Gość: Baśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:57 Ja tak i wcale się tego nie wstydze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 15:03 A ja nie i też się tego nie wstydzę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 15:04 Ja tez i mam śliczne , modne i tanie ciuszki , które wcale nie wygladają na uzywane bo praktycznie nie są taki to lumpeks znalazlam :) Dziewczyny to mi zazdorszczą ze mam tyle fajnych ubrań ...ale nie wiedzą skad i przekonane są ze płące za nie krocie w sklepach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sweety_kitty Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 15:28 ja nie, nie wiem dlaczego mam obrzydzenie do ubran po kims obcym, wiem ze sa czyszczone itp, ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 15:39 ale w tych sklepach są też nowe z metkami i np. dziś kupiłam świetną koszulę dla męża z papierowymi metkami za... 3 zł Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 15:44 Uwielbiam. Uzupełniłam szafe w letnie ciuchy za nie więcej niż 200 zł. Mi to akurat to nie przeszkadza ale jak ktos nie lubi to ok przeciez nie musi:) Tylko troche nie rozumiem niektórych moich koleżanek co narzekają "mam tak mało pieniędzy, chciałabym się ubierać w lumpeksach ale nie umiem" Nie wiem co tam jest do "umienia" w sklepie tez spośród ton ubrań wybiera sie to co sie podoba(nie mówie tutaj o super eksluzywnych sklepach gdzie wisza 3 rzeczy na krzyż) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 15:45 to prawda wchodzisz i wybierasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 16:03 ubieram sie i uwielbiam to robic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: 213.25.48.* 20.05.06, 16:48 tak, od paru miesięcy, tez kiedyś mówiłam ze nie potrafię tam nic kupić( nawet nie wchodziłam), to jest kwestia przełamania się- ostatnio kupiłam sobie 2 bluzki united kolor of benetton i dużo ciuszków dla mojego dziecka(spodenki firmwe z metką za 1 zł), NOWY golf gap (8zł) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.litnet.osi.pl 20.05.06, 17:08 od dawna. uwielbiam i nie wstydze sie tego. moje ciuszki wygladaja na nówki bo takie sa. Kolezanki z pracy mi zazdroszcza bo nie umieja wyszukac. a ja kocham ciucholandy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:41 Uwielbiam ciucholandy :)) mam swoje ulubione, gdzie sa prawdziwe perełki. Towar angielski a więc praktycznie same ciuchy z Next, Marks&Spencer, H&M, Bay, New Look, Atmosphere itp. Bardzo dużo nowych, jeszcze z metkami. I co lepsze - podobno uchodzę za jedną z lepiej ubranych osób u mnie na roku na studiach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 17:49 moje najlepsze ciuchy sa wlasnie z lumpeksow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.os1.kn.pl 20.05.06, 18:16 ee chyba jednak nie umiem sie przelamac:))kiedys,z 10 lat temu,bedac dziecieciem:p lazilam po jakichs tam zaczatkach lumpeksow ale bardziej z fanaberii niz prawdziwej potrzeby. teraz wole jednak normalne sklepy-nie mam az tak oryginalnego stylu zeby nie moc znalezc czegos dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.btsnet.pl 20.05.06, 19:43 Jasne! Co sobota jezdże do mojego ulubionego bo jest wtedy kazda sztuka za 1 zł. I dzisiaj na przyklad przywiozłam 30 szt ubrań dla siebie, siostry i synka. I tez często słyszę, ze mam świetny gust i styl :) Ale to prawda, ze sporo osób nie potrafi grzebac i szukac ciuchów. Jednak po ok 4 wyprawach myślę, że juz kazdy byłby zaprawionym szperaczem i mógłby znależć cos dla siebie na każdej kolejnej. Najlepiej wyszukac taki ciucholand gdzie nie chodzą tlumy prosto z ulicy bo widza kolejkę, tylko jakiś osiedlowy, cichy i niepozorny gdzie ceny są max 25 zl za kg w dzien dostawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.aicon.biz 20.05.06, 19:53 Mam pokręcony gust, i lubię rzeczy niepodobne do innych. Z charakterem powiedzmy. Zapewniają mi to właśnie ciucholandy. Suknia Ralph Lauren? Mam. Zakiet Yves Saint Laurent Rive Gauche? mam. Wieczorowa Nina Ricci? Mam. 2torby Louis Vuitton, 1 z krokodyla? MAM! Zgadnijcie skąd Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 20:15 Tak mam własnie taki osiedlowy mały lumpeks.Pani sprzedaje rzeczy jakby na swojej działce.Nie sa co prawda uprasowane i wywieszone na wieszakach ale za to ceny sa niskie.Spodnie po 5 zł, bluzki po 3, inne jakieś fatałaszki po 2 zł.Czuje sie tam jakbym grzebała w babcinej szafie Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 20:53 Gość portalu: joa napisał(a): > Jasne! > Co sobota jezdże do mojego ulubionego bo jest wtedy kazda sztuka za 1 zł. I > dzisiaj na przyklad przywiozłam 30 szt ubrań dla siebie, siostry i synka. I tez > > często słyszę, ze mam świetny gust i styl :) > Ale to prawda, ze sporo osób nie potrafi grzebac i szukac ciuchów. Jednak po ok > > 4 wyprawach myślę, że juz kazdy byłby zaprawionym szperaczem i mógłby znależć > cos dla siebie na każdej kolejnej. > Najlepiej wyszukac taki ciucholand gdzie nie chodzą tlumy prosto z ulicy bo > widza kolejkę, tylko jakiś osiedlowy, cichy i niepozorny gdzie ceny są max 25 > zl za kg w dzien dostawy. Pewnie poza Warszawą ? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ubieracie się w ciucholandach? 20.05.06, 21:02 Od przypadku do przypadku, ale parę bardzo fajnych rzeczy z lumpeksu mam (m. in. szalenie oryginalną koszulę, moją ukochaną). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basieńka Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 21:35 Ja równiez należę do stałych klientek ciucholandu. Bardzo lubie kupować tam rzeczy dla dziecka i dla siebie. Są naprawdę tanie i dobrej jakości. Ostatni mój nabytek to 2 pary eleganckich, firmowych spodniza jedyne 23 zł. Ciesze sie, że mogę korzystac z tego dobrodziejstwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_k prosze podajcie adresy waszych ulubionych ciuchola 20.05.06, 21:40 ja do tej pory nic w takim sklepie nie kupilam,nigdy nic nie znalazłam ciekawego- chyba do złych wchodziłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: prosze podajcie adresy waszych ulubionych ciu 20.05.06, 21:48 A z jakiego miasta jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: prosze podajcie adresy waszych ulubionych ciu 20.05.06, 21:57 a tak wogole to zobacz tu www.lumpeksy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: z Krakowa IP: *.autocom.pl 20.05.06, 23:16 To poleć coś konkretnego,dla początkującego:-)Może się w końcu przemogę.Raz tylko poszłam do ciuchlandu ma ul.Stradom.Weszłam i wyszłam,przeglądnęłam kilka bluzek i tyle.Nie odezwała się we mnie żyłka łowcy,albo nie było nic ciekawego...sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_k Re: z Krakowa 20.05.06, 23:22 ja mialam dokładnie to sama,a jak mi juz cos wpadło w oko to wszystko za duze:( nosze rozmiar 36 Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: z Krakowa 20.05.06, 23:30 Ja jestem z Warszawy to nie pomoge:) Ale gdzieś tu jest forum lumpeksy i komisy chyba. No niestety lumpek ma ten minus, że nie można tam iśc po konkret a jak coś wpadnie w oko to innego rozmiaru sie nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: z Krakowa 21.05.06, 09:12 maggi9 napisała: > Ale gdzieś tu jest forum lumpeksy i komisy chyba. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662 forum Ciucholandy i komisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Ubieracie się w ciucholandach? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 00:31 Raczej rzadko wchodzę do lumpeksu, bo w okolicy mojego domu nie ma żadnego. Kilkakrotnie zrobiłam bardzo udane zakupy w lumpeksie w centrum Warszawy, przy kinie Atlantic, sklep się nazywa Wzorcownia. Poza Wzorcownią przy Atlanticu i Wzorcownią II na Puławskiej (na przeciwko Terranovy przy Dworkowej) nie chodzę do ciuchlandów. Polecam te dwa sklepy, chociaż nie są zbyt tanie - czasem nawet nie warto robić tam zakupów, bo są droższe, niż nowe ubrania podczas wyprzedaży posezonowych lub niedrogich marek. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Ubieracie się w ciucholandach? 21.05.06, 01:02 Wzrocownia fakt drogawa jest.Ale już dawno tam nie byłam. Tyle, że dla mnie właśnie cała zabawa polega na tym, żeby kupić tanio.Bo jak jest drogo to sobie moge w sklepie kupić Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Ubieracie się w ciucholandach? 21.05.06, 10:18 W Wzorcowni jest drogo, przejżałam dosyć uważnie ich ciuchy i doszłam do wniosku że niczym nie różnią się od tych w sklepie z ubraniami na wagę. Jest generalnie w samym sklepie czyściej, wygodniej, ubrania są lepiej wyeksponowane, obsługa milsza, ale same ubrania są takie same jak wszędzie w lumpeksach. Odpowiedz Link Zgłoś
bujakaa Re: Tak!:)) 21.05.06, 13:04 Ja jestem wrecz uzalezniona od jednego ciucholandu w moim miescie... Wpadam tam 2,3x w tygodniu i zawsze kupuje jakas perelke.Okolo 75% ubran tam to ciuszki firmowe, praktycznie nowe, bez zadnych sladow uzytkowania.Skle wyglada bardzo ladnie,ubranka wisza na wieszakach wg.rozmiarow (S,M,L,XL).Uwielbiam ten sklep!:))) Juz prawie 1/3 mojej szafy jest zapelniona ubraniami wlasnie stamtad:)) Odpowiedz Link Zgłoś