Dodaj do ulubionych

Samoopalacz

17.07.06, 23:38
Czesc dziewczyny!

Mam ciemną karnację i opalam się bardzo szybko ale chce w ogóle zrezygnować z
opalania (słońce solarium) i próbuję znaleźć dobry samoopalacz który:
1. Nie śmierdzi
2. Zapewnia efekt brązujący a nie pomarańczowy
to tyle, może być górna półka. Tydzień temu zakupiłam Lierac do twarzy,
kosztował 78 zł, śmierdzi strasznie i efekt daje jak dla mnie mizerny tj
słaby, więc nie będę za takie pieniądze wyprobowywać a z probkami nie jest w
aptekach/drogeriach zbyt kolorowo.
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: Samoopalacz 17.07.06, 23:58
      Może więc balsam brązujący? Trochę słabszy efekt ale i smród mniejszy ;)) Ja
      mogę Ci polecić Dove Summer Glow do ciemnej karnacji, który w zasadzie daje
      efekt jak po samoopalaczu a i smrodek jest do zniesienia;) Super się
      rozsmarowuje i jest b. tani - niecałe 20 zł:)
      • azille Re: Samoopalacz 17.07.06, 23:59
        dzieki mam go i właśnie smrodek w nim mnie drazni, szukam czegos co ma
        minimalny ten zapach, wiem ze takie sa ale wez tu badz czlowieku madry i traf :-
        )
        • littlefrog Re: Samoopalacz 18.07.06, 00:03
          W takim razie nie kupuj Johnson&Johnson bo podobno śmierdzi jeszcze bardziej ;))
          Ja akurat ten balsam Dove jeszcze jakoś znoszę, bo ogólnie ten samoopalaczowy
          zapach jest dla mnie zmorą i czuję go zawsze z 5 dni po posmarowaniu brrr;// Ale
          chyba cięzko będzie Ci coś znaleźć bo tak naprawdę we wszystkich samoopalaczach
          śmierdzi ten sam składnik.. ;|
          • azille Re: Samoopalacz 18.07.06, 00:06
            Eh to mnie nie pocieszyłaś no ale będę szukać, cała moja nadzieja w tych
            drogich (może lepsze, nie wiem) najwyzej pooszczędzam trochę ;-)
            Dam znać jak coś trafię.
    • sathi1983 Re: Samoopalacz 18.07.06, 15:36
      Ja używam do ciała Dove brązujący do ciemnej karnacji a do twarzy samoopalacz
      Garniera ambre solaire.
      Jestem zadowolona i to bardzo :)
      • aneja Re: Samoopalacz 18.07.06, 17:14
        Uzywam pianki z dax cosmetics od czasu, kiedy pojawila sie na rynku i dla mnie
        to rewelacja. Pianka jest lekka, nie jest tlusta, nie daje od razu mega efektu,
        trzeba powtorzyc. Uzywam jej przez caly wlasciwie rok. Cena do 20 zl.
    • colaa Re: Samoopalacz 18.07.06, 18:24
      Miałam kiedyś naprawde świetny samoopalacz z Garniera Ambre Solaire w tubce, specjalny do nóg, ale naprawde byl rewelacja, ładny delikatny zapach, taki słoneczny i wakacyjny:), poza tym kolor dawał od razu (nie bylo mowy o dziadach) brązowiutki ze srebrną poświatą. bardzo fajny, kosztowal ok. 30-40zl., juz dokladnie nie pamietam. poszukaj go powinien jeszcze byc w sklepach.
    • d.blue lancome 18.07.06, 23:40
    • livett Re: Samoopalacz 19.07.06, 12:52
      Ze swojej strony mogę Ci polecić:
      DO twarzy:
      a)Flos Lek - samoopalacz w żelu - daje subtelny efekt - ale jeżeli zależy mi na
      mocniejszym efekcie to poprostu stosuję częściej - raczej do karnacji
      jasnej.Nie wyczuwam zapachu samoopalcza a przy nakładaniu dodatkowo pachnie
      zielonym jabłuszkiem - bardzo polecam
      b)Avene - świetny efekt - zapachu samoopalaczowego nie wyczuwam - pachnie
      słodkimi migdałami
      Słyszałam, że samoopalcze clarinsa są niezłe - więc jeżeli zbierasz się na
      zakup droższego kosmetyku to może spróbuj właśnie clarinsa - a najlepiej, przed
      zakupem, poczytaj recencje na wizazu.
      DO ciała: możesz spróbować te , które wymieniłam powyżej, a poza tym:
      nieźle spisuje się u mnie:
      a)pianka Dax cosmetics
      b)Dove - do jasnej karnacji

Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru
    • monikaka7 Re: Samoopalacz 26.07.06, 13:16
      Ja również używam pianki dax cosmetics. Mam jasną cerę, więc po kilku użyciach
      widać różnicę. Też nienawidzę typowego zapachu samoopalacza, ale ten jakoś
      znoszę. Nie jest zbyt intensywny i po pachnącym prysznicu rano praktycznie go
      nie czuć. Kiedyś miałam samoopalacz z avonu - był mocny, ale bardzo śmierdział.
      Używałam również balsamu brązującego ziaji - śmierdzi o wiele bardziej od daxa,
      a poza tym brudzi bieliznę. Słyszałam również, że samoopalacz w piance nivei też
      jest dobry i nie śmierdzi. Myślę, że jak skonczy mi się dax, to kupie nivee. Dax
      w rossmanie kosztuje 16 zł, a nivea 30zł.
      Chętnie poczytam opinie inne nt.

Polecam odnośnie samoopalaczy
      torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mfby=&author=&tryb=slowa&tresc=samoopalacz&priced=&priceu=&name=&rate=1&mode=search&x=62&y=13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka