Dodaj do ulubionych

Problem z pilingiem

27.03.06, 22:26
No wlasnie zobaczylam nowosc w ekosensie - gabke z ogorecznika. Na pewno sobie
kupie przy nastepnym zamowieniu. A tak przy okazji to zastanawiam sie czy
masaz taka gabka albo jakas szczota nie zastepuje pilingu? Ktos tu mial
problem, po co tonik (chociaz ja akurat bez toniku nie moge:) a ja mam problem
- po co te kosmetyki do pilingu?
Obserwuj wątek
    • mycha664 Re: Problem z pilingiem 28.03.06, 20:53
      Peeling jest to forma głębszego oczyszczania skóry, zewnętrzne warstwy naskórka
      składają się z luźno przylegających, martwych komórek, które stale się
      złuszczają. Zabieg peelingu ma za zadanie przyspieszyć ten proces. Dzięki niemu
      skóra staje się młodsza, gładsza, dobrze ukrwiona, a składniki odżywcze zawarte
      w kremach i maseczkach kosmetycznych wchłaniają się dużo lepiej.
      Także masaż ostrą gąbką z powodzeniem może zastąpić kosmetyki do peelingu. W
      przypadku skóry twarzy taki sam efekt uzyskamy, używając okrągłej szczoteczki
      do mycia twarzy.
      jeszcze przepis na łatwiutki peeling do twarzy:
      wymieszaj 1 łyżkę mąki, 2 łyżeczki płatków owsianych, 2 łyżeczki zmielonych
      migdałów (możesz je mielić w młynku do kawy) i 1,5 łyżeczki mleka w
      proszkusojowego, kozie..). Składniki zalej odrobiną przegotowanej wody, tak aby
      powstała papka. Tak przygotowany peeling nałóż na twarz kolistymi ruchami,
      omijając okolice oczu. Trzymaj 30 min. i zmyj ciepłą wodą. Tak przygotowany
      peeling na pewno przegoni i wystraszy wszystkie pryszcze i stany zapalne skóry.
      • mgielka83 Re: Problem z pilingiem 28.03.06, 22:17
        do ciała taka gabka fajna!
        a do twarzy stosuje piling enzymatyczny nastepujacy:
        ananas w proszku(źródło bromelainy) z kapsułek firmy ortis plus łyzka jogurtu.
        mi kapsułek wystarcza jednorazowo dwie, po jakiś 15 minutach zwilzam packe na
        twarzy i zmywajac robie delikatny piling mechaniczny granulkami tego ananasa.
        działa delikatnie i dokładnie, polecam:)
        • brunhi dzieki za przepisy 28.03.06, 23:41
          kosmetyki z migdalami, to znaczy wyciagami z migdalow zawsze mi dobrze robily,
          nawet jak byly chemiczne. ale ze mozna zrobic naturalny piling enzymatyczny!!??
          w zyciu bym nie pomyslala!
    • brunhi Re: Problem z pilingiem 21.04.06, 22:22
      No wiec znalazlam genialny przepis na piling do ciala, byl w pismie Swiat Kobiet
      czy cos podobnego, w jakims starym numerze.
      Cztery lyzki cukru
      cztery lyzki jakiegos oleju
      cztery lyzki mleka w proszku (czyli chyba nie dla wegan)

Wszystko wymieszac na jednolita papke - idzie latwo. Nalozyc na cialo (moim
      zdaniem dobrze na wilgotne) delikatnie masujac, potrzymac ze trzy minuty i splukac.
      Starcza na jeden raz.

Cudnie pachnie slodkim mlekiem, przypomnialo mi sie dziecinstwo. Ja to
      oczywiscie robilam w kapieli, pilingujac czesci ciala wystajace ponad wode, wiec
      to trzymanie przez 3 minuty nie sprawilo mi problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka