Dodaj do ulubionych

pytanie techniczne o strawberrynet

04.05.06, 11:19
Witajcie
przymierzam sie do zakupow, nie che by paczka przyszla do domu (po co
denerwowac meza:) tylko do pracy. Z allagro ciagle przychodza tu przesylki
tylko zastawia mnie czy w przypadku naliczenia jakiegos cla czy cos takiego
czy przypadkiem firma nie bedzie miala klopotow? Adres swoj oczywiscie podam
ale jako adres wysylki bedzie moje nazwisko i sdres firmy.
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Sloneczko Re: pytanie techniczne o strawberrynet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:38
      Niestety w zeszlym mies. skusilysmy sie na przesylke z tej firmy, w zw. z tym ze
      ma ona siedzibe w Hong Kongu naliczono nam cło i podatek VAT do zakupow(+-32%
      wiecej), wiec znacznie wzrosły koszta. Bodobno truskawka moze nam oddac te
      roznice, zobacyzmy, dziaisj wyslalam im SAD. Chyba nie mialo znaczenia ze na
      firme byl podany adres, ale generalnie nigdy wiecej. Za duzo mialysmy z tym
      zachodu i nerwow, ze nie dojdzie, bo paczka krazyla po W-wie, urzad celny -
      poczta, poniewaz Urzad Celny nie napisal firmy w adresie a pod wskazanym adresem
      byla firma a nie ja, wiec moze z tego wzgledu lepiej do domku. Potem byla jazda,
      bo poczta chciala 2 razy wyciagnac kase za opalty celne, bo byly dwa pakunki,
      ale finalnie mamy kosmetyki, wiec udalo sie. Zobaczymy czy zwroca nam kase.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia
      • roxi_hart Re: pytanie techniczne o strawberrynet 04.05.06, 11:40
        Hm to mnie pocieszylas. Ale wiem ze nie wszyscy maja problemy, zastanowie sie
        jeszcze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka