę, brązowe włosy, piegi... Na słońcu praktycznie się nie opalam,
      więc wybrałam się na solarkę. Na początek 5 min, tydzien pózniej znowu 5... Nie
      zrobiło to ze mnie żadnej mulatki, ale była jakaś zmiana :)Moje ciało LEKKO
      zbrązowiało, a twarz nie była tak strasznie blada. Opalałam się bez smarowania
      się jakimiś specjalnymi kosmetykami, tylko dzien wczesniej, w domu zrobiłam
      peeling calego ciała. Ogólnie mówiąc, to byłam zadowolona, a na te wymysły, że
      od solarki mozna dostac raka skóry, nie zwracam uwagi... BO NA COŚ UMRZEĆ
      TRZEBA ;-)
      • Gość: Majka Re: Mój pierwszy raz na solarce :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:41
        I dobrze byle z umiarem. Robię dokłądnie to samo, solarium raz na jakiś czas,
        przed okazją, tak aby odcień skóry przybrał ciepłą barwę i wystarczy. Korzystam
        z solarium od ..uwaga, jakichś 15 lat! Czyli odkąd się pojawiły łóżka starego
        jeszcze typu, nawet nawiewu w nich nie było porządnego tylko wiatraczki
        dodatkowe żeby się nie upiec. Nie mam ani zmarch, ani raka skóry :)) Wręcz
        przeciwnie, mam bardzo młodą cerę jak na swój wiek. Ale korzystam z umiarem i
        max na 10 min.
    • Gość: SIENTIELO [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Iwi Re: 1 raz do solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:28
      Po pierwsze to nie słuchaj tych co piszą aby smarować sie samoopalaczem ,bo po
      tym napewno będą plamy.Przed pierwszą wizyta w solarium powinnaś zmyć
      całkowicie makijaż z twarzy i użyć balsamu nawilżającego(nie koniecznie do
      solarium).I idz na początku na 5 min,załuż okularki do opalania,które są w
      każdym solarim,a potem chodz sobie po 10 minut raz w tygodniu,Pozdrawiam.pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka