IP: 80.48.38.* 04.12.02, 11:34
wiem,że zadam teraz głupie pytanie ale nie wiem jak wygladaja naczynka
krwionośne,jak wygladaja kiedy są popękane itd..mam wrazliwa skóre,cere i
wiecznie jestem czerwona na twarzy,czy to moze ma cos z tym wspólnego????bo
wrazie czego chce wiedziec jak to ewentualnie zwalczyc.A moze wybrac sie do
kosmetyczki?pomozcie niedorajdzie;)
Obserwuj wątek
    • agul1 Re: naczynka 04.12.02, 12:16
      W momencie, kiedy naczynka ci pekaja pojawiaja sie na twarzy czy innej czesci
      ciala takie malutkie czerwone 'niteczki' - wyglada to jak cieniutkie zylki,
      tylko koloru czerwonego. Z czasem od jednej takiej niteczki odchodzi coraz
      wiecej i dlatego nazywa sie to pajaczkami (w zasadzie powinno pajeczynkami;-)
    • ambiance Re: naczynka 04.12.02, 12:28
      Najlepiej wez powiekszajace lusterko i dobrze sie przyjrzyj swojej buzi.
      Sprawdz czy widac na niej takie cieniutkie czerwone niteczki, o których pisala
      Agul. Najbardziej widoczne sa na policzkach i przy skrzydelkach nosa. Z drugiej
      strony, jesli masz wrazliwa cere, ktora np. na zmiany temp. reaguje
      zaczerwienieniem, to jest bardzo prawdopodobne, ze wczesniej czy pozniej
      naczynka zaczna pekac. Sama przez to przeszlam, niestety :((.
      Pozdrawiam
    • wincenta Re: naczynka 04.12.02, 12:32
      Ja też mam skórę wrażliwą, suchą i do tego również dokuczają mi rumienie,
      szczególnie przy zmianach temperatur. Rzeczywiście wydaje mi się, że masz cerę
      z problemami naczynkowymi, dletego radzę jednak wybrać się do kosmetyczki. Mi
      doradziła jakich kremów (i nie tylko) powinnam używać, aby ją pielęgnować i
      nie dopuścić do pękania naczynek.
      Pozdrawiam
      • ambiance Re: naczynka 04.12.02, 12:43
        A moglabys sie podzielic ta wiedza? Bo ja uzywalam naprawde wielu, ale nietety
        spektakularnych efektow nie widze. Co prawda nic dodatkowego sie nie dzieje,
        ale tez te istniejace nie sa szczegolnie mniej widoczne. I moze masz jakis
        pomysl na zimowe mrozy?
        Z gory dziekuje i pozdrawiam.
        • Gość: agniecha Re: naczynka IP: 80.48.38.* 09.12.02, 14:36
          Dzięki za wyjaśnienia:))podobnie jak wy mam niestety skłonność na reagowania
          na zmiany temp.zauważyłam w domku po ogledzinach,że mam cos takiego na
          powiekach i pod oczami(tam gdzie te cienie zwykle sa;))wiec to chyba to..byłam
          u kosmetyczki i przy okazji spytałam sie jej co to jest a ona na to,że to chyba
          nie sa naczynka tylko jakies żyłki..hmm nie wiem..moze sie wybiore jeszcze raz
          ale do innej:)kupiłam sobie krem Ziaji na naczynka no i na razie smaruje,czyli
          wnioskuje,że to sie trudno leczy..jesli w ogóle;)
          pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka