Gość: polla4 Re: peeling do ciała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:19 Jak się robi peeling tzw. "własnej roboty", czy jak się wykonuje peeling uprzednio zakupiony w sklepie (w sensie techniki)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: peeling do ciała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:34 mnie interesuje techniki;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: peeling do ciała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:34 1. Odkręcasz butelkę 2. Nalewasz na dłoń niewielką ilość preparatu 3. Masujesz tą dłonią wybraną część ciała (do wyboru: twarz, plecy, brzuch, pośladki, nogi, dekolt etc. etc.). Ważne: ruchy dłoni mają być okrężne, czyt. zataczanie kółeczek w jednym i tym samym miejscu!!! Na jedną część ciała poświęcasz kilka minut, po czym przerzucasz się na kolejną 4. Zakręcasz butelkę. Nakładasz hojnie jakieś smarowidło (balsam, krem lub od biedy oliwę spożywczą). Finito. Miłego peelingowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: peeling do ciała? IP: *.aster.pl 25.05.06, 18:38 > 4. Zakręcasz butelkę. Nakładasz hojnie jakieś smarowidło (balsam, krem lub od > biedy oliwę spożywczą). Finito. Butelka jest ci wdzięczna, że na nią hojnie nałożyłas jakieś smarowidło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: peeling do ciała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:17 właśnie. bo jakbyś chciała nałożyć to smarowidło na siebie, to najpierw proponuję zmyć z siebie peeling ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: peeling do ciała? IP: *.chello.pl 25.05.06, 18:33 można zrobić peeling z kawy- zajrzyj do wątku"Zanim zapytasz"- jest podwieszony- tam są linki do peelingu z kawy. Można też iść do sklepu i kupić takowy kosmetyk:) mozna tez wpisać "jak zrobić peeling" w google-22 800 wyników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: peeling do ciała? IP: *.eranet.pl 25.05.06, 18:53 dlaczego masujemy i zataczamy kółka? ja zawsze z gory na doł masuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: peeling do ciała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:16 Hmm... dobre pytanie :) Zawsze wydawało mi się, że w ten sposób lepiej złuszczają się martwe komórki naskórka, ale czy tak jest głowy nie dam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Dlavczego masujemy? IP: *.kalisz.mm.pl 25.05.06, 19:19 Taki masaz poprawia krazenie:) Odpowiedz Link Zgłoś