02.12.06, 17:46
No i wysypalo mnie:( Mam taka swedzaca lekko pokrzywke wokol nosa i rowniez od
paru dni na brodzie. Po umyciu buzi jest gorzej:( Rzadko dzieja mi sie takie
rzeczy i zastanawiam sie czy to nie wina jakiej pokarmowej alergii. Myje
mydlem od Mychy,smaruje kremem Eco i teraz mascia na bazie masla shea i
aloesu. Czuje nie tyle swedzenie ale takie uczucie palenia skory jakby.
Najbardziej czerwono mam w okolicach dziurek nosa. Smutno mi z tego powodu bo
nie moge dojsc tego przyczyny:(
Obserwuj wątek
    • mycha664 Re: alergia:( 02.12.06, 18:22
      Gosica,
      mi też jest bardzo przykro :((, jako że używasz do pielęgnacji także naszego
      mydła. Spróbuj odstawić na kilka dni wszystkie kosmetyki, których używasz i
      jeżeli możesz poprzestań na jakimś lagodnym mleczku albo zwykłej śmietanie albo
      wodzie. Potem stopniowo zacznij wprowadzać dotychczas stosowane kosmetyki i
      powinnaś dojść do tego, który Cię uczulił.
      Piszesz, że wysypało Ci najpierw okolice wokół dziurek nosa, może w takim razie
      warto rozważyć możliwość wystąpienia alergii wziewnej, na jakiś zapach albo
      składnik nowego ubrania, czy chociażby nowego dywanu.

Życzymy zdrowia
      Mycha i Myszek
      • gosica37 Re: alergia:( 02.12.06, 19:20
        Droga Mycho,
        mydelka Ekosensu uzywam od jakiegos czasu i bardzo mi sluzy:)To na pewno nie od
        niego te zaczerwienienia. Musze rozwazyc alergie wziewna jak sugerujesz.
        Dziekuje za pomoc:)
        • mami7 Re: alergia:( 02.12.06, 20:00
          Z Twojego opisu mogę mniemać, że miałam nieprzyjemnośc mieć coś podobnego kilka razy. Zwykle miewam w stanach osłabienia opryszczkę (ble..), ale zdarzyło mi się 2 razy coś takiego właśnie w okolicy nosa. Minęło samo po kilku dniach, ale koszmarne uczucie. Ostatnio smarowałam czymś z tlenkiem cynku, chyba sudokremem? Naturalny on nie jest, ale potraktowałam go jak maść-lek.

A jeśli o alergii... mnie koszmarnie wysypywało po kremie i żelu z Eco. A aloes, swoją drogą jest bardzo uczulający.

Ja bym tego z alergią wziewną akurat nie łączyła.

• kasiaba1 Re: alergia:( 02.12.06, 20:08
      Ja mam uczulenie na aloes i szerokim łukiem omijam kosmetyki z jego zawartością, więc może to ta maść?
      • barbegazi Re: alergia:( 02.12.06, 22:30
        Mój mąż też ma uczulenie na aloes! Zawsze dostaje swędzącej wysypki.
        • gosica37 Re: alergia:( 02.12.06, 23:13
          To nie z masci mam ta wysypke,ale sama tez niewiele niestety pomaga. Moze mam
          uczulenie na dym z papierosow,ktorego na nasze nieszczescie ostatnio u nas sporo
          bylo(??)
          • visenna2 Re: alergia:( 04.12.06, 15:04
            A moze to uczulenie na olejki eteryczne?
            Albo ewentualnie jakaś awitaminoza... Jak karmiłam moją core piersią prawie nic
            nie jadłam, bo się bałam żeby jej coś nie zaszkodziło. Wtedy wpędziłam się w
            koszmarną awitaminozę, objawy były podobne.
            • gosica37 Re: alergia:( 04.12.06, 15:21
              Awitaminozy raczej nie podejrzewam gdyz jadam regularnie i roznorodnie i
              ostatnio robilam szczegolowe badania. Predzej jaki uczulajacy zapach. Troche
              przechodzi ale bardzo pomalu:#(
              • emi1983 Re: alergia:( 14.12.06, 00:59
                mi się robi coś podobnego.. niestety to sprawka mydła, zaczynam sobie z tym nie
                radzić już.. skóra wysuszona i swędząca bardzo.. w miejscach najbardziej suchych
                mam czerwone place :(
                • gosica37 Re: alergia pomalu mija:) 18.12.06, 10:12
                  Pochwale sie,ze czerowne przesuszenia pomalu zanikaja:):) Buzie myje mydelkiem
                  BOKASHI - Mydło z Bakteriami EM, od Mychy rzecz oczywista:):)Proces powolny ale
                  z dnia na dzien przegladam sie w lustrze bardziej zadowolona:):):)
                  • emi1983 Re: alergia pomalu mija:) 20.12.06, 01:11
                    a spróbuj myć buzie jogurtem naturalnym przez 2-3 dni.. u mnie mycie jogurtem
                    nie przynosiło "powolnych" efektów, ale błyskawiczne..
                    • mami7 Re: alergia pomalu mija:) 20.12.06, 08:28
                      emi1983 napisała:

> a spróbuj myć buzie jogurtem naturalnym przez 2-3 dni.. u mnie mycie jogurtem
                      > nie przynosiło "powolnych" efektów, ale błyskawiczne..

a jak mam podobny problem z dłoniami, to mogłoby im pomóc moczenie w tymże jogurcie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka