Dodaj do ulubionych

Zapach z nutą grejpfruta?

IP: *.strong / *.strong-pc.com 23.03.06, 18:22
Czy możecie polecić mi jakiś perfum, w którym wyczuwalna będzie nuta
grejpfruta?
Do tej pory używałam na zmianę: J`adore Diora i Amor Amor Cacharel (na zimę),
ale teraz szukam czegoś lekkiego i świeżego na wiosnę.
Pytałam w Sephorze, ale kobieta nie umiała mi doradzić:(
Będę wdzięczna za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • children_of_the_evolution Re: Zapach z nutą grejpfruta? 23.03.06, 18:28
      Guerlain Pamplelune z serii Aqua Alegoria. Z tym, że dla niektórych pachnie
      kocimi sikami:/ Ale wydaje mi się, że to raczej osoby, które mają dość słaby
      węch i pobieżnie oceniają zapachy, kiepsko je rozróżniają. Jest to zapach bardzo
      ciekawy- owocowy ale i bardzo głęboki, ciepły.
      • Gość: tweety Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.strong / *.strong-pc.com 23.03.06, 18:34
        dzięki:)
        a powiedz mi jeszcze czy jest to zapach z natury tych świeżych, orzeźwiających
        czy może raczej bardziej słodki?
        • Gość: children_of_the_ev Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:16
          Nie jest słodki. Jest swieży, potem taki "paczulowaty", jakby lekko orientalny.
          Musisz sama powąchać;)
    • agatka_to_ja Re: Zapach z nutą grejpfruta? 23.03.06, 18:34
      BABYDOLL YSL... bardzo wyrazny grejfrut.. polecam :) tylko troche malo poreczna
      butelka
      • Gość: gosc Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: 212.194.45.* 23.03.06, 20:35
        "Blue Light" D&G
        • Gość: S. Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.03.06, 20:50
          W Light Blue nie ma tej nuty.Jest to kwiatowo-cytrusowa kompozycja,jeśli juz to
          jest tam cytryna sycylijska.
          • Gość: gosc Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: 212.194.45.* 23.03.06, 21:12
            byc moze
            • Gość: jajaja Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 21:30
              Kenzo-pieeeeekny zapach grejpfruta:)
              Nie pamietam ktore.Musisz powachac.
              • kragmel Re: Zapach z nutą grejpfruta? 23.03.06, 23:13
                Gość portalu: jajaja napisał(a):

> Kenzo-pieeeeekny zapach grejpfruta:)

Le monde est beau/The world is beautiful
    • miriam_73 Re: Zapach z nutą grejpfruta? 23.03.06, 21:51
      Eau Fantasque Fragonnarda. Czasem pojawia się na Allegro, ewentualnie jeśli
      masz kogoś to niech ci kupi w którymś z firmowych sklepów w Paryżu. Bardzo
      grejpfutowy.
    • weronka77 Re: Zapach z nutą grejpfruta? 23.03.06, 22:48
      In Love again YSL
      • weronka77 Re: Zapach z nutą grejpfruta? 23.03.06, 22:48
        Baby Doll YSL
        • Gość: aska Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 08:22
          Guerlain pampelune to anans a nie grejpfrut i rzeczywiście pachnie kocim moczem
          dla mnie a mam dobry węch.
          Grejpfrutem pachnie In love again YSL-ewidentnie.
          Polceam sephorę w Arkadii- tam ekspedientka ma dobry nos.
          • miriam_73 Re: Zapach z nutą grejpfruta? 24.03.06, 08:44
            To masz Asiu ewidentnie cos nie tak z nosem skoro czujesz ananasa, którego tam
            nie ma. Nawet sam producent podaje że w nucie głowy jest grejpfrut, cytryna i
            bergamotka. Ten grejpfrut jest najbardziej z tych trzech wyczuwalny.
            www.guerlain.com/index.asp?page=gbasp/parfum/&logo=1
            • Gość: aga Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:09
              Jasne, że Pamplelune to zapach grejpfruta!A tak w ogóle, to trochę już mnie
              nudzi stwierdzenie, że ta woda pachnie kocimi sikami. Jakaś "ekspertka" rzuciła
              takie hasło w którymś poscie, a inne znawczynie kociego moczu powtarzają gdy
              tylko zobaczą nazwęPamplelune Guerlaina.
              • Gość: ja Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:18
                jeżzeli kogoś nie stać na perfumy za 300zł, to obrzydza je innym- proste.
              • jade.fox Re: Zapach z nutą grejpfruta? 24.03.06, 16:38
                Zgadzam się z Tobą Aga, też mnie denerwuje to stwierdzenie :-/
                Pamplelune to zapach piękny ale na pewno nie dla wszystkich, na każdej skórze
                pachnie inaczej ale na pewno nie kocimi sikami...

Na forum O prefumach znalazłam fajny wątek o zapachach cytrusowych, jest nazwa
                owocu i przykłady perfum w których można znaleźć tę nute:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=33372727&v=2&s=0
                • Gość: tweety Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.strong / *.strong-pc.com 24.03.06, 19:02
                  Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi i Tobie za ten link....jutro wybieram
                  się do Sephory, mam nadzieję, że coś znajdę...na pewno będę chciała powąchać ów
                  kontrowersyjny Pamplelune:)
                  • Gość: Zuzanka Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:07
                    nie tylko powąchaj.. ale sie tez popsikaj tym Pampelune.. bo na niektorych
                    brzydko sie rozwija ten zapach - jedni je uwielbiaja, inni - nie znoszą.
                    I polecam Ci BABY DOLL Yves Saint Laurent - piękne.
    • Gość: kamant Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 08:31
      Polecam Mexx - Women. Cytrusowy, świeży zapach.
      • hopik potwierdzam!!! Kenzo 24.03.06, 09:51
        Le monde est beau!
        cudowny grejpfrut.
    • Gość: cari33 Re: Zapach z nutą grejpfruta? IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.06, 19:47
      SPROBOJ MOSCHINO-I LOVE-dla mnie cudo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka