Dodaj do ulubionych

Dziwna skora......

IP: *.tychy.msk.pl 27.04.06, 15:32
Mam na przedramionach dziwne łuszczace sie, takie suche plamki, sa one
czerwone,a pomiedzy nimi takie jasniejsze blade "łaty",czy wie ktos co to
moze byc? mam to tylko na przedramionach,smaruje kremuje, uzywam balsamow
nawilzajacych, i nic, nie pomaga...czytalam watek o ŁZS ale czy to mozliwe
zeby na przedramionach??chyba to nie moze byc to..

czy ktos ma cos takiego?jakies sugestie?prosze...
Obserwuj wątek
    • ellewina Re: Dziwna skora...... 27.04.06, 16:05
      prawdopodobnie alergia na jakies pozywienie
    • Gość: kiki Re: Dziwna skora...... IP: *.dyn.optonline.net 27.04.06, 16:09
      czesc pocieszam Cie, gdyz i ja czasem mam takie "obce ciala" sezonowo, zwykle
      wyskakuja mi w okresie letnim (czerwone plamy z zawartoscia bialych drobnych
      krostek, suche i swedzace). Dermatolog zdiagnozowal je jako luszczyca i zapisal
      mi lusty krem (wybacz ale nie pamietam nazwy i zuzylam go w calosci aczkolwiek
      po jakims tygodniu pozbylam sie tych nieprzyjemnych dla oka zjawisk). Wizyta u
      dermatologa winna Ci pomoc. trzymaj sie, nie ma powodu do leku. Pozdrawiam
      • Gość: kiki Re: Dziwna skora...... IP: *.dyn.optonline.net 27.04.06, 16:11
        P.S i tez mialam w okolicach przedramienia a dokladniej na zgieciach lokci od
        wewnetrznej strony i tez zastanawialam sie czy nie sa one wynikiem zjedzonego
        surowego (pryskanego chemia) warzywa...
        • Gość: ana Re: Dziwna skora...... IP: *.tychy.msk.pl 27.04.06, 20:08
          nie wiem czy to alergia, mam to juz ponad rok, moze dluzej, nie zauwazylam
          nasilenia..

ja mam akurat na samym przedramieniu i to w miejscu tym nabardziej widocznym po
          zew stronie,od wew strony nie mam..dziwne,juz zapisalam sie do dermatolog,oby
          pomogla
    • nessie-jp Re: Dziwna skora...... 27.04.06, 20:41
      Myślę, że prędzej łupież pstry, ale to już ci dermatolog powie. :)
    • Gość: Ania Re: Dziwna skora...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:26
      To może być ŁZS,bo on oprócz górnych partii ciała lubi schodzić w dół-słowa
      dermatologa. Aże masz to tak długo,to raczej nie alergia.najlepiej udaj sie do
      dermatologa.
      • Gość: ana Re: Dziwna skora...... IP: *.tychy.msk.pl 28.04.06, 21:42
        tez bralam pod uwage ŁZS, ale to nic a nic nie swedzi,a najgorzej jest rano jak
        sie obudze, zakola bialych zchodzacych skorek,hmm..biore wit.A+E z wieksza
        dawka A, ale tez nic nie pomaga..aha,jestem ze Slaska,gornego..
    • mike_wwa_zu Re: Dziwna skora...... 27.04.06, 22:31
      Moja znajoma wykonuje badania skóry więc jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to
      na pewno może Ci pomóc.Pozdrawiam
    • carolinascotties polecam wizytę u dermatolofa 28.04.06, 23:07

• carolinascotties :) za szybko wcisnęłam enter :)) 28.04.06, 23:09
      polecam wizytę u dermatologa- jest niezwykle trudno wystawić diagnozę na
      odległość.
      Pozdrawiam
      • Gość: ana Re: :) za szybko wcisnęłam enter :)) IP: *.tychy.msk.pl 30.04.06, 18:40
        juz sie zapisalam:-))))czekam 2 tyg ale coz..jak trza to trza:))tak z tego co
        wyczytalam i znalazlam w necie podejrzewam łupiez pstry, dzieki za rady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka