dziewczyna_z_dzungli 18.11.06, 19:26 od czego zaczynacie makijaż? czy stosujecie pod fluid,podkład,puder jakiegos kremu tzn przed nałozeniem pudru itp? pytanie na serio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: hmm....... 18.11.06, 22:43 hmmm znowu jestem zdezorientowana. w koncu co to jest ten PODKLAD? do tej pory wydawalo mi sie ze to puder w plynie- w postaci pianki, kremu lub mleczka. czyli tzw foundation. to jak co sie nazywa? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: hmm....... 19.11.06, 00:46 nie lubię podkładów, ale prawdziwy makijaż zaczynać sie powienien od: kremu,podkładu w płynie, korektora, pudru sypkiego, cieni, tuszu, pomadki, różu;) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: hmm....... 19.11.06, 01:01 paul_ina napisała: > ...a do tego szpachelka :) > Do nakladania czy pozniejszego zeskrobania? ;) Odpowiadajac na pytanie-chyba kazdy potrzebuje jakiejs tam pielegnacji w postaci kremu, wiec to jest podstawa. Ja pozniej zamiast podkladu uzywam kremu tonujacego (rzadko uzywam podkladow, poza tym jakos specjalnie nie mam czego ukrywac) lub w ogole tylko korektora na naczynka i na koniec puder. Naturalnie, czyli tak jak lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludka Re: hmm....... 19.11.06, 01:40 krem, podklad, czasem na wierzch puder (sypki lub prasowany, zalezy, na jaki mam ochote). Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: hmm....... 19.11.06, 11:05 Ja nie stosuje juz podkładów , tylko krem rozświetlajacy i korektor , jak mam jakie niespodzianki na twarzy , póżniej maluje oczy - kredka , tusz , następnie brwi i na końcu usta. GOTOWE - moge iść :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: hmm....... 19.11.06, 23:57 tonik nastepnie krem pod oczy, serum napinajace na twarz,baza pod podkład, krem koloryzujacy, puder sypki, kredka do oczu, cienie, maskara, kredka do brwi ew. cień, podkreslenie kości policzkowych, na końcu usta a te w zaleznosci czy na dzień czy też wieczorowo bo wtedy troche konturówki. Odpowiedz Link Zgłoś