Dodaj do ulubionych

Clinique- 3 kroki?

30.08.06, 22:33
Mam pytanie czy któras z Was stosuje owe produkty? Jestescie zadowolone? A
jak sprawuje sie nawilzająca emulsja DD moisturizing lotion (krok 3)? Warte
swojej ceny? Prosze o opinie. Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 22:49
      ja uzywam DDML i toniku,tonik jak dla mnie jest za ostry ale za to DDML jest
      jednym z najlpeszych kosmetykow jakie miałam!tylko trzeba dobrac odpowiedni do
      swojej cery..a czy cena taka straszna?na truskawie za 50ml dałam jakieś 49zł
      więc chyba nie tak źle.w każdym razie ja polecam!!
      • joana_27 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 23:06
        czyli emulsja DDML jest w roznych wersjach? ja w sklepie widzialam tylko jeden
        rodzaj, za to tonik w roznych........
        • tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 23:10
          pewnie,że w wielu tylko nie wiem czy u nas w polsce,jest dla tłustej,mieszanej
          ze skłonnością do przetłuszczania itd.poza tym sa dwie wersje żel i lotion:)
          • joana_27 Re: Clinique- 3 kroki? 30.08.06, 23:14
            dzieki za odpowiedzi, musze isc i dokładnie upewnic sie :)
            • philo77 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 09:42
              Witaj, wszystko zalezy jaką maszcere i jakie są jej potrzeby. ja mam cerę
              mieszaną i wybralam zestaw nr 2. Najbardziej byłam zadowolona z dzialania
              toniku, mimo że nie pachnial zachęcająco i wydawał sie być bardzo "ostry". Żel
              do mycia twarzy (jest jeszcze kostka myjąca) też byl bardzo dobry. Natomiast
              najmniej przypadł mi do gustu ten lotion(wydawał się bć ciężki i nie odczuwałam
              żeby szczególnie nawilżał), no ale to nie oznacza, że Ty się nim nie będziesz
              zachwycać. Pozdrawiam
              • tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 10:20
                widzisz jak to inaczej każdy odbiera,dla mnie ten lotion jest własnie taki
                lekki i szybko sie wchłania i buzie mam po nim lepsza niz po innych
                kremach.jedyne czego nie probowałam to ta kostka myjąca...może sie skusze,bo
                zawsze najlepiej mi sie myło twarz mydłem i wodą.pzdr.
                • iwonaaaa Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 11:03
                  kostka myjąca i tonik to moje najlepsze kosmetyki.
                  Obecnie zamiast kostki kupiła płyn - też bdb.
                  Lotion nie przypadł mi do gustu choć kilka razy próbowałam przekonać się do
                  niego
                • asiek_asiekowaty Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 11:03
                  Mydlo w plynie baaaaaardzo wydajne - kropelka, spienic i umyje sie cala twarz,
                  bardzo delikatne., Tonik ostry, czuc, jak dziala, oczyszcza, delikatnie mrowi.
                  Lotion jest lekki, nawilza delikatnie, raczej nie dla suchej cery, ale jest
                  bardzo lagodny i przyjemny w stosowaniu, rowniez bardzo wydajny. Polecam
                  zakupic mini produkty za 29 zl w Sephorze: 15 ml mydelko, 30 ml tonik, 15 ml
                  lotion, starczaja na minimum 2 tygodnie.
                  • tonieja77 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 11:18
                    tak jak juz pisałam,ddml jest wiele rodzaji więc jesli wybierzesz dla cery
                    suchej to zadziała:)
                    • asiek_asiekowaty Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 19:15
                      DDML czyli Dramatically Different Moisturizing Lotion jest jeden i jest do cery
                      od bardzo suchej do mieszanej w kierunku suchej, do cery mieszanej w kierunku
                      tlustej i bardzo tlustej jest Dramatically Different Moisturizing GEL. Mowa w
                      tym watku jest o lotionie, ktory, jak wczesniej pisalam, choc przeznaczony jest
                      do cery od bardzo suchej, nie nawilza dostatecznie nawet mojej tlusto-mieszanej.
    • nika.78 DDM dla skóry suchej lotion czy żel? 31.08.06, 11:24
      DDM to moje ostatnie kosmetyczne odkrycie (właśnie dzieki tym mały zestawikom,
      tak raczej nie kupiłabym caego opakowania na próbę). Używałam do tej pory tej w
      formie lotionu i wydawało mi się, że ta formuła jest właśnie dla suchej skóry.
      Zelu nie próbowałam ale może jest bardziej odpowieni? Jakie są wasze opinie?

A tak w ogóle to uważam, że kosmetyk jest świetny, ładnie nawilża i natłuszcza
      buzia jest aksamitna, bardzo dobra baza pod krem. Ale żeby używać tylko tego,
      bez krem to raczej nie zdecydowałabym sie. Chyba, że w super awaryjnych
      sytuacjach.
      • asiek_asiekowaty Re: DDM dla skóry suchej lotion czy żel? 31.08.06, 19:11
        Wlasnie, jak to jest - w Sephorze od 2 konsultantek rowniez uslyszalam, ze DDML
        stosuje sie pod krem, a ja sadzilam, ze to wlasnie ejst zamiast kremu. Na
        stronie Clinique nic o tym nie pisza.
    • joana_27 Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 19:04
      Dziekuje za wszystkie odpowiedzi oraz porady :), dzis sie zdecydowalam i
      kupiłam sobie zestaw z mini produktami na próbe pozdrawiam:)
      • zuziarozia Re: Clinique- 3 kroki? 31.08.06, 19:23
        Mam mydełko do skóry suchej (extra mild) , używam od 2 miesięcy a ubytku nie
        widać. Cera wspaniale oczyszczona i miękka- nie stosuje nawet toniku tylko
        krem. Mam cere mieszaną naczynkową z tendencją do "suchych" policzków. Kupiłam
        w USA i wydatek sie opłacił, żel do twarzy miałam na trzy miesiące za ok 20zł a
        tę kostke będę uzywać chyba ze 2 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka