asiulka555 20.06.06, 07:40 czy znacie jakies sposoby aby pozbyc sie siniaków, przeszkadzaja mi przede wszystkim te na nogach, wystarczy ze lekko sie uderze i od razu mam wielkiego siniaka. Mozna temu jakos zapobiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulkina Re: siniaki 20.06.06, 07:55 powinnaś iść do lekarza, fakt, że przy lekkim uderzeniu pojawiają sie sińce może oznaczać, ze masz coś nie tak z ciałkami krwi, moja sąsiadka miała podobnie, więc lepiej tego nie lekceważyć bo przyczyna moze byc głębsza! Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaa3 Re: siniaki 20.06.06, 11:05 jezeli przy byle uderzeniu robia ci sie siniaki to znaczy, ze masz bardzo kruche naczynka(mam ten sam problem) mi lekarz zalecil łykac vit.c a powstale siniaki smarowac oliwka...wtedy szybciej znikaja:-)brzmi co najmniej dziwnie ale dziala ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
latifaaa Re: siniaki 20.06.06, 15:36 jeszcze rutinoscorbin i ziółka - jak przy naczynkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: siniaki 20.06.06, 18:06 Smaruj siniaki żelem z arniką Flos-Leku. Jest tani i b. skuteczny. Wizyta u lekarza to niegłupi pomysł. U mnie tendencja do dużej ilości siniaków pojawiła się, kiedy na skutek stosowania tabletek antykoncepcyjnych pogorszyły mi się wyniki krzepliwości krwi (zbyt długi czas krzepnięcia). Odpowiedz Link Zgłoś