IP: *.kat.cdp.pl 20.03.03, 12:39
Mam ciekie, delikatne wlosy ale chce sobie zrobic trwala ziolowa lub kwasna -
czy to mi wysuszy wlosy? Dawno temu zrobilam jaksa trwala ale mi totalnie
spalila wlosy i je scielam dlatego teraz mam troche obaw. Dziekuje:-)
Obserwuj wątek
    • amrekas Re: trwala 20.03.03, 12:49
      Lepiej wyciagnij wnioski z poprzedniego doswiadczenia i wiecej nie
      eksperymentuj - zupelnie zniszczysz sobie wlosy. Sa kobiety ktorym trwala
      wychodzi wspaniale ale sa i takie ktore to oszpeca - przykladem jestem ja - 3
      lata temu zapragnelam miec loki i efekt byl taki ze musialam sciac moje dlugie
      geste wlosy. Ale glupota podaza za glupota i gdy czupryna troche odrosla
      postanowilam sprobowac jeszcze raz. Fryzjerka odradzala mowiac ze jesli raz
      trwala sie nie przyjela to drugi raz bedzie tak samo. No ale "co tam ona moze
      wiedziec", "niech robi i tyle bo ja tak chce". I zrobila
      A ja zmow czekam az wlosy odrosna...
    • adrja Re: trwala 20.03.03, 13:18
      Gość portalu: aga napisał(a):

> Mam ciekie, delikatne wlosy ale chce sobie zrobic trwala ziolowa lub kwasna -

> czy to mi wysuszy wlosy? Dawno temu zrobilam jaksa trwala ale mi totalnie
      > spalila wlosy i je scielam dlatego teraz mam troche obaw. Dziekuje:-)

Na cienkich wlosach trwala wychodzi lepiej,anizeli na gestych.
      Przed trwala odzyw wlosy/zastosuj lekka kuracje odzywcza/,
      oczywiscie powtorz tez po trwalej.Czyli maska na wlosy-oliwa+zoltko+olejek
      rycynowy/,albo Treatment Wax/do kupienia w aptece/-bardzo dobra.
      Juz po trwalej zastosuj Np.Welle robi mnostwo preparatow do pielegnacji po
      trwalej,wszystko,aby tylko wlosy byly miekkie,odzywione.Jest taka delikatna
      trwala,chyba Headline/niewiem jak to sie pisze/,ale
      chyba nadaje sie do wlosow raczej krotszych,badz ziolowa do dluzszych.

pozdrawiam
      adrja
    • Gość: aga Re: trwala IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 09:31
      Mysle, ze poprzednim razem wybralam pierwszego z brzegu fryzjera i on sie
      zbytnie nie przejmowal co robi - moj blad. Spobuje jeszce raz tylko moze
      faktycznie zaczne odzywiac te wlosy ale sie zastanawiam, jako ze moje sa
      tluste, w zwiazku z tym oliwa w tej odzywce nie bedzie raczej odpowiednia =
      moze ja zamienic na cytryne albo miod [ o cytrynie w domowych odzywkach do
      wlosow to slyszalam ale o miodzie?]
      • chimichanga Re: trwala 22.03.03, 23:34
        Wybaczcie pytanie, bo ja troche nie w temacie i od 12 lat nie mialam trwalej.
        Jaka trwala jest teraz modna? Bo mam nadzieje, ze nie tzw. "mokra Wloszka"
        sprzed lat. Czy jest jakis sposob by zrobic trwala i miec fale a nie drobne
        loki. Tylko, blagam nie mowcie, ze efekt fal mozna osoagnac li-tylko po
        rozczesaniu trwalej.
    • Gość: desperadp Re: trwala IP: 195.116.222.* 23.03.03, 14:02
      Nigdy, przenigdy nie rób trwałej na włosy, które wcześniej "potraktowałaś"
      dekoloryzatorem, zwłaczsza wielokrotnie. Ja tak zrobiłam 2 lata temu i włosy
      dosłownie wykruszały mi się przy czesaniu. Po paru tygodniach najkrótsze były
      takiej długości, że gdybym chciała włosy wyrównać musiałabym je obciąć na jeża.
      Jakoś to przetrwałam, choć z trudem.
    • Gość: aga Re: trwala IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 09:20
      Czy na tym forum naprawde nie ma zadnego fryzjera, ktory moglby nam udzielic
      rzetelnych info. o trwalych?
      • Gość: iga Re: trwala IP: 80.48.229.* 27.03.03, 13:06
        Po kilku pechowych trwałych w gabinetach fryzjerskich, robię je wyłącznie
        sama, w domu, bardzo czasochłonnie ale przynajmniej jak należy. Sprowadzam
        sobie z niemiec trwałą piankową i już. Niedbam o to by na wałku były wyliczone
        włosy i by było bardzo równo. Jeśli tylko wie się ile ją przytrzmać na włosach
        wszystko jest ok. No i cena jest nieporownywalna.
        • adrja Re: trwala 27.03.03, 13:38
          Gość portalu: iga napisał(a):

> Po kilku pechowych trwałych w gabinetach fryzjerskich, robię je wyłącznie
          > sama, w domu, bardzo czasochłonnie ale przynajmniej jak należy. Sprowadzam
          > sobie z niemiec trwałą piankową i już.

Napisz wiecej:jakich walkow uzywasz,czy potrzebne sa jakies specjalne?
          co to za trwala piankowa,czy jest dostepna u nas?

pozdrawiam
          adrja
    • Gość: monika Re: trwala IP: *.reno.velocitus.net 27.03.03, 17:17
      nie rob przenigdy trwalej w domu !!!!!!!!! ja mam cienkie wlosy i robilam
      trwala komuterowa revlona, troche kosztyje, ale dobieraja ci do tego jak mocne
      masz wlosy dlugosc trzymania walkow, pyta cie o rodzaj skretu, wprowadza rozne
      dane do komputera dane na temat wlosa, farbowane czy nie itp, wszystko dobiera
      ci komputer, i wlosy sa naprawde fajne, mialam 3 razy, kosztowne jakies 280 zl
      ale oplaca sie
      • adrja Re: trwala 27.03.03, 17:23
        Gość portalu: monika napisał(a):

> nie rob przenigdy trwalej w domu !!!!!!!!! ja mam cienkie wlosy i robilam
        > trwala komuterowa revlona, troche kosztyje, ale dobieraja ci do tego jak
        mocne
        > masz wlosy dlugosc trzymania walkow, pyta cie o rodzaj skretu, wprowadza
        rozne
        > dane do komputera dane na temat wlosa, farbowane czy nie itp, wszystko
        dobiera
        > ci komputer, i wlosy sa naprawde fajne, mialam 3 razy, kosztowne jakies 280
        zl
        > ale oplaca sie

A gdzie /w jakim salonie/ to robilas/robisz?

pozdrawiam
        adrja

• Gość: monika Re: trwala IP: *.reno.velocitus.net 27.03.03, 17:58
      robilam w salonie na zeromskiego w radomiu, alw wiem, ze jest bardzo popularna
      wszedzie
    • Gość: Aneta Re: trwala IP: *.dyn.optonline.net 29.03.03, 09:02
      Gość portalu: aga napisał(a):

> Mam ciekie, delikatne wlosy ale chce sobie zrobic trwala ziolowa lub kwasna -

> czy to mi wysuszy wlosy? Dawno temu zrobilam jaksa trwala ale mi totalnie
      > spalila wlosy i je scielam dlatego teraz mam troche obaw. Dziekuje:-)
      Trwala nawet jest nie modna ,tymbardziej nie zdrowa!!!!!dla wlosow.pozdr
      • adrja Re: trwala 29.03.03, 11:27
        Gość portalu: Aneta napisał(a):

> Trwala nawet jest nie modna ,tymbardziej nie zdrowa!!!!!dla wlosow

Nie szkodzi,ze nie modna-nie wszyscy sugeruja sie moda,wazne
        aby pasowala.Ponadto trwale sa rozne:od silnie skreconych loczkow,
        po delikatne uniesienie wlosow u nasady-przynajmniej mnie chodzi o zwiekszenie
        puszystosci.A co do zdrowych wlosow:istnieje szereg srodkow,odzywek,
        ze mozna jakos zaradzic,oczywiscie zalezy tez od samego wykonania.

pozdrawiam
        adrja
        • Gość: śniegotka Re: trwala IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 29.03.03, 12:26
          Zgadzam sie z Adria. Mam cienkie, ale dosc geste wlosy ktore daja oszalamiajacy
          efekt, gdy je sie ugniecie pianka w loki nie rozczesujac przedtem czupryny.
          Wyglada to wlasnie jak trwala. Kiedy przychodze do pracy z prostymi wlosami
          czuje sie duuuuzo mniej atrakcyjnie. Do mojego typu urody loki po prostu pasuja,
          a poniewaz chce je zachowac na zawsze chyba zdecyduje sie na trwala. Mysle o
          jakims super salonie, moze Jacques Dessagne, mam dlugie wlosy, i boje sie ze
          fryzjer nieumiejetnie przeprowadzonym zabiegiem mi je zmarnuje. W dalszym ciagu
          czekam na namiar na dobry salon, moze ktos
          • Gość: iga Re: trwala IP: 80.48.229.* 29.03.03, 13:04
            odpowiadam dla zainteresowanych. Trwałą piankową nakładam na włosy uprzednio
            zakręcone na dość grube wałki do trwałej. Pianka rozpuszczając się powoli
            wnika we włosy, najpierw u nasady potem na końcówkach. Czas: jedna trzecia
            mniej niż zaleca producent. Tę trwałą stosuję od lat mniej więcej co 4 lub 5 m-
            cy, w międzyczasie farbowania. Opakowanie kosztuje coś 10-12 euro i wystarcza
            mi na dwa razy (według nomenklatury fryzjerskiej włosy półdługie).
    • Gość: samanta Re: trwala IP: *.kabel.telenet.be 30.03.03, 08:42
      TRWALA w dzisiejszych czasach ???
      Wykorzystaj panujaca (nie wiem ile jeszcze ) mode na naturalne wlosy , zapusc
      je po co chcesz je niszczyc TRWALA ?

PS Ogolnie trwala jest obciachowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka