Gość: Ola IP: *.chello.pl 28.02.03, 19:17 Moja skura ma taki nieladnie ziemisty odzcien. Poleccie mi jakies dobre rozswietlajace / ozywiajace kosmetyki. Nie chodzi mi o maskowanie tylko o poprawienie kolorytu. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptasia Re: szara cera 28.02.03, 19:51 może coś dotleniającego i/lub z witaminą C. Wydaje mi się, że Oligo25 Vichy ma pomagać na takie problemy, podobno skuteczne jest też serum z wit.C Erisu. Sama stosowałam ampułki z wit.C (Babor) i widziałam efekty na zmęczonej cerze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaira Re: szara cera 28.02.03, 20:07 hmmm Oligo... jestem posiadaczką, ale spektakularnych efektów do tej pory nie ma /używam gdzieś tak od konca stycznia/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: szara cera IP: *.gabo.pl 28.02.03, 20:32 podrzucam, dziewczyny dorzuccie jeszcze cos. mam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: szara cera 28.02.03, 20:32 Wspomniane już kosmetyki z vit. c to dobry pomysł. Wypróbuj Vichy Reti-C lub La Roche Posay Active C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum1000 Re: szara cera IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 22:41 uzywalam kremu LRP z wit C i ZADNEJ roznicyu przed a po nie widzialam/po 2 opakowaniach/... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: szara cera IP: *.chello.pl 01.03.03, 12:03 podciągam wątek bo nadal szukam odpowiedzi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: szara cera 01.03.03, 18:03 Ja też używałam LRP Active C i zdecydowanie poprawił wygląd mojej skóry. Stała się jaśniejsza i gładsza. Byłam baardzo zadowolona z efektów. Ale każdy produkt jednemu pasuje, innemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: szara cera 01.03.03, 13:08 Nie jest to nic nowego, mnie więcej to samo, co wcześniej pisałam: "Już jakiś czas temu rzuciłaś palenie, ale twoja cera nadal wygląda na zmęczoną, jest poszarzała i pożółkła. Skóra długoletnich palaczek jest niedotleniona, ponieważ nikotyna spowalnia przyswajanie tlenu przez komórki. Głębiej odetchnąć pozwoli jej seria kosmetyków dotleniających, np. O2 - BadDi. Organizm palacza często cierpi też na niedobór witaminy C. Zawierają ją np. kosmetyki Flos-Leku." dodam, że poza Erisem, Vichy, LRP i Baborem wspomnianymi powyżej jest dużo kosmetyków z vit. C. Myślę, że istotne jest też to, co robisz ze skórą 'od wewnątrz': czy palisz, czy się dobrze odżywiasz itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: szara cera IP: *.chello.pl 01.03.03, 17:59 Ja akurat nie pale ..... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: szara cera 01.03.03, 13:25 Polecałabym kremy z wit. C jeśli nie masz uczulenia(bo ja mam).Poza tym kremy z małą zawartością kwasów w niezrównany sposób rozświetlą cerę. Jeśli nie chcesz kwasów to peelengi enzymatyczne(w sumie działaja na podobnej samej zasadzie- złuszczają i przyspieszają odnowę skóry).W którymś wątku polecałam używany rok temu na wiosnę krem St.Ives z witaminami i retinolem.Ożywia karnację i nadaje sie już dla 25 latek.Na na dzień możesz zastosować kremy z zawartością miki (delikatnie rozświetla)np. z zielonej serii YR lub L'Oreal Visible Results. Odpowiedz Link Zgłoś
dida Re: szara cera 01.03.03, 19:30 ja tez bym polecala kwasy czy krem z retionlem (oprocz tych z wit c). poza tym roz jako kosmetyk upiekszajacy-malujacy. wybierz taki w odcieniu rozowawym (super mgielka naklada sie ten z burżuja i trudno przedawkowac), nakladaj grubym pedzlem na policzki. no i witaminy do lykania-duze dawki c, e i a. olej z wiesiolka. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: szara cera 01.03.03, 23:57 Witamina C w czystej postaci - do kupienia chyba najszybciej w gabinetach kosmetycznych. Ma to np. Isabelle Lancray albo Germaine de Cappucini:) Cudo, rewelacja:) polecam Odpowiedz Link Zgłoś