ewakam 06.02.03, 13:18 czy ktoś stosował lub stosuje? jakie wrażenia? ceny? czy można kupić oddzielnie sam lotion złuszczający i czy można go też oddzielnie stosować? będę wdzięczna za W/opinie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexxa Re: '3 kroki' CLINIQUE 06.02.03, 13:23 nigdy w to nie wierzylam, ale nadostawialam miniopakowan z zakupami i jakis czas temu zaczelam stosowac lotion #2 i DDML (mydelko jakos mi nie podchodzi, myje twarz zelami). lotion jest ok, ale zawiera alko, wiec stosuje go rzadko. ddml natomiast, pomimo zniechecajacej zoltej barwy, jest wspanialym nawilzaczem - lekkim, dobrze sie wchlaniajacym, wydajnym, nie lepiacym sie. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: '3 kroki' CLINIQUE 06.02.03, 13:23 Stosowalam razem, osobno i chyba na wszystkie mozliwe sposoby. Niestety u mnie zadnych efektów :( Z tego co pamiętam cały zestaw kosztuje taniej, niz kupowany na sztuki, jednak dokładnej ceny nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forty Re: '3 kroki' CLINIQUE IP: 213.134.136.* 07.02.03, 13:44 Mimo wieku (patrz nick), wciąż mam problemy z tłustą cerą. Używam od dwóch lat dwóch specyfików z tel linii: mydła i lotionu, ponieważ dramatycznie nawilżająca emulsja była za tłusta. Nie narzekam, mydło świetnie zmywa tłuszcz z twarzy, a lotion nie powoduje żadnych podrażnień - wreszcie czuję, że mam czystą twarz. Słyszałam jednak opinie, że ta seria jest przereklamowana i nie czyni rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: '3 kroki' CLINIQUE 07.02.03, 14:04 opinia sobie, licza sie efekty. ktorego mydla uzywasz? ja mam mieszana cere, ale nie moge sie do tego przekonac - mam wrazenie, ze dobry zel do mycia twarzy jest skuteczniejszy. ale moze warto sprobowac. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forty Re: '3 kroki' CLINIQUE IP: 213.134.136.* 07.02.03, 14:40 Poszłam na całość - nr 3.A tak naprawdę cały czas szukam czegoś najbardziej odpowiedniego,stąd ciągłe testy. Suchą skórę mam tylko pod oczami. Czoło, nos, broda - horror,policzki mniej, ale mają błysk. Nie odczuwam po 2 krokach (mydło+lotion)żadnego dyskomfortu,lotion nieźle odświeża i chociaż zawiera alkohol nie wysusza mojej skóry i rzeczywiście usuwa trochę martwych komórek. Zanim kupiłam te kosmetyki ,poprosiłam o próbki, bo nie wszystko mi pomaga z serii dla mieszanych i tłustych. Z Cliniqua używam też podkladu beztłuszczowego, który dobrze się rozkłada na moich rozszerzonych porach, natomiast emulsja oil free jest za mało matująca. Nawiasem mówiąc, każdy może inaczej zareagować na 3 kroki, niewykluczone, że są tańsze kosmetyki o tym samym działaniu. Skoro o tłuszczu mowa, szukam dobrze matującego pudru w kamieniu, miałam podwójnie matujący Estee Lauder, ale może jest coś co lepiej matuje. Czytałam na forum o pudrze firmy Lancome, ale nie mogę odnaleźć wątku. Jeśli coś wiesz Annexo, to napisz. Polecam emulsję nawilżająco-matującą firmy Avene - ...."dla mnie - bomba" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forty Re: '3 kroki' CLINIQUE IP: 213.134.136.* 07.02.03, 14:42 Sorry, winno być ANEXXO a nie Annexo Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: '3 kroki' CLINIQUE 07.02.03, 14:52 chyba tez mam to mydelko "3", sprobuje go pouzywac. uzywam tez podkladu superfit Clinique, jak dla mnie jest super. na to klade puder w kamieniu Revlona, swietnie wspolpracuje z podkladem, no i z moja skora. o pudrze Lancome w kamieniu nic nie wiem, ale jakis czas temu chyba Helena chwalila tu puder sypki Sisleya, a do matowania - emulsje (czy krem?) Sisleya z jakimis wyciagami z zywicy - ponoc nic lepszego na swiecie do matowania nie istnieje:) Inna sprawa, ze Sisley tani nie jest. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forty Re: '3 kroki' CLINIQUE IP: 213.134.136.* 07.02.03, 15:10 Flaszka Clinique też wali po kieszeni, zwłaszcza jak ktoś lubi eleganckie perfumy i różne snobistyczne drobiazgi, a na nieszczęście ciachnęli mu pensję o 30%. Na szczęście te kosmetyki są wydajne. Życzę 95% matowości. A może wiesz, gdzie można upolować bibułki matujące - najlepiej Johnsona, bo gdzie są Chanel to wiem (tylko ca 70 PLN). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: '3 kroki' CLINIQUE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 15:22 ok, jeśli masz cerę tłustą. i raczej nie tykaj nic powyżej dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: '3 kroki' CLINIQUE 07.02.03, 15:47 bibulki chyba wycofuja - jakis czas temu ktos probowal je kupic na esentia.pl, ale nie mieli w ofercie:/ moze sprobuj przejrzec jakies mniej uczeszczane drogerie natura, moze tam beda? xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgo Re: '3 kroki' CLINIQUE IP: 80.48.253.* 07.02.03, 20:49 Używałam 3 kroków CLINIQUE dłuugo , chyba dlatego tak długo iz liczyłam ze wkoncu moja buzka bedzie gładka zdrowa i super nawilzona,zaczełam od 3 zeby przyzwyczic skóre pozniej przyszalałam z lotionem 4.Działanie kosmetyków poprawne ale bez rewelacji po uzyciu mydełka ma sie wrazenie dobrze oczyszczonej cery, lotion złuszcza i daje uczucie przyjemnego chłodu ale przesuszył mi skóre jest na alkoholu, emulsja niby jest lekka ale buzia świeci sie okropnie.Juz na 100 nie wroce do 3 kroków CLINIQUE jest full fajniejszych programow pielegnacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forty Re: '3 kroki' CLINIQUE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 11:28 Proszę ,podajcie swoje typy bardziej skutecznych kosmetyków, bo ja chyba do emerytury pozostanę świecąca i muszę znaleźć optymalną serię do pielęgnacji mojego "lśnienia". Odpowiedz Link Zgłoś