Dodaj do ulubionych

poleććie dobry peeling enzymatyczny

IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 09:41
Odstawiłam kwasy bo miałam więcej szkody niż pożytku, szukam czegoś co
delikatnie ale skutecznie złuszczy naskórek. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anja Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 09:49
      Tylko i wyłącznie: Kolastyny peeling enzymatyczny z serii Piękno Natury.
      Taniutki, 10 zł, ale NAJLEPSZY, jaki miałam (a wypróbowałam z dziesięć
      peelingów, np. Eris, Avon, Oriflame, Clinique itp.) 75 ml, jest bardzo wydajny.

Opis ze strony www.kolastyna.pl:

Peeling - Dzięki zawartości aktywnych enzymów peeling usuwa zrogowaciałe
      komórki naskórka, bez potrzeby tarcia. Enzym keratolityczny, pochodzenia
      naturalnego, działa wyjątkowo delikatnie, nie wywołując podrażnień skóry. Po
      użyciu peelingu skóra staje się gładka i delikatna, nabiera zdrowego kolorytu i
      łatwiej wchłania aktywne składniki kosmetyków pielęgnacyjnych.

Anja
      • Gość: b. Anja mam pytanko. IP: *.bmj.net.pl 14.03.03, 10:06
        Byłam kiedyś zainteresowana tym peelingiem, ale z tego co pamiętam to na
        opakowaniu było coś o wmasowywaniu tego peelingu czy jakoś tak i jako
        właścicielka cery naczynkowej się przestraszyłam i go nie kupiłam. Jak to z nim
        jest, można go używać do cery naczynkowej czy pomyliło mi się coś z tym opisem
        na opakowaniu z innym peelingiem? W jaki sposób go używasz i jak często można?
        • Gość: Anja Re: Anja mam pytanko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 10:52
          Witaj,
          to prawda, pisze, że należy nałożyć peeling na twarz, po czym masować bodajże
          przez minutę w porywach do trzech, nie pamiętam dokładnie, po czym dokładnie
          spłukać LETNIĄ wodę. Mam bardzo wrażliwą skórę, a to jest jedyny peeling, po
          którym buźka jest gładka, miła, jasna, nic się nie dzieje, żadnych podrażnień
          czy plam.
    • Gość: figa Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.chello.pl 14.03.03, 10:43
      Ja używam pilingu enz. AA. Nie uczula, nie podrażnia, bezzapachowy, idealny
      dla alergików. Polecam.
    • vanillla Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny 14.03.03, 11:18
      Gość portalu: Trishna napisał(a):

> Odstawiłam kwasy bo miałam więcej szkody niż pożytku,

a mozesz napisac cos wiecej na ten temat, bo ja wlasnie czekam na przesylke z
      neostraty z kwasem aha 15%
      jaki kwas stosowalas, jak dlugo i na co?
      dzieki i pzdr.
      V.
    • Gość: Trishna Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 11:44
      Stosowałam Effaklar ( BHA) i na mojej skórze działał beznadziejnie,
      podrażniał łuszczył i spowodowała wysyp pryszczy nie wyobrazam sobie
      stosowania AHA , który jest ponoc mocniejszy i to o tak wysokim stężeniu.
      • Gość: em Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: 62.148.83.* 14.03.03, 12:07
        z tymi kwasami to dziwnie u mnie było
        effaclar - nie do przyjęcia - jak pisałaś "wysyp pryszczy"
        Ceanance K, który ma oba kwasy - bez zarzutu, oczywiście nie do stosowania w
        dzień i nie pod makijaż
        • Gość: ambiance Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.echostar.pl 14.03.03, 17:56
          U mnie odwrotnie. Nigdy nie mialam jakis szczegolnych problemow z cera (poza
          tym, ze jest naczynkowa i wrazliwa) - zadnych pryszczy, troche rozszerzonych
          porow na nosie i czole, malutkie przebarwienia (jedno czy dwa). Cleanance K -
          porazka: podraznienia, zaczerwienione krostki, zero zwezenia porow, itp.
          Effaclar - super: rozjasniona cera, oczyszczone i zwezone pory, zadnych
          podraznien. Nakladam na niego krem nawilzajacy z wit. C, wiec problem
          wysuszonej cery mnie tez nie dotyka. Takiej rozjasnionej i uspokojonej buzi
          rano jeszcze nie mialam.
          Pozdrawiam
    • ewakam Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny 14.03.03, 11:53
      Przetestowałam wczoraj maseczkę "Peeling Maska złuszczająco-rewitalizującą"
      Oceanic z serii AA przeciwzmarszczkowej. Ma delikatne kuleczki jojoby, które
      masują skórę, po nałożeniu 5-7 min należy masować a potem zostawić na 30 min i
      jej resztę zmyć tonikiem - dużo z tym zabawy ale warto. Miałam potem buźkę
      ładnie oczyszczoną i jakby rozjaśnioną (potem na noc maseczka nawilżająca i
      rano buźka wypoczęta).
      Polecam (75 ml, ok. 15 zł)
      • Gość: em Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: 62.148.83.* 14.03.03, 12:08
        nie polecam pilingu enzymatycznego YR - nie szkodzi i nie działa
        • Gość: mz Re: poleććie dobry peeling enzymatyczny IP: *.80-202-238.nextgentel.com 14.03.03, 17:44
          uzywam pil. AA, zawiera dodatkowo wit e. usuwa moj martwy, luszczacy sie pod
          wyplyem retinu naskorek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka