Dodaj do ulubionych

wrastające włoski

03.05.06, 17:00
Właściwie od kiedy depiluję nogi mam problem. Włoski zaczęły mi wrastać
zwłaszcza na kolanach. W efekcie całe kolana są szorstkie i pokryte
wrośniętymi włosami. Tak jest po każdej depilacji. Nie jestem w stanie tych
włosków wyciągnąc na wierzch. Myślałam o usunięciu ich laserowo, ale żeby to
zrobić włos musi być widoczny. Co mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: wrastające włoski 03.05.06, 17:02
      Często rób peeling.Mi pomogło.W każdym razie:)
    • Gość: iwona Re: wrastające włoski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:05
      mam ten sam problem, nawet napisalam o nim przed chwila. nic nie pomaga, ani
      peeleng, ani bardzo szorstka gąbka (az boli, tak mocno szoruję) ani dlubanina
      penseta (tylko pogarsza, widoczne rany)
      na to chyba nie ma sposobu :(
      a masz czerwone kropki (zapalenie mieszkow wlosowych)? jesli tak, jak łagodzisz
      te zmiany? czym smarujesz?
      • Gość: :) Re: wrastające włoski IP: *.autocom.pl 03.05.06, 17:13
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=40502997&v=2&s=0
        • heather4 Re: wrastające włoski 04.05.06, 13:38
          tez mam ten problem. Niedawno wróciłam do depilatora, efekt - skóra pokryta
          czarnymi kropkami a w dotyku jak tarka :/ Popróbuję z pilingiem, mam nadzieję,
          że coś da.
      • Gość: nicki Re: wrastające włoski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 20:27
        miałam ten sam problem - w końcu nie mogłam używac nic 0 od żyletki, przez
        depilator mech. po wosk, po każdym użyciu powyższych miałam czerwone kropki,
        wręcz ranki. W końcu zrobiłam sobie depilację laser. i jestem bardzo
        zadowolona, teraz idę na 3 zabieg (bikini i łydki) - trochę kosztuję, ale jak
        patrzę teraz na moje łydki, to naprawdę warto:)
        • ewelline Re: wrastające włoski 21.09.06, 23:52
          A możesz zdradzić ile zapłaciłaś za tą depilację laserową?
    • asiulka555 Re: wrastające włoski 04.05.06, 14:12
      ja mialam tez problem z wrastajacymi wloskami, ale zaczelam robic tak jak
      pisaly forumowiczki. Tez stosowalam peelingi i szorstka rekawice, ale pomoglo
      mi to ze dwa razy dziennie balsamuje jeszcze nogi, i jakos przestaly wrastac mi
      wloski, mam nadal czerwone kropi, ale nie mam juz ran po wrastajacych wloskach
      • adaphne Re: wrastające włoski 04.05.06, 17:08
        Nie robią mi się czerwone kropki dopóki nic nie ruszam. Są po prostu grudki
        koloru skóry i szorstka skóra. Kiedyś próbowałam wyciągać włoski jednorazową
        igłą i czasem mi się udało, ale i tak nie wszystkie, no i tworzyły się
        wszystkim znane czerwone kropki. Polecono mi ostatnio peeling Sholla do stóp
        (silniejszego już nie znam), więc wypróbuję go. Powiedzcie jeszcze proszę czy
        chodzi o krem Xerial 30, czy jakiś inny? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
      • adaphne Re: wrastające włoski 21.09.06, 16:51
        Też spróbowałam lasera na kolana. Niestety efekt jest marny gdyż mam dość jasne
        włoski, a z takimi laser sobie kiepsko radzi.
    • Gość: ja Re: wrastające włoski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:21
      Dziewczyny polecały kiedyś na forum jakąś maść z mocznikiem, która zmiękcza
      naskórek. Niestety nie pamietam nazwy :/
      • Gość: nić Re: wrastające włoski IP: *.autocom.pl 04.05.06, 19:30
        a ja się znów powtótrzę-zachwalam xerial 10% :))i nie pracuję dla svr;)

polecam balsam Xerial firmy SVR z 10%mocznikiem-po 3miesiącach stosowania skóra
        jest o niebo lepsza,znacząco spadła ilośc wrastających włoskow.trzeba tylko
        uwazac na paznokcie przy wmasowywaniu balsamu-rozdwajaja sie.polecam tube
        200ml-bardzo ekonomiczna.stosowalam tez na poczatku solcokerasal-dobry,ale
        szybko sie konczy i bardziej oplacalny jest SVR.hascoderm ma fatalna
        konsystencje-wg mnie strata czasu i pieniędzy.dodatkowo-regularne pilingi-ja
        polubilam domowy kawowy,który na forum dziewczyny zachwalały.pozdrawiam!
        • starawyjadaczka Re: wrastające włoski 04.05.06, 20:35
          na kropki (rogowacenie, zapalenie mieszkow wlosowych) podobno najlepiej działa
          Keranorm, ewentualnie masc z vit. A lub cos z mocznikiem.
          • mojave Re: wrastające włoski 22.09.06, 10:39
            kazdy krem z mocznikiem jest skuteczny - im wyższe stężenie mocznika tym
            lepiej. Takie keremy i maści sa do kupienia w aptekach np. kermuren, hascreal,
            itp.
            • ewikma Re: wrastające włoski 22.09.06, 11:08
              ja mam ten problem ale z włoskami w okolicach bikini..po goleniu wyskakuja
              czerwone kropki bardzo swędzące..jest jakiś sposób by tego uniknąć??bo przyznam
              że koszmarnie to wygląda jak np chcę ubrać strój kąpielowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka