Dodaj do ulubionych

mikrodermabrazja

16.03.06, 10:24
czy ktoś wie co kolwiek o mikrodermabrazji w kremie do stosowania w domu? Na
przykład Lancome? Może któraś go używała. Jakie są efekty? Od kilku dni
jestem szczęśliwą i nieszczęśliwą posiadaczką tego cuda, ale mam mieszane
uczucia. Po jednym zastosowaniu nie widzę efektów (ale skórę mam dobrze
wypielęgnowaną, więc może na szarej i zmęczonej bardzeij widać efekty)Jednak
zmorą moją są rozszerzone pory i wągry na nosie. Myślałam że to COŚ mi
pomoże. Po pierwszym zabiegu nie oczyścił mi skóry, wręcz jak by zamknął
wągry w środku!!! Siedzę w pracy i mam doła... Nie wiem czy zanieść do
Sephory z powrotem czy dalej robić te zabiegi i cierpliwie czekać. Kosztuje
335 zł więc chyba dostanę zawału, a później ataku szału, jak się okaże że to
zwykłe g... Mam chyba szansę jeszcze oddać,(mam?) bo chyba przyjmują z
powrotem jak komuś nie odpowiada. Czy zwracają całą kwotę, czy pomniejszają o
jakiś procent? Doradźcie coś, proszę...

Obserwuj wątek
    • sylwiksylwik Re: mikrodermabrazja 16.03.06, 12:22
      no widzisz a ja kupilam za trzydziesci pare zlotych mikro lirene (czy eris) i
      jestem zadowolona tzn swietnie oczyszcza buzie (oczyszcza pory) i jest takim
      mocniejszym peelingiem, ale tego sie spodziewalam po wybadaniu tematy domowych
      mikro na tym forum.
      Bioroc pod uwage opis zabiegow mikro w gabinetach trudno czegos takiego
      oczekiwac po domowych zestawach ilekolwiek by one nie kosztowaly...
      • Gość: anka Re: mikrodermabrazja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:11
        Ja mam ReFinish L'oreala (62 zł w aptece) i jestem bardzo z niego zadowolona.
        Zrobiłam już 15 peelingów (co 2-3 dni) i widze efekty. Pory trochę się
        zmniejszyły, duże dziury po trądziku odrobinę się spłyciły, nowopowstałe
        przebarwienia rozjaśniały. Na razie nie ruszyło starych przebarwień, ale będę
        dalej walczyć. Chwilowo robię przerwę żeby naskórek mógł się zregenerować i
        potem kolejna seria.
        Aha, peeling jest bardzo wydajny. Jak na razie nie zużyłam jeszcze połowy (było
        70 ml), ale krem regenerujący chyba szybciej się skończy (było go tylko 40 ml).
      • Gość: kinga Re: mikrodermabrazja IP: 81.15.136.* 16.03.06, 13:18
        Sylwik ma ogromna prosbe!! Moglabys odp. mi na pare pytan: jak czesto robisz
        ten pelling? mozna go uzywac na drobne krostki? rozjasni mi przperwienia i
        zredukuje blizny?

Jesli mozesz odp to bardzo dziekuje!:))
        • przyczajonytygrys1 Re: mikrodermabrazja 16.03.06, 13:41
          no więc muszę powiedzieć Wam drogie koleżanki, że siedzę w pracy już prawie 6
          godzin, a moje pory się nie powiększają! Wczoraj (przed zabiegiem, który
          zrobiłam dopiero wieczorem) o tej porze miałabym już taki łojotok że hej! A tu
          nic z tych rzeczy... Jestem zaskoczona... I czarne kropki są takie malutkie, że
          prawie ich nie widać. Już dzisiaj rano byłam zaskoczona, że moje czoło nie jest
          ociekające tłuszczem po obudzeniu, (pomimo nałożeniu przed snem kremu
          matującego!) ale pomyślałam że może to przypadek... No i do tej chwili siedzę
          bez poprawiania makijażu i nie mam tłustej cery! Nie wiem co o tym sądzić...
          Może nie oddawać tego z powrotem... Waham się, bo nie oczyścił mi skóry z
          wągrów tak dobrze jak tego się spodziewałam. Ale skóra jest gładka, nawet
          bardzo. Dodatkowo zawiera w zestawie serum z czystą witaminą C, o niebiańsko
          aksamitnej konsystencji (już za samą konsystencję go polubiłam:) które to
          rozjaśnia cerę. Patrzyłam przed chwilą do lustra, twarz jest zaróżowiona
          ładnie. Więc może się jeszcze powstrzymam przed oddawaniem, tylko później nikt
          mi go nie przyjmie z powrotem...
          Powiedzcie proszę, czy Wam te peelingi (L'Oreal itd.) od razu oczyściły pory,
          czy musiałyście na efekt poczekać?
          pozdrawiam
          • Gość: Mu Re: mikrodermabrazja IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 16.03.06, 14:06
            ja osobiscie uzywam mikrodermabrazji Loreala i mam takie oto spostrzezenia:
            napewno nie likwiduje ona wągrów natomiast usuwa tą wierzchnią warstwe naskórka
            i odsłania nową ładniejszą skore ,super wygładza, po zastosowaniu skora jest
            miekka nawilzona rozwietlona bardzo fajny efekt natomiast nie wolno jej
            stosowac na cere z wypryskami krostkami bo mozna maxymalnie pogorszyc stan
            skory , tzn roznieśc trądzik na całosc twarzy przestrzegam bo raz tak zrobiłam
            i musiałam potem bardzo sie nameczyc by doprowadzic ją do porządku.
            • przyczajonytygrys1 Re: mikrodermabrazja 16.03.06, 14:58
              dzięki, cenna informacja :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka