Gość: Trishna IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 09:41 Odstawiłam kwasy bo miałam więcej szkody niż pożytku, szukam czegoś co delikatnie ale skutecznie złuszczy naskórek. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anja Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 09:49 Tylko i wyłącznie: Kolastyny peeling enzymatyczny z serii Piękno Natury. Taniutki, 10 zł, ale NAJLEPSZY, jaki miałam (a wypróbowałam z dziesięć peelingów, np. Eris, Avon, Oriflame, Clinique itp.) 75 ml, jest bardzo wydajny. Opis ze strony www.kolastyna.pl: Peeling - Dzięki zawartości aktywnych enzymów peeling usuwa zrogowaciałe komórki naskórka, bez potrzeby tarcia. Enzym keratolityczny, pochodzenia naturalnego, działa wyjątkowo delikatnie, nie wywołując podrażnień skóry. Po użyciu peelingu skóra staje się gładka i delikatna, nabiera zdrowego kolorytu i łatwiej wchłania aktywne składniki kosmetyków pielęgnacyjnych. Anja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Anja mam pytanko. IP: *.bmj.net.pl 14.03.03, 10:06 Byłam kiedyś zainteresowana tym peelingiem, ale z tego co pamiętam to na opakowaniu było coś o wmasowywaniu tego peelingu czy jakoś tak i jako właścicielka cery naczynkowej się przestraszyłam i go nie kupiłam. Jak to z nim jest, można go używać do cery naczynkowej czy pomyliło mi się coś z tym opisem na opakowaniu z innym peelingiem? W jaki sposób go używasz i jak często można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Anja mam pytanko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 10:52 Witaj, to prawda, pisze, że należy nałożyć peeling na twarz, po czym masować bodajże przez minutę w porywach do trzech, nie pamiętam dokładnie, po czym dokładnie spłukać LETNIĄ wodę. Mam bardzo wrażliwą skórę, a to jest jedyny peeling, po którym buźka jest gładka, miła, jasna, nic się nie dzieje, żadnych podrażnień czy plam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.chello.pl 14.03.03, 10:43 Ja używam pilingu enz. AA. Nie uczula, nie podrażnia, bezzapachowy, idealny dla alergików. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillla Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny 14.03.03, 11:18 Gość portalu: Trishna napisał(a): > Odstawiłam kwasy bo miałam więcej szkody niż pożytku, a mozesz napisac cos wiecej na ten temat, bo ja wlasnie czekam na przesylke z neostraty z kwasem aha 15% jaki kwas stosowalas, jak dlugo i na co? dzieki i pzdr. V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 11:44 Stosowałam Effaklar ( BHA) i na mojej skórze działał beznadziejnie, podrażniał łuszczył i spowodowała wysyp pryszczy nie wyobrazam sobie stosowania AHA , który jest ponoc mocniejszy i to o tak wysokim stężeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: 62.148.83.* 14.03.03, 12:07 z tymi kwasami to dziwnie u mnie było effaclar - nie do przyjęcia - jak pisałaś "wysyp pryszczy" Ceanance K, który ma oba kwasy - bez zarzutu, oczywiście nie do stosowania w dzień i nie pod makijaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambiance Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.echostar.pl 14.03.03, 17:56 U mnie odwrotnie. Nigdy nie mialam jakis szczegolnych problemow z cera (poza tym, ze jest naczynkowa i wrazliwa) - zadnych pryszczy, troche rozszerzonych porow na nosie i czole, malutkie przebarwienia (jedno czy dwa). Cleanance K - porazka: podraznienia, zaczerwienione krostki, zero zwezenia porow, itp. Effaclar - super: rozjasniona cera, oczyszczone i zwezone pory, zadnych podraznien. Nakladam na niego krem nawilzajacy z wit. C, wiec problem wysuszonej cery mnie tez nie dotyka. Takiej rozjasnionej i uspokojonej buzi rano jeszcze nie mialam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewakam Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny 14.03.03, 11:53 Przetestowałam wczoraj maseczkę "Peeling Maska złuszczająco-rewitalizującą" Oceanic z serii AA przeciwzmarszczkowej. Ma delikatne kuleczki jojoby, które masują skórę, po nałożeniu 5-7 min należy masować a potem zostawić na 30 min i jej resztę zmyć tonikiem - dużo z tym zabawy ale warto. Miałam potem buźkę ładnie oczyszczoną i jakby rozjaśnioną (potem na noc maseczka nawilżająca i rano buźka wypoczęta). Polecam (75 ml, ok. 15 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: 62.148.83.* 14.03.03, 12:08 nie polecam pilingu enzymatycznego YR - nie szkodzi i nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.80-202-238.nextgentel.com 14.03.03, 17:44 uzywam pil. AA, zawiera dodatkowo wit e. usuwa moj martwy, luszczacy sie pod wyplyem retinu naskorek Odpowiedz Link Zgłoś