Dodaj do ulubionych

plastry antykoncepcyjne

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 17:34
mam pytanie ,jesli ktokolwiek wie cos na temat tych plastrow niech pisze
swoje za i przeciw,czy uwazacie ze taka antykon... jest skuteczna?
PROSZE PISZCIE.BARDZO DZIEKUJE TYM CO MI POMOGLI W PODJECIU DECYZJI,PONIEWAZ
DZIS ZDECYDOWALAM SIE NA TAKA ANTYKONCEPCJE,LECZ NIE WIEM NIC NA JEJ
TEMAT.PAPAPA
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:36
      To na jakiej podstawie sie na taka metode zdecydowalas,skoro nie wiesz nic na
      ten temat?
      • Gość: ochoch Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:40
        to dosc nieodpowiedzialne decydowac sie na kota w worku! nawet jesli jest
        skuteczny! nie wiem jak tak mozna robic, a potem jeszcze pytac na forum-
        przeciez to zadna informacja- co ci da informacja ze Zuzce robią sie pryszcze
        Kaska wlasnie zaszla w ciąze a Gienia czuje sie super??
        • Gość: kicia Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 17:47
          Napisałam ze sie zdecydowałam,ale to nie oznacza ze mnam ten plaster juz
          naklejony.......mam recepte a to nie oznacza ze ja wykupie ,dlatego
          postanowiłam sie najpierw dowiedziec co nieco na jego plaster.Widze ze ludzie
          tu piszacy sa jakos negatywnie nastawieni chyba do swiata,bo wyczuwam jad w
          waszych wypowiedziach.
      • Gość: kicia Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 17:43
        Na podstawie rady ginekologa,ale kazdy ginekolog ma swoje zdanie ,a mnie
        interesuje zdanie kobiet ktore uzywaly antykoncepcji tego typu.A jesli nie masz
        nic do powiedzenia to nie zadawaj bezsensownych pytan.
      • Gość: ulka Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:52
        bo kicia te plastry to badziewie:(
        i nie pakuj sie w to
        wcale nie oszczedzają a dawka jest wieksza niez piszą
        a gin jakto gin
        ja wiem ze niektorym to przepisują jak nawet nie uslysza - tak panie ginie chce
        se te plasterki naklejac, poprostu dostaja od recepty
    • Gość: zołza Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.skranetcan.pl 17.05.06, 18:27
      Kicia, jesteś żałosna.
    • Gość: zołza Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.skranetcan.pl 17.05.06, 18:28
      Poza tym, to nie to forum.
      • Gość: kicia Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 22:22
        to ty jestes załosna..... masz cos do mnie to napisz bo nie wiem o co ci
        kobieto chodzi.
    • heather4 Re: plastry antykoncepcyjne 17.05.06, 23:21
      zajrzyj na forum zdrowie kobiety, bo tu cie zjedzą
      • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 23:38
        juz zajrzała... i tam tez dostala opiernicz za swoja glupote!
        • Gość: kicia Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 05:12
          głupote????? na jakiej podstawie smiesz mnie tak osądzac???
          • Gość: agnes Re: plastry antykoncepcyjne IP: 212.182.126.* 18.05.06, 05:24
            Przykro mi- spojrz prawdzie w oczy- dziewczyny maja racje...
    • Gość: aga Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.dolsat.pl 18.05.06, 08:22
      Szczerze mówiąć nie rozumiem, skąd tyle chamstwa. Dziewczyna zadała pytanie,
      jak ktoś nie chce jej odpowiedzieć, to nie musi. Może i nie trafiła
      najszczęśliwiej z wyborem forum, ale w jakiś sposób antykoncepcja hormonalna z
      urodą też jest związana. Jakoś nikt nie naskakuje na osoby, które pytają o
      Dianę35, bo chcą nią leczyć trądzik. Zresztą, zawsze uwagę można zwrócić
      grzecznie.

Co do samych plasterków. Sama długo szukałam dla siebie odpowiedniej metody i
      plastry też stosowałam. Nie służyły mi zupełnie. Mają więcej hormonów niż
      tabletki, wcale nie omijają wątroby. Źle się po nich czułam, najgorzej ze
      świadomością, że nie wiem, ile tych hormonów się dostaje domojego organizmu.
      Cera się pogorszyła, libido spadło, piersi bardzo bolały, chanda od rana do
      nocy. To moje doświadczenia. Ostatecznie, po przygodzie z plastrami,
      zrezygnowałam z jakichkolwiek hormonów.
      • Gość: kicia Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 15:44
        AGA bardzo ci dziekuje za wypowiedz i widze ze nie kazdy jest tak beszczelny
        jak niektore tu osoby. jeszcze raz dziekuje :)
    • trocineczka Re: plastry antykoncepcyjne 18.05.06, 11:28
      Juz dziewczyny pisaly, ze antykoncepcji nie wybiera sie na zasadzie 'bo
      kolezanka mowila, ze te tabletki sa fajne', wiec nie bede sie powtarzac.
      Co zas do plastrow.. Stosuje je juz dluzszy czas i jestem bardzo zadowolona z
      tej metody antykoncepcji. dlaczego? Nie musze codziennie pamietac o tabletce,
      sluza mojemu samopoczuciu (nic mnie nie boli, nie mam nudnosci ani innych tego
      typu problemow, ba, moje migreny nawet sa rzadsze i przechodza lagodniej, niz
      wowczas, gdy stosowalam tabletki), nie powoduja rowniez suchosc oka (nosze
      soczewki kontaktowe), a zabezpieczenie przed ciaza identyczne jak w przypadku
      tabletek. Ja jestem bardzo zadowolona z przejscia na plastry, ale metode
      wybieralam, oczywiscie, razem z moja pania ginekolog :)
      • Gość: katka Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.promax.media.pl 18.05.06, 13:28
        Plasterki stosuję od pol roku. Nie wystapiły u mnie żadne niepożądane objawy
        typu mdłości, zmiany na cerze, spadek libido itp. Tak jak moja przedmówczyni
        chwalę sobie komfort psychiczny, który dają mi te plastry a konkretnie fakt, że
        nie musze pamietac o pigułkach. Jeśli chodzi o wady to musze lojalnie wspomnieć
        o jednej dla mnie dośc uciązliwej. Otóż skóra pracuje i w ciągu tygodnia
        noszenia plastra na ciele wydostaje się spod niego warstewka kleju wokół
        brzegów i przyklejeają się włókienka z ubrania. Efekt jest taki, że wokół
        plastra powstaje brzydka "krajka" i wygląda to jak zabrudzone. Ja jestem
        estetką i nie wiem czy nie bedzie to powód dla którego wrócę do pigułek. To
        tyle - mam nadzieję n temat. Specjalnie nie rozpisywałam się nt. aspektów
        medycznych bo te możesz usłyszec od lekarza i własciwie powinnaś. Natomiast ode
        mnie masz opinię wynikającą z samej praktyki i codziennego użytku.
        • Gość: kicia Re: plastry antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 15:47
          jeszce raz dziekuje dziewczyna ktore maja cos do powiedzenia a nie najezdzaja
          tak jak inne.
    • kierunek_zachod Re: plastry antykoncepcyjne 18.05.06, 17:13
      Czesc Kicia

Slusznie niektore dziewczyny pisaly, ze dla kazdej osoby antykoncepcje trzeba
      dobierac indywidualnie. Dla mnie natomiast plasterki byly rewelacyjne - czulam
      sie swietnie, zadnego plamienia (nie to co po tabletkach), zadnych migren czy
      innych przypadlosci, cialo i psyche duzo powyzej sredniej ;) - komfort taki,
      jak (sorry za dosadnosc ;)) zamiana podpasek na tampony. Ktos zauwazyl, ze
      wokol plasterka przyczepiaja sie klaczki z ubran - fakt, ale mozna to usunac i
      nie zostaje sladu. Jak dla mnie : 5+

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka