Dodaj do ulubionych

podkłady do ciemnej cery

09.06.06, 10:35
witam i zwracam sie do kobiet o oliwkowej cerze. Może macie jakieś sprawdzone
podkłady? Generalnie chodzi mi o sam odcień
Obserwuj wątek
    • coffeine1 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 10:38
      znalazłam taki który fantastycznie dopasowywał się do każdej karnacji , ale
      niestety przestali produkować a wybór taki, że ciężko testować każdy, sprawdzać
      jak wygląda w danym świetle itp. Może pomożecie zawęzić mi obszar poszukiwań :P
      dodam tylko, że cere mam mieszana
    • n_itka Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:02
      ja mam sniada karnacje i zawsze mnie szlag trafia, bo albo podklad jest za
      jasny, albo za rozowy, albo wygladam jak po solarium, albo jak opuchnieta...
      ciezko jest znalesc ladny kolor podkladu :/ ja teraz uzywam jakiegos z constance
      caroll, ale nie wiem co bedzie jak wyjdzie slonce i mnie opali :P
      • aska90 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:05
        Rzeczywiście, trudno jest znaleźć podkład do ciemnej karnacji. Moja
        przyjaciółka ma ten sam problem = dlatego z podkładów zrezygnowała, co tylko
        poprawiło stan jej skóry.
        • magdaksp Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:07
          ja uzywam maybelline ever fresh makeup kolor fawn i jest super
      • coffeine1 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:15
        i właśnie tu tkwi problem. probowalam juz mnostwo podkladów i wszystkie albo
        zbyt jasne, albo w różowych odcieniach a zależy mi, żeby nie powodował efektu
        maski i wyglądał na twarzy naturalnie.
        • magdaksp Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 14:35
          no wlasnie ja tez mialam takie problemy ale ten jest bsuper.pojdz do rossmana i
          tam sa tstery i posmaruj sobie buzie .
    • bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 16:19
      obejrzyj sobie L'Oreal True Match kolor N7. też mam taką cerę i ten się nawet
      sprawdza. poza tym sprawdź podkłady Sephory- już nie pamiętam oscienia, ale są
      tam ciemniejsze i nie- różowe. poza tym nie znalazłam nic sensownego. powiem
      Wam, że raz trafiłam w końcu na ideał pod względem tego oliwkowego odcienia-
      jest w identycznej tonacji jak moja skóra, taka lekko zielonkawa:), ale kurczę-
      za jasny:( jeśli chodzi o dobór podkładu, to taka karnacja jest koszmarem:(
      ostatnio szukałam wśród
      podkładów "górnopółkowych" i NIC nie znalazłam, wszystko jak już ciemne, to
      różowe...

pozdrawiam
    • kaszkaszka Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 16:52
      Też mam naturalnie śniada cerę. Podkłady Clinique mają dość ciemne kolory. Sama
      używam Perfectly Real - Shade 36 (N). Jest chyba jeszcze jeden ciemniejszy :)
    • kaszkaszka Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 16:57
      Jeszce o podkładzie Clinique Perfectly Real. Tak jak wyżej napisałam jest
      jeszce jeden ciemniejszy kolor z palety Medium. Jest też jeszce paleta
      odcieni "olive dark", ale tej chyba nie ma w PL (w polskich Sephorach).
      • bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:38
        o, te "olive dark" pewnie byłby super, ale jak zwykle nie ma tego u nas, ech:/
        ciemne można znaleźć prawieże każdej firmy, ale żeby różowe ani pomarańczowe
        nie były, to już gorzej. ale też chętnie sprawdzę te, o których pisałaś, choć
        podkłady Clinique'a jakoś mi nie pasują, ale w końcu chodzi o kolor:)

pzdr
    • coffeine1 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 17:05
      dzieki wielkie kobitki :)wyprobuje i moze trafie w koncu na ten idelny. A moze
      ktoras z Was uzywala Estee Lauder Individualist? Ktos mi go polecal, w sephorze
      o ile dobrze pamietam...
      • bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:41
        nie używałam, ale tak a propos odcieni EL- tak mi się coś kojarzy, że chyba był
        tej firmy jakiś niezły odcień, niestety nie pamiętam jak to nr, bo dla mnie
        ciut za ciemny aktualnie (jestem bo zabiegach derm. więc skóra twarzy mocno mi
        zjaśniała), więc pewnie Tobie by odpowiadał. może faktycznie obejrzyj te
        podkłady. i najlepiej poproś o próbkę, bo w świetle sztuczny, to jakoś więcej
        wydaje mi się niezłych, a już w dziennym- tragedia:)

pzdr
    • franzza Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:49
      Tak się zastanawiam, dla kogo produkują te wszytskie odcienie podkładów. Wy nic
      nie mozecie znaleźć,bo wszystko za jasne,a ja nie mogę nic znaleźć bo wszystko
      za ciemne :))
      I tylko jeden wspólny problem - wszystko za różowe.
      Bo niestety podkłady dla jasnych cer tez sa zazwyczaj jakoś nienaturalnie
      różowe.
      • bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:53
        coś nieróżowego da się znaleźć we wspomnianym już L'Orealu oraz Sephorze,
        innych na razie nie odkryłam, są też jasne, np. W3 True Match jest dość jasny,
        tzn. nie wiem czy wystarczająco, ale wart jest uwagi ze względu na to, że
        różowy nie jest:) kiedy jestem jaśniejsza mieszam ten odcień z N7 i w sumie
        jakoś strasznie mi od szyi nie odstaje więc jest dobrze:) i Sephora ma na pewno
        jaśniutki i żółciutki;) jak żółtko, ktoś tak kiedyś porównał na Forum i
        faktycznie trafnie:) zaraz znajdę nr odcienia, bo był tu kiedyś taki wątek.

pzdr
        • bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 20:58
          D20. balancing liquid foundation, bodajże. a Dzieczętom "ciemnym":) polecam
          D35, właśnie znalazłam- ciemny, żółtawy.

pzdr
    • mikams75 Re: podkłady do ciemnej cery 09.06.06, 21:27
      popatrz co ma Kanebo w ofercie - w buteleczce do cery mieszanej - lekki, swietny
      podklad (sama mam) i w sloiczku do cery suchej. Kolory kanebo sa nierozowe,
      mysle ze cos dobierzesz. Musisz tylko wziac pod uwage, ze w opakowaniu wydaja
      sie ciemniejsze niz na twarzy, ale mimo wszystko mysle ze znajdziesz odpowiedni
      kolor.
      • bzzzk Re: podkłady do ciemnej cery 10.06.06, 09:07
        to właśnie o Kanebo pisałam, że pod względem "oliwkowości" jeden odcień jest
        super (carmel), ale jasny:/... mama stwierdziła, że wyglądam jak chora po
        aplikacji tego podkładu:) ale jak ktoś szuka oliwkowego i dość jasnego, to
        faktycznie idealny, przetestowałam już całe mnóstwo odcieni w poszukiwaniu tej
        nieszczęsnej oliwki i jak na razie ten jest zdecydowanie najlepszy.

pzdr
    • marvellous Re: podkłady do ciemnej cery 10.06.06, 11:58
      Z tańszych spróbujcie Rimmel Recover, moja
      siostra jest śniada i super jej przypasował.
      wogóle nie odróznia sie od cery (ma kolor 303).
      Poza tym mysle ze Oceanic - kolor
      miód jest żółty, oliwkowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka