joana_27 30.08.06, 22:33 Mam pytanie czy któras z Was stosuje owe produkty? Jestescie zadowolone? A jak sprawuje sie nawilzająca emulsja DD moisturizing lotion (krok 3)? Warte swojej ceny? Prosze o opinie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 22:49 ja uzywam DDML i toniku,tonik jak dla mnie jest za ostry ale za to DDML jest jednym z najlpeszych kosmetykow jakie miałam!tylko trzeba dobrac odpowiedni do swojej cery..a czy cena taka straszna?na truskawie za 50ml dałam jakieś 49zł więc chyba nie tak źle.w każdym razie ja polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
joana_27 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 23:06 czyli emulsja DDML jest w roznych wersjach? ja w sklepie widzialam tylko jeden rodzaj, za to tonik w roznych........ Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 23:10 pewnie,że w wielu tylko nie wiem czy u nas w polsce,jest dla tłustej,mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania itd.poza tym sa dwie wersje żel i lotion:) Odpowiedz Link Zgłoś
joana_27 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 23:14 dzieki za odpowiedzi, musze isc i dokładnie upewnic sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
philo77 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 09:42 Witaj, wszystko zalezy jaką maszcere i jakie są jej potrzeby. ja mam cerę mieszaną i wybralam zestaw nr 2. Najbardziej byłam zadowolona z dzialania toniku, mimo że nie pachnial zachęcająco i wydawał sie być bardzo "ostry". Żel do mycia twarzy (jest jeszcze kostka myjąca) też byl bardzo dobry. Natomiast najmniej przypadł mi do gustu ten lotion(wydawał się bć ciężki i nie odczuwałam żeby szczególnie nawilżał), no ale to nie oznacza, że Ty się nim nie będziesz zachwycać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 10:20 widzisz jak to inaczej każdy odbiera,dla mnie ten lotion jest własnie taki lekki i szybko sie wchłania i buzie mam po nim lepsza niz po innych kremach.jedyne czego nie probowałam to ta kostka myjąca...może sie skusze,bo zawsze najlepiej mi sie myło twarz mydłem i wodą.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaaaa Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 11:03 kostka myjąca i tonik to moje najlepsze kosmetyki. Obecnie zamiast kostki kupiła płyn - też bdb. Lotion nie przypadł mi do gustu choć kilka razy próbowałam przekonać się do niego Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 11:03 Mydlo w plynie baaaaaardzo wydajne - kropelka, spienic i umyje sie cala twarz, bardzo delikatne., Tonik ostry, czuc, jak dziala, oczyszcza, delikatnie mrowi. Lotion jest lekki, nawilza delikatnie, raczej nie dla suchej cery, ale jest bardzo lagodny i przyjemny w stosowaniu, rowniez bardzo wydajny. Polecam zakupic mini produkty za 29 zl w Sephorze: 15 ml mydelko, 30 ml tonik, 15 ml lotion, starczaja na minimum 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 11:18 tak jak juz pisałam,ddml jest wiele rodzaji więc jesli wybierzesz dla cery suchej to zadziała:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 19:15 DDML czyli Dramatically Different Moisturizing Lotion jest jeden i jest do cery od bardzo suchej do mieszanej w kierunku suchej, do cery mieszanej w kierunku tlustej i bardzo tlustej jest Dramatically Different Moisturizing GEL. Mowa w tym watku jest o lotionie, ktory, jak wczesniej pisalam, choc przeznaczony jest do cery od bardzo suchej, nie nawilza dostatecznie nawet mojej tlusto-mieszanej. Odpowiedz Link Zgłoś
nika.78 DDM dla skóry suchej lotion czy żel? 31.08.06, 11:24 DDM to moje ostatnie kosmetyczne odkrycie (właśnie dzieki tym mały zestawikom, tak raczej nie kupiłabym caego opakowania na próbę). Używałam do tej pory tej w formie lotionu i wydawało mi się, że ta formuła jest właśnie dla suchej skóry. Zelu nie próbowałam ale może jest bardziej odpowieni? Jakie są wasze opinie? A tak w ogóle to uważam, że kosmetyk jest świetny, ładnie nawilża i natłuszcza buzia jest aksamitna, bardzo dobra baza pod krem. Ale żeby używać tylko tego, bez krem to raczej nie zdecydowałabym sie. Chyba, że w super awaryjnych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: DDM dla skóry suchej lotion czy żel? 31.08.06, 19:11 Wlasnie, jak to jest - w Sephorze od 2 konsultantek rowniez uslyszalam, ze DDML stosuje sie pod krem, a ja sadzilam, ze to wlasnie ejst zamiast kremu. Na stronie Clinique nic o tym nie pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
joana_27 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 19:04 Dziekuje za wszystkie odpowiedzi oraz porady :), dzis sie zdecydowalam i kupiłam sobie zestaw z mini produktami na próbe pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarozia Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 19:23 Mam mydełko do skóry suchej (extra mild) , używam od 2 miesięcy a ubytku nie widać. Cera wspaniale oczyszczona i miękka- nie stosuje nawet toniku tylko krem. Mam cere mieszaną naczynkową z tendencją do "suchych" policzków. Kupiłam w USA i wydatek sie opłacił, żel do twarzy miałam na trzy miesiące za ok 20zł a tę kostke będę uzywać chyba ze 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś