coffeine1 09.06.06, 10:35 witam i zwracam sie do kobiet o oliwkowej cerze. Może macie jakieś sprawdzone podkłady? Generalnie chodzi mi o sam odcień Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coffeine1 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 10:38 znalazłam taki który fantastycznie dopasowywał się do każdej karnacji , ale niestety przestali produkować a wybór taki, że ciężko testować każdy, sprawdzać jak wygląda w danym świetle itp. Może pomożecie zawęzić mi obszar poszukiwań :P dodam tylko, że cere mam mieszana Odpowiedz Link Zgłoś
n_itka Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:02 ja mam sniada karnacje i zawsze mnie szlag trafia, bo albo podklad jest za jasny, albo za rozowy, albo wygladam jak po solarium, albo jak opuchnieta... ciezko jest znalesc ladny kolor podkladu :/ ja teraz uzywam jakiegos z constance caroll, ale nie wiem co bedzie jak wyjdzie slonce i mnie opali :P Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:05 Rzeczywiście, trudno jest znaleźć podkład do ciemnej karnacji. Moja przyjaciółka ma ten sam problem = dlatego z podkładów zrezygnowała, co tylko poprawiło stan jej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:07 ja uzywam maybelline ever fresh makeup kolor fawn i jest super Odpowiedz Link Zgłoś
coffeine1 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:15 i właśnie tu tkwi problem. probowalam juz mnostwo podkladów i wszystkie albo zbyt jasne, albo w różowych odcieniach a zależy mi, żeby nie powodował efektu maski i wyglądał na twarzy naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:35 no wlasnie ja tez mialam takie problemy ale ten jest bsuper.pojdz do rossmana i tam sa tstery i posmaruj sobie buzie . Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 16:19 obejrzyj sobie L'Oreal True Match kolor N7. też mam taką cerę i ten się nawet sprawdza. poza tym sprawdź podkłady Sephory- już nie pamiętam oscienia, ale są tam ciemniejsze i nie- różowe. poza tym nie znalazłam nic sensownego. powiem Wam, że raz trafiłam w końcu na ideał pod względem tego oliwkowego odcienia- jest w identycznej tonacji jak moja skóra, taka lekko zielonkawa:), ale kurczę- za jasny:( jeśli chodzi o dobór podkładu, to taka karnacja jest koszmarem:( ostatnio szukałam wśród podkładów "górnopółkowych" i NIC nie znalazłam, wszystko jak już ciemne, to różowe... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaszkaszka Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 16:52 Też mam naturalnie śniada cerę. Podkłady Clinique mają dość ciemne kolory. Sama używam Perfectly Real - Shade 36 (N). Jest chyba jeszcze jeden ciemniejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszkaszka Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 16:57 Jeszce o podkładzie Clinique Perfectly Real. Tak jak wyżej napisałam jest jeszce jeden ciemniejszy kolor z palety Medium. Jest też jeszce paleta odcieni "olive dark", ale tej chyba nie ma w PL (w polskich Sephorach). Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:38 o, te "olive dark" pewnie byłby super, ale jak zwykle nie ma tego u nas, ech:/ ciemne można znaleźć prawieże każdej firmy, ale żeby różowe ani pomarańczowe nie były, to już gorzej. ale też chętnie sprawdzę te, o których pisałaś, choć podkłady Clinique'a jakoś mi nie pasują, ale w końcu chodzi o kolor:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
coffeine1 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 17:05 dzieki wielkie kobitki :)wyprobuje i moze trafie w koncu na ten idelny. A moze ktoras z Was uzywala Estee Lauder Individualist? Ktos mi go polecal, w sephorze o ile dobrze pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:41 nie używałam, ale tak a propos odcieni EL- tak mi się coś kojarzy, że chyba był tej firmy jakiś niezły odcień, niestety nie pamiętam jak to nr, bo dla mnie ciut za ciemny aktualnie (jestem bo zabiegach derm. więc skóra twarzy mocno mi zjaśniała), więc pewnie Tobie by odpowiadał. może faktycznie obejrzyj te podkłady. i najlepiej poproś o próbkę, bo w świetle sztuczny, to jakoś więcej wydaje mi się niezłych, a już w dziennym- tragedia:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
franzza Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:49 Tak się zastanawiam, dla kogo produkują te wszytskie odcienie podkładów. Wy nic nie mozecie znaleźć,bo wszystko za jasne,a ja nie mogę nic znaleźć bo wszystko za ciemne :)) I tylko jeden wspólny problem - wszystko za różowe. Bo niestety podkłady dla jasnych cer tez sa zazwyczaj jakoś nienaturalnie różowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:53 coś nieróżowego da się znaleźć we wspomnianym już L'Orealu oraz Sephorze, innych na razie nie odkryłam, są też jasne, np. W3 True Match jest dość jasny, tzn. nie wiem czy wystarczająco, ale wart jest uwagi ze względu na to, że różowy nie jest:) kiedy jestem jaśniejsza mieszam ten odcień z N7 i w sumie jakoś strasznie mi od szyi nie odstaje więc jest dobrze:) i Sephora ma na pewno jaśniutki i żółciutki;) jak żółtko, ktoś tak kiedyś porównał na Forum i faktycznie trafnie:) zaraz znajdę nr odcienia, bo był tu kiedyś taki wątek. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:58 D20. balancing liquid foundation, bodajże. a Dzieczętom "ciemnym":) polecam D35, właśnie znalazłam- ciemny, żółtawy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 21:27 popatrz co ma Kanebo w ofercie - w buteleczce do cery mieszanej - lekki, swietny podklad (sama mam) i w sloiczku do cery suchej. Kolory kanebo sa nierozowe, mysle ze cos dobierzesz. Musisz tylko wziac pod uwage, ze w opakowaniu wydaja sie ciemniejsze niz na twarzy, ale mimo wszystko mysle ze znajdziesz odpowiedni kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 10.06.06, 09:07 to właśnie o Kanebo pisałam, że pod względem "oliwkowości" jeden odcień jest super (carmel), ale jasny:/... mama stwierdziła, że wyglądam jak chora po aplikacji tego podkładu:) ale jak ktoś szuka oliwkowego i dość jasnego, to faktycznie idealny, przetestowałam już całe mnóstwo odcieni w poszukiwaniu tej nieszczęsnej oliwki i jak na razie ten jest zdecydowanie najlepszy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marvellous Re: podkłady do ciemnej cery 10.06.06, 11:58 Z tańszych spróbujcie Rimmel Recover, moja siostra jest śniada i super jej przypasował. wogóle nie odróznia sie od cery (ma kolor 303). Poza tym mysle ze Oceanic - kolor miód jest żółty, oliwkowy. Odpowiedz Link Zgłoś