kasialisik 27.03.03, 14:08 proszę o wykaz kremów do pielęgnacji tego typu schorzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: betti Re: trądzik różowaty IP: 217.153.52.* 27.03.03, 14:33 Skóra z trądzikiem różowatym ma tendencję do nadwrażliwości (sama taką mam). W zasadzie może ją podrażniać wszystko. Ja przetestowałam już dziesiątki różnych kremów, płynów, żeli, mleczek i wszystko podrażniało mi cerę (rumień i wypryski, uczucie palenia, swędzenie, itp.) Radzę udać się do dobrego dermatologa, który zaleci odpowiednią kurację, bowiem samymi kosmetykami nie można poprawić stanu skóry z rosacea. Trzeba natomiast unikać kosmetyków perfumowanych, z zawartością substancji koloryzujących, alkoholu, dużą ilością konserwantów. Na mojej superhiperwrażliwej cerze sprawdziły się: 1. żel do zmywania skóry twarzy "Physiogel" firmy Stiefel (ok 23 PLN w aptece) 2. krem Toleriane Firma La Roche Posay (ok. 45 PLN - apteka) 3. Creme pour peaux intolerantes Avene(ca 55 PLN - apteka) 4. woda termalna La Roche Posay i Avene Cerę z trądzikiem różowatym trzeba koniecznie chronić przed promieniowaniem słonecznym, najlepiej blokerem słonecznym. Ja używam kremu ochronnego Avene z faktorem Spf 50 10 UVA (dokładnej nazwy nie pamiętam. Zaznaczam, że każda skóra może inaczej reagować na różne kosmetyki, dlatego najlepiej prosić o próbki. Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę. Pozdrawiam Betti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubara Re: trądzik różowaty IP: *.zeto.wroc.pl 27.03.03, 23:21 U mnie dokonal cudu krem Vilcacora z bursztynem. Mam sucha cere i musze dokladac jakis tlusty krem,zwlaszcza w zimie. Kupilam go przez przypadkowo i wcale nie z mysla o tradziku i doznalam szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrafka Re: trądzik różowaty IP: *.net.autocom.pl 28.03.03, 00:06 kasialisik napisała: > proszę o wykaz kremów do pielęgnacji tego typu schorzenia Nie mam takich problemu ze skórą ale wiem że jest całkiem nowa seria do tego typu skóry z Pharmacerisu R - Erisa. A Odpowiedz Link Zgłoś
pola123 Re: trądzik różowaty 28.03.03, 09:03 a napiszcie cos o tym tradziku wlasciwie nie duzo osob wie cos na ten temat dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: trądzik różowaty IP: *.visp.energis.pl 28.03.03, 11:32 pola123 napisała: > a napiszcie cos o tym tradziku > wlasciwie nie duzo osob wie cos na ten temat Tutaj masz więcej info: www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_tradzik_rozowaty.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: trądzik różowaty IP: *.visp.energis.pl 28.03.03, 11:31 kasialisik napisała: > proszę o wykaz kremów do pielęgnacji tego typu schorzenia Poza tymi wymienionymi przez Betti możesz przyjrzeć się tym kosmetykom: Sensibio Bioderma, Diroseal Avene, Ruboril Isis Labolatories Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandra Re: trądzik różowaty IP: *.rmf.pl 28.03.03, 11:41 Gość portalu: justy napisał(a): > kasialisik napisała: > > > proszę o wykaz kremów do pielęgnacji tego typu schorzenia > > Poza tymi wymienionymi przez Betti możesz przyjrzeć się tym kosmetykom: > Sensibio Bioderma, Diroseal Avene, Ruboril Isis Labolatories o, wlasnie. a propos ruborila - mi go zalecil dermatolog. ma on filtry anty uva/uvb, ale nie ma napisane jak silne :( Justy, nie wiesz przypadkiem, jak to z nimi jest? moge na nich polegac, czy lepiej jeszcze jakies silniejsze filtry na to stosowac? m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: trądzik różowaty IP: *.visp.energis.pl 28.03.03, 11:44 Flitr w Ruborilu jest za słaby, żeby stosować go w bezchmurne dni. Trzeba zastosować dodatkowo mocnejzy krem ze skutecznymi filtrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambiance Re: trądzik różowaty IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 11:58 A mozecie cos napisac o konsystencji tego kremu? Bardzo tlusty czy da sie go stosowac na dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betti Re: trądzik różowaty IP: 217.153.52.* 28.03.03, 12:04 Witam, odnośnie kremu Ruboril -u mnie spowodował silne podrażnienie i rumień na policzkach (jak na ironię to krem mający wyciszać tzw. grę naczyniową). Tak więc jeśli ktoś ma nadwrażliwą skórę, to radzę uważać (sam krem nie jest taki tani ponad 40 PLN). Zauważyłam taką rzecz, że wszystkie kremy przeznaczone dla skór z rozszerzonymi naczynkami powodują u mnie jeszcze zaostrzenie rumienia. Zawierają w składzie wyciągi roślinne i olejki eteryczne, które mogą podrażniać. Ponadto czytajcie uważnie skład kosmetyków, skóry z rosacea często żle znoszą np. propylene glycol, kwasy AHA, BHA, urea (mocznik), nadtelnek benzoilu, benzyl alkohol. Pozdrawiam Betti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: trądzik różowaty IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 13:10 Zgadza się, tez twierdzę ze najlepsze do takiej cery sa kremy z prostym składem, a nie jakies witaminowo roslinne cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandra Re: trądzik różowaty IP: *.rmf.pl 28.03.03, 14:04 Gość portalu: Betti napisał(a): > Witam, > > odnośnie kremu Ruboril -u mnie spowodował silne podrażnienie i rumień na > policzkach (jak na ironię to krem mający wyciszać tzw. grę naczyniową). Tak > więc jeśli ktoś ma nadwrażliwą skórę, to radzę uważać (sam krem nie jest taki > tani ponad 40 PLN). to cena jak za sredniopolkowy krem, wcale nie tak duzo. na mojej cerze sprawdza sie swietnie, mam tlustawa skore i z nim w ogole sie nie swiece, matowi ladnie, makijaz trzyma sie doskonale. jesli jeszcze rzeczywiscie nie bede sie czerwienic w upaly i po alkoholu to jest super :) > Ponadto czytajcie uważnie skład kosmetyków, skóry z rosacea często > żle znoszą np. propylene glycol, kwasy AHA, BHA, urea (mocznik), nadtelnek > benzoilu, benzyl alkohol. a ja uzywam lysanel activ i nie podraznia mnie w ogole... mam jakas nietypowa cere - niby naczynkowa, ale do tego tlustawa i nic jej jeszcze nie uczulilo, nie podraznilo... m. ps. dzieki za odpowiedz - dla justy :) Odpowiedz Link Zgłoś